Regeringen och Jordbruksverket ljög om Minkfarmskontrollerna.

Från SvD:

"Någon kontrollrapport, som ju är inspektörens enda rättsgiltiga bedömning, har verket inte. Inte en enda. Men planen följs och ett pressmeddelande skickas ut: 40 procent av landets minkfarmer har kontrollerats.

Sammanställningen av resultaten tyder inte på dålig omsorg om djuren. Kontrollanterna beskriver djuren som lugna och välmående och med låg frekvens av skador. Bara enstaka döda djur hittades.

Medierna vidarebefordrar glatt och okritiskt uppgifterna och företrädare för Jordbruksverkets ledning understryker hur sant ”sammanställningen av kontrollmyndigheternas resultat” speglar bilden av minkfarmerna.

Ett välregisserat skådespel av en myndighet som slår politiskt följe med en regering som till varje pris vill undvika obehagliga frågor i valtider.
Det är grovt. Och framför allt är det stötande att de otäcka uppgifter som faktiskt hunnit komma in till verket sållats bort.

[...]

Vad som sedan följer väcker ingen uppmärksamhet alls. Länsstyrelsernas ”riktiga” kontrollrapporter visar att mer än 28 procent av de kontrollerade farmerna saknar tillstånd att driva minknäring. De har därmed gjort sig skyldiga till brott, ett brott som borde anmälas till åtal. Men varken länsstyrelserna eller Jordbruksverket anmäler."------------


Minns ni min artikel om Eskil Erlandsson och korruption?
Så här ser det ut i praktiken.

Personer på maktpositioner som kliar varandras ryggar, en minister som vill sitta kvar och en myndighet som vill ha större anslag.
Lyckligtvis verkar kontrollanterna ha större integritet, för enligt SvD var de mer än glada över att dela ut uppgifterna om vanvård för att avslöja bluffen om minkfarmskontrollerna.

Och som vanligt står landets journalister som borde kunna kontrollera sanningshalten, som megafånar när de bara vidarebefodrar information med ena fingret i näsan och andra tummen i röven och utan ett uns av yrkesstolthet.

Detta är en skandal som journalister världen över hade offrat händer och fötter för att avslöja, men här i Sverige så är det viktigare att slå in öppna dörrar.


Sverige antar formen av en bananrepublik..... med landets journalister i fronten.


Bloggar om mink.
Djurens rätt, summer of liberation, Sigrid.
Artiklar om mink.
LTD, Helena Leander på Newsmill, jinge.


Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: sahteokey

trevlig sida, jag önskar er fortsatt <a href="http://www.sahteokey.net" title="okey oyna, üye olmadan okey oyna" target="_blank">okey oyna</a> framgång

2010-09-12 @ 09:37:01
URL: http://www.sahteokey.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0