Det oreglerade tillståndet är (fortfarande) att föredra.

I brist på tid så blir det lite kopimi som kommentar på de rödgrönas svårigheter att komma överens om FRA-lagsklustret.


----------
Jag själv i Nov -09.

Ett oreglerat tillstånd kräver ett positivt lagstöd.

DVS.
det som inte uttryckligen är tillåtet ÄR FÖRBJUDET!
Lyssna själv på fd överdirektör Wik som erkänner att det är så.----------

Mark Klamberg skriver:

"SvD, DN och SVT rapporterar att FRA-lagen splittrar de rödgröna, vilket jag inte är förvånad över. Genomgående har socialdemokraterna talat om att den nuvarande FRA-lagen ska ersättas av en annan lag, medan vänsterpartiet och miljöpartiet enbart talat om att riva upp.

För det fall de rödgröna inte kan enas, blir resultatet att den nuvarande lagstiftningen och kabelspaningen består. Möjligtvis kan alliansen och socialdemokraterna enas om en lagändring som innebär att polisen och SÄPO ska kunna inrikta (beställa) signalspaning, vilket vore en återgång mot den lösning som antogs av riksdagen den 18 juni 2008 men revs upp den 14 oktober 2009.

I grund och botten handlar problemet om att FRA under decennier ägnat sig åt övervakning av civila kommunikationsnät (benämnt som signalspaning) utan att detta varit känt för allmänheten. Professor Wilhelm Agrell beskrev det väl i
Expressen den 11 juli 2008. Socialdemokraterna har sanktionerat, känt till och upplevt verksamheten som nödvändig medan stödpartier som miljöpartier och vänsterpartiet aldrig blivit invigda. För de senare partierna framstår den eventuella nyttan av verksamheten samt effekterna på den "personliga integriteten" som okända."

---------

Amanda Brihed är inte förvånad och jag får väl hålla med.
Ett parti som fortfarande anser att Thomas Bodström ska vara ett vallokomotiv efter att ha, med hjälp av Tant Gredelin, försökt införa ett parlamentariskt panoptikon(*)


(*)parlamentariskt panopticon, ett samhälle där man har allmän rösträtt, men där rädslan för repressalier över valet gör att man "röstar rätt".


KB, HAX, mitt i steget.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Lars-Erick F

Jag är också mkt skeptisk.

Lite fler länkar här:http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/04/s-for-masskonfiskering-av-posten-och.html

2010-04-15 @ 12:19:04
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0