Insändare om Lissabonfördraget publicerad i KvP.

Nu missade jag att köpa kvällsposten i torsdags, men om de inte ändrat i texten är detta det som drygt 200.000 läsare fäste sin blick på vid morgonkaffet.
Den skickades till NWT, DN, GP och Metro också.




Debatten om Lissabonfördraget
borde skett innan riksdagen tog beslut, istället kommer debatten i efterhand när beslutet redan är taget.
En inte alltför ovanlig situation i dagens politiska klimat där medborgarens åsikt bara betyder något vart fjärde år eller när ett renodlat folkligt upplopp hotar.

För att ge legitimitet åt beslutet skulle folket fått avge sin åsikt i en folkomröstning.
Istället så öppnar Riksdagen upp för Sverigedemokraterna och Piratpartiet att ytterligare föra fram sina positioner och ger Junilistan ett gyllene läge att befästa sin plats i EU.

Vilka partier försvinner från EU och beslutandemakten efter valet i juni, vilka räcker inte mandaten till när MP+V+JL+SD+PP fått sina?

Ett år efter valet till EU-parlamentet har vi riksdagsval, då kommer (antagligen) SD+PP ha ganska stora pengar att röra sig med i valrörelsen.
Jag tror inte detta var avsikten när riksdagen klubbade beslutet om att ratificera ett (enligt EU's egna regler) 2ggr om nedröstat fördrag som enligt gällande regler ska anses som dött och begravet.

Nästa gång en riksdagsledamot säger att man ska akta sig för vissa partier utanför riksdagen så kommer jag lugnt peka på FRA-Lagen, Datalagringsdirektivet, IPRED och Lissabonfördraget och säga:
 "Vilka är det vi ska passa oss för egentligen?"




pingat på intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0