Anders Tilly ropar "VARG"!

Anders Tilly ropar VARG i form av ryssen kommer, ryssen kommer och menar att massavlyssning av svensk privat korrespondens hade hjälpt till att förutsäga Sydossetien-konflikten.


[...]
En påminnelse om behovet av att uppdatera vår hotbild och atttillföra försvaret mer resurser. En annan lärdom vi bör dra är att det hög tid att sluta tramsa om FRA. Konflikten mellan Ryssland och Georgien visar tydligt på att vi behöver bedriva signalspning för att följa utvecklingen i vår omvärld.


Mitt svar:

Berätta gärna för oss hur en massavlyssning av svensk privat korrespondens skulle hjälpt till att förutsäga denna konflikten.

Att dra politiska poäng på denna tragedi är minst sagt osmakligt, men inte förvånansvärt med tanke på hur kolossalt korkat man skött det innan med remisstider över julhelg, försök att gömma omröstningen under fotbolls-EM och i semestertider samt det lilla faktum att man bryter mot de flesta av de demokratiska principerna med denna FRA-lag som snarare för tankarna till en totalitär stat av Nordkoreatyp.Den Georgiska presidenten, som nu i pressmeddelande efter pressmeddelande försöker utmåla sig själv som en oskyldig person, var den som startade den nuvarande konflikten genom att bomba Sydossetiens "huvudstad" i syfte att med våld inlemma en (från Georgien) utbrytarrepublik igen.


Likheterna med Kosovokonflikten är påtagliga.
Om Sydossetien vill få självständighet mot Georgien likt Kosovo från Serbien så kan nu EU (och FN) inte göra ett förbannade något åt.

Har man öppnat pandoras ask genom att ge självständighet åt en nation som knappt hade skäl till det så kan man inte säga nej åt nationer som har fullgoda skäl till det.intressant?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0