Tolgfors försvarar FRA-lagen (web-tv) + Centerns utspel.

På denna länken försvarar tolgfors FRA-Lagen iom Patrik Björck's interpellation.

http://www.riksdagen.se


Lite innehållslöst, ganska förväntat.
Men återigen så kräver Tolgfors att motståndet ska stå för alternativet.

Det han missar återigen när han svamlar om att vi ska återgå till ett oreglerat tillstånd är att vi inte gör det.
Det blir en återgång till ett normalläge, en återgång till respekt för de mänskliga rättigheterna, en återgång till att ge fan i privat korrespondens.

Georgienkonflikten tas upp också, blandningen mellan militär signalspaning och civil massavlyssning blandas ihop som vanligt och tas upp som en och samma, vilket är brutalt skitsnack.


Han poängterar några "integritetssäkrande åtgärder" och påstår att vi äventyrar Sveriges säkerhet genom att riva upp FRA-lagen. (och detta ska komma från en vapenvägrare...)

Jag upprepar det jag tidigare sagt.

Lagen är ett större hot i sig själv.

Jag hävdar att det är ett större hot mot Sverige att införa denna lagen då den riskerar att bli en självuppfyllande profetia.

 

Länder, organisationer och personer som betecknas som ”terrorister” av många i västvärlden har sett och ser Sverige som en röst av lugn och förnuft i en värld av hets och vansinne.

 

Det är inte för inte som Sverige har varit det landet som fungerat som medlare mellan stridande parter sedan 50-talet, tom Hamas har begärt att Sverige ska medla i Israel/Palestina-konfikten, bara för att nämna ett exempel.

 

Samma länder, organisationer och personer kan komma att se denna lagen som att Sverige har valt sida och ställt sig vid USA/Storbritannien’s sida i (vad många betecknar som) kriget mot Islam.

 

Därigenom ställer vi oss i skottfältet för just de dåd som FRA och regeringen påstår sig vilja förhindra med hjälp av FRA-lagen.

Centern kom med ett utspel (som de själva kallar förslag) via svd

Först klampar SvD i klaveret genom att skriva.
"Ledarsidor, bloggare och ­opposition är överens om att ­lagen har stora brister som måste åtgärdas."

Nej, SvD, några få Ledarsidor, en minoritet av bloggare och ingen i Oppositionen uttrycker att lagen behöver åtgärder.

Det som sagts på den stora mängden ledarsidor, en förkrossande majoritet av bloggarna och hela den samlade oppositionen är att FRA-Lagen måste rivas upp.

Peace Love and Captalism säger:
För det första är det enligt en lång rad experter fullt möjligt att skilja ut transittrafiken. Vi har talat med trådägare, operatörer och andra i ämnet kunniga personer. Om alla dessa skulle ha fel och Mark ha rätt får jag be om ursäkt.

Jag ser hela tiden hänvisningar till “en lång rad experter och trådägare och andra i ämnet kunniga personer” vad gäller centerns utspel idag.
Men hittills är det ingen som vågat berätta vilka dessa är så vi kan kontrollera om källan tål en närmare granskning.

Men i de vaga begrepp som används så gissar jag på FRA, Timbro och Telia, dvs partsinlagor.

Har man argument som tål granskning så tål dom dagsljus också.

Man kan börja med att namnge experterna och organisationerna som på ett banbrytande sätt lyckats se om Schrödingers katt är död eller vid liv och det utan att ha sett vare sig katt, låda, giftet eller ens Schrödinger.

edit:
Tydligen ska dessa experter finnas med i centerpartiets öppna hearing.
Det ska bli intressant att se vilka dessa är och om dessa tål en närmare granskning.


edit2.
Dexion presenterar denna bilden (som enligt Erik Hultin/NiklasForslund) ska skydda oss från massavlyssning.
Jag menar att den inte förändrar något mer än att en privat operatör agerar mellanhand.
Sedan är det, precis som allting annat, bara ett tillägg, lätt att klistra in, lika lätt att plocka bort. (förutsatt att regeringen väljer att sammanfoga centerförslaget i FRA-lagen)


(bilden är redigerad, jag plockade bort överskriften som antydde att detta tillägget skyddar oss från massavlyssning)Edit3.
Peacelove&capitalism har nu i mitt kommentarsfält lagt in att det är  FRA och Telia som står för expertisen.
Det är nästan skrattretande att det är två partsinlagor som visas upp.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Johan H

Hallå! Jag kan glädja dig med att ett par namn finns på centerpartiets webbplats i anslutning till inbjudan till den Hearing som de experterna kommer att delta i.Håkan Kvarnström, koncensäkerhetschef TeliaSonera.Mats Nordqvist som är chef för access och dataflöde på självaste FRA.Förutom dessa så kommer nog de flesta som har konsulterats i den här frågan att finnas med i publiken på hearingen, så det finns god chans att tala med dem där.

2008-08-21 @ 17:13:51
URL: http://peaceloveandcapitalism.blogspot.com/
Postat av: scaber nestor

Precis som jag förutspådde, två partsinlagor.

Telia och FRA.Jisses....

2008-08-21 @ 17:19:56
URL: http://scabernestor.blogg.se/?tmp=211611
Postat av: Lars-Erick

Jäv kallas det i andra sammanhang.

Bland det som bekymrar mig nu är att motståndet mot FRA-lagen är tämligen massivt och samkört, därtill finns en grupp av tveksamma som är (alltför) kompromissvilliga möjligen pga av bristande insikter i vad tekniken kan och inte kan göra betr integritetsskydd (vid bibehållande i en eller anna form av beslutat lag).Den gruppen måste informeras, men den verkar i viss mån vara svårnådd, tar inte till sig fakta o argument.Dessutom, lagens kramare, de borde rimligen inse bristerna, men de kör huvudet i väggen, kör med desinformation a la Tolvfors (är det så han heter, blev plötsligt osäler).

Det börjar bli en diskussion alltför lik den i riksdagen, det är en debatt som förs av personer som tagit ställning och inte kan eller vill lyssna på sakargument.

2008-08-22 @ 17:14:50
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
Postat av: lars-erick

Noterar att det är gott om dimridåer på ja-sidan. T ex Gunnar Andrén (fp) kom i interpell-debatten med krav på tillägg i lagen med undantag för tidn-red, advokater etc.

Utan att begripa att då måste man först registrera och kolla trafiken manuellt för att sortera. Dvs för "integritet" måste man upphäva all integritet.Det känns hopplöst att argumentera emot folk som lever i den världen...Läs även: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/08/fra-lagen-en-skvader-som-kan-aldrig.html

2008-08-23 @ 07:25:36
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0