Swedbank har slut på fattiga balter att råna, plockar in våra försäkrings- och pensionspengar

Hård rubrik, men i grunden rättfärdig.

Swedbanks affärer i Baltikum blöder pengar som en nyskuren gris, så de behöver pengar för att säkra sin kärnverksamhet.
"Säkra kärnverksamheten" gissar jag är synonymt med att högre chefers pensions- och bonusavtal riskerar att bli för låga om de blir tvungna att betala för mycket för sina misslyckade affärer i baltikum.

De plockar då in 15 miljarder i en nyemission, där bland annat Folksam Liv och Folksam Sak ställer upp med 2 av dessa.
Liv och Sak kanske några av er kommer ihåg, det var de som i slutet av 1990-talet flyttade pengar sins emellan (återbäringspengar) och blev påkomna av Finansinspektionen, inte lika stort som Scandia-skandalen, men ändå ett liknande brott, fast med lite mindre pengar.
Och inget åtal heller höll jag på att glömma, där fick det räcka med FI's dom.

Men det är lite ovidkommande i detta.


Det som är viktigt att komma ihåg är att det är med spararnas pengar de leker monopol med och enda anledningen till att de kan det är för att ni tillåter det.
Jag är inte kund i någotdera, skaffat en nischbank och mina försäkringar ligger likaledes i ett mindre bolag.

Aldrig i h-e att jag tänker sponsra dessa roffare med mina pengar för att täcka upp deras usla affärer.
Pinged at TwinglyIntressant
SvD, cautionary revolution.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: apocalypse nowish

Hear hear.Svårt att se hur någon kan fortsätta vara kund i den banken. Och de folk som har sina pengar i de bolag som investerar i den bör även flytta de pengarna.Kul att se att du skriver om och kommer fram till samma slutsats som mig (igen). Ibland tror man nästan att det finns hopp häromkring också. :))

Postat av: El Rubio

De flesta svenskar har lån till sitt boende. Samtidigt så äger de flesta större belopp i pensionssparande. Detta sparande tvångsförvaltas av bankerna. Samtidigt lånar samma banker ut pengar till oss för att kunna bo.Eftersom bankerna kommit på att människor bara ser till boendekostnaden och inte skulden, så har de tagit bort kravet på amortering och kan därmed pressa upp priserna lite till så vi betalar mer ränta istället för amortering.Ändå anser staten inte att bankerna får tillräckligt stöd utan när man trissat boendepriserna maximalt så lägger staten på sin del också, genom att kalla det ränteavdrag, så vi ska ha råd att låna en miljon till av banken och betala ränta för.Ja och när bankerna trots allt inte klarar sig så går staten in och stödjer dem ännu mer. Ska vi verkligen använda skattepengar till att stödja bankdirektöerna?

2009-08-17 @ 16:36:46
URL: http://elrubio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0