Svensk militär anser att 450 döda Palestinier är en lek.

En, av Aftonbladet, utsedd expert uttalar sig om Israels markoffensiv med orden "Nu är det slutlekt".

Det är BrigadGeneral Stefan J. Andersson som är innehavare av denna vidriga åsikt.


(Stefan J. Andersson, foto från wikipedia)Stefan J. Andersson är Chef över NBG 11 (Nordic Battlegroup) vilket är den snabbinsatsstyrka som ska kunna sättas in i oroshärdar runt omkring i världen på uppdrag av Regeringen, EU eller FN (och i förlängningen också NATO, men det är bara spekulation från min sida)

Jag anser att en person som anser det inledande anfallet mot Gaza med över 450 döda (varav minst hälften civila) är en lek ska inte få ha ansvar över stridande förband överhuvudtaget.


Uppdatering av nyhetsläget, i nuläget så har dödstalet passerat 500 (kända) offer för det av Israel pågående massmordet, 5 barn blev dödade av stridsvagnseld och eldgivning från patrullbåt.

Jag undrar om detta är vad Stefan J Andersson menade med slutlekt?Jinge berättar om (ytterligare) ett brott mot krigslagarna, användandet av Fosforbomber.
För de som undrar om fosforbomber så kan ni läsa om användandet av dessa i Libanon, rapporterat då av BBC-News.


AB, GP, KvP, VG1, VG2, AB2, AB3, AB4, AB5, AB6, Svensson, Ung Vänster, Röda Malmö, Rawia Morra, Annarkia, SpånbingeHellman, JJ.N,
DN1 SvD1 VG123 Dbl123 Pol1, SvD2. DN2


Uppdatering.
På grund av ett stort antal poster i kommentarsfältet som har varit allt från osmakliga till olagliga och även innehållit diverse anklagelser så tvingas jag till att gå ifrån mitt vanliga förfaringssätt att bara efterhandsmoderera till att aktivt godkänna postningar.
Av det dryga 50 tal som finns där nu har jag fått plocka bort lika många till som jag helt enkelt inte vill smutsa ner mitt kommentarsfält med.

Det är beklagligt men tyvärr nödvändigt eftersom jag inte har tid att sitta timmar i sträck framför datorn och bara gå igenom kommentarer, jag är trots all juridiskt ansvarig för det som postas här och jag har ingen större lust att försvara andras fördomar inför rätten.Pingat på intressant och Twingly.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Surgubben

Ta inte i så fasligt. Mannen är militär och har ett helt annat perspektiv på detta. Militärer räknar inte döda som vi utan konrollerat område. En död människa i det sammanhanget är endera en stupad hjälte eller en eliminerad fiende.

2009-01-04 @ 10:45:49
Postat av: Kristian

Jäkligt olyckligt ordval.

I övrigt så är det en korrekt beskrivning av Israels taktik för att få slut på Hamas bekämpning av mål i Israel med reketer och bomber, som för övrigt till 100% riktas mot civila mål eftersom Hamas vill utplåna Israel.

2009-01-04 @ 10:53:08
Postat av: scaber nestor

Mannen är inte bara militär, han är Brigadgeneral och Chef över NBG11 och genom det bara är underställd Försvarsministern och ÖB.Den åsikten han ger uttryck för är i förlängningen svensk militärs officiella ståndpunkt.

2009-01-04 @ 10:55:39
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: scaber nestor

@Kristian.Om det är träffsäkerheten du är orolig över kan vi dela med oss av våra precisionsvapen så att även de kan rikta in sig på parlamentsbyggnader, universitet och ambulanser.Om inte så undvik detta argument.

2009-01-04 @ 10:57:40
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: anders eriksson

300 000 muslimer har dödats i västra Sudan (av andra muslimer), men detta talas det tyst om inom vänstern

2009-01-04 @ 11:03:53
Postat av: scaber nestor

@Anders Eriksson.

Din kommentar är borttagen pga.

1. Kommentaren hade inte med ämnet att göra

2. Din insinuering om min politiska ståndpunkt är osann.

2009-01-04 @ 11:10:03
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: scaber nestor

@Anders Eriksson.Din kommentar är borttagen pga.1. Kommentaren hade inte med ämnet att göra

2. Din insinuering om min politiska ståndpunkt är osann.

2009-01-04 @ 11:11:00
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Lars

Snacka om att göra en höna av en fjäder.Ur ett militärt perspektiv är dödstalen förhållandevis låga."Folk" upprörs bara pga att det är Israel som nu anfaller. Skulle 400 människor dödas i Tibet eller Burma skulle knappt nån bloggare lyfta fingret.

2009-01-04 @ 11:19:51
Postat av: Starvid

Det bor 1,5 miljoner människor i Gaza, och om inte ens en promille har stupat kan man ju mycket väl säga som generalen. Särskilt med tanke på hur hög befolkningstillväxten är i Gaza. Dessutom är medelåldern låg, så en mycket stor andel av befolkningen är i vapenför ålder.

2009-01-04 @ 11:19:51
Postat av: Starvid

PS.Fosforvapen är brandstridsmedel och sådana är inte förnjudna. Sverige hade ju till exempel under lång tid napalm i vår arsenal.Med kemiska vapen menas stridsgas, punkt slut.Ska man inkludera alla vapen som inbegriper kemiska reaktioner blir det hela löjligt, med tanke på att vanliga granater och gevärskulor också måste klassas som kemiska vapen...

2009-01-04 @ 11:21:52
Postat av: kai

syke israelere!!! en atommakt som angriper sivilbefolkning!! vanvidd!!og verden bare ser på... :(

2009-01-04 @ 11:31:03
Postat av: kai

guds eget folk......my ass!!!...og når man tenker på at de fikk tildelt landet på grunn av at de bodde der for 2000 år siden??!!så skal det vel omfordeles litt med aboriginalene og indianerne??eller gjelder det kun guds folk??.........jeg tror jeg skal kaste opp...........

2009-01-04 @ 11:39:55
Postat av: scaber nestor

@Lars.1. "Ur ett militärt perspektiv" skiter jag högaktningsfullt i, det är civila döda bland dessa och att höra en svensk militär uttrycka sig om dessa på detta vis är fruktansvärt.2. 400 döda Burmeser eller Tibetaner inte skulle få bloggare att reagera?

För det första sker det reaktioner och har gjort så under lång tid.

För det andra är bloggosfären är inget medialt samvete som har skyldighet att ta upp alla frågor på agendan som vi gjorde med FRA-lagstiftningen och andra integritetsfrågor.@ Starvid, din första kommentar är raderad pga det osmakliga innehållet, den likgiltighet du har mot civila dödsoffer får mig att undra hur du behandlar folk i din närhet.Ditt påstående om att Fosforbomber inte är folkrättsvidriga är en ren lögn.Genevekonventionen har lagt till ett avsnitt om Fosforbomber, att bla USA och Israel inte skrivit under den delen visar bara vilken attityd de har numera mot kemiska stridsmedel och den delen gäller ändå bara användandet av sådana stridsmedel mot infrastruktur.Användandet av Fosforbomber mot befolkning är däremot uttryckligen förbjudet.2009-01-04 @ 11:40:36
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Lars

ScaberDet är alltid civila döda i krig, att du blir uprörd över vad militären säger har nog mer med att göra över vilken folkgrupp de döda är i snarare än antalet.Jag står fast vid min åsikt att den enda anledningen till varför så många blir upprörda är just för det är Israel som står för den andra sidan i konflikten.

2009-01-04 @ 11:53:47
Postat av: scaber nestor

@Lars.Nu snackar du skit så det stänker om det, civila döda när det används som taktik är något jag fördömer oavsett vilken nationalitet de tillhör.Du får ha din ståndpunkt, det är din demokratiska rätt.

Berätta nu för mig varför samma demokratiska rättigheter som du utnyttjar inte får utnyttjas av Palestinier.

2009-01-04 @ 12:01:14
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Lars

ScaberJag visste inte att Palestinier inte fick blogga?Angående självstyre i Gaza så måste de erkänna Israels rätt att existera och inte som nu ha som mål att förinta den Israeliska staten.Två statslösning är det enda som fungerar, problemet är ju att Hamas inte vill ha en tvåstats lösning.2009-01-04 @ 12:07:44
Postat av: Lars

ScaberJag visste inte att Palestinier inte fick blogga?Angående självstyre i Gaza så måste de erkänna Israels rätt att existera och inte som nu ha som mål att förinta den Israeliska staten.Två statslösning är det enda som fungerar, problemet är ju att Hamas inte vill ha en två stats lösning.2009-01-04 @ 12:08:44
Postat av: Margareth Osju

Lek ja. Lätt att leka när människorna anses vara döda ting. Ett schackspel.....2009-01-04 @ 12:15:01
URL: http://margareth-osju.blogspot.com/
Postat av: scaber nestor

@Lars.Jag trodde inte jag var skulle behöva förklara det, men tydligen är det så.Rätten att ha en åsikt och att uttrycka den, en blogg är bara ett medel att föra fram en åsikt.

Gaza's styre ska inte avgöras av Israel, det är något fria och allmänna val ska avgöra, inte vilka som har mest vapen.

Sånt överlåter vi bara till totalitära stater och diktaturer, men du kanske har en annan åsikt om det?

Tvåstatslösning, är att föredra, Israel ska tillbaka till 1967 års gräns och de illegala bosättningarna ska utrymmas och de ockuperade områdena återlämnas.

Flyktingar ska ha rätt att tervända och få tillbaka konfiskerade egendom och ekonomiska medel.Enda sättet att avväpna Hamas är att inte ge dem en ursäkt, svälta Gazas befolkning och förvägra dom rent vatten, mediciner och bomba sönder sjukhus och Moskéer kan inte någon anse är ett förfarande som är att anse som "självförsvar", gör man det kan man inte hyckla om civila mål åt andra hållet.2009-01-04 @ 12:42:33
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Henrik C

"Den åsikten han ger uttryck för är i förlängningen svensk militärs officiella ståndpunkt."Den enda stat som är med Palestina är Iran. Alla andra skiter i vilket eller på Israels sida, om man nu ska dela upp i "sidor".

Hänger du med?Orsaken till detta är att Palestina/Hamas använder gerillakrigsföring och terrorism. De använder sin egna civila belfolkning som sköldar, d.v.s de gömmer sig bland befolkningen. Sen får Svenska medier det att se ut som om Israel bombar civilbefolkningen med vilja. Hamas drar in civibefolkningen i konflikten och tvingar dem till kombatantter. Hamas är boven i detta drama.

2009-01-04 @ 12:51:54
Postat av: Lars

Ja nu är ju frågan lite mer komplicerad än vad du gör gällande. Områderna som de Arbiska grannländerna olagligt ockuperade innan 67 tillhör idag rent juridiskt Israel. Det har aldrig funnits en Palestinskt stat där.Dock så tackade tyvärr Arafet nej till självstyre i Västbanken, Gaza och Östra Jerusalem. Vilket var synd eftersom det var troligtvis det närmaste vi kommit en fredlig lösning.Men oavsett vilket område palestinerna får i slutändan gäller det att man garanterar Israel säkerhet. Man kan inte ha en självständig stat och samtidigt fortsätta med anfall mot Israel.Annars så kommer vi bara se ett nytt krig i regionen om några år. Och den gången kommer det troligtvis bli bra mycket värre än vad det är nu.

2009-01-04 @ 12:52:23
Postat av: scaber nestor

@ Henrik C.1. Stat och dess befolkning är två skilda saker ibland, det ser man inte minst på de massiva demonstrationer som poppar upp över hela världen, men jag ser din åsikt och den äcklar mig rent fysiskt.2. Enligt folkrätten har Palestina rätt att bedriva motstånd mot dess ockupant, att man använder begreppet terrorism på detta är bara för att vinna retoriska poäng.

@Lars.Innan 1967 så tillhörde inte området Israel, vilket du själv säger fast du använder andra ord.

Det fanns inte ett behov av en Palestinsk stat, man kan jämföra Palestinierna med annan ursprungsbefolkning, tex Samerna som är spridda över ett område som sträcker sig genom 4 länder (Norge, Sverige, Finlamd, Ryssland).Iom sexdagarskriget, då Israel tog Västbanken från Jordanien, Golanhöjderna från Syrien samt Gazaremsan och hela Sinaihalvön från Egypten och började fördrivningen av den palestinska befolkningen så uppstod behovet.Då får man se vem som har rättigheterna till landplätten, de som funnits där hela tiden eller det land som bildades 1948.Här hävdar jag att ursprungsbefolkningens rätt är större än Israels.Då detta är en omöjlighet idag så är 1967 års gränsdragning en rimlig kompromiss.

2009-01-04 @ 13:06:25
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Lars

ScaberKan du visa var i folkrätten som visar att Israel är en ockupant?

2009-01-04 @ 13:12:14
Postat av: Markus Svensson

Visst är det en märklig värld vi lever i?90% av palestinska befolkningen är regelrätta judehatare och antisemiter - precis som Adolf Hitler och hans gäng. Men ändå är det israeler som anklagas av palestinierna att vara nazister.Det är samma visa med de svenska socialisterna. Det var de som byggde ett rasbiologiskt institut där de tvångssteriliserade nästan lika många som nazityskland, de byggde koncentrationsläger i Sverige där tusentals människor hölls fångna utan domstol. Det var socialister som klassade homosexuella som dårar och kriminella.Det var först vid maktskiftet 1976 som rasbiologiska institutet lades ner! Det var först vid maktskiftet 1976 som homosexuella inte längre var dårar och kriminella.Men ändå är de svenska högerpartierna som anklagas av för att vara nationalsocialister av socialister.Visst är det en märklig värld vi lever i?2009-01-04 @ 13:19:59
Postat av: Markus Svensson

FN gav Israel tillbaka till judarna efter andra världskriget. Israel eller Syria Judaea - som det det hette från början - var ett judiskt land ändå fram till 100 e.Kr.Det är alltså de judehatande palestinierna som är de som helt rätt ska fördrivas från Israel/Syria Judaea.2009-01-04 @ 13:21:23
Postat av: Anonym

@ Lars.Ockupation i folkrätten är definierad genom Haagkonventionen (1907) och i Fjärde Genevekonventionen.I folkrättsliga och militära sammanhang innebär ockupation att en stat1. militärt besätter annan stats territorium, eller ett herrelöst territorium

2. att besättande är mer än helt tillfälligt, och

3. att den ockuperande staten övertar alla eller delar av den ockuperade statens funktioner som laglig myndighet.FN:s generalförsamling har bl.a. förklarat att Israels krigsvinster från 1967 utgör ockupation.@Markus Svensson.Om du ska använda dig av historia, använd dig av hela historien, inte bara de delar som passar dig.Landet som kom att kallas för Israel beboddes av Kananiter och hette Kanaan, Dessa besegrades av Judarna ca 1400-1500 åfvt.

En egen judisk stat hade under de följande 1500 åren bara självstyre under ca 300 år, annars styrdes landet av bla Rom, även fanns det under en period två stycken judiska stater, Israel och Juda, två stater som faktiskt gjorde sitt yttersta för att utplåna varandra.Jag tar gärna en debatt om historia med dig Markus, men då får du se till att ha på fötterna, det är inget "vänsterslödder" du argumenterar mot.

2009-01-04 @ 13:36:08
Postat av: Starvid

Scaber,Det är beklämmande att du censurerar åsikter du inte gillar, men det går ju i och för sig igen i själva ämnet, det vill säga att du irriterar dig på vad en hög svensk officer säger.Men, detta är en privat blogg och du gör förstås som du själv vill, även om jag tycker att ditt agerande är oetiskt.Det kanske inte framgick vad jag menade, men låt mig förtydliga. De förluster som palestinerna hittils lidit är irrelevanta ur ett militärt eller geostrategiskt perspektiv och kommer inte skada den palestinska självständighetskampen. Snarare gynnas den av det här eftersom folk blir förbannade av att deras landsmän dödas.Jag är inte "likgiltig" inför civila offer. Däremot förstår jag att det dör folk i krig, även civila. Det är sorgligt faktum. Men mängden civila döda är så liten att den inte är ett problem annat än för just de som dödas och för deras vänner och släktingar. För just dessa är det dock förstås ett allomfattande problem, minst sagt.För det andra ber jag om ursäkt för det jag sade om fosforbomber. Jag var inte medveten om att det lagts till ett nytt stycke i Genevekonventionen om detta vapen. Gäller det för övrigt alla slags brandstridsmedel?Man kommer dock inte i från att fosforvapen inte är kemiska vapen i högre grad än ammuntionen i din AK-5a när du gjorde lumpen. Sen kan det ju vara förbjudet enligt Genevekonventionen ändå. Men det gör det inte till ett kemiskt vapen.Vidare säger du att Israel inte ratificerat detta tilläggsprotokoll till Genevekonventionen. Det ställer ju hela argumentet på huvudet eftersom Israel faktiskt får använda fosforvapen i det fallet. Israel är lika litet bundet av det protokollet som Nordkorea är bundet av ickespridningsavtalet.

2009-01-04 @ 13:36:33
Postat av: scaber nestor

@ Lars.Ockupation i folkrätten är definierad genom Haagkonventionen (1907) och i Fjärde Genevekonventionen.I folkrättsliga och militära sammanhang innebär ockupation att en stat1. militärt besätter annan stats territorium, eller ett herrelöst territorium

2. att besättande är mer än helt tillfälligt, och

3. att den ockuperande staten övertar alla eller delar av den ockuperade statens funktioner som laglig myndighet.FN:s generalförsamling har bl.a. förklarat att Israels krigsvinster från 1967 utgör ockupation.@Markus Svensson.Om du ska använda dig av historia, använd dig av hela historien, inte bara de delar som passar dig.Landet som kom att kallas för Israel beboddes av Kananiter och hette Kanaan, Dessa besegrades av Judarna ca 1400-1500 åfvt.

En egen judisk stat hade under de följande 1500 åren bara självstyre under ca 300 år, annars styrdes landet av bla Rom, även fanns det under en period två stycken judiska stater, Israel och Juda, två stater som faktiskt gjorde sitt yttersta för att utplåna varandra.Jag tar gärna en debatt om historia med dig Markus, men då får du se till att ha på fötterna, det är inget "vänsterslödder" du argumenterar mot

2009-01-04 @ 13:37:02
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Lars

Generalförsamlingen saknar all form av tvingande makt. De har bara en rådgivande funktion.Så vad generalförsamlingen tycker saknar relevans i sammanhanget.

2009-01-04 @ 13:40:27
Postat av: scaber nestor

@Starvid.Jag tar mig friheten att efterhandsmoderera, men det är stor humor i att du använder ordet oetiskt mot mig.Speciellt när du använder fraser som

"Men mängden civila döda är så liten att den inte är ett problem annat än för just de som dödas och för deras vänner och släktingar."Denna massaker som pågår betecknas bara som krig för att ursäkta civila förluster som acceptabla.Det är inte krig i folkrättslig mening, det är en ockupationsmakt som svälter ut en ockuperad befolkning, som förvägrar dom rent vatten, el och mediciner.

Som bombar ambulanser, sjukhus, unversitet och religiösa byggnader.

Använd den retorik du är mest bekväm med eller som du kan ursäkta civila dödsoffer med.Här duger inte billig retorik, har du inte på fötterna så kan du posta någon annanstans.

2009-01-04 @ 13:50:45
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Lars

Så Scaber bombar Israelerna medveten civila mål, eller angriper de kombatanter som gömmer sig i civila mål?

2009-01-04 @ 13:53:08
Postat av: scaber nestor

@Lars.På samma sätt som Europadomstolen inte har tvingande makt, men som kan avgöra om något bryter mot internationell lag så kan Generalförsamlingen avgöra vad som strider mot folkrätten, om än inte utdöma bestraffning.2009-01-04 @ 13:54:13
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Starvid

PS.Nu när jag läser artikeln du länkar till tycker jag att det verkar som att du gör en höna av en fjäder.General uttalar sig bara på ett militärt kärnfullt sätt, och inte alls om flygbombningarna.Om man inte tar hans ord ur sitt sammanhang är det uppenbart att han med "slutlekt" menar att Hamas inte längre ska få "leka", dvs. skjuta små raketer på södra Israel.Det är alltså angreppen på israeliska civila som generalen kallar för att leka (vilket inte är konstigt, för en officer är det ju inte direkt någon utmaning att skjuta på folk som inte skjuter tillbaka), men du lyckas av någon (ideologisk?) anledning få det till att han kallar luftangreppen mot mål i Gaza för en "lek".

2009-01-04 @ 13:54:32
Postat av: Lars

Problemet är att generalförsamlingen knappast agerar efter rätt och fel. Utan vad som passar varje enskilt lands agenda.Men rätt eller fel har det aldrig handlat om.

2009-01-04 @ 13:56:21
Postat av: scaber nestor

@Lars.Vad är skillnaden?Är civila dödsoffer acceptabla för att Hamas finns i närheten?Använder du den sortens retorik så diskvalificeras dina argument mot Hamas raketattacker.Du kan inte ha kakan och äta den, antingen är civila mål acceptabla eller oacceptabla.Jag föredrar det sistnämnda.

2009-01-04 @ 13:56:40
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: scaber nestor

@Starvid.Jasså, först nu hittar du till artikeln mitt inlägg handlar om?

Var allt innan bara inövat skitsnack så kan jag ta bort dina inledande inlägg så att du kan börja om.@Lars.Kan du påvisa detta med något annat än ditt lösa antagande?

2009-01-04 @ 14:02:46
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Starvid

Scaber,Israel ockuperar inte Gaza. Man lämnade sina kolonier i Gaza 2006, om jag inte minns fel. Israel ockuperar Västbanken, vilket förstås är oacceptabelt.Att Israel skulle vilja massakrera palestinier faller på sin egen rimlighet. I så fall skulle man inte omaka sig med att ringa till hus under vilka man lagrar vapen och säga åt de boende att ge sig av.Om man ska kalla det massaker måste det antingen finnas en vilja att döda så många civila som möjligt, eller i alla fall att man inte bryr sig om civila dör eller inte, bara man når sina mål.Om Israel var ute efter att massakrera palestinier skulle det inte ha dött några hundra hittills, utan hundratusentals.Detta är ett krig. Inte en ockupationsmakt som svälter den ockuperade befolkningen. Israel ockuperar ju inte Gaza, och dessutom har man i åratal sänt in förnödenheter i området. Man sköter till och med Gazas elförsörjning!Israel bombar universitet, ambulanser och moskéer för att de används som vapenlager (påstår Israel i alla fall). Det finns inget i internationell lag som förbjuder det.

2009-01-04 @ 14:02:55
Postat av: scaber nestor

@Starvid.Israel kontrollerar in- och utgång till Gaza, även vattentillförsel, mat, mediciner och byggnadsmaterial ransoneras (eller förvägras helt), bränsle till kraftverken existerar inte och den valda församlingen antingen mördas eller fängslas.

Så, vad kallar du det?

2009-01-04 @ 14:05:58
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Starvid

Scaber,Dina undanflykter blir allt löjligare då du i stället för att bemöta argumenten kommer med personangrepp.Jag kom till din blogg från en tidingsartikel, och kunde väl inte drömma om att du felciterade generalen så groteskt att du fick det han sade att betyda motsatsen. Jag trodde helt enkelt att jag kunde lita på ditt referat och inte behövde dubbelkolla artikeln du refererade.Ett misstag jag inte kommer göra om.

2009-01-04 @ 14:06:08
Postat av: Starvid

Scaber,Dina undanflykter blir allt löjligare då du i stället för att bemöta argumenten kommer med personangrepp.Jag kom till din blogg från en tidingsartikel, och kunde väl inte drömma om att du felciterade generalen så groteskt att du fick det han sade att betyda motsatsen. Jag trodde helt enkelt att jag kunde lita på ditt referat och inte behövde dubbelkolla artikeln du refererade.Ett misstag jag inte kommer göra om.

2009-01-04 @ 14:06:27
Postat av: Lars

Civila dödsoffer är oundvikliga i krig, det är tragiskt men tyvärr en realitet.Skillnaden är att Hamas gärna dödar civila lika gärna som militärer.Hamas raketattacker saknar helt militärt syfte, det gör inte de Israeliska attackerna. Därför är de Israeliska attackerna "försvarbara" då de syftar till att slå ut Hamas anfallskapacitet.Men återigen det är tragiskt att civila dödas i krig.

2009-01-04 @ 14:07:26
Postat av: Starvid

Scaber,Dina undanflykter blir allt löjligare då du i stället för att bemöta argumenten kommer med personangrepp.Jag kom till din blogg från en tidingsartikel, och kunde väl inte drömma om att du felciterade generalen så groteskt att du fick det han sade att betyda motsatsen. Jag trodde helt enkelt att jag kunde lita på ditt referat och inte behövde dubbelkolla artikeln du refererade.Ett misstag jag inte kommer göra om.

2009-01-04 @ 14:07:29
Postat av: Starvid

Ursäktar dubbelposten.Ta med fördel bort den ena.

2009-01-04 @ 14:08:07
Postat av: Markus Svensson

"...det är inget "vänsterslödder" du argumenterar mot"Det låter konstigt eftersom dina argument tyder på att du just är vänsterslödder.Enligt din historiebeskrivning och argument är Israel ett egyptiskt land där varken palestinier eller judar ska befinna sig? Bra lösning på konflikten, Scaber! :-DDet var judarna som fördrevs från sitt land under den romerska belägringen.FN gav därför Israel/Syria Judaea tillbaka judarna efter andra världskriget. FN stödde även staten Israels självständighetsförklaring.Är det något som du har några argument mot, Scaber?2009-01-04 @ 14:10:06
Postat av: Starvid

Att Israel måste kontrollera Gazas gränser är ett olyckligt resultat av att Gazas regering envisas med att smuggla in raketer i zonen som man sen skjuter på Israel. Om man slutade att begå krigshandlingar mot Israel är jag övertygad om att Israel slutar begå krigshandlingar (blockad är en krigshandling) mot Gaza.Gaza och Israel är i krig, och hade tidigare ett eldupphör. Men Gaza är inte ockuperat. Det är däremot Västbanken, och jag har inte någon som helst kritik mot att palestinier på Västbanken angriper militära israeliska mål. Om det då dessutom dör lite israeliska civila så är det ju beklagligt, men sånt händer i krig.

2009-01-04 @ 14:11:46
Postat av: Starvid

Jag vill än en gång påpeka att du bygger hela din bloggpost (om än inte kommentarerna) på en grotesk felcitering. General Andersson sade:"Aftonbladet: Varför inleder Israel en markoffensiv nu?Brigadgeneral Andersson: Nu är det slutlekt. Israelerna är ute efter att sätta stopp för Hamas raketattacker. Man vill gå in och förstöra raketerna, ramperna de skjuts i från och personerna som avfyrar dem."Det är glasklart att det är raketattackerna som det är "slutlekt" med. Trots det vänder du på hans ord och förtalar honom grovt och ifrågasätter hans militära kompetens. Du är skyldig honom en ursäkt.

2009-01-04 @ 14:16:51
Postat av: scaber nestor

@Starvid.Dina argument är bemötta, dina lösa påståenden och allmänna skitsnack bemöts på det vis de förtjänar.Du tolkar Brigadgeneralens ord på ett vis, jag tolkar dom utefter vad han säger det om.Frågan som ställs är:"Varför inleder Israel en markoffensiv nu?"Varpå Brigadgeneralen besvarar frågan med:"Nu är det slutlekt - Israelerna är ute efter att sätta stopp för Hamas raketattacker. Man vill gå in och förstöra raketerna, ramperna de skjuts i från och personerna som avfyrar dem. Via bombningarna har Israel väldigt tydligt visat att de prioriterade målen den här gången inte är infrastruktur och vattenförsörjning utan Hamas militära ledare."

Hade frågan gällt hela anfallet, från första flyganfallen så hade tolkningen blivit en annan.

Men nu gällde det markoffensiven.Detta gör att hans uttalande om "Nu är det slutlekt" handlar om de inledande anfallen, som ledde till 450 (kända) dödsoffer.

2009-01-04 @ 14:17:06
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: scaber nestor

@Markus.Du kommer hädanefter att raderas obönhörligen, patrask som dig vill jag inte ge utrymme.

2009-01-04 @ 14:18:53
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Starvid

Det framgår tydligt att medan journalisten frågar om markoperationen besvarar generalen hela operationen. Den andra meningen förstärker ytterligare det intrycket eftersom han säger att också bombningarna var inriktade mot raketramperna. Båda markoperationerna och luftoperationerna syftar därmed till att det ska bli slutlekt för Hamas.Om du fortfarande tvivlar kan du ju alltid mejla journalisten, eller ännu hellre brigadgeneral Andersson, och fråga honom vad han menade. Det är väl det minsta man kan begära av någon som angriper en hög officers kompetens och vandel.Nåväl.Jag lämnar det till läsarna att utvärdera din läsförståelse. För övrigt också din intellektuella hederlighet, när du istället för att bemöta argument sammanfattar dem som "skitsnack" och låter det vara nog.

2009-01-04 @ 14:25:46
Postat av: scaber nestor

@Lars.

Om det är pricksäkerheten du oroar dig över så tror jag palestinierna med glädje tar emot högteknologiska vapen så att även de kan rikta in sig mot universitet, ambulanser och religiösa byggnader.Om det inte är det du oroar dig över föreslår jag att du inte använder dig av det som argument.

2009-01-04 @ 14:27:07
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: scaber nestor

@Starvid,Det är inte det som står skrivet, om journalisten vinklar det eller tagit bort material så kan du inte beskylla mig för feltolkning.

Och anklaga inte mig för bristande läsförståelse när det tar dig flera timmar att upptäcka artikeln som ligger till grund, en artikel du tolkar på ord som inte ens står med utan som du gissar ska vara med.

2009-01-04 @ 14:30:18
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Michael

Helt klart att Megahphone skickat sina kadetter för att bomba den här sidan med lögner, förakt och cynism.

Från Times:

"Utrikesministeriet har berodrat diplomatlärlingar att spåra hemsidor och chatrum så att nätverk av amerikanska och europeiska grupper med hundratusentals judiska aktivister kan placera stödjande meddelanden. Under den senaste veckan har nära 5000 medlemmar av World Union of Jewish Students (WUJS) laddat ned den speciella "Megahpone" programvaran som varnar dem när antiisraeliska chatrum eller internetröstningar tillåter dem att posta motsatta synpunkter. Ett studentteam i Jerusalem kammar igenom nätet i grupp av olika språk för att markera siter så att de som anslutit sig kan påverka opinionsmätningar eller en debatts väg."Taget från Hampus utmärkta blogginlägg där det mesta av vad det sionisterna (de är de enda som kan lida, de är ju människor - resten av oss är ju boskap som kan slaktas godtyckligt)här lögnar sig med bemöts:http://motbilder.se/2008/12/31/israel-ser-bloggosfaren-som-en-stridszon/

2009-01-04 @ 14:31:28
URL: http://blogg.aftonbladet.se/11316
Postat av: Lars

Eftersom Israelerna inte gömmer sina militära styrkor i sjukhus, universitet etc så skulle ett sådannt anfall från Hamas sida vara omotiverade och krigsförbrytelser.Och eftersom Hamas gärna skulle döda alla judar i området så skulle det vara väldigt osmakligt att ge dem några vapen överhuvudtaget.

2009-01-04 @ 14:34:50
Postat av: Dilan Amin

Häjjjs!

Fin blogg.KRAM!

/ www.mramin.blogg.se

2009-01-04 @ 14:35:38
URL: http://mramin.blogg.se/
Postat av: scaber nestor

Jo, m´Michael.Mitt språk må vara oslipat, men den som använder det som ursäkt för att inte vilja bemöta argument med argument har nog visat mer om sig själva än vad de tror ligger mig i fatet.

Idag har det blivit mycket borttaget från kommentarsfältet pga skitsnack, smaklöshet och postningar från samma person som använder olika namn.

2009-01-04 @ 14:36:26
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Starvid

Jag anklagar inte dig för att misstolka det journalisten egentligen menat, eller det han skrivit innan han ändrat det han skrivit (om du nu menar att har han gjort det?).Jag menar att du feltolkar det han skriver, det som är publicerat på Aftonbladets webbsida. Att du tror att jag tror det väcker tyvärr ytterligare frågor om din läsförståelse.Men eftersom du fortfarande tvivlar på att jag har rätt föreslår jag att du mejlar brigadgeneral Andersson och frågar vad han menade. Du har trots allt förtalat honom på ett sätt som antagligen är kriminellt, så det är ju som sagt det minsta du kan göra.Att jag inte läste artikeln berodde, som jag skrev tidigare (fast du läste kanske inte det?) att jag litade på att ditt referat var korrekt. Men jag ska framöver, som sagt, inte lita på att dina referat är korrekta.

2009-01-04 @ 14:36:44
Postat av: Lars

MichaelSläpp konspirationsteorierna, bara för man anser att Israel har rätt att försvara sig är man inte med i någon hemlig organisation.Denna sidan hittade jag via SVD nätsida.

2009-01-04 @ 14:38:16
Postat av: scaber nestor

@LarsHade Palestina haft tillstånd att ha en armé hade det varit skillnad.Nu bombas tom polisstationer och polisrekryter ses som terrorister.Hur ska civila kunna komma undan om även de anses som terrorister bara de är i närheten av någon Israel påstår är Hamas?

2009-01-04 @ 14:38:21
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Starvid

Haha, ja Michael, jag är en representant från den Zionistiska Världs Konspirationen som tar order från Zions Vise i Tel Aviv.Det är därför jag kommenterar på Scaber Nestors blogg.

2009-01-04 @ 14:38:50
Postat av: scaber nestor

@Starvid.Jag kommer att be dig återposta din kommentar utan anklagelsen om kriminellt förtal, för om någon minut så försvinner den, kommer du med anklagelsen en gång till efter det raderas du helt.Detta är min blogg och jag tillåter mycket, men det är över gränsen.Vill du anklaga mig för förtal, polisanmäl mig.

Jag ska med stort nöje kasta en anmälan om falsk tillvitelse tillbaka.

2009-01-04 @ 14:43:10
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Starvid

Nu är jag inte helt säker, men har inte Hamas elimerat alla palestinska väpnade styrkor utom sina egna i Gaza?Och på Västbanken finns ju massor av palestinska väpnade styrkor, den som mest påminner om en officiell armé är den som kallas Preventive Security Service.

2009-01-04 @ 14:43:47
Postat av: Starvid

Med nöje. Detta är som du säger en privat blogg och du gör som du vill med den.Jag vill bara påpeka att jag inte anklagat dig för något alls. Om du läser mitt inlägg innan du raderar det noterar du ordet "antagligen". Jag är inte jurist och är därför inte säker på om det är brottsligt. Sverige har trots allt fortfarande ganska generös yttrandefrihetslagstiftning.Nåväl. Här kommer det ompostade censurerade inlägget."Jag anklagar inte dig för att misstolka det journalisten egentligen menat, eller det han skrivit innan han ändrat det han skrivit (om du nu menar att har han gjort det?).Jag menar att du feltolkar det han skriver, det som är publicerat på Aftonbladets webbsida. Att du tror att jag tror det väcker tyvärr ytterligare frågor om din läsförståelse.Men eftersom du fortfarande tvivlar på att jag har rätt föreslår jag att du mejlar brigadgeneral Andersson och frågar vad han menade. Censurerat på order av blogginnehavaren det är ju som sagt det minsta du kan göra.Att jag inte läste artikeln berodde, som jag skrev tidigare (fast du läste kanske inte det?) att jag litade på att ditt referat var korrekt. Men jag ska framöver, som sagt, inte lita på att dina referat är korrekta."

2009-01-04 @ 14:49:14
Postat av: scaber nestor

@Starvid.Trodde du på fullaste allvar att det du gör nu skulle vara accepterat?Tack och hej.

2009-01-04 @ 14:52:00
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: scaber nestor

@Starvid.Trodde du på fullaste allvar att det du gjorde nu skulle vara accepterat?De relevanta inläggen får vara kvar, de orelevanta plockas bort.

2009-01-04 @ 14:54:13
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Lars

ScaberPoliser klassas som kombatanter i krig. Och i många länder används polisstyrkor som paramilitära styrkor.

2009-01-04 @ 15:10:45
Postat av: Anonym

@Lars.

Kan du visa detta i någon av folkrättstraktaten?

2009-01-04 @ 15:20:07
Postat av: scaber nestor

@Lars.

Kan du visa på detta i något av folkrättstraktaten?

2009-01-04 @ 15:20:47
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Jens O

Svårt att tolka Scaber Nestors kommentar, av BrigadGeneralens uttalande på något annat sätt, om man ser till den bredare bilden.USA, Egypten och EU, har i praktiken givit Israel ett "carte blanche", för sin operation. Det var då de gick in i Gaza.Inget av det som nu pågår, går att ursäkta. Vare sig Hamas eller Israel, kan fly från sina handlingar.Även om Hamas gömmer sina raketer och granatkastare, mellan och i civila bostadshus, går det rätt illa om det sätts in stridsvagnar i en sådan miljö.

En granat explosion, är varken kirurgisk eller ett precissionsinstrument.

2009-01-04 @ 15:22:09
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: gustaf goertz

Försök att se detta från den palestinska synvinkel under 20% av världens judar har aldrig haft förfäder i Judeen.

det är inte bara okkupasjonen av palestinks mark som är förödande dom verkliga judarna, som till exempel neturei karta bör få mer däkning i media när de demonstrerar.

2009-01-04 @ 15:28:56
URL: http://www.ikke.no
Postat av: g goertz

kan du fiksa på mitt inlägg snälla skrev feil det ska va över 80% har aldrig haft förfäder i Judeen.tack

2009-01-04 @ 15:40:12
Postat av: Lars

ScaberHar inte reglerna till hands men lyckligtvis har jag försvarmaktens information om kombattanter.//

Kombattanter är medlemmar av

Stridskrafter, (utom sjukvårdspersonal och militärpräster)

organiserade motståndsrörelser, under förutsättning att de bär sina vapen öppet när de förbereder och deltar i strid. I vissa fall krävs det även att armbindel bärs.Gemensamma krav för kombattanter är att de skall stå under ansvarigt befäl

iakta folkrättens regler när de utövar sin verksamhet.

//Polisstyrkor får med andra ord inte fri lejd bara för de kallas poliser. Och jag finner väldigt lite stöd för att Hamas polisstyrkor inte skulle ingå i hamas stridskrafter.

2009-01-04 @ 15:40:52
Postat av: Michael

Vadå konspirationsteorier? Megahphone programmet du använder finns här:

http://giyus.org/

Varför hyckla? Eller frågan kanske snarare skulle vara: När ska ni sluta hyckla?

2009-01-04 @ 15:41:30
URL: http://blogg.aftonbladet.se/11316
Postat av: scaber nestor

@Lars.I samma text står även detta."För att lösa problemen kring polisens folkrättsliga status lanserades i folkrättskommitténs betänkande SOU 1984:56 en modell med ”temporär kombattantstatus”. Denna innebär att polisen ska anses vara kombattanter under den tid då de står till försvarsmaktens förfogande (främst i samband med ett kuppartat anfall i konfliktens inledningsskede). När polisen sedan återgår till sina vanliga civila uppgifter, ska också deras folkrättsliga status återgå till civil."

Hur den palestinska polisen står rättsligt vet inte jag heller, men man ska nog inte förutsätta att de ska anses som kombattanter.

2009-01-04 @ 15:47:35
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: gustaf goertz

kan du fiksa på mitt inlägg snälla skrev feil det ska va över 80% har aldrig haft förfäder i Judeen.tack

2009-01-04 @ 15:49:02
Postat av: scaber nestor

@GustafJag kan inte ändra i kommentarer, men skriv ett nytt så raderar jag det gamla

2009-01-04 @ 15:54:41
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Lars

Nu tror jag vi först och främst skall separera den palestinska polisens och Hamas egna polis.Men tittar vi på Hamas styrkor så används de som kombattanter. De sa väl tom själva att deras styrkor skulle användas som detta.Dessutom kalashnikovs med 4-8 extra magasin känns lite overkill för vanligt polisarbete.Sedan

Michael, släpp din konspirationsteori, alla som inte är emot Israel är inte med i något judiskt nätverk. Jag själv är det definitivt inte så jag är ledsen att förstöra din bubbla. Men det finns faktiskt vanliga svenssons som tycker att Israel skall ha rätt att försvara sig.

2009-01-04 @ 16:07:53
Postat av: scaber nestor

Man ska nog inte heller dra likhetstecken mellan den polisstyrka som tränas upp och Hamas väpnade gren, även om det förefaller högst sannolikt att så är fallet.Gaza är inte bara Hamas, det finns inre stridigheter också även om de verkar hålla sams just nu.

2009-01-04 @ 16:17:08
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: gustaf goertz

Försök att se detta från den palestinska synvinkel över 80% av världens judar har aldrig haft förfäder i Judeen.

det är inte bara okkupasjonen av palestinks mark som är förödande dom verkliga judarna, som till exempel neturei karta bör få mer däkning i media när de demonstrerar.

2009-01-04 @ 16:24:14
Postat av: Michael

LarsAtt du kallar programvaran för konspirationsteori (ännu ett av dessa nonsensord som tas till när argumenten inte finns - antisemitism brukar vara ett annat)när jag länkat till programvaran och när Israels utrikesministerie har medgett och uppmanar judar att använda det är mer än lovligt korkat.Att du låtsas spela ovetande ingår bara i hycklerileken. Fast det är klart, det finns något som heter nyttiga idioter med.

2009-01-04 @ 17:40:25
URL: http://blogg.aftonbladet.se/11316
Postat av: Mary

Ursäkta min post på fel ställe nu. Men kan du tacka ja till min vänförfrågan på Facebok så att jag kan kontakta dig. Jag har en fråga - som inte gäller detta eländiga krig.

Postat av: bjorn

Gud som skylde sitt ansikte (Mose boken) = Adam och Eva och förbjöds äta kunskapens frukt. Judarna har genomfört ett trick sedan dess. Alla empiri tyder ju på det. Gravitation (empiriska bevis för, physorg nyligen ) och ljushastigheten sydkoreansk studie.

Einstein relativitet (transformationsgeometri, turbulens). Blakes virvlar till förståelsen av kvark-gluon plasman. Hade inte Gödel umgåtts med Einstein. Poincare som var först med relativitetsförståelsen (turbulens). Judarna har ju bara tagit.

Utrotningen 42-45= kommunister och sossar. Det onda dom hade gjort i öst senare.

Drottningen av Saba lyssna på Salomos visdom= förflytta dom dit

Ulvar i fårakläder. Kristna är ju inplanterade i världen (40 miljoner). En del ulvar är ju också inplanterade. Star Trek film “Jude ulv i fårakläder” som blev 3 m lång varelse. Som vingförsedda “Gudarna” förr i tiden.

Nanorobotarna= ställer in dom för att få väck skitstövlarna (biomarkör eller dylikt). Rationellt i så mån. Ta en Ulf Ekman= grillas på heta stolen (elektriska stolen).

Skitstövlar/idioter i kristna leden= förbud

PROPORTIONSPRINCIPEN I VÄRSTERLÄNDSK RÄTT/JURIDIK

2009-01-04 @ 23:20:44
Postat av: scaber nestor

Öm nån undrar varför varför jag släpper igenom bjorns men inte andra så har det lite med underhållningsvärde och han är en frekvent besökare och kommentarspostare som känner till var jag drar gränsen.

2009-01-04 @ 23:34:16
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Bulten i Bo

Tänkte som du när jag läste detta, bra bloggpost.Lite kan man ju fundera på hur en svensk militär kan vara expert på hur man attackerar ett tätbefolkat område där man spärrat av civilbefolkningen från kontakter från omgivningen.Ingår detta i deras utbildning på militärhögskolan?

2009-01-04 @ 23:49:17
URL: http://bultenibo.blogspot.com/
Postat av: Sgt Pepper

Ja man kan ju inte direkt kalla det en sansad debatt!Visst är det så att civila är brickor som används på bådas spelplan. Israel för terrorsyfte och Hamas m fl för att vinna poäng i opinionen. Det råder nog ingen tvekan om att Hamas medvetet placerar högkvarter och annat på "lämpliga" ställen, utan hänsyn till civilbefolkningen.Tyvärr är nog så att båda sidor är ganska ointresserade av vad som händer med de civila!

2009-01-05 @ 00:42:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0