Trodde ni Wykmans uttalanden var galna? Här är en ännu värre.

Det är kristdemokratiska riksdagsledamoten Annelie Enochsson som häver ur sig något som kan sättas som exempel i lexicon bredvid uttrycket "Hellre tiga och låta folk tro att du är en idiot, än att tala och undanröja alla tvivel", något som även AFS verkar hålla med om.


I ett och samma inlägg (se länk ovan) hävdar hon att Ship to Gaza använde barn som mänskliga sköldar, att de smugglade vapen, att aktionen skedde på Israeliskt vatten, undermåliga fartyg etc etc.


Inte ens bland de mest Pro-Israeliska bloggar som brukar vara snabba ute med desinformation, kan man läsa sådant här kvalificerat skitsnack.

Jag trodde Wykman skulle bli utnämnd till denna omgångens nöt, i tät konkurrens av Dick Erixon och Munkhammar.

Men Enochsson fullkomligt krossar motståndet.

AB, Expr, DN, SvD, SvD2, AB2, DN2.
Sagor från Livbåten, Mitt i Steget, Ipse Cognita, Martin Moberg, Essbeck, Norah4you, In your Face, Emil Broberg, Trollhare, Mark Klamberg.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Manifestation till stöd för Ship to Gaza.

Från Facebook.


**********
Ship to Gazas frihetsflotta hotas att bordas av israelisk militär. Sent på söndagskvällen sände israeliska militären en meddelande där de uppmanade flottan att ändra kurs eller bordas och placerade sina militärfartyg bredvid flottan.

Detta är en unik händelse att en humanitär hjälpsändning bemöts med militärmakt. Nationer, politiker och medborgare över hela världen måste protestera och uppmana Israel att inte ta till militärt våld mot en fredlig flotta. Ship to Gaza vädjar efter internationell solidaritet och manifestationer utanför Israels ambassader och konsultat. I flera europeiska städer kommer det hållas manifestationer under måndagen.

Manifestation
Måndag 31 jan kl 18
Gustav Adolfs Torg, Malmö

Den svenska regeringen måste fördöma Israels agerande och försvara rätten att segla på internationella vatten.
Allt stöd åt Ship to Gaza!

**********


I över ett år har arbetet med Ship tp Gaza pågått och äntligen har den svenska båten "Sofia" kastat loss från hamnen i Grekland och är nu på väg mot Gaza tillsammans med de åtta andra skeppen i "Freedom Flotilla".

Israel har hotat att stoppa denna humanitära solidaritetsinsats - med våld "om så krävs". Vi böjer oss dock inte för ockupationsmakten utan hävdar vår rätt att använda de internationella haven för bryta den olagliga och inhumana blockaden mot Gaza.

I Malmö kommer vi att ha ett infotält på Gustav Adolfs Torg från och med fredag kl 12 och dygnet runt fram till söndag kl 17. Där kommer du att kunna följa livesändningar från båten, få den senaste informationen, de kommer att vara manifestationer, tal, musik, kultur, filmvisningar osv. Vi kommer också att fortsätta den insamling som redan har resluterat i 100 ton cement till Gaza!

Se programmet som uppdateras löpande:

natverket.wordpress.com
shiptogazamalmo.wordpress.com
AB, Expr, DN, SvD.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Niklas Wykman (muf) "Detta är en seger för hela Gaza" (Ang bordningen av Ship to Gaza)

Ibland blir man rent ut sagt förbannad.


I Lördags fällde Niklas Wykman denna osmakliga kommentar på Facebook

Niklas Wykman Ship to Gaza är storpolitik och krigsprovokation förklätt till välgörenhet. Tycker att det är osmakligt att utnyttja människorna på Gaza i en ideologisk kamp mot Israel. Om Gazabornas bästa vore syftet kan man ju fråga sig varför S.t.G. inte accepterat erbjudandet från Israel att frakta hela lasten direkt till människorna?"


Idag följer han upp med:

"Niklas Wykman
Det är lättande att Hamas nu inte får det besök de hade förväntat sig. Det är en seger för hela Gaza!"


Bilden är beskuren, det dryga 20-tal kommentarer som är mellan toppen och botten finns ingen anledning att ta med.


Det kommer inte att bli fler citat från Wykman nu, jag har ingen lust att ha kvar honom på min vännerlista.


Jag vet att det finns en diskussion om ifall man ska ta facebookuppdateringar med i postningar.
Jag anser att offentliga personer får räkna med att ens uttalanden är offentligt material.


Uppdatering:
Nu har Dick Erixon öppnat sin blogg för lite Bagdad-Bob retorik.

Det som är fruktansvärt i sammanhanget är att han står som ordförande för den moderata organisationen "Medborgarättsrörelsen". (Skapad av Gustaf Petrén 1974)

Jag tvivlar på att han känner till innebörden av ordet.


Uppdatering2.
Nu har Wykman förstärkt sitt tidigare uttalande.

Munkhammar sållar sig till de som försvarar aktionen.
AB, Expr, DN, SvD.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Ship to Gaza stormat.

Flera medier uppger att Ship to Gaza-konvojen har blivit stormat av Israelisk militär, med minst ett tiotal döda och 30 skadade.


Jag är både förvånad och inte.
När Israel redan förlorat propagandastriden så kunde man förvänta sig en reaktion.

Men detta?


Klarar den Israeliska propagandamaskinen av att förklara bort detta?
Jag ser att Nationalistbloggen Fred i Mellanöstern redan är igång, med medlöparna tätt intill.


På Facebook i lördags  hävdade Niklas Wykman (m) att Ship to Gaza var en krigsprovokation:

"Niklas Wykman Ship to Gaza är storpolitik och krigsprovokation förklätt till välgörenhet. Tycker att det är osmakligt att utnyttja människorna på Gaza i en ideologisk kamp mot Israel. Om Gazabornas bästa vore syftet kan man ju fråga sig varför S.t.G. inte accepterat erbjudandet från Israel att frakta hela lasten direkt till människorna?"Han fick visst rätt......
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Streisand-effekten.

Streisand-effekten handlar om att någon/några eller ett företag tar till medel för att hindra något, med resultatet att det blir än mer uppmärksammat.

Detta exempel är riktigt långt utanför min "comfort-zone", men jag kan inte låta bli att hjälpa till, för detta företaget förtjänar det.


Det är bloggen "Lipglossbitch" som fått besök av upphovsrättsjurister tillhörande läppglansföretaget Nagellacksföretaget OPI.

Jag kopierar hela inlägget.

--------------------------

"OPI har skickat sina jurister på mig och de har begärt att jag omedelbart ska plocka bort de bilder jag har publicerat på kommande Burlesque Collection. Jag uppfattade källan till bilderna som en av OPIs distributörer och att informationen var officiell, men så var inte fallet.


Jag tycker att det är ytterst tråkigt att man väljer att ta till stora släggan, men böjer mig för kravet. OPIs jurister var väldigt tydliga med att man inte tvekar att driva ärendet vidare om jag inte gör som de säger, och jag inser att jag är en mycket liten människa i sammanhanget.

OPI har fått mycket bra publicitet hos LipGloss Bitch genom åren – jag är också fullkomligt övertygad om att jag och mina sminkbloggande kollegor har hjälpt till att skapa en bredare marknad för märket här i Sverige. Att OPI går till angrepp mot privata bloggare och nagellacksälskare när de inte har gjort annat än att sprida sin glädje över en till synes underbar kollektion är för mig ofattbart.

Jag är besviken, jag känner mig illa till mods över den hotfulla tonen och jag är uppriktigt ledsen över att OPI har valt den här vägen.


Uppdaterat:


Venus’ Vanity
reagerar också på tilltaget, liksom Fröken Rosa, Beleza och Badbomben.


In English:


I received an email from OPIs lawyers to remove the pictures from the post I wrote about upcoming Burlesque Collection. I’m ok with beeing asked to do that, since the pictures wasn’t official, but to let a lawyer contact me with threats about legal actions? There will be no more love from me OPI."


--------------------------Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

En sviken människa söker sig till andra svikna människor.

En teori om SD's framgångar de senaste åren är att personer som politiken har övergett för att kämpa om mittenväljarna, söker sig till ytterlighetspartier.

Det kan ligga en hel del i detta, jag kan lätt se hur jag en gång i tiden hade kunnat fastna i högerextremismen.
När jag bröt mobbingen mot mig hade jag egentligen bara två vägar att gå.
Knark eller Nassarna.

Jag valde knarket, en stor del kan ha varit att jag inte reagerar så bra mot auktoriteter.


Men idag har du väldigt många personer som undrar var de konventionella partierna har tagit vägen.

Och när Folkpartiet bara klarar av att prata om hårdare straff istället för en liberal väg med vetenskaplig bas, när sossar och moderater har i stort sett samma politik för att fånga folket i mitten, centern och kristdemokraterna inte ens har en plan mot fattigdom, miljöpartiet har egentligen aldrig haft nån heller och vänsterpartiet inte är ett trovärdigt alternativ.

Vad har du då kvar?

Jo, istället för att partierna fångar upp folk och vänjer dom av med det mest extrema och slipar ner kanterna, så har du partier och organisationer som förstärker känslan av "vi mot dom" och då får du ökat stöd för SD, ND, AFA, Svenska Motståndsrörelsen etc etc.


Kort sagt.
Vill man undvika att ytterlighetspartierna och extremisterna får ökat stöd.
Ta bort grogrunden för dem.

Släpp in folket i politiken!

Här är ett exempel:

Sluta tvinga arbetslösa till meningslösa (och för skattebetalarna svindyra) praktikplatser som inte leder nånstans.
Om en kommunal eller statlig arbetsplats har mer än 50% praktikanter på lönebidrag eller socialbidrag, måste det för helvete vara långt bättre för såväl personerna och staten att ge dom en riktig lön, eller hur?

Fattigdom kan leda till desperation, desperation kan leda till extremism.
Slutar man bry sig om de som har det svårast, ska man inte bli så förvånad över att reaktionen blir därefter.Bloggar:
Tianmi, ARAR.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kriminalitet i kriminalvården.

För nån vecka sedan trodde jag ärligt att det jag skrev om kriminalvårdschefens oegentligheter var lite utanför sannolikhetens gräns.

Men som vanligt så överträffas alltid dikten av verkligheten.

Samma personer som är satta att sköta våra fängelser kan inte låta bli att uppvisa både inkompetens och en oförmåga att låta bli syltburken.


Även Svensson har noterat det inträffade.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


Vargobs, Tjuvjakt och grov ekonomisk brottslighet.

Detta är grävande journalistik.


Pia Kin, Bobby Ho och Johanna Parikka Altenstedt har grävt upp ett riktigt kap ur de skrymslen som utgör tjuvjägarnas såväl dolda som öppna agenda.

Vargobs, kort för Vargobservationer, är en sajt som drivs med siktet inställt på att förse tjuvjägare och varghatare med aktuell information om var det finns varg.

Den drivs (drevs?) av Jens och Jan-Olov Guttke, två uttalade vargmotståndare med uttalat stöd från Jägarnas Riksförbund:

Från länken ovan:

"Vargobs.se har anknytningar till organisationer som sköter viltvården för våra skattemedel. Till exempel tidningen Jakt&Jägare som är utgiven av ingen mindre än Jägarnas Riksförbund har vargobs.se information högst upp på sin webbsida. Och i Jägarförbundets egna infoblad till medlemmarna gör man PR för vargobs.se och uppmanar medlemmar att lämna observationer. Länkar till denna sida kan hittas på alla möjliga jägarerelaterade sidor på internet."


Vi får också svar i artikeln varför Guttkarna driver detta såpass hårt:

"Jens Guttke med familj driver Guttkes fritidsstugor AB med cirka 6000 hektar skogs- och jaktmark. Det är säkert ett paradis för en betalande jägare att besöka och njuta att kvalitativ jakt. På anläggningen erbjuds jakt på älg, rådjur, räv, mård, hare, bäver, skogsfågel... Enligt annonser av svenska jaktturistbolag utomlands (bland annat på jaktmässor)betalar t ex tyska turisterupp till50 000 kronor för att få komma och skjuta älgar i Sverige. Då blir vargens måltider helt plötsligt ganska dyra för någon som utnyttjar gratis vilda djur som (rov)kapital för sitt företag.

Den mest förståeliga förklaringen är alltså att vissa personer inom jägarkåren ser vargen som en konkurrent till deras jakt. De ser sig själva som ägare till skogen med rätt att föda upp och sedermera döda det dom "odlar" på sin mark. De är djurbrukare.

Vargobs.se's grundare Lars-Olov Guttke har också tillsammans med Jens Guttke varit de mest verksamma inom spårningen av varg. Sedan de olika vargobservationstjänsterna blev tillgängliga har också tjuvjakten på varg gått upp markant. Detta bekräftas av Gävlepolisen som redovisade för detta under den av WWF anordnade kursen i Rovdjursjuridik som hölls i Bollnäs i januari 2010."
Jag rekommenderar starkt att ni läser igenom artikeln som länkas till högst upp på sidan.

Grävarna har under tiden som de kämpat för att få fram dessa uppgifter fått dödshot framförda och försök till dataintrång har skett vid flera tillfällen, senast imorse när artikeln publicerades.

Så att detta inte ses med blida ögon från den organiserade brottsligheten som utgör en liten, men betydande del av jägarkåren, torde vara uppenbart vid detta laget.


Sprid detta, uppmärksamma detta.
Det får vara nog nu.
Vargens öde får inte ligga i händerna på brottslingar.

Jag vågar gå så långt som att kalla det brottslighet.
För förklara för mig hur en sida, utan bakomliggande företag, organisation eller ansvarig utgivare, kan bringa in miljonbelopp, belopp som aldrig redovisats.


"Vargobs.se drivs som en privat informationstjänst som säljer annonsplatser till andra bolag, får in pengar genom länkade Googlesannonser, bedriver affärsverksamhet via SMS-intäkter och har ett upplägg som närmast liknar ett organiserat bolag. Med ett undantag. Det saknas ansvar för redovisning och en officiell och formell beskrivning av verksamheten. Vargobs.se är varken registrerat som stiftelse, fond eller företag. Inte heller är vargobs.se en registrerad tidning med ansvarig utgivare. Men enligt all sökning av information som vargkanalen.se har gjort är existerar vargobs.se som företag helt enkelt inte. Å andra sidan finns det inga uppgifter om något annat ägarföretag på hemsidan.

Ändå har man ett kontonummer och har uppmanat människor att ge donationer till en "vargkassa". Hur de privata donationerna hanteras, distribueras eller delas ut framgår inte från hemsidan.

I december 2008 uppgav Lars-Olov Guttke till Jägarförbundets tidning Jakt & Jägare att vargobs.se hade 16.200 sms-abonnenter. Efter ett litet överslag av antal observationer på sidan och med tanke på att varje observation som skickas till dessa abonnenter kostar 2 kr, skulle detta innebära miljonintäkter under de åren som verksamheten om antalet abonnenter och antalet redovisade observationer på hemsidan stämmer."
Hur mår du idag Andreas Carlgren?
Det är dessa personer dina eftergifter var till för.Bloggar och relaterade nyhetslänkar.
Svensson, Biology & Politics, Adam Skevstad, Jinge, expr, DT, Akkomp, Vargens Tid, Utan Tvekan, Vargkanalen.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Brev till UD och Utrikesminister Carl Bildt.

Herr Utrikesminister:

Detta brev skrivs med anledning av de senaste avrättningarna som har skett i Iran och som Utrikesministern säkerligen är bekant med. Tidigt på söndag morgon den 9:e maj avrättades fem människorättsaktivister, som grundlöst anklagats för att utgöra ett  hot mot landets säkerhet. Med en rättegång som hölls bakom stängda dörrar och utan att ha fått en rättvis prövning enligt FN stadgarna och EU deklarationen, dömdes dessa fem personer till döden.

Fyra av de fem avrättade, var från den kurdiska provinsen i Iran.

Farzad Kamangar, 35 år (man)
Ali Heidarian, 31 år (man)
Farhad Vakili, (man)
Shirin Alam Holi, 29 år (kvinna)
Mehdi Eslamian, 30 år (man)

Vi och våra svensk-iranska vänner, är djupt bekymrade över händelseutvecklingen i Iran. Vi befarar att många fler politiska fångar kommer att avrättas inom en snar framtid, som ett led i den Iranska regimens politiska terrorstrategi för att skrämma och kuva befolkningen samt eliminera all politisk opposition. Det är inte acceptabelt, att sitta tysta och inte göra något. Vi måste säga ifrån.

Vi begär därför  att Utrikesdepartementet kallar in den iranska ambassadören och avkräver en förklaring till dessa summariska avrättningar, av den egna befolkningen och deras språkrör.

Vi begär att Utrikesministern förklarar för den iranska ambassadören att "Svensk utrikespolitik  verkar för frihet, fred och försoning i såväl vår egen som i andra delar av världen".

Dessa värderingar kan enbart upprätthållas om vi tydligt tar avstånd från dessa brott mot de mänskliga fri- och rättigheterna. Fri åsiktsbildning och yttrandefrihet.

Denna vädjan skrivs till dig av svenska medborgare och svensk-iranier som verkar för ett fritt Iran, undertecknat av:


Människorättsnätverket, Föreningen Svart Måndag

Jens Odsvall Ordförande
Amanda Brihed Språkrör
Niklas Starow Aktivist
Michael Gajditza Ledamot
Christine Sahlström LedamotPinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

En attraktiv och sensuell folkdräkt.

Det har tydligen varit en tävling i att skapa en ny folkdräkt.

Denna vann med motiveringen

"Etiketten folkdräkt får lätt en töntighetsstämpel, men vinnaren har lyckats skapa en modern folkdräkt både attraktiv och sensuell. Ett brinnande engagemang genomsyrar hela processen, från resan i landskapet, berättelsen på bloggen till självaste hantverket och arbetet med plagget."


Jag kan tyvärr inte hålla med.
Arbetet är säkert jättefint och det har nog tagit tid och kraft att skapa den.

Men den är vare sig sensuell eller attraktiv, så för mig är töntstämpeln kvar.
men vad vet jag om folkdräktsmode.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

När Bengt Westerberg lämnar (frivilligt eller ej) den sjunkande skutan som är Röda Korset, vem ska ta över?

Det Röda Korset behöver i en ordförande är inte en avdankad politiker som fått tjänsten som tack för lång och trogen tjänst i riksdagshuset.

Uppenbarligen inte heller högadliga personer vars rättspatos är minst sagt ifrågasatt.

Om man skulle ta och kandidera till posten?
Jag har ju erfarenhet av styrelsearbete från såväl facket som MRN Svart Måndag.
Erfarenhet från insamlingsvärlden har jag också, som säljansvarig på en ideell organisation med inriktning mot information om droger och alkohol på skolor.
Mitt kontaktnät innehåller såväl företagsledare, politiker och vanligt jävla folk.
Internationella kontakter har jag genom Green Democracy och EFF.Är rätt billig i drift (i jämförelse med stollarna som sitter i Röda Korsets styrelserum idag.)
Samma lön som jag har idag som skiftarbetare inom förpackningsindustrin, plus ett årskort på SJ är det jag behöver.

Röda Korset borde ha övernattningslägenhet i Stockholm, då min fysiska närvaro trots allt behövs, annars har jag släktingar jag kan hyra ett rum av.


Jag tror fan att jag gör det.

Kom gärna med förslag på bra referenser, eller länka hit om ni vill stötta mig.
Eller sätt upp en Facebook-grupp, det funkade ju för Birgitta Ohlsson :)


Fler som skriver om röda korset:
Realtid, DN, SvD, SvD2.
Tankar om..., Skanj, Zac's åsikter på ett fat, Manka.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Bloggkärleksveckan.

Via Satmaran får jag reda på att bloggen "Den nakna sanningen" har utlyst denna veckan till Bloggkärleksveckan.

Tycker det är en bra idé och det ger mig också möjlighet att länka till bloggar jag missat under en tid nu.


Jag öppnar med en spark i röven på Erik Hultin (C), som inte haft ett inlägg sedan 12 April.
Kom igen nu, utan nätet blir det svårt att ragga personröster åt dig.


Lars-Erick Forsgrens blogg är en ofta förbisedd liberal blogg, som borde vara uppe i klass med Mark Klamberg (fp)och Amanda Brihed (fp), som iom detta också får lite länk-kärlek.

När vi ändå är inne på liberaler så får jag slå ett slag för Staffan Danielssons (c) blogg, han fick min nominering till årets bästa politiska blogg, vid Stora Bloggpriset -2009, och hans kommentarsfält gör mig fortfarande grön av avund, sen visar det sig att det finns lite "pirat" i honom, efter att han ha testat Mikael Nilssons (MiniMaliteter) förbättrade valkompass, något som jag tror kan väcka lite känslor i en del läger:)Sen har vi lägret med mer personliga bloggar, På Riktigt (tidigare ProjektPåRiktigt) tuffar på och är en klart läsvärd blogg.

"Hatter" beskriver hur den katolska kyrkan behandlar ensamstående mödrar i sitt inlägg "Vi är inte välkomna i kyrkan"


Vi avslutar med en kort lista på läsvärda bloggar:

Stockholm enligt Ankersjö, Svensson, Viktor Tullgren, Arkelsten, Yami och Pandorna, Martin Moberg, Enligt Min Humla och Johan (Mitt i Steget) Westerholm.

Självklart finns det fler, men er länkar jag ju till hela tiden :)


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,


Vi måste ha en konstitutionsdomstol!

Konstitutionsutskottet med borgerlig dominans agerar fårskock och röstar som beordrat uppifrån i frågan om den nya "Kreditupplysningslagen".

Vi måste ha en konstitutionsdomstol!


Vi behöver en instans, befriad från politiker, som skyddar medborgarna från allt ifrån välmenande men inkompetenta (ibland inte ens välmenande utan bara populistiska och inkompetenta) politiker, till personer som inte har en demokratisk tanke i huvudet.

Vi måste ha en gränsdragare som hindrar dessa politiker från att stifta FRA-lagskluster, IPRED och införa Datalagringsdirektiv.
Som svart på vitt kan berätta för lagstiftarna att det inte är Ok att kroppsvisitera barn och att göra hemliga hustrannsakningar utan skälig misstanke som grund.


Jag upprepar.

Vi måste ha en konstitutionsdomstol!


(uppdatering: Facebook-grupp skapad.)Lånar länklista från Partistaten.

Fler som skriver just nu: Marios blogg, Tungbuiquy och Anders S Lindbäck.
Andra bloggare och journalister som tidigare skrivit om detta: Farmor Gun i Norrtälje, Politikerbloggen, Cui Bono, Thomas Mattsson x 2, Nils Funcke och Lars Johansson.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Den Svenska ACTA-översättningen fortfarande felaktig.

För en tid sedan uppärksammades det att den svenska översättningen av ACTA-texten var felaktig.
Detta skulle rättas till efter en uppdatering.

Men detta har ej skett.

Detta är inte mindre än en skandal, Speciellt som översättningen ger sken av en helt annan lagtext än den som EU-parlamentet röstat igenom.

Gör om, Gör Rätt.Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Att villkora socbidraget är att trampa på de som redan har det sämst.

Nu är batongliberalerna i folkpartiet igång igen, med mantrat "arbetslinjen" ska socialbidraget villkoras.

Det dessa jubileumskötthuvuden misslyckas med att förstå är att socialbidragsnormem är det lägsta en person i Sverige ska kunna leva på.

De som är arbetsföra och samtidigt uppbär socialbidrag är redan inskrivna på arbetsförmedlingen, de är redan inne i systemet där de konkurrerar om jobben med utförsäkrade, vanliga arbetslösa och folk med jobb som vill söka sig vidare.

Så att komma med påståendet att de vill bryta bidragsberoendet är i bästa fall riktigt jävla korkat, men i sämsta fall ett utslag av rent människoförakt.HD, HD2.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

En lektion i att ursäkta etnisk rensning.

Bernt Eriksson ger oss idag en lektion i att ursäkta den pågående etniska rensningen av palestinier i Israelockuperade områden.


I korthet handlar det om att blanda bort korten, ignorera flertalet resolutioner, missbruka ordet "internationell rätt" och en rad andra påståenden som verkar mer än lovligt pårökta.

Hade jag inte vetat om att det var på riktigt hade jag trott att det var en text från Dagens Svenskbladet.

Nog för att jag vet att Israel/Palestina-situationen är komplicerad, men man kan inte, som GP, låta publicera vad för skit som helst, det är det vi har bloggar till.
Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Ny #Gategate-skandal under uppsegling.

Enligt tips från Jesper Nilsson har en person i Uppsala fått sin kamera beslagtagen efter att ha filmat ett polisingripande.


Texten kommer att uppdateras så fort jag fått reda på mer.

*Uppdatering.
Jesper meddelar att det kommer en film inom kort.


Vet ni mer, skriv i kommentarsfältet.


Har ni glömt originalskandalen i #gategate, läs hela historien hos Jesper.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Om Vickan inte vill, så slipper hon.

Men då kan vi dra in hela stödet till bröllopet så får pappa kungen betala själv.
Eller själv och själv, det är ju till större delen skattepengar det också.


Jag är Rojalist, men bara till en viss gräns.


Men som sagt, vill hon ha ett amerikanskt bröllop får hon det, men då utan stöd av skattepengar.


DN, AB.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Politik för 20% av befolkningen eller för hela befolkningen?

Enkel räkneövning.

I Stockholm finns ca 20% av Sveriges befolkning.


Ska vi som inte bor där (resterande 80%) tvingas anpassa oss för en, sedan länge, havererad bostadspolitik som gjort att hus och lägenhetspriser skjutit i höjden?

Jag skiter i förmögenhetsskatten och RUT-avdraget ska inkomstprövas, ta bort den jävla fastighetsskatten för privatpersoner istället för att straffa dem som vill ha ett långsiktigt boende.
Vi har redan skatt på vinsten när bostaden säljs, det borde vara nog.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Man blir nästan stum, hur kan man tvinga bombskadade soldater till Arbetsförmedlingen?

Här skickas svenska soldater och riskerar sina liv för en regim som är någon nyans mindre svinaktig än talibanerna och när de kommer hem skadade så blir de drabbade av samma regering som tycker att vi inte ska ha en tidsram för Afghanistaninsatsen.


Vad jag anser om insatsen i Afghanistan är nog inte svårt att lista ut, vi har inget där att göra.
Men nu är vi där och våra soldater som är där ska ha fullgott skydd och det ska finnas adekvat vård och hjälp för de som återvänder i inte lika gott skick som när de åkte dit.

Något som Alliansregeringen har misslyckats med fullständigt när hemkommande soldater med krigsskador blir utan ersättning för de inte kan ta sig till arbetsförmedlingen!?!Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Det håller inte Reinfeldt, Beatrice Ask måste bort.

Beatrice Ask har under sin tid stått för en rad konstiga utspel, men mot slutet av mandatperioden har förslagen hon ställt sig bakom blivit allt mer verklighetsfrånvända och grundlagsvidriga.

Som Drogtesterna av barn utan förälders tillstånd och vetskap, ett förslag som blir flera resor värre om man läser det faktiska innehållet i propositionen där det ges tillstånd till kroppsbesiktning (allt från avklädd och inspekerad till gummiklädd hand uppkörd och inkörd i kroppsöppningar).

Och nu är det den nya kreditupplysningslagen där JK och en rad andra remissinstanser lämnar kraftig kritik, som tyvärr avfärdas närmast patologisk och utan eftertanke.

Att det kommer sådana förslag från personer som Johan (Batong)Pehrson (fp) är en sak, sådant förväntar man sig av den psykopaten, men av en justiteminister måste man begära att den åtminstone följer grundlagen.


Nej Fredrik Reinfeldt, det håller inte längre.
Beatrice Ask måste bort.Expr, GP, Partistaten, Qui Bono, HD.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Var går gränsen för bestickning/mutbrott? När ligger Intressen för mycket i säng med Makten?

Detta är faktiskt en seriös fråga.
Jag anser att det är en viss skillnad när fackföreningsrörelsen stöttar sin skapelse (sossarna) med pengar och när företag eller deras lobbyorganisatioer sponsrar ett parti som inte öppet redovisar detta stöd.

Men jag tar ett kliv tillbaka för diskussionens skull och lägger in även detta stöd i följande betraktelse.


Var går gränsen för bestickning/mutbrott? När ligger Intressen för mycket i säng med Makten?Jag ska ta upp några olika saker så låter jag er avgöra vilket som ska och inte ska räknas som otillåtet, eller om allt ska vara tillåtet, eller inget.
Skriv gärna upp era egna + och - så tar jag med det i inlägget (om det har relevans)
Jag börjar med ett plus och ett minus.Vi börjar med facket.
Fackföreningsrörelsen skapade socialdemokraterna i slutet av 1800-talet och har sedan dess gett dem finansiellt stöd.
I början för att det inte fanns statsbidrag och partistöd och sedermera rent slentrianmässigt som tack för att de drev fackliga frågor och lagstiftade lite då och då i deras favör.


+
Har alltid varit så och helt öppet.

- skapar en enorm beroendeställning.

Bloggar: Ung Vänster, Alliansfritt Sverige, Erik Laakso, Alltid rött Alltid rätt, För Facket Framåt.
Nu tar vi en annan favorit - Jägarna.

Här är det nästan omvänt mot facket.
Jägarnas Riksorganisation tar mot statligt stöd i 50-miljonersklassen för att sprida kunskap om viltvård, jag personligen anser att detta ska läggas på en oberoende myndighet för att undvika jäv, men de har i stort sett myndighetsstatus och (med lite målvakter) skaffat en skytteklubb i riksdagskällaren och har Kungen bland sina medlemmar, så det är inte så konstigt att de har fått det...


+ De har trots allt troligen bäst kunskap om svensk viltvård.

- De använder pengarna för att lobbya tillbaka till samma riksdagsledamöter som ger dem pengastödet, vilket skapar en jävssituation.

Bloggar: Nina Larsson (fp), Inga Magnusson, Svensson, Biology & Politics, Adam Skevstad, Jinge, Jag själv.
Så tar vi Inkassobolagen

Inkasso/sms-lånebranschen är en mångmiljardbransch i Sverige och de får i det närmaste stå oemotsagda när det gäller insolvens och kreditgivande.
Många inkassofirmor ägs av samma personer/bolag som äger utlåningsfirmor (sms-lån), vilket gör att de är på alla sidor av en låntagare och med hjälp av (i mitt tycke) lata och inkompetenta politiker, styr hela ruljansen.
De har också enorm hjälp genom att statstjänstemän får göra grovjobbet, Kronofodemyndigheten har inget val, som lagstiftningen ser ut så tvingas de gå dessa bolags ärenden, de misstänks också ge stora pengastöd till vissa partier i riksdagen.


+ Ser inga.

- fullständig dominans från såväl företag som politiker mot en grupp i samhället som har små möjligheter att slå tillbaka.

Bloggar: insolvens sthlm, Jag ska bli skuldfri, Johnny Rocker, Nollkoll, Fattiga Riddare, Obestånd.
Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringsliv är Sveriges företagares lobbyorganisation, de har aldrig varit (så) dominanta i debatten förrän Alliansregeringen fick makten 2006.
Det talas om direkt pengastöd i mångmiljonklassen till partierna i Alliansen samt rabatter i tidningar samt egna annonser och kampanjer värda hundratals miljoner.


+ Kan Facket kan Företagen.

- Det enorma pengastödet skapar beroendeställning hos partierna.

Bloggar: Magnus Andersson (cuf), Tokmoderaten, Kent Persson (m), Svenskt Näringsliv, Thomas Hartman (s).
Upphovsrättsindustrin
(musik/film).
Upphovsrättsindustrin omsätter miljardbelopp och större delen av de svenska artisterna och filmmakarna är bundna till en handfull enorma bolag.
Dessa bolag har en stor mängd lobbyister och lobbyorganisationer knutna till sig, där politiker, jurister och bolagsfolk sitter sida vid sida och bestämmer vad konsumenten ska tycka om och hur mycket det ska kosta.


+ En hel del pengar och jobb skapas åt artister, som i vissa fall kan vara ekonomiskt oberoende om de lyckas skriva rätt låt vid rätt tillfälle.

- Mängder med pengar som kunde gått till artisterna går till intresseorganisationer, lobbyister och organisationer som arbetar hårt med att övertyga såväl artister som allmänhet att det inte alls är girighet, utan välvillighet mot artisterna, som driver deras affärer.

Bloggar: Upphovsträtan, Opassande, Skivad Lime, Caspian Rehbinder, APB-bloggen, Netopia, Rick Falkvinge (pp), Copyriot.
Så, har ni orkat ända ner hit tycker jag att ni ska göra två saker.
1. Ge er själva en klapp på axeln för att ni orkat läsa allt detta.
2. Lämna en kommentar, vore onödigt att lägga ner all denna tiden utan att sedan lämna ett avtryck i debatten.

Så lite prasselmedia, de mesta har med ämnena att göra, en del får man tänka i ett led till:
Arbetaren, SydSv-ledarblogg, E24, Jaktjournalen, DN, Flamman, SvD, SydSv, UNT, SvD2, Realtid, SvD3, SvD4, DN2.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nya superfängelset - byggt med brott?

Detta är bara en gissning.
Men vi har bara haft ett större bygge inom kriminalvården de senaste åren och det är det nya "superfängelset" utanför Härnösand.

Så när en hög chef inom kriminalvården med ansvar för upphandling blir gripen för grovt mutbrott och trolöshet mot huvudman så drar jag den kopplingen.

Men det kan ju vara något så simpelt som upphandling av dasspapper, vi får se :)

Tur att man är bloggare och inte journalist, de är ju tvungna att tala sann....... hmm.


Nåja, allt han behöver göra är att hänvisa till SÄPO-försvaret, hävda inkompetens så slipper han undan.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

McDonaldshöger.

Kan man kalla Centerpartiets (och Cuf's) arbetarfientliga ideologi för McDonaldshöger?


Vi får se.
Vad sker om LAS kringås helt och facket försvinner?

Folk kommer att avskedas på godtyckliga grunder och skrupellösa chefer kommer att få makten att göra som de vill med löner och villkor.


C = McDonaldshöger.
Vi ser faktiskt redan idag att det finns ganska gott om arbetsgivare som inte tvekar en sekund på att spara några korvören, även om det innebär att utsätta arbetare för livsfara.

Gissa då vad som skulle ske om den kontrollfunktion som facket utgör skulle försvinna?
Finns det arbetsmiljölagar?
Självklart, men alla lagar i lagboken är bara maximalt två riksdagsbeslut ifrån att ändras, inklusive grundlagarna.


Fler om ämnet:
Maria Ferm, Ida Gabrielsson, Motbilder, Dom Ljuger, Erik Laakso.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Där är ditt rätta element Falkvinge, massakrera motdebattörer i Radio och TV.

Rick Falkvinge (pp) debatterade beslutet att ställa upp med bandbredd till TPB i SR igår.

Och man märker att detta är hans element, att påtalande snabbt komma med svar på tal.

Bara en anmärkning, "land ska med lag byggas" är ett uselt argument från Christer Nylander (fp), alla lagar kan ändras om opinionen säger att lagen ska ändras och politiska partier är opinionsbildare.

Det är olagligt att samla arbetare i fackföreningar i många länder, det är olagligt med abort i många länder, etc etc.
Vilket inte hindrar politiska partier och aktörer att opinionsbilda om det, sen har vi suffragettrörelsen i England i början av förra seklet och green democracy i Iran idag som utmärkta exempel på aktörer som kämpar för sina rättigheter, trots maktens ovilja.I MRN Svart Måndag har vi gjort så att Ordförandeposten har skiljts från "Ansiktet Utåt", till en språkrörspost.

Något för PP att ta efter kanske?
Låta administratörer ta hand om organisationen och låta Falkvinge göra det han gör bäst, massakrera motdebattörer i radio och tv.

Fler om pp+tpb
HAX, svd, CE, Copyriot, Humblebee, Lindbäck, Upphovsträtan.

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Den nya Svenska Ansvarslöshetsmyndigheten

Idag ska beslut tas om en ny myndighet som ska kolla sjukvårdens kvalité ska inrätts.
Denna myndighet ska dock inte ha några befogenheter att sanktionera fel och misstag.

Min fråga blir, varför ska de inte ha ett vapen mot de sjukvårdsinrättningar som gör allvarliga fel?


Är detta en del i att sätta en gräns mellan "folket" och personer i ansvarsställning?
Arbetar du på golvet, är sjukskriven eller är arbetslös, då är kraven på dig omänskliga och omöjliga att följa, men är du hög chef ska du slippa stå till svars för det du gör.


Man kan nästan säga att Ansvarslöshet är den nya svenska modellen för högre tjänstemän.


Fler som skriver om dagens beslut:
SvD,

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,


Vem vill hjälpa mig sälja av lite prylar? samlarkort, konst och biblar.

Jag håller på att avyttra en hel del av mitt lösöre inför flytten till min blivande sambo och behöver hälp med att antingen göra reklam för det eller om ni helt enkelt är intresserade av att köpa det jag har att sälja.


Först tar vi det som jag har ute på Blocket och på Auktionskompaniet

Blocket.
Samlarkort Yu-Gi-Oh + WoWTCG - mint condition

YU-Gi-OH samlarkort
ca 500st unika - 650st inkl dubletter.
rares+ultra rares+super rares ca 80st.

Aldrig spelade med, gick direkt från boosterpacks och startingpack till plastfickorna.
90% är i mint condition, 10% utmärkt skick

+

WoWTCG samlarkort.
ca 200st.
Samma som ovan, gick direkt från paket till plastficka.

paketpris för allt, 2250:-
Konst via Auktionskompaniet.

Lennart Aschenbrenner - 2st etsningar, signerade och numrerade. Auktionen går ut 23 maj kl 17.27.Ulf Trotzig - 2st färglitografier, numrerade och signerade. Auktion går ut torsd 20 maj kl 17.33

Yoshio Nakajima - "Sun Face" - Olja på Pannå. Auktionen går ut Tors 20 maj kl 17.43


Så till min lilla bibelsamling :)

Lilla Katekesen 1921 -  "Till Arvid Paul (efternamn svårläst) till minne av konfirmationsdagen 30 sept 1922"
Bra skick, alla blad kvar. vacker front med inskriptionen "Gloria in Exelsis Deo - Jesus Dominum Salvator"


Roos Nattwardsbok 1913 "Kerstin Johansson - minne av konfirmationen 5/5 -23 av Agda Nilsson"
Bra skick, alla sidor kvar. hård pärm med kors fram och kalken på baksida.


J.C.F Haeffners Koralbok 1915. "Ida Persson"
Bra skick, hård pärm, viss missfärgning i vissa hörn, en del fotnoter.


Bibeln 1917 års översättning, ingen datering på tryckningen Sign "Asta Larsson 29/3 1939."
Bra skick, hård pärm och fodral, vackert "guld" på sidkanten. ca 12x15cm
Flera bokmärken i form av änglar som bara de kan inbringa en slant, själv anser jag dem höra ihop med boken.


Den Svenska Psalmboken, 1937 års översättning, ej signerad.
Godkänt skick, inga sidor saknas, börjat släppa från ryggen.
Hård pärm i fodral, samma sorts "guld" på sidkanten, kanske samma ägare som ovanstående bibel?
Samma sorts bokmärken i form av änglar tyder på detta.


Den Svenska Psalmboken, 1819 års översättning, tryckt 1907
Bra skick, hårdpärm i fodral, har funnits lås, men ena delen fallit bort.
litet format, ca 6x8cm fodralet lätt skadat.


Den Svenska Psalmboken, 1819 års översättning, tryckår okänt. "Mine till Herta Svensson på konfirmationsdagen"
Skadad och en del trasiga sidor, utsatt för fukt.
Fungerande lås, hårdpärm.


Doktor Mårten Luthers Lilla Katekes, Gleerupska skolupplagan 1920
Godkänt skick, en del fotnoter som påminner om lite "skolklotter", vilket ger den en del charm.
Alla sidor kvar, släpper lite från ryggen. papperspärm
Och det är inte jag som stavat fel, det står verkligen "Mårten Luther" på boken.


Kyrkohistoria för folkskolan och konfirmationsundervisningen 1928
Bra skick, alla sidor kvar, papperspärm. ett fåtal fotnoter.Och till sist, inte en bibel men får hänga med ändå.
Fänrik Ståls Sägner - senare samlingen. 1922
Bra skick, alla sidor kvar, papperspärm.


Här är de på bild.

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Du får inte längre sälja det du inte äger, börsen rasar.

Nej, jag skojar inte.

Tyskland har förbjudit sk "naken blankning" som förenklat betyder att man handlar med papper man inte äger.

En aktie har ett fiktivt värde baserat på marknadens uppskattning av ett företags framtida likviditet (tror jag är en någorlunda korrekt beskrivning, vilket till viss del har verklighetsförankring.

Men dessa nakna blankningar är någon som gissar hur vissa papper ska gå, säljer dessa i förtid och hoppas att priset ska gå ner innan kunden upptäcker att idioten inte äger skiten.

Omvandlat till verkligheten är det som att nån kränger mobiltelefoner på blocket, tar betalt och sedan hoppas att Media Markt ska ha rea så han kan köpa billigt och sedan leverera, ett förfarande som jag kallar bedrägeri.


Men så är finansmarknaden. Jag tror jag behöver en pensionsförsäkring, för jag litar inte på att pengarna jag betalar in till min egen pension finns kvar när jag går i pension.


Uppdatering.
Ber om ursäkt, förfarandet jag beskrev som "naken blankning" är det som är vanlig blankning.

Den "nakna blankningen" verkar vara att folk sitter bredvid den vanliga handeln och låtsashandlar.
De äger inte aktien/värdepappret/optionen, köparen får inte någonting, det verkar vara ett slags pyramidspel där det hela tiden gäller att föra in nya pengar i en fiktiv handel med papper som aldrig byter ägare.

Jag törs inte säga att min beskrivning är rätt, men jag betvivlar att få vet vad i h-e det handlar om egentligen.

Jisses, undrar varför det förbjöds.....
Eller än bättre, det är fortfarande tillåtet i hela EU, utom Tyskland.


Uppdatering2.
Det är skönt att vara en del av det kollektiva medvetandet som utgör internet.
Har man fel blir man rättad inom kort.

I kommentarsfältet får jag reda på detta av signaturen "Henrik Holst":

"Naken blankning är inget pyramidspel. Om vi leker med tanken på att jag sysslar med naken blankning så skulle jag då sälja aktier på börsen som jag inte har. Dvs det som du köper av mig är då inte aktien utan löftet om att få aktien om ett visst antal dagar.

Naturligtvis är jag dock tvungen att leverera en aktie efter det antalet dagar, avtal är avtal. Förbjudet i t.ex USA eftersom man anser, och det ganska rättvisande, att man inte ska sälja sånt som man inte äger.


Och anledningen till att det är möjligt till att börja med är att när man köper och säljer aktier så tar det alltid tre dagar innan själva transaktionen går igenom hos Värdepapperscentralen.

Så i normal handel så köper jag ett par aktier idag och kommer då att få dem levererade på Måndag varefter jag åter kan sälja dem om jag vill.


De som då vill röra sig lite snabbare säljer dem direkt innan leverans. Blankarna lånar aktier av någon som har dem, medans de nakna blankarna hoppas på att kunna köpa aktierna till ett visst pris om tre dagar och säljer dem därför redan nu"Fler som skriver:
PA, DI, DN, DI2, SvD, DN2.
Cornucopia, Diversifierad.

Pinged at TwinglyIntressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Ny Holländsk studie om fildelning säger det flera oberoende studier har sagt länge.

Japp, det gäller fildelning.

Den nya Holländska studien
visar på samma sak som flera studier sagt tidigare.
Fildelning skadar inte kultursektorn, personer som hänger sig åt "olaglig fildelning" köper mer än genomsnittet.

Frågan är fortfarande varför politiker hellre lyssnar på en part än på oberoende studier.

Här är ett axplock av de undersökningar och studier som kommit de senaste åren.

The Dutch Finance Department report.
The Harvard Study
The KTH-Report
The Gothenburg University report.Fler om ämnet:
Kulturbloggen, nördig blogg, black cat.

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Copypaste this to support TPB.

Piratpartiet tar över som bandbreddsleverantör åt The Pirate Bay.

Från kommentar nr. 189 på The Pirate Bays blogg:

_==|
_==|
)_) )___))_)
)___) )____))_)
)____) )____))__)\
\—__|____/|___|___-\\—
^^^^^^^^^\ oo oo oo oo /~~^^^^^^^
~^^^^ ~~~~^^~~~~^^~~^^~~~~~
~~^^ ~^^~ ~^~ ~^ ~^
~^~~ ~~~^^~

COPY & PASTE THIS TO SUPPORT TPB

(från infallvinkel)

(det ska vara ett skepp, men tecknen vill inte vara kvar när jag sparar....)

 Pinged at TwinglyIntressant

Satmaran, Farmor Gun, Yami och Pandorna, In Your Face, Mattias Andersson, HAX, Copyriot.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

En legendar har gått ur tiden, Ronnie James Dio 1942-2010.

Jag fick skivan Holy Diver i mitten av 80-talet, sedan dess har jag alltid haft en eller flera av hans låtar med på antingen mina blandband eller spellistor, en av de första låtarna jag laddade ner till iphonen var just "Holy Diver", skivan är nedpackad någonstans.
Ska nog leta upp den ikväll.


AB, svd, sydsv, expr,
Pinged at TwinglyIntressant

Askan och Batong-Pehrson - detta är ert jävla drogtestförslag.

Det borde vara ett helt uppslag, det blev bara en notis
Men i Malmö hittade polisen en sovande flicka på en fest och bara för att de tyckte att de kunde, så plockade de in henne på stationen och strippade henne, bara utifall att, och som detta inte räckte gjordes det med full insyn.

JK är "starkt kritisk", eftersom skånepolisen har detta som rutin.
Det är alltså långt fler som blir utsatta för denna förudmjukande behandling än vad vi känner till.
Men eftersom polisen tvingar, enligt tunnelbanepolis-modell, ungana att dra tillbaka sin anmälan, så får vi aldrig eda på det.

Nu var det en 16-årig flicka som blev offer för detta godtyckliga ingripande, dra nu av några år så har du exakt vad Askan och Batong-Pehrson anser ska vara rutin för ingripande.


Jag tror inte ordet är uppfunnet för vad jag anser om dessa personers rättsmedvetande, men det hör inte hemma i en modern rättstat.Fler som skrivit om askan och batongens förslag.
Svensk Myndighetskontroll, jakob lundgren, Liberati, liberal bloggare, liberal & långsint,

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Den uträkningen skulle jag vilja se.

Enligt Maud Olofsson (c) har det blivit 4% enklare för småföretagare, jag undrar hur man räknat ut detta?

Är det 4% mindre papper som kommit in till skatteverket?
Är det 4% färre dokument som behöver fyllas i?
Är det 4% färre telefonsamtal till skatteverket från småföretagare?
4% mindre mail, dubbla kopior, personal?


Hur räknar man ut att småföretagare har fått det 4% enklare?


Nån som kan svara på detta?Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Diktaturen Libyen säljs det vapen till med regeringens goda minne, och nu även till Saudi Arabien.

Mikael Nilsson har snappat upp att Sverige säljer övervaknings- och signalspaningsutrustning till Saudi Arabien och har gjort så sedan 2005 då dåvarande försvarsminister Leni Björklund skrev under avtalet.
Ett avtal som nu blivit förnyat av Sten Tolgfors.

----------
"Ekot rapporterar att det militära avtalet (PDF) med diktaturen Saudiarabien, som precis ska gå ut, trots allt kommer att förlängas enligt ett regeringsbeslut. Sten Tolgfors vill inte ta aktivt avstånd från diktaturen. Även i SvD nu."
----------Hur kan man med ena handen påstå att vi ska skyddas mot terrorism genom att låta oss bli avlyssnade och med andra handen sälja utrustning till samma diktatur som fostrat (och fostrar) några av världens farligaste terrorister?Mark Klamberg tar upp samma nyhet i en egen bloggpost.

---------
"De svenska riktlinjerna säger att Sverige inte bör exportera vapen till länder som grovt bryter mot de mänskliga rättigheterna. Av
Sveriges Radios inslag framgår det att Tillståndsmyndigheten, ISP, trots dessa riktlinjer sagt ja till avtalet eftersom systemen inte är dödliga vapen. I länder som Saudiarabien är system för övervakning förmodligen mer dödliga och skadliga ur en MR-synvinkel än kanonrör från Bofors."
---------Hyvkleriet i försvarsdepartementet har verkligen inga gränser.

Först Libyen, nu Saudi Arabien.
Vad härnäst?
Behöver Nord-Korea hjälp?Sen vill jag länka in lite jag inte haft tid att skriva om, men som andra varit framme och huggit på.

Falkvinge om den svenska svågerpolitiken och vänskapskorruptionen.

SÄPO's inkompetens som räddat dem undan åtal har varit en följetong i veckan.


Till sist är det Nemokrati som, liksom jag, undrar över inflationen i opinionsundersökningar.
Jag vill nog lägga till att det känns förbannat konstigt när vd'n för demoskop står och drar sina egna slutsatser i nyheterna.
Han ska hålla käften och ge resultaten, inte skriva oss på näsan om hur de ska tolkas.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Skitsnack Google, man samlar inte in sådan information "av misstag".

Om google-veiw bilarna samlat in information om trådlösa nätverk så beror det på att de har varit programmerade att göra det.

Detta kan man inte göra "av misstag".

Ett program självskapas inte, det kan inte hoppa dit självmant.
Det krävs att en person skrivit eller laddat in programvaran på uppdrag av en person i beslutsfattande position.


Så fram med det, vem gav ordern att samla in denna information och på vems (eller vilkas) uppdrag gjiordes det?
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Fegt av Svenska Dagbladet att vägra ge plats åt replik - Så då får väl bloggsfären träda in.

Eftersom Svenska Dagbladet inte vågar ta in repliker på saker som är sagt på ledarplats så får väl vi i bloggsfären göra det istället.

Kopimi från Miljöpartiets Joakim Larsson.
På SvD:s ledarsida för några dagar sedan så kriserade Merit Wager bland annat mig för att jag anser att papperslösa flyktingar har rättigheter. Hon påstår även att det inte finns människor med asylskäl som saknar papper.

Svenskan hälsar dock att:

Vi tar inte in repliker på Brännpunkt på artiklar som publicerats i andra tidningar, eller på ledarplats i SvD.

Varför Merit då fick replikera på min GT-artikel på deras ledarsida vet jag inte, men jag publicerar helt enkelt mitt svar här istället.

Det finns orättfärdiga lagar. Det finns lagar som sätter andra världen över mänskliga värden. Som medmänniskor är det vår plikt att kämpa mot dessa lagar. Samhället är till för människan, inte tvärt emot.

Politik är att vilja och Miljöpartiet baserar vad vi vill på i de mänskliga rättigheterna, vårt mål är att ta världen från det den är i dag till en plats där alla människor har en möjlighet till liv, frihet och att söka lycka.

Det är hemskt att som Merit Wager gör, gömma sig bakom paragrafer för att slippa ta ansvar för människor som utnyttjas i vårt land. Sverige har idag en väldigt restriktiv politik på asylområdet. För få får uppehållstillstånd trots skyddsbehov. Det finns tusentals människor som lever gömda i Sverige på grund av rädsla för vad som kan hända dem i deras hemländer.

Dessa människor är uppenbarligen kapabla att få och utföra ett arbete, det är ett slöseri att inte fullt ut tillvarota dessa personer. Vi måste sluta stänga ute personer som kan hjälpa oss försörja en åldrande befolkning och vår välfärd.

Påståendet om att flyktingar har pass och papper saknar allt sanns och har ingen grund i verkligheten. Migrationsverket uppger att 2009 saknade 95% av alla asylsökande pass. Den största gruppen Asylsökande för tillfället i Sverige - den från Somalia - saknar enligt Migrationsverket helt möjlighet att får ett giltigt pass.

Kraven på en mänsklig flyktingpolitik är otroligt viktiga och därför kommer bland andra Grön Ungdoms och Miljöpartiet i Göteborgs ombud att driva att flyktingamnesti skrivs in i valmanifestet under helgens kongress
.

Joakim Larsson (mp)


Fler som skrivit i ämnet:
Rabiatfeminism, Röda Berget, Elin Grelsson, RS-Luleå.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Dagens goda nyhet - Upphovsrättsförespråkare ej jäviga enligt HD.

Det som faktiskt är bra med detta är att det efter höstens val kommer att finnas piratpartister och piratpartivänliga politiker och politiskt aktiva som blir aktuella för nämndemannatjänst.

Då har domstolarna redan satt praxis att, i upphovsrättsindustrin, djupt insyltade nämndemän och jurister inte är att räkna som jäviga och därför kan de inte heller, med den standard de själva satt, kunna förklara fildelningsvänliga som jäviga.

Men å andra sidan, det punggrepp som denna industrin har på svenskt rättsväsende så kan man inte räkna med rättspraxis.

För här i Sverige kan samma part som är kärande, vara såväl åklagare, förundersökningsledare och domare.Beelzebjörn, cybernormer, Anders S. Lindbäck, Jonathan Rieder Lundkvist, Min luktar oxå fisk.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kan vi få slippa båda?

Hur stor är chansen att vi får slippa både Ask och Bodström i höst?

Det är ju inte som att de har bra track record någon av dem.
Ask skiter i rättsprinciper och Bodström skiter i att vara i riksdagen för att inte tala om datalagringsdirektivet samt att han drev igenom att poliser nu har rätt att genomföra hemliga husrannsakningar.


Även om de blir bortkryssade på en lista finns de ofta med på multipla listor, just för att undvika att en missnöjd hemmaopinion beslutar sig för att kryssa upp en lokal förmåga.


Synd, Svensk demokrati hade mått bra av att få politiker rädda för att bli bortkryssade.

(åter)inför systemet med att en politiker måste vara skriven i valdistriktet den ställer upp i, precis som på kommunnivå.

Men det är väl en utopi antar jag, det är ju samma politiker som beslutar om förändringar som drabbas av dom, och kan de med att höjaa sina egna arvoden i kristider så lär de inte införa något som riskerar deras hans till livslång inkomst.Rekommenderad läsning:
Enligt min Humla: Vilken färg vill du ha på Fascismen?
Opassande: Hur många lever som de lär?
Ershags Eskapader: Stoppa Övervakningssamhället.


Fler om ämnet.
Tianmi, svd, Dummokraten.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Euron - vad var det vi sa.

Hur länge har vi som är för kronan menat att euron inte fungerar på så vitt skilda ekonomier?
Ja, sedan långt innan omröstningen 2003.


Jag är personligen inte mot en gemensam valuta, men den ska vara uppenbart bättre formad än vad euron någonsin varit och definitivt ska det vara uppenbart att vi tjänar på det.

I grund och botten tror jag att personerna bakom euron aldrig hade tänkt sig att Europas politiker skulle korrumpera den så hårt som de gjort.
För hela eurosamarbetet har genomsyrats av en vilja att mäta sig med Dollarn som bara kan mäta sig med inkompetensen hos politikerna som genomförde det.


Nu fick vi som genomskådade detta på ett tidigt stadium tyvärr rätt.
Men det är inte med glädje jag ser det, för vi ser nu hur tunga ekonomier förstörts, hur länder faller samman och hur några få banker skor (och skott under lång tid) sig på det.

Jag tvivlar ganska hårt på att de personer som för bara någon månad sedan ville göra euron till en valfråga, har samma tankar nu.

Men ställ dem mot väggen, för om de har så fel om euron, hur ska de då kunna sköta Sveriges ekonomi?Men man märker tyvärr att många inte finner det intressant att rapportera så hårt om eurofallet och den kris som är just nu, framför allt tidigare eurovänlig press.
Fler om euron.
e24, e24:2, AB, AB2, SvD, DNBodström, jinge, annarkia,

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Om man bara läser rubrikerna.

Vi har en stor mängd personer i detta landet som bara läser rubriker och sedan ingenting mer.
Jag var en av dom, men jag har bättrat mig betydligt (hoppas jag)

Men då och då när jag läser en rubrik, så mot bättre vetande så börjar ett inlägg formas i mitt huvud.
Sen läser jag innehållet och då blir jag allt som oftast väldigt besviken.
Som i länken.
Stor rubrik med en bild på Mona Sahlin med texten
”Du förstår ju inte hur det fungerar”

Tittare uppretad på Mona Sahlin i utfrågning i SVT i morse
Sahlins svar lugnade inte tittaren.Den första tanken är "Ah för helvete, hon har inte gjort en Gordon Brown så tätt inpå räknesnurran med löntagare" och i huvudet påbörjas en text om hur svårt det är att motivera en rödgrön valseger med vissa lokomotiv som spårar ur.

Sen läser jag texten och blir bara förbannad på journalistskåpet, för rubriken ger intrycket av att det är mona som citatet gäller, men i texten framkommer det att det var tittaren som vräkt ur sig detta.Hur låga kriterier har man på en rubrikmakare egentligen?
Vem är det som sätter dom?

Tidningsdöden som det språkades om friskt förra året sedan håller jag fast vid att det är egentligen ett självmord.
För det kanske säljer några extra lösnummer för tillfället, men i det långa loppet så undergräver det  förtroendet för journalistkåren och i slutändan så vägrar man betala för skiten.Fler som skriver om rubrikmakare.
ARAR, Fredric Karén,

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Varför straffas "räkningsslarv" hårdare än verklig brottslighet?

I Norge anses du skuldfri när du betalat din skuld.
I Sverige blir du straffad (frihetsberövad) i 3 år EFTER du betalat din skuld.

Jämför det med verklig brottslighet, tex rån och misshandel, där snittiden som frihetsberövad är mindre än 1 år vid brott av normalgraden (hittar inte länk, uppgift från kompis inom rättsväsendet)

Vad är det för fel på det svenska systemet?
Varför krävs det 3 år efter att skulden blivit betald innan man är betrodd igen?

Jag kan förstå att Norges modell inte kommer att bli aktuell i Sverige, det skulle ju krävas att man faktiskt ger folk en chans, vilket vi inte är speciellt duktiga på här.


Men 3 år är åt helvete för lång tid.
En uppdelning bör göras.

  • Prick för räkning som ej är hyres eller låne-relaterad försvinner direkt vid betalningen.
  • Hyres och lånerelaterade skulder försvinner 6mån-1 år efter betalning.

Absolut inte över 1 år för någon anmärkning.Sedan behövs det rensas upp i inkassoträsket, de ockerräntorna som tas ut där är något som borde vara straffbart.
Men återigen, går inte i Sverige.

Men däremot ska räntor och avgifter på skuld inte överstiga själva skuldbeloppet.

Och inkassofirmor får under inga som helst omständigheter ha egna "prick-register".
Detta är enbart Kronofogden som får göra, missbrukas det ska inkassofirman varnas, upprepas det dras tillståndet in.
Fler om ämnet:
Signerat Sthlm, jag ska bli skuldfri, Fattig Riddare.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

(undersökning) Hur mycket ska de ansvariga för en hjälporganisation få ta ut i lön egentligen?

Jag ställer frågan rakt ut efter att ha fått se Styrelseordförande Bengt Westerberg tvingats (åh, stackars...) sänka sin lön till mindre skamlösa 55 papp i månaden.
Den nya Generalsekreteraren får 86.000kr/mån.

Bara på dessa två har vi drygt 1,6 miljoner i insamlade medel som försvinner.

Nu vill jag inte säga att dessa inte ska ha lön, inte alls.
Som högste ansvariga på en organisation som Röda Korset behöver man ersättning.


Men hur hög ska den vara?


Jag frågar er och ber er svara i kommentarsfältet.

Ska ersättningen som högste ansvariga inom RK ligga på:

1. 0 - 10.000kr/mån
2. 10.000 - 20.000kr/mån
3. 20.000 - 30.000kr/mån
4. 30.000 - 40.000kr/mån
5. 40.000+ kr/mån


Skriv ert alternativ, helst med en motivering tack.

Min personliga åsikt är att allt över 40 papp är ett oetiskt agerande mot de personer som ger denna organisation pengar som ska gå till krigs- och naturkatastrofdrabbade personer i olika länder.

Men, jag kan ju ha fel....Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Det Grekland pysslat med och bankerna underblåst har inget med "marknadsekonomi" att göra.

Jag tror på marknadsekonomi.

Men det bankerna pysslar med är inte marknadsekonomi, det är att låtsas som en euro egentligen är fem euro om den bara byter ägare tillräckligt ofta.

Jag drar mig till minnes Falkvinges förklaring till finanskrisen.
"Finanskrisen, förklarat till en tolvåring"

Funkar lika bra som förklaring till Greklands krasch och bankernas ovilja att följa marknadsekonomiska "regler".


"Föreställ dig att vi var ett kompisgäng som tillverkade och sålde små saker till varandra. Uffe, Göran, Carla, Anna, Jesús, Noppe, Emmy, Jessie, Ching och Feppe.

Och så Bonke, då.

Han heter egentligen Benke, men alla kallade honom Bonke för att han är så in i helvete aggressiv. Han har inte bara en bokstavsdiagnos, det är snarare så att han har hela jävla alfabetet och halva det grekiska också. Men han köpte mycket av alla andra, så det var rätt okej ändå. Godis, små smycken av stenar, snäckskal. Alla var glada. Eller åtminstone ville inte protestera, för det var kul att Bonke köpte saker, även om han blev ganska hotfull när folk tvivlade på honom.

För grejen var att Bonke hade köpt mer än han hade sålt ganska länge nu. Han gick helt enkelt kroniskt back, levde “över sina tillgångar”, som man säger. Bonke hade slutat betala med pengar helt och hållet, för han hade aldrig några. Han betalade med små lappar i stället, där det stod hur mycket han var skyldig, och så lovade han att betala senare. Han satt och skrev nya sådana små lappar på sitt rum på kvällarna, som han betalade de andra med. Han sade aldrig när det där “senare” skulle bli.

Ingen annan kom undan med det. Bara Bonke. För om någon skulle börja protestera när han ville köpa något… Bonke var ganska storväxt och kunde se ganska elak ut. Kunde vara ganska elak, också. Och dessutom ville ju alla ha tillbaka sina pengar den dag då Bonke började gå plus igen, så alla fortsatte att acceptera de små lapparna som Bonke satt och skrev hemma på sitt rum. “Bonkepengar. Fem kronor”, stod det på dem.

Det blev till och med så till slut att folk började handla med varandra direkt med Bonkepengar. Alla hade helt enkelt samlat på sig så många att det var lika enkelt. Efter ett tag hade Ching nästan lika mycket Bonkepengar som riktiga pengar.

Fast det var ju kul på ett sätt. Alla fick ju mer pengar hela tiden att röra sig med. Visserligen gick ju priserna på allting vi gjorde upp också, för det fanns inte mer att sälja egentligen, bara mer pengar. Men Ching hade ju blivit dubbelt så rik som om han inte hade haft några Bonkepengar. Han var jätteglad över det.

Sedan hände något. Vi började fundera över att Bonke nästan aldrig sålde något. Det var bara blickar först mellan oss alla. Gradvis, när Bonke inte var med, började vi skicka oroliga ögonkast.

Sedan sade någon, jag minns inte vem, det som alla tänkte:

Vad händer om Bonke aldrig betalar tillbaka?

Plötsligt, lika plötsligt som en stark ficklampa som tänds i natten, så insåg alla att Bonkepengarna faktiskt kunde bli helt värdelösa. Alla bara låtsades att de var värda lika mycket som riktiga pengar. Att om Bonke inte betalade tillbaka, så satt alla med en massa fåniga lappar som inte var värda något. Men eftersom ingen ville säga “mina pengar är inte värda något”, och plötsligt vara urfattig jämfört med alla andra, så fortsatte vi allihop att låtsas som om Bonkepengar var riktiga pengar.

Feppe var den som först försiktigt började försöka bli av med alla Bonkepengar. Han erbjöd oss andra att köpa hans Bonkepengar för mindre än de var värda. Eller mindre än värdet som stod på dem, i alla fall. Han ville ha fyra riktiga kronor för varje fem Bonkekronor.

Sedan kom Anna och frågade efter tre kronor för varje Bonkefemma. De båda hade snart bara riktiga pengar, medan andra hade köpt deras Bonkepengar. För Bonke skulle väl snart betala tillbaka? Då hade de andra gjort en bra affär.

Men det var inte en så bra affär. För plötsligt sålde alla Bonkefemmor till varandra för två och femtio. Ingen ville egentligen ha Bonkepengar längre. Vi kom överens om att Bonkepengar egentligen bara var värda hälften av det som stod på dem. Det var ingen som sade överenskommelsen högt, vi bara visste det allihop ändå.

Det bekymrade inte Bonke alls. Han började bara skriva Bonketior i stället, så kunde han fortsätta köpa saker för fem kronor. När någon frågade när han tänkte betala tillbaka, så tornade han bara upp sig så där hotfullt som alla visste att Bonke kunde göra.

Sedan kom den där dagen.

Den där dagen när vi fick se allt som Bonke hade köpt av oss. Hur fint han hade det på sitt rum. När vi insåg att han bara hade tagit saker av oss hela tiden, utan att ge oss pengar för dem. Han hade bara gett oss lappar. Han hade bara suttit och skrivit lappar åt oss. Han tänkte aldrig betala en enda riktig krona, han bara utnyttjade att vi trodde på honom, och att vi inte ville förlora de Bonkepengarna vi redan fått.

Men det var försent för det. Vi hade ju förstått nu att han aldrig tänkte betala tillbaka en enda krona, även fast det stod så på Bonkepengarna.

Då lade vi tillsammans alla Bonkepengar som vi hade i en stor hög, som vi visste bara var skräp. Och så tog vi inte emot några mer av honom. Det var inte riktiga pengar, han tänkte aldrig betala tillbaka. Han blev jätte-jättearg, men det hjälpte inte. Vi visste att vi hade blivit lurade, och vi tänkte behålla våra saker själva.

Sedan kom den riktiga chocken.

Ingen av oss hade några pengar att köpa saker av varandra för längre. Vi hade blivit så vana vid att saker kunde kosta både tjugo och trettio kronor, fast de bara hade kostat en krona eller två innan Bonke hade börjat skriva sina dumma lappar. Vi hade alla trott att vi hade massor av pengar, men det hade vi inte. Vi hade blivit vana vid att betala något som kostade 35 kronor med 10 riktiga kronor och 25 Bonkekronor.

Plötsligt hade ingen råd med saker som kostade 35 kronor. Eller ens 20, eller 10. Ingen hade några pengar längre. Ingen kunde köpa saker eftersom priserna låg kvar, och ingen kunde sänka priserna på det som de ville sälja eftersom de själva behövde pengarna så mycket.

Vi insåg, motvilligt, att det inte bara var Bonkes fel att vi blivit fattiga. Det var lika mycket vårt eget fel. Vi hade ju varit dumma nog att tro på honom fast vi visste innerst inne att han ljög.

Det blev en jättejobbig tid där ingen hade råd med någonting. Allt var jätte-jättedyrt, allt på grund av Bonkes dumma låtsaspengar. De hade fått allt att bli jättedyrt, medan ingen i själva verket hade några pengar. Vi fick väldigt snabbt vänja oss vid att vi helt enkelt bara kunde köpa saker som kostade kanske en krona i stället för de sakerna som kostat tio vi köpt tidigare. Det var inte så vi var vana att leva, dag till dag, och det var jättejobbigt. Men ingen hade ju några pengar, och allt var fortfarande dyrt."
DN, DN2, Expr, SvD, E24, AB.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,6 timmars arbetsdag? varför inte 4-dagarsvecka?

Vänsterpartiets kongress har beslutat att driva frågan om 6 timmars arbetsdag.

Om man nu ska förespråka kortare arbetstid, så förespråkar jag 4-dagarsvecka med 8 timmars arbetsdag framför 5-dagarsvecka och 6 timmar om dagen.

Däremot är jag helt mot bibehållen lön vid sänkt arbetstid, man får ha viss verklighetsförankring, visst hade det varit trevligt med samma lön som vid 100%, men det är inte som att det behövs.


Anledningen till att jag hellre ser en kortare arbetsvecka än arbetsdag, är för att en 4-dagarsvecka öppnar upp för att kunna ägna mer tid åt familj eller ger chansen till många att driva företag vid sidan om sin vanliga anställning, något som är ganska svårt med en 5-dagarsvecka.

Med 3 dagar över har man möjlighet att både få ledig tid och driva något vid sidan av, för de av oss som har haft egen firma vet att man inte hinner något på en dag, men på två dagar hinner man med ganska mycket.

Har du ett eget förslag på hur man skulle göra så lämna det i kommentarsfältet.AB-blogg, SvD, ARAR.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Terror på Elm Street - Remake recension.

kass.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Johan (Batong) Pehrson, "Empiri" betyder inte "Men jag VILL att det stämmer ÄNDÅ!".

Johan (batong) Pehrson gick 18 mars ut med påståendet att ungdomar idag exponeras för mer droger än någosin tidigare, detta för att ge tyngd åt det huvudlösa och medborgarrättsfientliga förslaget att drogtesta barn utan förälders vetskap.

Nu har Svenska Dagbladet kontrollerat detta påstående och funnit att det inte stämmer.


Vad säger karln då?

"Jag känner mig  empiriskt trygg när jag påstår att kontakten via nätet och med droger som inte alltid ännu är narkotikaklassade ökar."


Nu skiter jag högaktningsfullt i de tekniska detaljerna och staistik från CAN (som ändå säger mot Johan), för man slänger sig inte med ordet "empiri" utan att ha belägg för det.


Wiki.
"Empiri innebär att en slutledning är grundad på erfarenhet. Empiri bygger på vetenskapligaundersökningar av verkligheten, iakttagelser och experiment och därav gjorda erfarenheter, snarare än på i förväg uppställda teorier eller filosofiska resonemang."


Det Johan gör är att han vänder ett begrepp 180 grader för att slippa erkänna att han inte kan backa upp sitt påstående med mer än andras subjektiva åsikter.

Jag blir rent ut sagt förbannad när politiker misshandlar det svenska språket och använder vetenskapliga begrepp felaktigt, enbart för att det låter bra.

Det är förbannat oärligt och etiskt förkastlligt att försöka föra folk bakom ljuset på det viset.
Hur den mannen kan vara rättspolitisk talesperson för Folkpartiet övergår mitt förstånd, han har inte en liberal cell i kroppen och inte en liberal tanke bakom sina politiska utspel.
Fler som undrar över Batong-Pehrsons egentliga politiska hemvist:
Redaktionschefens blogg, Svensk Myndighetskontroll, Per Pettersson, Makthavare, Alliansfritt Sverige, Liberati.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Brittiska valet - resultaten på karta - UK General Elections 2010 results map.

Via Daily Telegraph.

Via Election '10. (predictions)

Önskar att de kunde "inbed" bilden och kartan, men ni får hålla till godo med länken tills jag hittar en realtidskarta som även jag kan pubblicera.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Att avskaffa RUT - de rödgrönas stora misstag i valet.

Jag tror att RUT-avdraget är det som kan komma att förstöra en rödgrön valvinst.
Alla vet redan att Miljöpartiet står för en grön skatteväxling, så det kan inte ha kommit som en chock
Alla vet redan att vänstern vill höja skatten med ganska mycket, så det kan inte heller ha höjt speciellt många ögonbryn.

Men in i det sista trodde iaf jag att sossarna skulle undvika att avskaffa RUT-avdraget helt, speciellt som de själva använder avdraget.


Ja, vi vet att de som tjänar mest, använder det mest och tjänar mest på det.

MEN
Vi vanliga arbetare använder det faktiskt också, även studenter, låginkomsttagare och andra med låg inkomst använder det.
Inte så ofta, kanske bara när vi flyttar.
Men vi (jag) vill ändå ha möjligheten att använda det.


Att avskaffa det helt tror jag kan bli det som fäller avgörandet för många.
Om de rödgröna beslutat att istället inkomstpröva det så hade detta inte slagit så hårt, för då hade vanligt folk fortfarande kunnat använda det och de jobb som ändå finns i sektorn hade kunnat vara kvar.

Nu rycker man istället bort mattan för de som arbetar inom branschen och för oss som tycker att det är värt att lägga lite guldkant, genom att ett par gånger om året komma hem till ett nystädat hem.


Så mitt råd till de rödgröna.

Gå tillbaka från att avskaffa det och låt det istället bli inkomstprövat.Om valet, fallet och de rödgröna.
SvD, SvD2, SvD3, Expr, AB, DN,
Fetsmart, 100 steg till, Wendt, Karl Sigfrid, in your face, Kent Persson.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

SÄPO's chefer slipper åtal för olovligen ha sparat avlyssningar - pga inkompetens.

Via Xorbot hittar jag dessa SÄPO's chefer som tydligen inte är utbildade - inom sekretessbehandling.
Så de sparar saker trots att lag säger att det ska förstöras.

Men åtal blir det inte, eftersom de saknar kompetens?!?
Likhet inför lagen gäller tydligen inte i svenskt rättsväsende.

Jag undrar om bankchefer som försnillar pengar och Göteborgs kommuns tjänstemän som lät sig mutas kan använda samma försvar när de ställs inför rätta?

Jag håller med "Juristens funderingar" som säger:

"Hur ofta brukar vi inte höra att politiker försvarar fenomen som FRA, IPRED och datalagring med att informationen kommer att behandlas av myndigheter och tjänstemän under strikta regler och tjänstemannaansvar.
Hur mycket är då detta ansvar värt när de berörda tjänstemännen går fria från ansvar trots att de har ertappats på bar gärning?"Pinged at TwinglyIntressant
Metro
, NyT, svt.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kurdiska demokratikämpar sänds tillbaka till Iran, där de kommer att mötas av tortyr och trolig avrättning.

Jag återpublicerar detta på uppmaning av Den Nya Medborgarrättsrörelsen - uppmanar mina läsare med blogg att göra samma sak.

----------------

"Med en uppmaning att återpublicera - till stöd för medborgarrätt, mänskliga rättigheter och vanlig jävla medmänsklighet.

Från Olof B[eta]:"Jag och xorbot(Kalle) åkte hastigt och lustigt ner till Kållered söder om Göteborg ikväll.

Johan Zandin som arrade God Jul önskar Storebror tillsammans med mig, Kalle och Annika Beijbom mailade mig nämligen info om en manifestation i form av en tältning. Det var 20 Iransk-kurdiska flyktingar som protesterade mot avslag på asylansökan utanför Migrationsverket.

Jag spelade in en intervju med Ali Rezai, ordförande för Iranska flyktingars riksorganisation. Eftersom wordpress.com vägrar låta mig ladda upp ljudfilen hit, postade jag den på posterous. Lyssna.

Som jag förstått det hela så är det alltså stor risk för att politiskt aktiva kurder, i många fall f.d. gerillasoldater, ska skickas tillbaka till Iran för nästintill säker tortyr och/eller avrättning! Trots dokumenterade kopplingar till politiska motståndsrörelser i Iran.

Det måste ha skett misstag i handläggningen här – jag hoppas verkligen Migrationsverket uppmärksammar manifestationen och tänker om.

Om inte annat kan migrationsverket kanske rådfråga FRA? För vi betalar väl alla den myndigheten för något slags informationsrapportering i sådana här fall?

En kille sade till Kalle:  ”Jag kommer att dö snart.”

Vad svarar man på det?

Uppdatering. Jag återpostar uppropet från flyktingorganisationen här:

Upprop till Migrationsverket

Vi som strejkar idag, har varit medlemmar och aktiva i de kurdiska, oppositionella partierna Komale och det Kurdiska Demokratiska Partiet.

Vi har kämpat enligt gerillametoder och är kända av den islamska polisen och av den iranska regimen.

Om vi återvänder till Iran riskerar vi att utsättas för tortyr och avrättning.

Våra krav är nu att Migrationsverket aktualiserar våra ärenden.

Enligt den svenska lagen och enligt Genèvekonventionen har vi rätt att få uppehållstillstånd av skyddsskäl.


Även MRN Svart Måndag har återpublicerat.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Vad är mest skrämmande med dessa läkare? Att de påträffades dopade, misstänkts ha misshandlat en taxichaufför eller option No3?

Frågorna ställs utifrån den information som finns hos Helsingborgs Dagblad.Så, vilket är värst?

1. Att den ena läkaren påträffades med 4 olika dopingpreparat i kroppen när han anhölls för misshandeln?
(Man kan nog säga att detta talar mot läkaren, dopingpreparat brukar inte ha lugnande inverkan på brukaren.)


2. Att de (påstås ha) agerat med rasistiska förtecken mot en taxichaufför och sedan misshandlat honom?


3. Option No3 - De kanske inte ens mister sina läkarlegitimationer.Man får dock ta i beaktande att detta är baserat på nyhetsartikeln, som vi ju alla vet kan vara kraftigt vinklad av lösnummerförsäljningsskäl.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Act on ACTA - live on Bambuser
Ingen fara med hastigheten, jag har 100/100 lina.
Men gå till originalet om det börjar sega här.


Hax, futuriteter, Troberg.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Jasså, det är därför det tar över en månad att få en tid till ögonläkare för dottern.

I går skrev jag om Malmös sjuka sjukvård, där jag beskrev hur det går till en vanlig dag när man försöker få en tid på vårdcentralen.
I kommentarsfältet lade Siobhan till detta.

-------------------
"Här i Malmö ringer man klockan 8 på morgonen, ofta kommer man inte ens in i en telefonkö. Man får ringa om och om igen tills man kommer in i kön. Sedan tar det ca en timme i telefonkö innan man får prata med någon som meddelar en att "tyvärr alla tider är redan slut, prova igen imorgon".

Vill man träffa sin husläkare så gäller det att ringa vid rätt tillfälle. Var tredje månad släpper de alla tider och man kan boka en tid. Dessa tider bokas dock upp väldigt snabbt.
Min dotter behöver se en ögonläkare och jag ringde ett par veckor sedan till min husläkare och han lyckades ge oss en tid den 19e maj. Förmodligen kommer vi få en remiss till en ögonläkare och få vänta ytterligare minst en månad.

Man måste nog vara frisk för att orka med sjukvården här."

---------------------

Och idag ser man en liten del av anledningen varför.


Aftonbladet skriver om fusket i den privata vårdbranschen.
--------
"Enligt Ekots granskning betalar landstingen varje år ut cirka 4 miljarder kronor till privata läkare och sjukgymnaster för utförda behandlingar. Av dem kan drygt 100 miljoner kronor ha betalats ut felaktigt.
Det kan handla om vårdgivare som medvetet eller omedvetet slår in falska behandlingar för att få ut pengar från landstingen."

...........

Nu är hundra miljoner en fjärt i rymden i jämförelse av vad Landstingen omsätter.
Men lägg till svindyra stafettläkare och en betongkoloss till byråkrati, så börjar bilden klarna lite.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Så var den födelsedagen över.

Så var den födelsedagen över.
Tillbringades med min flickvän (tillika inom kort sambo).
Hon hade fortfarande feber, och jag hostade lungorna ur mig, så det blev inget hysteriskt firande.
Jag fick en fin flaska whisky av min älskling (Irländsk - Connemara) och en kul kylskåpsmagnet :)

Så hon tvättade och jag lagade mat, dottern på dagis och sedan balettklass, morfar skjutsade henne.
Mormor och morfar varit en klippa denna helgen när alla varit sjuka.


Sen åkte jag hem, ska visa min lägenhet för några intresserade och jag vill ha den någorlunda proper.


Imorgon kommer dotterns biologiska pappa och hälsar på, stannar till fredag (han får bo på vandrarhem).
Kul för dottern att träffa sin pappa, alla förtjänar en extra chans och han har tydligen skärpt till sig sedan han fick en flickvän.

Jag har dock i allmänhet svårt för män som överger sin gravida flickvän och det blir inte bättre av att denna kvinna nu är min tilltänkta och hon är ganska ärrad av det som skett.
Det är inte han som får får förklara för en hjärtekrossad treåring varför "pappa" stuckit igen efter han åkt på fredag heller..... grrr.Vad annat?

Det har varit Pressfrihetens dag idag.
Jag dirigerar er till Farmor Gun så får hon berätta vad som hänt, jag orkar inte riktigt.


Reinfeldt har gnabbats med Sahlin, i vanlig ordning är det mest ordbajseri och retorik, inget upphetsande och inget nytt.

Så, det var väl dagen i ett kort sammanhang.

Ha det.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Har du råd får du vård - Malmös sjuka sjukvård.

Om man har haft feber i mer än 3 dagar i rad ska man uppsöka läkare.

Så vi ringer vårdcentralen.
Det tar först över en timme att komma fram, sedan berättar de att det är fullt och rekommenderar privat sjukvård.

Hallå.

1. Feber i flera dagar.
2. Halsont och hosta.
3. Smärta i benen.

Det är antingen streptokocker eller influensa, i vilket fall som helst så ska man ha vård.
Jag kan inte få in i mitt huvud att vårdpersonal avvisar folk på det här viset.

Antingen har vi för få vårdcentraler i Malmö, eller också är de underbemannade eller också har vi en väldigt sjuk befolkning.
Nu har vi inte en väldigt sjuk befolkning, alltså är det något av de förstnämnda.


Jag minns när jag var liten, hade man feber åkte man in till vårdcentralen och fick se läkaren samma förmiddag.
Idag har detta blivit en fråga för plånboken.
Vill du ha läkarvård får du antingen vänta, med de risker det innebär för din hälsa, eller söka dig till en privat aktör.

Har du råd får du vård i Malmö.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Vilka var en slasktratt egentligen?

Vi i bloggsfären har blivit kallade för slasktratt, och inte helt utan anledning.

Men det är skönt att få se forskningsresultat på att dagspress med rätta numera kan kallas för slaskpress.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Illegal vargjakt och livsfarliga mytomaner.

Många av er har nu säkert läst om eller sett dokumentären av den självutnämnde paramilitära styrka som enligt egen utsago skjuter 25-30 varg om året.

Detta är mina reflektioner:


1. Är detta farliga personer?
svar - ja


2. Jagar de varg illegalt?
svar - ja


3. Skjuts väldigt många vargar illegalt varje år?

svar jaResten är påhittat av några mytomaner och fått det upphaussat av en begeistrad journalist.
Om de siffror som omnämns i programmet vore i närheten av sanning så skulle en hel jägarkår hålla dem om ryggen.
200 organiserade jägare av 200.000 är inte många, men jägare känner andra jägare och detta involverar för många för att det skulle ha kunnat hållas hemligt under så lång tid.

Det vi ser på filmen är en lokal grupp jägare som försöker leka amerikansk milis, ett gäng desillusionerade kräk utan jobb, hjärna och liten kuk.

Detta gör dem inte mindre farliga, mytomaner som konfronteras med sina lögner kan bli fruktansvärt aggressiva och dessa är inga undantag.
Här har vi en grupp personer som byggt hela sin tillvaro runt två saker, jaga varg och få folk att tro att de är jättemånga.
Inte helt olikt det som Terrornätverket "Svenska Motståndsrörelsen" pysslar med, fast där är det myten om svenskheten som odlas.

I detta nu sitter de troligen och använder dokumentären mot folk i sin omgivning för att skryta.


Det som man borde göra som anhörig till dessa personer, är att anmäla sin partner/son/bror/far så de får professionell hjälp.

Kan du inte numret till din lokala psykakut, ring 112 eller 11414 och fråga telefonisten om råd.


Men tyvärr har arbetet med att återföra dessa personer till en normal samvaro med sin omgivning kraftigt missgynnats när statsmakten i det närmaste gett dem rätten att göra sitt värv lagligt.
Så den största skulden i detta bär de Jägarorganisationer och politiker som av populistiska skäl spätt på myten om den onda vargen.

Grattis.
Ni skapar terrorism.Fler om ämnet.
AFS, AB, SvD, Jaktjournalen.
Peter Andersson, ARAR, Adam Skevstad.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Saker man inte tänker på förrän man blivit med familj - Nattdagis och VAB på helgen.

Så här ser mitt schema ut över en fyraveckorsperiod.

FM - förmiddag 05.54 - 14.06
EM- Eftermiddag 13.54 - 22.06
Natt - 21.54 - 06.06


Med början måndag vecka 1.

FM
FM
EM
EM
EM
Lördag ledig
Natt
Natt
Natt
Ons ledig
Tor ledig
FM
FM 12t
FM 12t
Mån ledig
Tis ledig
FM
FM
Fre ledig
Lör ledig
Sön ledig
EM
EM
Natt
Natt
Fre ledig
Lör ledig
Sön ledigEftersom Sambon praktiserar på dagtid så funkar det med dagis idag, men samtidigt så ska hon ju ha jobb och för att inte utesluta något så kan inte heller nattskift uteslutas.

Här har vi ett problem med Malmö.
Inga nattdagis.
I artikeln säger de visserligen att de ska prioritera frågan, men det är valår, alla frågor är prioriterade om en politiker blir tillfrågad av en journalist.


Ett annat problem är VAB (Vård av Barn).
Den här helgen har hela familjen varit däckad, Sambon av influensa, dottern hostat lungorna ur sig och jag har lyckats få en förkylning från jobbet, så alla har fått vara hemma.

Eftersom jag är den minst sjuka av oss är det jag som fått ta hand om familjen, men eftersom detta skulle varit min 12-timmarssöndag så missar jag en arbetsdag.
Problemet är att försäkringskassan inte räknar helger som VAB-dagar.
För att få en VAB-dag krävs intyg från dagis, förskola eller skola.

Så hur ska jag göra?
Jag frågade tonårsmorsa via twitter och hennes råd var att berätta för försäkringskassan och hoppas på det bästa.
Detta ställer till det lite, för om jag tar en VAB-dag från jobbet och försäkringskassan inte godkänner det så är det 12 timmars lön som försvinner.
Nu var jag ändå för kass för att jobba, så det blev en sjukdag som jag får plocka 1 1/2 semesterdag för att täcka upp inkomstbortfallet med.


Men ska det verkligen vara så här?
Nu har ju vi tur att vi är två och mormor och morfar bor nära så man kan alltid få hjälp därifrån.
Dock finns det många ensamstående som jobbar helg, kvällar och nätter som har ett helvete med barnpassning, för att inte tala om detta problem med VAB på helgen.


När kommer Malmös politiker att få tummen ur vad gäller nattdagis?
När kommer Riksdagen att lösa problemet med VAB på helgen?


Detta är problem som kanske inte ger stora rubriker eller är lätta att göra one-liners av.
Men det är saker som är vardag för många av oss, som faktiskt är politikers skyldighet att lösa.
Fler som skriver om VAB.
Upyours, mammapolitik, Anelaj, M-kvinnorna på SvD.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Första Maj - Arbetarrörelsens dag eller rödgrönt valrally?

Med tanke nyhetsrapporteringen så skulle man kunna tro att 1'a maj är de rödgrönas valrally och inte arbetarrörelsens dag.

Detta är (skulle varit) dagen då arbetarrörelsen ställer sina krav mot den beslutande makten och då ska det vara inbjudna politiker som lyssnar och arbetarna som talar.

Idag var det motsvarigheten till ett amerikanskt valrally och det är rent ut sagt vämjeligt att se våra fackligt förtroendevalda närvara på partiernas valrallyn istället för tvärtom.

Är det så här det ska vara i fortsättningen kan vi antingen ta bort helgdagen eller ge borgarna en egen.Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

RSS 2.0