Är det ok att en generaldirektör ljuger, Sten Tolgfors?

Hittade detta hos HAX.
http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=67&dtyp=f&rm=2007/08&nr=1548&;dok_id=GV111548

Fråga

2007/08:1548 Hanteringen på FRA av informationsfrågor

av Max Andersson (mp)

till försvarsminister Sten Tolgfors (m)

En viktig del i debatten om FRA-lagen är om all kommunikation som passerar Sveriges gränser ska skickas till FRA för avlyssning.

I en chatt som en morgontidning ordnade med FRA:s generaldirektör Ingvar Åkesson (DN.se den 5 augusti) fick läsarna ställa frågor. På frågan ”Kommer FRA att få tillgång till en kopia på all gränsöverskridande trafik?” skrev Åkesson ”Nej” för att sedan förklara hur han menar att datatrafiken tas om hand.

I propositionen En anpassad försvarsunderrättelseverksamhet (Ds 2005:30) står det dock att de som äger kommunikationsledningar ska till ”samverkanspunkter överföra all trafik som förs över Sveriges gräns”. Därifrån ”har myndigheten ansvar för att överföra signalerna till sina system”. Detta motsäger tydligt Ingvar Åkessons uttalande om motsatsen.

Att en generaldirektör förser allmänhet och riksdagsledamöter med oriktig information om sin myndighets känsliga befogenheter är inte acceptabelt, särskilt inte när det pågår en politisk debatt om vilka befogenheter myndigheten bör ha.

Vad avser ministern att  vidta för åtgärder när det gäller rutiner och hantering för hur FRA lämnar information om sin verksamhet så att den är saklig och korrekt?

 

 


 

Så, här var man nästan orolig över att FRA-frågan skulle glida in under Georgienkonfliktens radar, men det var bara lite hicka, nu är det riktiga spelet igång.

Ingen Ja-sägare i riksdagen ska kunna komma undan med en röst för massavlyssningslagen utan att avkrävas en motivering.

 

Kom ihåg att använda argument innehållande fakta och källor som tål granskning, gap o skrik gör ingen nytta.

 

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0