FD språkrör hoppar av till Piratpartiet.

Anders Nordin Altersbruk, språkrör för MP 1988-1990 meddelar sitt stöd för piratpartiet i Norrbottenskuriren:
Anders Sundström, tillhörande den socialdemokratiska makteliten och vd för Folksam, ökade sin inkomst med nära fyra procent till drygt fem miljoner kronor. Livbolagens avkastning sjönk samtidigt med katastrofala 7,2 procent förra året.

Sundström tillhör den lilla grupp av ryggdunkande vd-ar och byråkrater som hittat metoder att tillskansa sig själva enorma bonusar och löner. Tror man att man är värd och gör rätt för de här lönerna så visar det bara på en total inkompetens avseende den egna omdömesförmågan.

De här figurerna hade säkert gjort ett lika "kvalificerat" arbete med en månadslön på 40.000. Och vill de inte jobba för denna lön så finns det gott om människor som kan göra ett bättre jobb för lägre lön.

Det finns en hel del bra i oppositionens samlade idéprogram. Tyvärr har de tre röd-gröna partierna sedan länge invaderats av människor som ser politiken som en språngbräda för den egna karriären.

 

Alliansen har också en del bra idéer. Men även dom är invaderade av karriärister och lobbyister. Att låta staten låna pengar för att sänka skatten rejält för de med högst inkomster tyder på lika dåligt omdöme som Sundström och hans kompisar har.


Vårt demokratiska skelett måste fyllas med ett innehåll som baseras på samarbetsformer av jämlikhet, solidaritet och integritet.


De här sju partierna saknar detta. De är körda. De är slut. De hör till historiens soptipp.


Nu väljer jag Piratpartiet.

Kommentar:
Detta är inte den första företrädaren för ett parti som förklarat sitt stöd för ett annat parti än sitt "ursprungsparti".
Men mig veterligen är det den första som deklarerar sitt stöd för Piratpartiet.

Vem är nästa?
Det finns gott om fd partiledare och framstående företrädare för riksdagspartier som är saligt trötta på den väg deras partier har tagit de senaste åren.
Kommer vi att få se en större uppsutning till PP ju närmare valet vi kommer?

Jag tror det.

Anders Nordin kandiderar också till riksdagen, som piratpartist.
(wiki)Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Olof Bjarnason

Tror Nordin kan vara en bra "bas" i en riksdagsgrupp för PP. Erfarenheten kommer hjälpa gruppens förmåga..

2009-11-16 @ 13:06:10
URL: http://olofb.wordpress.com
Postat av: Nemokrati

Att politiken endast är staffage har man ju fattat för länge sen. Ingen av partierna värnar ju sina kärnvärderingar - centerns decentralisering är borta, likaså kärnkraftsmotståndet, socialliberalismen är borta från folkpartiet och när det gäller socialdemokraterna så verkar det mesta ha försvunnit - att det endast är staffagemänniskor som intagit partierna är allvarligt - de informella makthavarnas makt ökar ju naturligtvis då - det blir koncerner, bolag och allsköns skrupelfria intressen som tar över. Vem representerar väljarna i detta vacuum - Ingen.

Det är en mycket mörk tid för demokratin. Varken socialdemokraterna, centern eller folkpartiet skulle gått med på sån eftergiftspolitik gentemot EU om det fanns någon enda tongivande som hållit fast vid sådana värderingar som burit partiet. Det hade funnits stötestenar mot t ex Lissabonfördraget och akronymlagarna hos samtliga i så fall. Nu hoppas allt sånt helt bekvämt över för det är ingen som bryr sig vilket varumärke som står på deras spelartröjor. De spelar politikens spel till den som betalar bäst - likgiltigt vem det är. Jag skrev ett blogginlägg om det - Nickedockor som pratar Newspeak. Det värsta är att jag tror tomrummet kommer att fyllas av värsta sortens högerdominans. Så det blir inte bättre utan sämre. De som nu ser ett utrymme skönjas för att ta makten tror jag knappast är mycket bättre. För att det skall kunna bli en demokratisering måste medborgarna själva aktivera sig i betydligt större utsträckning. Och det gäller särskilt utsatta grupper. Tyvärr orkar inte de göra sin röst hörd effektivt, för det har de inte resurser till. Det politiska klimatet är cyniskt och exploaterar istället situationen som uppstått.

2009-11-17 @ 01:46:55
URL: http://komigenuva.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0