Vilka underättelser är det som säljs/skänks till Israel?

Ibland måste man läsa noggrant i en text, eller i flera texter för att hitta saker som för artikelförfattaren kanske inte anser viktigt, men i ett större sammanhang och specifikt för mig, som motståndare till övervakningsamhället, anser vara högintressant.

I Sydsvenskan hittar jag några rader som gör att jag vill ställa några frågor rakt ut i luften för att kanske få svar eller få reda på om jag drar för stora växlar.

Trots att Sverige sedan många år inte exporterar några vapen till Israel köper försvaret materiel därifrån för cirka 30 miljoner kronor om året, främst ammunition och mörkersikten. Sverige har dessutom lånat viss utrustning till Israel. Svensk militär bedriver underrättelsesamarbete med Israel och sedan några år finns en svensk militärattaché i Tel Aviv.


Jag kan inte låta bli att sätta detta i samband med Agenda's avslöjanden om försäljning av rådata till andra länder. "FRA - Tre bokstäver som skakade Sverige".

Där gjorde ju agenda misstaget att övertyda Carl Bildts uttalande om vilka länder som denna försäljning kunde ske med.

Var ett av länderna Hr Bildt inte ville namnge Israel?


När det nu kan anses som högst sannolikt att Svensk underättelsetjänst säljer rådata till Israel, vilka är denna rådata insamlad från?
Troligen palestinska föreningar och centrala personer i Sverige och Europa.

Vad har vi då för ekvation?
Med tanke på det stora antal Palestinska flyktingar och det stora motstånd mot den Israeliska ockupationen vi har här i Sverige, hur stor är vår del av folkmordet egentligen?
+
=
?


Fler om ämnet /ämnena.
Anna Wester, Björn Wadström, Röda Berget, Motbilder, Jinge, Veronica Svärd, Heksann, Annarkia, HAX, Calandrella, Gester... med ord, Odsvall, SvD, ÖA, NyTeknik, SydSv, HD, HD2,
pingat på intressant och twingly.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Jens O

Om inte annat kan Israel erhålla samma information, indirekt via USA. USA har vi som bekant, redan ett samarbete med sedan 2007. Försvarsdepartementet och Departementet för "Homeland Security".

Hamas klassas som terrorister, av både Sverige och USA. Därmed borde det inte föreligga några hinder, för ett informationsutbyte.

2009-01-18 @ 08:14:14
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: annarkia

Israelisk underrätelseverksamhet är en av de mest "effektiva" i världen med en rad politiska mord i bagaget, terrorverksamhet på hög nivå.

Rikspolisstyrelsen har f ö visat stort intresse av vissa blogginlägg om Gazakonflikten. Länkningar till Al fart på FRA.

2009-01-18 @ 11:38:57
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: Björn Wadström

Bra skrivet, det ger en Bildt av både FRA och Calles aggerande i utrikespolitiken.

2009-01-19 @ 08:44:38
URL: http://www.wadstrom.blogspot.com/
Postat av: Simone

Låter som en rimlig slutsats. Men det har varit väldigt tyst om att Sverige har vapenaffärer med Israel. Man sopar under mattan som vanligt.

2009-01-20 @ 19:25:20
URL: http://patalompolitik.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0