En desperat kamp för att dölja sin inkompetens - Beatrice Ask.

I några dagar har det framkommit att USA spionerar på medborgare i hela Norden, I Norge är det stor skandal, Danmark rasar över spioneriet och i Sverige låter det så här.


"Vi välkomnar att de länder som har en förhöjd hotbild vidtar sina egna åtgärder för att minska risken för attentat"

"
Det är bra att det finns en spaning, men det är ändå svenska myndigheter som ansvarar för den bevakningen."

/ Beatrice Ask.
Öhm, kul att hon inte utesluter några länder i detta, som Iranska ambassadens spioneri mot iranska flyktingar och Kinesiska ambassadens bevakning av studenter.
För allt de behöver göra är att hänvisa till en "förhöjd hotbild" så är de tydligen välkomna att "spana" i Sverige.


Detta handlar inte om otur när hon tänker, det är åtgärder i desperation för att dölja att hon helt enkelt inte kan sitt jobb.
Exemplen har hopat sig under lång tid över saker som visar att hennes rättsmedvetande är närmast obefintligt.
Vi har de gredelina kuverten till misstänkta sexköpare, i strid med oskuldspresumptionen, vi har drogtester av barn i strid med barnkonventionen, vi har ACTA-avtalet som påståtts bara vara ett handelsavtal men som nu visar sig kräva lagändringar, Datalagringsdirektivet, Polismetodutredningen etc etc.

Allt är inte hennes påhitt, långt därifrån.
Men hon stöder dem allihop, vilket gör henne till en långt värre justitieminister än någon annan i svensk historia, just på grund av hon helt enkelt inte vet bättre.

Hon är befodrad till sin inkompetensnivå, något som skiner igenom allt klarare för var dag som går.Fler om USA's spioneri.
Röda Berget, Jinge, Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Richard

Det är beklagligt att Ask inte klarat av sin första stora kris på ett bättre sätt. En slipad politiker hade hanterat frågan annorlunda. Det positiva, som överskuggar det tidigare, är att vi fått ett klargörande. USA spionera och Sverige känner till detta. Ungefär lika klart som Kungens uttalande häromdagen.

2010-11-06 @ 17:44:12
URL: http://www.xn--ln-24-mra.com
Postat av: Peter Ingestad

SÄPO har med all säkerhet haft full koll, vilket man självklart inte låtsas om. Det här är business as usual i underrättelsevärlden och det är bara larvigt att skria som stuckna grisar i högan sky.VÄSENTLIGT här är signalen om USA:s minskande makt i världen. Den nordiska länderna passar på att distansera sig, vilket iofs är MYCKET klokt. Man behövde av politiska skäl en lämplig förevändning, och här kom den.DETTA är vad affären VÄSENTLIGEN handlar om. Dunkla krafters tysta smarta spel bakom offentlighetens intelligensbefriade kackalorum.

2010-11-06 @ 20:59:38
URL: http://ordgaller.blogspot.com/
Postat av: Peter Ingestad

Jag håller alltså inte alls med Beatrice Ask kontrasterar föredömligt med gastandet i våra grannländer.Nu väntar vi på Finland, av tradition brukar behärska sig och ligga lågt.---<a href="http://www.moderskeppet.net/showthread.php?t=5012&page=12">erinran</a>

2010-11-06 @ 21:06:02
URL: http://ordgaller.blogspot.com/
Postat av: Jens O.

Inte direkt förvånad, vare sig över spioneriet eller Asks uttalande. Det ligger helt i linje med hennes förmåga. Det såg vi i sanband med Stockholmsprogrammet 2009. Då påstod hon att hon inte hade skrivit under dokument, som hon bevisligen skrivit under. Samt en hel del andra påståenden, som sedan visade sig vara felaktiga. Nu har hon varit ovanligt tydlig, i sitt uttalande. Hon rockar inte direkt. Hon blev även tidigare i år, korad till en av sveriges genom tiderna sämste justitieminister.

2010-11-06 @ 21:41:23
URL: http://oansvarigt.blogspot.com/
Postat av: fanny

Det är svårt att begripa att hon har fått sitta kvar, eftersom hon verkligen fått så otroligt mycket kritik från alla håll och kanter. Till och med Bodström framstår ju som ett under av rättssäkerhet i förhållande till henne.

2010-11-07 @ 13:46:31
URL: http://arsinoe.se
Postat av: Pelle

Samma förvirrade Beatrice Ask som ville skicka brev hem till otrogna makar för att upplysa dessa om det moraliska felet i detta !?.Regeringen borde kanske börja med sin egen omoral.Omvärlden måste le ibland åt den inhemska svenska politiken.Men de sitter ju kvar år efter år beroende på att de är så bra på att ryggdunka varandra även om de skickar ner hela Sverige i ett avgrundsdjupt hål. :)

2010-11-07 @ 15:04:34
Postat av: Don Kongo

Vore definitivt på plats nu att någon skapade en samlings-site över allt Ask sagt och gjort, så man kan få en snabb överblick samt ha ett bra ställe att länka till som källhänvisning. Givetvis med egna källhänvisningar.

2010-11-08 @ 00:57:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0