När egoism blir politik, Mats Odells 90-miljonersförsäljning föregicks av hans eget politiska beslut.

När Mats Odell tiillträdde som Finansmarknadsminister lämnade han styrelseposten i den vårdkoncern som senare såldes till AP-fonderna.

Visst var det korrekt förfarande att han lämnade styrelseposten, men i samma sekund som AP-fonderna blev intressenter när denna koncern skulle säljas skulle jävsituationen ha utretts offentligt.
Istället hemligstämplas undersökningen om jäv av Odell själv och därmed anser jag jävet vara fastslaget, varför hemligstämpla en sådan undersökning om den slår fast att jäv inte förekom?
Om nu undersökningen öht existerar det vill säga.

Man kan se hans förnekande av eget ansvar från anförande 91 - 95 från kammarens protokoll 2006/07:26 där också påståendet om hemligstämpling finns med.


Detta är inte första gången vi ser en politiker agera utifrån sitt eget vinstintresse, det man direkt kan jämföra med är när Göran Perssons regering under 2004-2005 baxar igenom skattelättnader för just den verksamhet som GP senare ägnar sig åt på sitt gods (länk, länk) med mångmiljonförtjänster som resultat.


Det kanske inte är brottsligt det som Odell har gjort, men i sken av finanskris, statliga bonusprogram och en ovilja att ge statligt stöd till andra än bankers spekulationskapitalism borde detta göra att Odell är slut som politiker.

Men det blir svårt att motivera, jag antar att Odell inte är den enda politiker i riksdagen som gör mångmiljonförtjänster på beslut den själv är involverad i.
Odell hade bara otur som blev avslöjad, det är allt.

Men det sätter AP-fondernas nya bonusprogram i ett helt nytt sken.
Ett tack för hjälpen kanske?


Fler texter i ämnet.
DN, CK, PB, SMRR, Alf, N24, Expr,


Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Fridolf

Ang. politisk egoism:

"Pigavdraget" är en förmån som politikerna har varit snabba om att införa. De fattiga, som i allmänhet städar sitt hem själva, skall alltså subventionera de rikas städning! Nu vill familjefar Jan Björklund ha ytterligare rabatt genom att singelhushållen skall vara med och bekosta barnfamiljernas städning! Detta och FRA-lagen hade inte godkänts i en direktdemokrati!

2009-03-08 @ 19:00:28
Postat av: Dennis Nilsson

Suck, tala om att vara "föredöme" och vara jävig. Det här är ju korruption på hög nivå. Det kommer att bli vi skattebetalare och framtida pensionärer som slutligen kommer att få betala notan för detta röveri.Tydligen har girigheten inga gränser, och det är inget man skäms över. Girigheten torde vara mänsklighetens största sjukdom.

2009-03-08 @ 19:28:06
URL: http://dennisstartrek.blip.tv
Postat av: veritas

Kooruption på hög nivå säger Dennis Nilsson, ja korruptionen är ännu högre när det inte går att se vilka de yttersta fysiska ägarna till de här bolagen är. Det finns långt fler innte bara inom äldreomsorg och hälso och sjukvård utan inom psykiatri också. Privata mentalsjukhus finns det i landet. Ja det gör det men man kallar sig förstås något annat.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0