Vem gav tillståndet till razzian på Kulturhuset "Utkanten"?

I natt var det Razzia mot en lokal inhyst i kulturhuset "Utkanten", detta pga svartklubbsverksamhet. (Sydsv)

Men det är nånting mer i görningen som väcker en del frågor.

Varför var Tekniska Roteln där? (bambuser-länk)
Varför mörkar polisen information om att de även beslagtog ett stort antal datorer från en annan lokal i kulturhuset som inte bedrev svartklubbsverksamhet, nämligen "forskningsavd"?

Vad som också vore intressant att få veta är vem som godkände tillslaget mot båda lokalerna och varför information bara gått ut om det ena.Läs hos Peter Sunde, Christopher Kullenberg, Gustav Nipe, Isak Gerson, forsken själva och forskens bambuse


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: smen

Intressant att beskåda hur statens jakt på trygghet inskränker min egen trygghet. Verkar onekligen, än en gång, som om man får skylla sig själv, ifall inte grannen har rent mjöl i påsen, men jag antar väl att det finns någon poäng med att lita på makten, inte grannen. Tryggt som tusan.

2009-11-29 @ 16:51:17
Postat av: Jens O.

Sydsvenskan har en ny artikel, vilken inte gör situationen tydligare: http://sydsvenskan.se/malmo/article578671/Datorbeslag-vid-alkoholrazzia.html

2009-11-29 @ 19:22:53
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: Kim Müller

Till skillnad från vad de flesta tycks tro så har polisen ingen skyldighet att uppge för allmänheten vad man tagit i beslag! Det är bara en generös service att man berättar om delar av beslaget och uppenbarligen har man skäl att tiga om datorerna - so what? Bara löjligt att tro att polisen skulle 'mörka' en så offentlig åtgärd. Det bästa är att då FU-ledaren gett beslut om husrannsakan och beslag så kommer man även att helt fritt kunna kopiera och tömma alla hårddiskar etc! Nog en och annan pajas som skruvar lite på sig just nu!

2009-11-29 @ 23:39:27
URL: http://kimmuller.wordpress.com/
Postat av: scaber nestor

@Kim.Akta så du inte slår knut på dig själv i dina försök att förklara händelsen.Genom att kalla det en svartklubbsrazzia och bara informerar om delar av tillslagen så ges det sken av i media att det var allt det var.Problemet blev att de blev filmade och hade inte bloggsfären uppmärksammat det hade det aldrig blivit mer än en notis i kvällspressen.När nu sydsvenskans reporter frågade rakt av tvingades de erkänna att även datorer blivit beslagtagna.Ställ dig denna frågan Kim.Varför krävdes det personal från tekniska roteln om syftet inte var att gå in i lokalen med teknisk utrustning från början?

2009-11-30 @ 00:00:34
Postat av: Jesper

Polisens tillslag är såklart ett av alla de rutinmässiga tillslag man gör för att motverka stora protester i Danmark inför COP15. De struntar väl blankt i om ni döpt om en speciellt rum på Utkanten osv. Tillslaget handlar varken om sprit eller om datorer. Utan om ett försök till att göra det svårare för aktivister att mobilisera inför kommande toppmöte. Stödfester och internetmobilisering skall förhindras. Och datorer och sprit är perfekta tillslag.Sen får man nog tyvärr erkänna att bloggosfärens virr varr har tämligen liten påverkan över hur polisen går till väga.

2009-11-30 @ 10:32:03
URL: http://www.dagenskonflikt.se
Postat av: Anders H.

Jesper har förmodligen helt rätt i att polisen passar på att röja inför COP15, men vad får egentligen polisen ta i beslag? och när? och framförallt när får man tillbaka sakerna?Det blir ju helt ohållbart att gå till ett hackerspace om man riskerar få sin jobb-laptop beslagtagen?

2009-11-30 @ 14:05:45
Postat av: scaber

Det beror på hur tillståndet är skrivet, säger det att det gäller hela fastigheten så får de ta med sig allt om de vill.

2009-11-30 @ 14:50:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0