Skabbe i Almedalen - Svenskt Näringsliv tillintetgjorda av humaniorastudent.

Humaniora-affären fortsatte även idag att vara ett spöke för Svenskt Näringsliv.
Ända sedan i torsdags så har misstagen staplats ovanpå varandra.
Först genom det korkade utspelet i Svenska Dagbladet (som undertecknad replikerade här), sedan genom att inte pudla direkt, vilket tvingade Svenskt Näringsliv's styrelse att mena att de inte ställde sig bakom påståendet att humaniorastudier skulle rendera i lägre studiemedel.


Och idag var det då änttligen dags, 17.00 satte Svenskt Näringsliv's representanter att genomföra sitt seminarium om detta som de kallade "Genomströmningsproblemet i Högskolan".

Och vilket lågvattenmärke.
Det var som att höra förre moderatledaren Bo Lundgren tjata skatter. Man ville bara byta kanal.

Detta är ett axplock av mina anteckningar.

"Istället för att lämpa över ansvaret till staten hela tiden kanske de ska överge denna socialistiska tanke och göra något åt det själva om de nu vetat om problemet så länge"

"Men snälla nån, ska alla bli ingenjörer, har ni helt missat att vi är påväg från ett industrisamhälle?"

"Jaha längre studier kostar samhället 7 miljarder i uteblivna skatteinkomster för att de inte går direkt till universitet från gymnasium, Vad är det som säger att de som tagit sabbatsår inte gjorde det just för ATT orka med de högre studierna?"

"Humaniorastudenter kanske skiter i lönerna för de är ute efter annan sorts fortbildning, som att fullfölja en dröm medan de arbetar som servitör/städare/säljare?


"Men det var då ett satans tjöt om löner hela tiden!"


Min kommentar när det var dags för frågestund skulle ha blivit varför de antagit en närmast socialistisk tankegång vad gäller studier och tvinga folk att läsa saker de inte vill, men en ung humanoriastudent hann före med något som gjorde detta överflödigt.

De exempel på det de kallade för "hobbystudier" smulades sönder ett efter ett.
Flera av dessa har visat sig vara forbildningsstudier för lärare inom ramen för Statens kunskapslyft, ett fanns det ett solklart forskningsfält för etc etc.
Och för varje exempel så jublade publiken högre och högre och när han var klar avslutades det med en (för Svenskt Näringsliv's del) fullkomligt förödmjukande rungande applåd och jubel från publiken.
Ett tappert försök att förklara sig föll till golvet och sedan förklarades seminariet över.

De ville inte svara på fler frågor.


Jag har varit på en del seminarier genom åren, men inget som visade ett så fullkomligt slöseri med tid och medel som denna undersökning som Svenskt Näringsliv nu definitivt blir tvungna att kasta i papperskorgen.
För INGEN kommer att ta detta på allvar.


Ha det gött, hörs snart igen.
Niklas Starow

(inlägget skrivet från Almedalens #bloggplatsH12)


Fler om ämnet:
Imike, Karin Linder, Makthavare.

Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0