Vilka blir "hemliga åttan"? (FRA-lagen)

HAX tar upp det faktum at det faktiskt inte behövs någon alliansledamot som röstar mot FRA-lagen eller som ställer sig bakom oppositionens motioner.

Allt som behövs är 8 ledamöter som sätter sig på sin plats och trycker på "avstår".

Det finns de som svajade redan förra året, men vi får inte glömma bort de opportunister som såg vilken hjältestatus Camilla fick som enda borgare som röstade mot FRA-lagen och som av rent själviska skäl kan tänka sig att rösta ner (eller avstå).


Men sedan så uppmärksammas det också att omröstningen om FRA 2.0 sker innan partierna haft sina provval, vilket gör att de ledamöter som funderat på att ställa sig bakom oppositionens motioner med stor sannolikhet har blivit hotade med att inte bli nominerade.

Med tanke på vad som försiggick inför förra omröstningen så kan jag tänka mig att trycket är än större inför denna.Därför måste även vi sätta tryck tillbaka, frågan måste upp på löpsedlana igen och det finns några sätt att göra det på.

1. Skriv till din riksdagsledamot, listorna har ni här.

2. Bloggbäva.

En av de mer utmärkande sakerna i bloggbävningen var den emellanåt illa omtyckta bloggväggen.

Kopiera min, lägg till de ni hittar jag missat, posta och pinga.

Fler om FRA, övervakning och signalspaning:
JL, Badlands Hyena, CalandrellaMEGunSBF&THAXEHTIDGCSMMKPASvDKB.
DN, Sossar mot Storebror, Gun2, Blå Borgen, Klamberg, Adam, Apelsineld, Josh, Lake, Linander, Tomas sida, Olofb, Gun3, Sultans, Isak G, Badlands2, Silkeshandskar, Sidvind, Sossar mot Storebror2

Pinged at Twingly, intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0