Dino's lade ägg, det kan ni med Hanne Kjöller och Eva Sternberg.

I två dagar har Hanne Kjöller och Eva Sternberg öst galla över att Birgitta Ohlsson har fräckheten att kombinera sin graviditet med en ministerplats.

Tyvärr finns Hanne Kjöller's inlaga inte på nätet, men Amanda Brihed har skrivit av DN's pappersdel.

"Dinosaurier fick ungar

Jag har en modern man, inte en dinosaurie.
Det säger  Sveriges nya EU-minister Birgitta Ohlsson (FP) apropå det faktum att hon förväntas föda barn halvvägs in i det blotta halvår som återstår av mandatperioden.

Själv funderar jag lite över vad det betyder. Oavsett manlig modernitet är detta med att få barn en av de mest känslostormande upplevelserna i livet för de flesta kvinnor. Kvinnor, precis som dinosauriehonor, fylls av omhändertagandehormoner oavsett hur moderna deras män är.
Jag tror inte att barnet mår det minsta sämre av att tas om hand av sin pappa eller någon annan vårdnadshavare direkt efter förlossningen.
Men jag undrar hur många mammor som mäktar med att vinka adjö till den lilla och åka direkt från BB till en nattmangling i Bryssel.

Det ska nog till en hårdhudad dinosauriemamma till det.
Om ens det

-Hanne Kjöller"Ja, vad ska man säga?
Kanske citera Einstein och Abe Lincoln?

Bara två saker är oändliga, universum och den mänskliga dumheten. Men när det gäller universum är jag ännu inte absolut säker". - Albert Einstein

"Bättre att tiga och tas för en idiot än tala och undanröja varje tvivel". - Abraham LincolnJag är övertygad om att Birgitta inte bara kommer att klara av det, jag tror hon kommer att excellera i det.

Sade det på FB igår när jag länkade in Sternbergs artikel och upprepar det gärna här.
"Kvinnors värsta fiender är inte mansgrisar, det är kvinnor som anser mansgriseri vara korrekt."
Lånar Amandas länkvägg.
Ansats, Unni Drougge, Linnéa Darell, Utsikt från höjden, Calle Fridén,Feminix, Philip Wildenstam, Barcelona - Stockholm, Trollhare, Palena Inn, UNT - ledarbloggen, Karin Sennefelt, Politik och poesi, Mellan Sabb och Skogis, Another CyborgManifesto, Helena Bergman, John Johansson, Per Pettersson, HBT-sossen, Liberati, Maria Abrahamsson,Carina Boberg, Adventskalendern, Kraschkurs, Skriet från kärnfamiljen,Intersektionell Solidaritet och frihetlig socialism, Linus Fremin, F! Västra Götaland, Christian Valtersson, Runo, Ansats, Rooten, Anna Kaagaard Kristensen, Maria Byström, Yami och pandorna.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Lars-Erick F

Ja du Scaber, där fick du till det igen. En sak är då klar, Birgitta Ohlsson väcker känslor. Antingen för eller emot.

De flesta etablerade kommentatorer visar högaktning och respekt för hennes integritet och självstädndighet. Men en och annan på lägre nivå öser galla över en del av hennes åsikter.Jag gillar massor av hennes åsiktet. Dock långt ifrån alla.

Främst gillar jag hennes fördomsfria inställning när hon tar ställning. Att hon vågar tänka själv, vilket är alltför sällsynt bland dagens "ledande" politiker.Jag hoppas hon vågar säga vad hon tycker även inom regeringen.

2010-02-04 @ 11:05:06
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0