Vissa saker måste man uppmärksamma, som den hemligstämplade svenska öppenheten och en författare som bekostar allting själv.

Vi börjar med den hemligstämplade svenska öppenheten.


Det gäller E-Delegationen som jag via Mindpark kan läsa detta:"Mats Odell har som bekant tillsatt en e-delegation. Tanken bakom denna grupp med generaldirektörer är att de skall leda arbetet med att förvandla Sveriges förvaltningar till en sammanhållen e-förvaltning. Ledorden i förändringen är deltagande, öppenhet och transparens. Mats Odell sade själv när delegationen presenterades att:

 

Den nya tekniken skapar möjligheter till en större delaktighet för enskilda, organisationer och företag i förvaltningens utveckling och dess produktion av tjänster.Förhoppningarna på delegationen är stora som Norrlands inland, och många drabbades av en isande besvikelse när delegationen beslutade att köpa in några konsultrapporter för att fullgöra sin uppgift. Men en person beslöt sig för att försöka hoppa in och hjälpa till. Professorn i rättsinformatik Cecilia Magnusson Sjöberg, som har en gedigen bakgrund inom förvaltningsautomatisering, IT-rätt och arbete i olika utredningar, intresserade sig för arbetet av en mängd olika skäl och vill försöka delta i arbetet. Eller med Odells ord: utnyttja den nya teknikens “möjligheter till en större delaktighet för enskilda”. Så hon begärde ut konsultrapporterna för att se om vi kunde föra ett öppet, transparent samtal om dem.

Men se, det var inte vad som åsyftades med delaktighet, inte. Nej, professorns begäran avslogs i sin helhet.
"
Återigen hamnar vi i ett politiskt spel för galleriet, svenska politiker kramar om offentlighetsprincipen när de blir tillfrågade, men när det väl gäller så gömmer de sig bakom hemligstämplar.

Det är i sådana här fall man får reda på hur regeringen, och för den delens skull, tjänstemän som ska lyda under riksdagen (och därigenom alla medborgare) inte har en tanke på att få sina dokument visade för allmänheten.
Jag hyser inga tvivel om att regeringen och delar av oppositionen i det dolda aktivt motarbetar alla former av medborgerlig insyn.
Detta är ytterligare en fråga som kommer att bli en "piratfråga" under valrörelsen.
Tänker inte regeringen på att de faktiskt skänker bort röster till piratpartiet?
Visst har jag inget mot att se PP i riksdagen, men de ska väl åtminstone få jobba själva för platserna?
Nästa sak jag vill uppmärksamma
är en författare som bekostat allting i sin nya bok, från egna tiden till korrläsning till upptryck och distribution via Authorhouse.

Det är den svenska fantasy-författaren Benjamin Sjöberg som brutit sig loss från mediebolagen och från början till slut spenderat sin egen tid och sina egna pengar på boken "The Monstrous Jurney of Molly Miroux".

Marknadsföring har skett via en egenproducerad film på youtube (film nedan) och word-by-mouth.


Boken är klart läsvärd, man märker dock att det är en svensk författare som skriver på  engelska, men ärligt talat så tillför det mer än det irriterar.

Boken får ni antingen beställa via nätet, men Pocket i Lund har den inne, Henke köper in 2 åt gången och har den framme vid disk.

Jag hoppas att genom denna uppmärksamheten och genom er som också väljer att göra det att fler författare vågar ta steget till självständighet från bokförlagen.


The monstrous journey of Molly Miroux:Pinged at TwinglyIntressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,,


Fler som skriver om ämnet
Tankar från Rooten, Erik Sellström, Jardenberg, Nicke Nyfiken.

Kommentarer
Postat av: Eduronflux

Kan inte annat än instämma om den politiska agendan när det gäller öppenheten.

2009-10-08 @ 17:05:12
URL: http://eduronflux.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0