Är inte den minsta gemensamma nämnaren i Alliansen - Makt?

Vid en första anblick så bör inte två av allianspartierna kunna arbeta ihop med de andra två.

Du har två borgerligt konservativa partier i M+Kd.
Du har ett Centerparti som historiskt sett inte klarar det där med storstäder samt Folkpartiet som påstår sig själva vara liberaler.

Så när Timbro kallar ihop en grupp människor för att hitta de gemensamma nämnarna
så är ju jobbet inte helt lätt.
I artikeln som ddenna grupp har skrivit så handlar mycket om att hitta dessa gemensamma nämnare, och då slår det mig att trots 2 vunna val så lyser dessa med sin frånvaro.

Istället har de tre småpartierna mutat in varsitt litet område som Moderaterna valt att släppa ifrån sig för husfridens skull. Kd har familjepolitik, Fp har skolan och C har företagande.

Resten är moderatpolitik.

Så jag hittar egentligen bara en gemensam nämnare hos alliansen.
Viljan att föra moderaterna till makten.

Inte världens bästa skäl, frånvaron av ideologi är tragisk.
Men uppenbarligen är det detta svenska folket vill se, de har röstat så i två val nu.



PS.
Har du gett ditt bidrag till Mustaschkampen?

SMS:a BESEGRA 4919 till 72988 för att skänka 50 kr till insamlingen. Om du skriver in ditt namn efter insamlingens idnummer kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.



Fler som kommenterar Timbro-utspelet:
Peter Andersson, Magnus Andersson, Röda Berget.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Leif Ershag

Jag tror faktiskt att den gemensamma nämnaren är väldigt enkel: en gemensam fiende. Det behöver inte vara svårare än så.



Jag tror att deras primära skäl till att hålla ihop är att hålla sossarna från makten. Att dom inte vill driva politik visar väl utan problem att det enda dom kommer överens om är ett till jobbskatteavdrag.

2011-05-06 @ 18:58:14
URL: http://leif.ershag.se
Postat av: scaber nestor

Den tanken har slagit mig också.

2011-05-06 @ 21:53:59
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Nemokrati

Artikeln i DN av timbrogänget andas en utsträckt hand till SD. Skrämmande. Och så Ungern som ordförandeland i EU, nästa Polen. I båda frodas högerextremism. Vad blir det här? Ren nazism?



Nu stänger Frankrike och Italien gränserna. Inom ramen för EU-samarbetet blir det en jakt på flyktingar genom hela Europa. EU som ett fredsprojekt mellan europeiska stater är ingenting annat än ett stort skämt, motsättningarna mellan PIIGS-länderna och andra antar snart revolutionära förtecken. En Arbetslinje med nazistoida förtecken drivs trots det inte minst i Sverige – många sjukskrivna har dödats av den här politiken, antingen direkt eller indirekt för att de inte orkat längre, en Fas3-arbetare dödad i skogen dit han tvingats röja skog utan utbildning eller vederbörligt skydd för uppgiften. Den så kallade Alliansen borde skämmas att låta detta hända samtidigt som skrupelfria riskkapitalister tömmer landet på skattemedel, skatter som vanliga människor arbetar ihop åt politiker och gangsterekonomiska roffare som sticker med pengarna, till skatteparadis. De som livnär sig på skattepengar gör stora vinster men betalar inte själv någon skatt, ungdomar förtrycks på arbetsmarknaden och Alliansen låter det passivt ske (och vill dessutom införa ännu sämre arbetsvillkor för ungdomar än dem de redan har där de sitter och väntar på att få rycka in till någon minimal ersättning på McDonalds, alternativt skura toaletten med tandborste), äldre diskrimineras och Alliansen låter det ske, invandrare diskrimineras och Alliansen låter det ske, kvinnor diskrimineras och Alliansen låter det ske. Inga krav ställs på arbetsgivare som systematiskt diskriminerar dessa grupper, för att inte tala om hur sjuka och arbetslösa behandlas. De orimligt höga avkastningskraven gör man ingenting åt, trots att många insiders och experter påtalat att det är groteskt. I riksdagen röstar Centern emot ett förbud mot uranbrytning på svensk mark. Europas sista vildmark låter de offra, kärnkraften tillåter de utbyggnad av, Vattenfall har inte styrts annat än ner i miljöförstörelsens djupaste avgrund med Maud Olofsson som näringsminister, hela landets infrastruktur är sönderslagen p g a avregleringarna, det går inte att åka tåg i alla fall inte om man har ambitionen att ta sig någonstans, skolresultaten är under all kritik för att lärartätheten minskat alarmerande, 100 000 arbeten har gått förlorade i välfärden, FP låter det ske, C sviker naturen, samtliga sviker framtida generationer. Det enda som intresserar borgerliga (och även många S-politiker) är egna maktpositioner finansierade av skattepengar som medborgarna ska luras betala med grova lögner och en extremt förljugen populism. Bidragstagare, det är bankerna, riskkapitalisterna och det avreglerade så kallade näringslivet. Inga jobb alstrar de, men pengarna ska de ha och sticka med till närmsta bananrepublik. Deras arrogans mot människan är outsinlig. Vi är alla människor och kommer att drabbas av denna högmodiga råhet, cynismens stadium är passerat, nihilismens stadium är snart också passerat – återstår det nakna dödandets stadium, nazism. Moderaternas hat måste vara outgrundligt djupt mot allt som lever.

2011-05-06 @ 23:06:15
URL: http://komigenuva.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0