Kristna ultrahögern har glömt Jesus Kristus ord och handlingar.

Man ser dem lite här och var, beblanda sig med nationalister och svensk extremhöger och rättfärdiga Israels anfall mot Gaza och de civila dödsoffren.

Det man ser är hänvisningar till GT och hur Gud gav landplätten runt Jordanfloden till "Israels barn".
Men något de aldrig hänvisar till är det som är själva fundamentet i den kristna tron.
Jesus Kristus ord och handlingar.

Speciellt ett avsnitt sticker ut.




Lukas 10:25-37 (Den barmhärtige samariten)


25. Och se, en laglärd stod upp och frestade honom, och sade: Mästare, vad skall jag göra för att få ärva evigt liv?

26. Då sade han till honom: Vad är skrivet i lagen? Hur läser du?

27. Han svarade och sade: Du skall älska Herren, din Gud, av allt ditt hjärta och av all din själ och av all din kraft och av allt ditt förstånd, och din nästa såsom dig själv.

28. Då sade han till honom: Rätt svarade du. Gör det, så får du leva.

29. Då ville han rättfärdiga sig själv och sade till Jesus: Vem är då min nästa?

30. Jesus svarade och sade: En man var på väg ner från Jerusalem till Jeriko och råkade ut för rövare och de slet av honom hans kläder och misshandlade honom och gick därifrån och låt honom ligga halvdöd.

31. Så hände det sig, att en präst kom ner samma väg och då han fick se honom, gick han förbi honom.

32. På samma sätt kom också en levit. Då han kom till det stället, gick han fram och såg på honom och gick sedan vidare.

33. Men en samarit, som reste samma väg, kom också dit där han låg. Och när han såg honom, förbarmade han sig över honom,

34. och gick fram till honom, förband och gjöt olja och vin i hans sår. Sedan lade han honom på sitt riddjur och förde honom till ett härbärge och skötte om honom.

35. Dagen därpå då han skulle dra vidare, tog han fram två denarer och gav dem till värden och sade till honom: Sköt om honom, och vad du mer kostar på honom skall jag betala dig, när jag kommer tillbaka.

36. Vem av dessa tre, ander du, har varit den mannens nästa, som hade råkat ut för rövare?

37. Han svarade: Den som visade honom barmhärtighet. Då sade Jesus till honom: Gå du och gör på samma sätt.


 



Ur dessa fraser så springer kärleksbudskapet ut (den gyllene regeln),
"Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. Det är vad lagen och profeterna säger." (Matt 7:12)



HD, SvD, DN, DN2, Esbati, Proletärbella, Ung Vänster,Kildén & Åsman, Thomas Hartman, FarmorGun, Spånbinge, Röda Malmö, Björnbrum,



pingat på intressant.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Olvia Nalen på Scaber Nestor

Varför skulle extremhögern - som jag antar är nynazister i din bok - stödja Israel och judarna?

2009-01-08 @ 15:49:16
Postat av: egon berglund

Du har rätt, men det finns kristna som ståtr upp för folkrätten

Postat av: scaber nestor

Nej Olvia, det är skillnad på högerextremism och nynazism i min bok, nynazister är högerextrema, men alla högerextrema ät inte nynazister.



Hade du ställt det som en fråga istället för att bygga halmgubbar hade du fått reda på det.





Extremhögern stödjer Israel för att de just nu har ihjäl muslimer.



Så fort det blir fred (eller långvarig vapenvila) kommer dessa att återgå till att skylla allting som gått snett i deras liv på invandringen igen.

2009-01-08 @ 20:02:53
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Henke

Det är alltid frestande att ta exempel ur bibeln för att visa på de skrifttroendes galenskap, feltänk och hyckleri. Jag kan dock tycka att det är att sänka sig till deras egen icke-reflekterande nivå; man skänker legitimitet till en bok som inte förtjänar någon.

2009-01-08 @ 23:04:12
URL: http://tamejfan.blogspot.com
Postat av: Daren

Skriven den 7 januari 2009

Enda vägen till varaktig fred: Totalt återlämnande av de ockuperade områdena i Palestina till FN- godkända gränser!



Israel har idag genom att bomba en skola där civila sökte skydd, en dansk fältsjukhus och otaliga civila bostäder öppnar dörren för alla slag vedergällningar mot sin egen befolkning. Det betyder att våldets spiral kommer att fortsätta och de barn som ser det kommer att bli framtidens krigare på båda sidor.



Den internationella opinionen kan inte acceptera något annat än en totalt tillbakadragande från alla de ockuperade områdena i Palestina till 48 eller 67 års gränser, skapande av en sammanhängande palestinsk stat och skapande av säkra gränser för båda stater för att på en gång på alla sätta slut för den 60 åriga slakten. Israel och palestinierna måste pressas ekonomisk och politisk genom allmänhetens bojkott och klagomål. Regeringar i världen kommer inte att göra något åt saken. Det måste vara folket runt om i världen som bojkottar den starka parten, i detta fall Israel, att dra sig tillbaka till de erkända internationella gränserna och på så sätt möjliggöra en palestinsk stat som kan leva i fred med Israel inom erkända gränser. Innan Israel drar sig tillbaka kommer ingen fred att vara möjligt. Utan en palestinsk stat kommer alla möjliga desperata grupper och tendenser från ett förtryckt folk sedan 60 år till utryck. Också åtgärder som ett folk i frihet, suveränitet och verklig demokrati inte skulle tillgripa.



Angående de förslag som lags fram av Frankrike och Egypten är dem orealistiska och måste förkastas angående. Gaza kan inte fortsätta att vara belägrade av den zionistiska regeringen! Hamnarna och havet måste vara i palestiniernas händer och så gränserna till alla frisinnade stater runt omkring så de kan föra in mat och allt vad de behöver för att leva som ett fritt folk. Så småningom ska hela det palestinska området nå fullständigt självständighet. Det är den enda vägen till varaktig fred! Det finns ingen annan väg. Allt annat är bluff som inte leder någonstans! Vi måste komma ihåg att den nuvarande situationen har stort del av sitt ursprung i den långvariga belägringen av Gaza. Och mer grundläggande i den illegala ockupationen av Palestina sedan 60 år tillbaka.



Belägring stöds av USA och genomfört av Israel i syfte att störta Hamas som kom till makten tack vare den enorma inkompetensen, stupiditeten och fanatismen i Washington och Israel. Låt inte missledas av Hamas tjatet. Om det inte är dem kommer andra i deras ställe. Orsaken ligger i ockupationen så dess lösning! För den delen ska palestinierna själva välja sina ledare när de blir fria på riktigt och det måste omvärlden respektera. Det finns ingen demokrati utan verklig suveränitet och frihet!



En fri Palestina är den enda lösningen så vi slipper mer blod på båda sidor. Lämna alla ockuperade områdena, lämna alla bosättningar, kompensera de som har blivit bestulna på sina hus och mark, låt de som vill återvända till Palestina göra det! Kräv ömsesidig erkännande! Att Palestinierna erkänner Israel räcker inte. Israel måste erkänna Palestina som en fri stat också!



V.g. och sänd vidare och översätt till andra språk! Jag kallar alla anständiga människor i världen att ställa upp för detta mål och slå för att inte se mer oskyldig blod flytta i Palestina eller Israel. Historien kommer att döma oss alla. Och om det finns en Gud borde du vara rätt bekymrad om du ser dina bröders och systrars blod rinna på Palestinas gator och inte göra något.



"Bandits with planes ...

came through the sky to kill children

and the blood of children ran through the streets

without fuss, like children’s blood."

(Pablo Neruda’s poem About the Nazis raids in Spain)

2009-01-09 @ 17:25:11
URL: http://fuckisrael.wordpress.com/
Postat av: Daren

Text 1

När bomberna slutar falla över Gaza kommer de överlevande fortfarande att sitta i världens största fängelse. Barn som inte föll offer för israeliska bomber kommer att dö av svält istället. Ockupationen fortsätter om inte du gör något åt detta. Stöd inte statsterror köp inte israeliska produkter!



Text 2

Bojkotta Israels statsterror! Köp inte israeliska produkter!!

Du är fri att välja vilken värld du vill leva i. Det får inte

palestinska barn

2009-01-09 @ 17:34:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0