Demonstration mot Stockholmsprogrammet - Uppdatering.

Demonstrationen mot Stockholmsprogrammet växer, på bara någon dag har det gått från att vara utspridda protester till en stor manifestation.

Det finns även en annan demonstration i Stockholm den dagen, men eftersom den arrangeras av "Motkraft" så kan många organisationer inte delta i den eftersom den organisationen, eller rättare sagt organisationer inom "motkraft", inte tar avstånd från våldsanvändning, vissa tom uppmuntrar det.

Därför gick uppdraget (via bland annat PP och Liberalt Nätverkt för Integritet) till Nätverket Svart Måndag att stå som huvudarrangör för en partipolitiskt obunden manifestation där alla kan samlas.
Inte för att de inte skulle kunna anordna det själva, men på den korta tiden så är Nätverket nästan oslagbara vad gäller att stressa ihop PA, tillstånd och annat skit som behövs.
Några punkter som kommer att avhandlas är:

 • Stockholmsprogrammet
 • FRA
 • IPRED
 • ACTA
 • Telekompaketet
 • Datalagringsinitiativet
 • En demokratisk världsutveckling
 • Mänskliga fri- och rättigheter
 • Vikten av ett ickecensurerat internet
 • Pressfrihet
 • Åsiktsfrihet
 • Yttrandefrihet
 • Religionsfrihet, och inte minst
 • Den oerhört viktiga och även på många vis symboliska kampen för en frihetlig utveckling i IranKlara talare är bland andra:

Linda Nordlund (LUF)
Mattias Bjärnemalm (Piratpartiet)
Amanda Brihed (Nätverket Svart Måndag, Liberati, Folkpartiet)
Jens Odsvall (Nätverket Svart Måndag)
Erik Laakso (Sossar mot Storebror)
Oscar Fredriksson (Centeruppropet.se)
Hanif Irandoost
Jakop Dalunde (Grön Ungdom)
Mehmet Kaplan (Miljöpartiet)


Huvudarrangör:

Nätverket Svart Måndag


I samarbete med:

Piratpartiet
Liberalt Nätverkt för Integritet
Sossar mot Storebror
Liberati
Sossar mot Storebror


Deltagande organisationer:

Nätverket Svart Måndag
Piratpartiet
Ung Pirat
Grön Ungdom
Miljöpartiet
Liberalt Nätverk för Integritet
Liberati
Sossar mot Storebror
Uppdateringar kommer efterhand.Fler om Stockholmsprogrammet.
Hax, Mab, BloggenBent, Oscar Swartz, Karl Sigfrid, Peter Karlberg, Nätverket Svart Måndag, SvartMåndag-bloggen, Olof's blogg, Alliansfritt Sv, Herbertson, Wadström.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Alex

Motkraft är ingen organisation och arrangerar ingenting. Motkraft är en nyhetsportal dit man kan skicka in information om utomparlamentariska demonstrationer såsom den här.Motkraft arrangerar inte några demonstrationer och har inte arrangerat den här heller.Jävla fult av liberalerna att bete sig såhär.

2009-07-11 @ 17:46:37
Postat av: Alex

Alex - våldromantik är något som de flesta organisationer/partier inte kan skriva under på.Det är kontraproduktivt för de mål som jag antar att både du och jag har, nämligen att stoppa övervakningssamhället.Om det blir våldsamheter använder politiker/media detta som ytterligare argument för att fortsätta övervakningsivern, inte tvärtom.Vad är det du är ute efter..?

2009-07-11 @ 18:03:28
URL: http://olofb.wordpress.com
Postat av: Olof

Scaber - av någon anledning står det "Alex" som författare på min kommentar. Du får gärna ändra till olofb om du kan! :)

2009-07-11 @ 18:04:36
URL: http://olofb.wordpress.com
Postat av: scaber nestor

Sorry Olof, jag kan inte ändra redan publicerade kommentarer, du kan posta den på nytt under rätt namn så tar jag bort den första.

2009-07-11 @ 23:12:29
Postat av: Daniel Nyström

Glöm inte att "credit" bör gess där det skall inför nästa "15/7" post ;) Vi jobbar med 0 ersättning som alla andra, och en klapp på axeln har aldrig skadat någon ;) är inte nån bitter rackare, men "BY" (som i CC BY) känns bra i verkligheten också ;)Vet att det verkar finnas någon slags friktion mellan NSM o PP efter nåt tönteri kring FRA demon o.s.v. men glöm det... sånt gnissel är idiotiskt när alla jobbar mot samma mål.Jag kommer tyvärr inte kunna vara med under demon (sitter långt ute i skogen på en GPRS uppkoppling) men vet att många andra är med. Hoppas ni låter ropen skalla för mig också!

2009-07-12 @ 01:27:52
URL: http://stockholm.piratpartiet.se
Postat av: Alex

Olof: "våldromantik är något som de flesta organisationer/partier inte kan skriva under på."Ja, det hoppas jag verkligen. Men det finns inga våldsromantiska krafter bakom Slussen-demonstrationen och det finns inte en chans att demonstrationen kommer att urarta i några som helst våldsamheter. Jag förstår inte vart den uppfattningen kommer ifrån.

2009-07-12 @ 12:58:39
URL: http://stockholm.suf.cc
Postat av: Olof

Alex;Det är ganska svårt att hitta information om vilka grupper som ö.h.t. ska delta i slussen-arret. Det att Piratklanen ska vara med och att det annonseras ut som att det är Piratpartiet-sanktionerat fick mig att reagera.Sedan har jag ryktesvägen hört att ReclaimTheStreets ska delta, och de har dålig historik våldsmässigt här i Sverige.Kan du ge en länk där det tydligt står vilka grupper som ska demonstrera? Jag tycker det är svårt att hitta tydlig information om detta, har besökt aktionmotdeportation, motkraft och facebook-eventarna för pirater mot stockholmsprogrammet.2009-07-12 @ 13:29:35
URL: http://olofb.wordpress.com
Postat av: Batch ID

Lycka till med demonstrationen.

2009-07-13 @ 11:31:15
URL: http://www.myspace.com/batchid

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0