Jisses - men centern då.

Man ska nog inte kasta sten i glashus...

Precis när man trodde det fanns en strimma av hopp, att centerledningen skulle sluta löjla sig och bruka allvar... men nej.
Samma inkompetenta ledning som vanligt.

Men man får vad man röstar på, centerstämman ville ha dessa personer kvar, så då får de skylla sig själva.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Darwin Awards.

Detta är Darwin Awards.
"In honor of Charles Darwin, the Darwin Awards commemorate those who improve our gene pool...by accidentally removing themselves from it. By necessity, the award is generally bestowed posthumously."Jag tror jag skickar in ett förslag för 2010.


(ja, det är tragiskt, men det var det också med de två grabbar som dog när de kröp in i en helium-ballong för att bli stenade.)


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Sveriges sämsta köp, på många vis.

Bilden nedan föreställer ca 1kg guld, men jag tror det har stora likheter med "Inca-Guld", stor otur om någon utom ägaren bär det.

För detta är HA-guld.

Visst, det ligger på fogden och det ska ut på auktion, det är guld och ganska så pråligt.
Men jag har en svag känsla av att ingen är så våldsamt intresserad av att köpa det, kanske rikskrim för att leta DNA då.


Hursomhelst så är det min rekommendation att man håller sig tyst när objekter ropas ut.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Hur tänkte du nu Lena Adelsohn Liljeroth?

Hur kom du på tanken att det var en bra idé att låta samma kyrka som i 70 år dolt sexuella övergrepp mot barn, utreda sig själva?


Nästa vecka.
OG's utreder gängrelaterad brottslighet.....Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Vad är meningen med min blogg, varför bloggar jag, vad är mitt mål?

Kent Perssons (m) bloggdebatt denna vecka går under namnet "Bloggarnas Roll i det Politiska samtalet"

Jag är som bekant partipolitiskt obunden, även om många placerar mig som antingen pirat eller socialist, så är det epitet andra lägger på mig.
Själv kallar jag mig Niklas, eftersom det är det namnet mina föräldrar gav mig och jag har liksom vant mig vid det.


Varför skriver jag under signaturen "Scaber Nestor"?

Scaber Nestor kan snabbt och slarvigt översättas med "Oren Mentor" och är resultatet av en ordlek jag genomförde när jag bytte ut mitt gamla helgon-namn "Ealdorman".

Ealdorman är ett gammalt ord för Ålderman, en vis person som uppnått en anmärkningsvärd ålder.
Detta (med min bakgrund) stämde väl inte riktigt in, så jag började leta upp gamla ord och latinska ord för att skapa ett nytt namn.

Det slutade efter en holmgång mellan mig själv, ett tiotal bärs och en polare som hade dykt förbi med en platta öl i famnen, med Scaber (Smutsig, skabbig, oren) Nestor (lärare, mentor).Jag började blogga i samband med FRA-omröstningen juni 2008 och min vana trogen så gick jag ut stenhårt med uppmaningen att demonstrera mot FRA-lagen.

Här är mitt allra första inlägg i repris
.

En vit protest mot FRAFörbudet att undersöka andras brev och avlyssna kommunikation står skrivet i Regeringsformen, en av Sveriges grundlagar.Dessutom skyddas vår korrespondens av Europakonventionen.
Sådana grundläggande mänskliga rättigheter får inte upphävas utan mycket tungt vägande skäl.
Ingen har hittills visat att sådana finns.

Den statliga utredningen Integritetskommittén har gjort en översyn av de lagar som medger intrång i folks privatliv. De föreslog att alla lagförslag granskas ur ett integritetsperspektiv. Dock formulerades FRA-lagen innan kommittén slutförde sitt arbete. Det finns ingen anledning att rösta igenom en FRA-lag innan den prövats på det vis den brett sammansatta Integritetskommittén föreslagit.

Att kopiera över all vår kommunikation till en dator som kontrolleras av regeringen i ett land är en demokratisk fara. Historien visar att obehagliga regimer kan ta över även i demokratiska system. Vi skall inte servera kommande makthavare ett färdiginstallerat system som avlyssnar hela folket.

Hur mycket rättssäkerhetsgarantier man än ger är ju detta bara regler på ett papper. I praktiken kan tekniker och administratörer som kontrollerar avlyssningsdatorerna bli en stat i staten utan att någon märker något innan det är för sent. Detta kan riskera hela vår demokrati.

I system med avlyssning får staten alltid reda på saker som inte alls har med syftet att göra, vare sig man vill eller inte. Krav på att få använda överskottsinformationen kommer att ställas. När vi väl har börjat kopiera hela folkets kommunikation till den statliga superdatorn kommer många nya sätt att använda den att uppfinnas. Därför skall vi inte koppla in datorn.

Om en myndighet avlyssnar all kommunikation innebär det att både journalisters, tidningars andra myndigheters, riksdagens och regeringens kommunikation kommer att avlyssnas. Det säger sig självt att ett sådant system hotar underminera vår demokrati.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1369315.svd

Visa din protest, klä dig i vitt och ställ dig på din stads stora torg imorgon 18/7-2008 kl 08.00 - 09.00
Tycker argumenten håller än idag.Men varför bloggar jag?
Vad är mitt mål?


Svårt att säga, jag har alltid pratat och diskuterat mycket, men slutet av 80-talet och fram till 1995-1996 som kockutbildad värmlänning utan politisk hemvist var det väldigt svårt att göra sin röst hörd.
Man fick förlita sig på insändarsidor oh de fåtalet forum som låg uppe på den tiden.

Men sedan kom skunk.nu, där jag började gnälla om politik, efter det dök lunarstorm upp, där även jag vädrade mina åsikter.

Men det stora genombrottet kom genom helgon.net, communityt för folk med alternativa livsstilar.
För första gången fick jag mina åsikter bemötta av personer som låg på samma, och höge, nivå som mig.
Detta var otroligt utvecklande och omdanade mig från en vanlig köksbordsgnällspik till en debattör.Men det är väldigt svårt att berätta varför jag bloggar.
För det mesta är det lätt att skriva, det finns gott om ämnen att behandla och om jag får säga det själv så har jag bra koll på de områden jag ger mig in i.

Emellanåt känns det svårt att skriva eller det känns som jag har slut på åsikter, så händer det något nytt som gör att något i mig vaknar till liv och säger "Detta är inte OK."
Ibland är det fortfarande svårt, trots detta, så då ger jag mig ut i bloggsfären.
Tyvärr märker jag att det inte är någon som skriver om detta, vilket får den tidigare rösten att skrika högt "om inte du skriver, kommer detta att förbli en notis, som sakta tynar bort och försvinner"

Så därför skriver jag, jag kan inte med mig att vara tyst när jag ser något som inte är OK.


Där är min roll i det politiska samtalet, jag drar upp skit till ytan, saker som folk inte vill se eller höra talas om.

Jag är Scaber Nestor, jag berättar kanske inte det du vill höra, men det du behöver få veta.Fler som Kent vill se inlägg från.
Peter A och Johan och HAX och Sagor från livbåten och Opassande och Erik Laakso och Mary och Tokmoderaten och Mark och Seved och Politikerlilith ochEdvin och Sofia och Kulturbloggen och Scaber Nestor och HBT-sossen ochfarmor gun och amanda och PLC och claes och Ingerö och Fredrik och Hartman
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

En obligatorisk A-kassa blir ett nytt försäkringskassefiasko.

Jag tar det så kortfattat jag kan.

En Obligatorisk A-kassa riskerar att bli ett nytt försäkringskassefiasko, anledningen till denna övertygelse ligger i att hur mycket retorik de nya moderaterna än lägger på, så är deras mål att ha så låga löner till arbetare som möjligt och att det ska vara närmast omänskligt svårt att vara arbetslös.

Att Sverige närmast är ett låglöneland idag verkar politiker glömma bort och att vi hade vår lägsta arbetslöshet vid tiden ör vår högsta a-kassenivå är heller inget de vill kännas vid.

En arbetare ska arbeta och hålla käft, inte organisera sig, begära ledigt eller löneförhöjning.
Så en obligatorisk och under staten helt kotrollerad A-kassa blir ett nytt försäkringskassefiasko, efftersom det kommer att utsättas för besparingar, omotiverade tjänstemän, svårlästa regelverk och klåfingriga politiker.

Nu är vägen till det arbetarfientliga sammhället inte spikrak och att skapa daglönare kan inte göras i en handvändning, men i små steg kommer folk att vänja sig.
Se bara på beslutet att bekosta skattesänkningar med innestående löner.

Japp, innestående löner.

Arbetslöshetsavgiften ligger i arbetsgivaravgiften, där pengarna som skulle ha gått till A-kassan gick plus 11 miljarder 2008 och 16 miljarder 2007.
Pengar som bara gick rakt in i statskassan och hjälpte till att bekosta skattesänkningar.


Så om du går arbetslös och undrar varför de 80% av lönen du borde ha bara är 65% (om du var normalavlönad industriarbetare) så kan du stolt berätta för din spegelbild att du hjälpt till att bekosta skattesänkningar med pengar du avstått i lön.


Jag säger inte att den svenska modellen på arbetsmarknaden är det ideala, men i jämförelse med att inte ha abetarrätt alls, så är det överlägset.
Expr, DN, AB, Arbetaren.
PB, Utredarna, Ulrika Falk, aRaR.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Databaser behöver inte läcka när tjänstemän regelmässigt lämnar ut uppgifter.

Borde säga att jag är förvånad över avslöjandet i Aftonbladet:

"Mr X var en högt uppsatt tjänsteman inom svenska FRA som från 1951 till 1983 avslöjade hemligheter för både Sovjetunionen och Nato. Enligt honom själv var han en av fem spioner på FRA som skyddade och hjälpte varandra. Exakt vilka uppgifter Mr X spred är inte känt, men enligt mina källor fick han skattefria inkomster på över 20 miljoner kronor från sitt spioneri, vilket tyder på att hans uppgifter var värdefulla.

Denna historia är ytterligare ett exempel på att svenska myndigheter inte lyckats hindra hemlig information från att läcka. Vad säger att de blivit bättre på det sedan åttiotalet? Som jag ser det – inget. Tvärtom är riskerna för läckor större i dag."


Men det är jag inte.

FRA har under många år slentrianmässigt, ibland på uppdrag av såväl blå som röda regeringar, men för det mesta för att "de kunde", lämnat ut uppgifter och ägnat sig åt olaglig informationsinhämtning åt såväl sig själva som åt annan statsmakt.
"Rådatan" är ett ypperligt exempel på detta.


Trött.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

För övrigt ska nog Odell vara lite lågmäld, minns ni inte debaklet med hans bolag som blev köpt av AP-fonder? Samma AP-fonder han var ansvarig över som minister.

Med anledning av den nya "toblerone-affären"

Själv anser jag att Mats Odell bör vara ganska tyst om att förse sig själv av skattebetalarnas pengar, när han själv försåg sig av pengar från AP-fonderna.

Mitt inlägg från mars 2009.

------------------

"När Mats Odell tiillträdde som Finansmarknadsminister lämnade han styrelseposten i den vårdkoncern som senare såldes till AP-fonderna.

Visst var det korrekt förfarande att han lämnade styrelseposten, men i samma sekund som AP-fonderna blev intressenter när denna koncern skulle säljas skulle jävsituationen ha utretts offentligt.
Istället hemligstämplas undersökningen om jäv av Odell själv och därmed anser jag jävet vara fastslaget, varför hemligstämpla en sådan undersökning om den slår fast att jäv inte förekom?
Om nu undersökningen öht existerar det vill säga.

Man kan se hans förnekande av eget ansvar från anförande 91 - 95 från
kammarens protokoll 2006/07:26 där också påståendet om hemligstämpling finns med.


Detta är inte första gången vi ser en politiker agera utifrån sitt eget vinstintresse, det man direkt kan jämföra med är när Göran Perssons regering under 2004-2005 baxar igenom skattelättnader för just den verksamhet som GP senare ägnar sig åt på sitt gods (
länklänk) med mångmiljonförtjänster som resultat.


Det kanske inte är brottsligt det som Odell har gjort, men i sken av finanskris, statliga bonusprogram och en ovilja att ge statligt stöd till andra än bankers spekulationskapitalism borde detta göra att Odell är slut som politiker.
(vilket vi idag vet inte stämmer, han är en högst välmående politiker /S_N 2010)


Men det blir svårt att motivera, jag antar att Odell inte är den enda politiker i riksdagen som gör mångmiljonförtjänster på beslut den själv är involverad i.
Odell hade bara otur som blev avslöjad, det är allt.

Men det sätter 
AP-fondernas nya bonusprogram i ett helt nytt sken.
Ett tack för hjälpen kanske?"Pinged at TwinglyIntressant
RB, annarkia, afs.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Alla påstår att de försöker göra en Obama, men vad är deras verkliga inspiration?

Jag säger inte att det är så, bara att det kan vara ett tänkbart scenario.

Karl Rove var i Almedalen 2008, inhyrd av tankesmedjan Timbro för att hjälpa de nya moderaterna.

Med det i åtanke är det inte så underligt att tvättäkta amerikansk "dirty campaigning" helt plötsligt tar en central plats i valrörelsen efter att den moderatstyrda Alliansen legat under i Opinionsmätningarna sedan tillträdet oktober 2006?

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Den Nya Medborgarrättsrörelsen sluter upp bakom Domare Baltasar Garcón.


Dirigerar er till DNMR-bloggen där Den Nya Medborgarrättsrörelsen uttalar sitt stöd för Domare Baltasar Garcón som står under åtal för att han försökt forska fram mer fakta om de försvinnanden som skedde under Franco-regimen och varför så många beviljades immunitet av Franco's anhängare.Detta är Domare Baltasar Garcón.(wikipedia)

Baltasar Garzón Real (born 26 October 1955) is a Spanish judge currently seated on Spain's Central Criminal Court, the Audiencia Nacional. He is the examining magistrate of the Juzgado Central de Instrucción No. 5, which investigates the most important criminal cases in Spain, including terrorism, organised crime and money laundering.

In 1993/4 he was briefly a minister in the Socialist government. After his return to the Audiencia Nacional, he led a series of investigations that helped convict a PSOE minister as head of the GAL state terrorist groups. Garzón came to international attention on 10 October 1998 when he issued an international warrant for the arrest of former Chilean dictator Augusto Pinochet for the alleged deaths and torture of Spanish citizens.

Garzón was indicted in April 2010 for exceeding his authority when investigating crimes committed by the Franco regime that were included in an amnesty.[1]


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

När lögnerna och lögnarna blir exponerade (ACTA-avtalet.)

Skickar er vidare till Newsmill där Fredrik Holmbom (pp) ställer fyra allianspolitiker mot väggen.


Ett utdrag från artikeln:
"För lite drygt ett år sedan gick fyra företrädare för alliansen ut här på Newsmill och försökte dementera rykten kring ACTA.

"Det förekommer rykten om att det i ACTA-förhandlingarna skulle diskuteras t.ex. utökade möjligheter för tullen att genomsöka mp3-spelare och datorer efter illegalt nedladdad material. Detta är fel. Förhandlingarna innehåller heller inget alls som gäller Internet. Vi skulle under alla förhållanden motsätta oss om sådana förslag kom upp. Kommissionen har också gett uttryck för en liknande uppfattning."


Min fetstil, mer uppenbar lögn är det svårt att hitta. Frågan är dock, ljuger de medvetet eller ljuger de för att de själva tror på lögnen?

Vi vet idag med säkerhet att ACTA-avtalet innehåller massor av skrivningar som är direkt riktade mot internet, det fanns redan för ett år sedan mycket tydliga inofficiella källor som visade på att internet i allra högsta grad fanns med i avtalet redan då.

[...]


Som riksdagspolitiker kan man inte vara insatt i detalj i alla frågor, utan man måste lita på sina kollegor. Dessa fyra går dock ut som företrädare för sina partier och försöker låta som om de är de som är insatta i ACTA-avtalet. Om de var insatta så ljög de medvetet, om de inte var insatta så begår de gravt tjänstefel då de går ut med felaktig information utan att verifiera att den är korrekt.

I vilket fall som helst så har dessa fyra visat exempel på omdömeslöshet, de har antingen vägrat ta till sig av den kritik som funnits och själva tagit reda på vad som är sant eller så har de medvetet gått ut med desinformation i syfte att försöka lura det Svenska folket.

Dessa fyra, Karin Pilsäter (FP), Björn Hamilton (M), Jan Andersson (C), Mikael Oscarsson (KD), borde anmälas till konstitutionsutskottet, tyvärr har konstitutionsutskottet tappat sin forna pondus så risken att ett KU-förhör skulle leda nån vart är mycket liten.

Jag skulle vilja att dessa fyra förklarar varför de blåljög för det svenska folket!"


Fredrik Holmbom
Riksdagskandidat för Piratpartiet

Fler om ACTA-avtalet:
Anna Troberg, futuriteter, humblebee, opassande.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Hur många praktikanter får egentligen en arbetsplats ha? (Den Svenska Musei-Branschen)


I dagens arbetsmarknad
så är det ganska svårt för nischade personer att få jobb inom sitt specialområde.
Speciellt inom den svenska Musei-branschen, som idag mer eller mindre består av praktikanter som arbetsförmedlingen skickar ut.

Trots att hela hanteringen med att skicka folk runt på olika platser med lönebidrag och andra arbetsmarknadsåtgärder måste bli dyrare för oss skattebetalare och väldigt frustrerande för den person som hamnat i systemet, så är det anställningsstopp och många personer tvingas gå runt med olika titlar halvårs till årsvis för att få arbeta med det de har passion för.


Det finns rena skräckexempel på museer som har i stort sett hela personalstyrkan, förutom någon professor och vaktmästare, består av praktikanter som i många fall även tvingas ta med sig utrustning till arbetsplatsen för museet själv inte har budget för det.


Jag törs inte tänka på hur mycket byråkrati detta förfarande medför, att tvingas mellan praktikplats, lönebidrag, a-kassa etc etc.


Man måste fråga sig om detta verkligen ska vara det sättet vi ska ta hand om vår historia?

Vilket politiskt parti vågar röra om i detta träsket, med risk för att sätta lupp på sig själva?
För detta finns i såväl röda som blåa kommuner och regioner.Med detta sagt så vill jag dra mitt strå till stacken för att åtminstone en av alla dessa som fastnat på praktiktjänst ska kunna få ett riktigt arbete i väntan på att musei-branschen börjar anställa folk och de ansvariga politikerna slutar slösa med våra skattepengar.


Maila mig på:
[email protected] för fullständigt CV eller lämna dina kontaktuppgifter i kommentarsfältet.
Finnes:


Utbildad Museivetare.
Kan Oracle-baserade system, även databasprogram som Carlotta och Sofie.
Hela office-paketet ingår i CV'n.

Jobbat med och hos bland annat Fantastisk Filmfestival och National Pen.

Har både Svenska och Engelska som modersmål.

(Yrkesbeskrivning Museivetare):

Museiyrket går ut på att levandegöra vårt fysiska kulturarv.
Det huvudsakliga uppdraget är att väcka inspiration, kreativitet, reflektion och eftertanke hos betraktaren.
En museivetare arbetar ofta med utställningar, guidning, undervisning och föredrag.
Webbmediet och multimediala presentationer har blivit ett allt viktigare inslag i museiyrket.Söker:

Arbete inom Administration och Reception.
Även besläktade yrkesområden som dekoratör och lagerhantering är intressant.

Jobbet bör finnas i Öresundsregionen.
Fler om ämnet jobb och jobbpolitik
AB, Expr, AB2, Newsdesk, AB3, AB4, SvD, DN, DN2.
Kent Persson, Krassman, MMK, Johan Westerholm, Martin Moberg, S i Skåne, Peter Andersson.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Lim o Trä o Flis (Thomas Quick)

i kommentarsfältet dyker denna underbara ramsa upp som sammanfattar Quick-fallet väldigt bra.

(lätt editerad av mig)lim o trä o flis
är rättens befis
vetenskapligt bedrägeri
ett juridiskt plågerilim o trä o flis
är ett skarpt befis
vetenskapligt bedrägeri
jävla cirkelns plågeri


/göranjaPinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Den blinde Nazisten. 

 Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Demonstrera mot ACTA på Lördag.kopimi från PP's nyhetssida.

På lördag kommer Piratpartiet i Stockholm arrangera en demonstration mot det nu släppta konsolideringsförslaget till handelsavtalet ACTA.

Plats: Medborgarplatsen, vid trappan mot Medborgarhuset

Tid: 15:00 (funktionärssamling 14:30) och pågår till omkring 17:30.

Sprid Facebookeventet!

Dyk upp du också och säg ifrån om ACTA-avtalet! Alla är givetvis välkomna, oavsett partisympatier.

Talarlistan är inte klar än, men några förväntade talare är:

Rick Falkvinge, Partiledare, Piratpartiet

Robert Nyberg, Styrelsemedlem, Ung Pirat Stockholm

Anna Troberg - Författare och Vice partiledare för Piratpartiet

Carl Johan Rehbinder - Riksdagskandidat för Piratpartiet

(Listan är preliminär och kommer troligtvis förändras.)

Ansvariga för demonstrationen är Robert Nyberg 0855171820 och Ola Nyström 0734232746

<a href='http://www.flickr.com/photos/kenny_lex/3453188540/'>Bild av kenny_lex</a>
[/quote]


Lånar länkväggen från Rick Falkvinge.
ProjO, Christian, Futuriteter, Hax, MPs Actablogg, Kunskapssamhället, Syrrans Granne, Daniel Gustafsson, La Quadrature, Magnihasa, Gustav Nipe, Oskar Fredriksson, Ipse Cogita, Polisstaten, Pezster, Terobi, Anna Troberg

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Regeringens sjukregler skapar arbetslöshet.dn1ab1ab2ab3ab4exp1,
Ett hjärta rött, Veronica Palm.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

sharing is caring

världsbanken släpper sin statistik fri.


Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Desperation hos mindre nogräknade bloggare.

I bloggsfären finns det ett antal troll, såväl höger som vänster, detta känner de flesta till.

Dock märker man att det finns några tidigare välrenommerade bloggar som i valtider hänger sig åt något som närmast måste kategoriseras som "desperation".

Och idag är det ett riktigt högdjur som faller under den bilan.

Dick Erixon
gör ett djupdyk och hittar i lokalpress en undersökning som visar att Alliansen har ökat i förtroende och uppvisar en av de kraftigaste ökningarna under ett förval.


Problem.

"Ett av de kraftigaste under ett förvalsår" =  inte så mycket när SOM-institutet bara räknat sedan 1986, dvs 7 (1988-2010) förval.
Det är inte så svårt att hamna "bland de kraftigaste" då, man behöver bara slå 3st.....

Med så få kan man tom säga "top10" och tala sanning, man behöver inte säga att tiondeplatsen egentligen är hopplöst sist....
Jag vet att opinionsundersökningar före ett val kan vara väldigt missledande, men det är min fasta övertygelse att man vinner val på vad man ska göra, inte vad man tänker göra mindre uselt än motståndaren.

Så kom igen nu Alliansen, jag behöver något som väger upp Tant Gredelin och Batong-Pehrson för att kunna berätta för mina läsare att jag föredrar er.
För just nu, med SOM's 7 undersökningar, ligger ni på en ganska klar 8'eplats.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Seriöst, har vi en reklamombudsman?

Hur många "ombudsmän" har vi egentligen.

Ni blev Arvikafestivalens onani-reklam fälld på rekommendation av en Reklamombudsman och allt jag kunde tänka på under tiden som jag torkade bort från dataskärmen det som borde varit en klunk öl i min mage var.

"reklamombudsman - hahahahaha"Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Den nya Censurmyndigheten blir j*vligt dyr och dess beslut får inte överklagas.

Staten har beslutat att avskaffa censuren, men det de tänker införa istället är en ganska grotesk varelse som bara bytt ut ordet censur mot "skydda barn från skadlig mediepåverkan".


Detta kan man läsa sig till ganska fort i lagrådsremissen..
De två punkter jag tänker ta upp är dock saker man kan missa om man bara har integritetsglasögonen på.1. Det är inte den lilla dolda skatten de vill ta ut för att bedriva sin verksamhet.


10 § Avgift för fastställande av åldersgräns enligt denna lag ska tas ut med

1. grundavgift 200 kronor,

2. tidsavgift 17 kronor per spelminut vid normal visningshastighet, dock minst 200 kronor, och

3. avgift för varje tillståndskort(*) utöver det första med 975 kronor.

Tidsavgift tas inte ut om en framställning i en film till väsentlig del är dokumentär.

Om en framställning i en film har en speltid under trettio minuter vid normal visningshastighet, tas en avgift ut för varje tillståndskort utöver det första med 450 kronor eller, om speltiden understiger fem minuter, med 70 kronor.

Om en framställning i en film endast ska visas vid en filmfestival eller ett annat konstnärligt eller ideellt evenemang, får Statens medieråd medge befrielse från avgift.


(*)(Tillståndskortet som beskrivs uppfattar jag som något som varje biograf måste ha)

9 § Då en framställning som har granskats av Statens medieråd visas vid en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning, ska ett tillståndskort som utfärdats av myndigheten vara tillgängligt. Kravet på tillståndskort gäller endast en framställning som godkänts för visning för barn under femton år.2 Man får bara överklaga ett beslut till kammarrätten?

Detta innebär stora kostnader om filmmakaren skulle förlora, till skillnad mot en vanlig begäran om överprövning till samma myndighet.
Vilket gör att enbart större filmbolag har råd att överklaga ett beslut, en independentfilmare med begränsad budget är helt i händerna på ett godtyckligt förfarande.
Och inte ens kammarrätten tillåts arbeta oberoende.
Tillägg, överprövning får ske inom myndigheten.

12 § Statens medieråds beslut om åldersgränser och avgifter får överklagas hos kammarrätten. I övrigt får myndighetens beslut enligt denna lag inte överklagas.

13 § Vid prövning av mål enligt denna lag består kammarrätten av tre lagfarna ledamöter och två särskilda ledamöter. Av de särskilda ledamöterna ska en ha särskilda kunskaper om film och en i beteendevetenskap. Även om en av de särskilda ledamöterna är frånvarande, får målet avgöras om tre av kammarrättens övriga ledamöter är ense om slutet.

Kammarrätten är domför utan de särskilda ledamöterna i sådana fall som anges i 12 § andra stycket 1–3 lagen (1971:289) om allmänna förvaltningsdomstolar.Och som vanligt är det j*vligt bråttom, lagen ska träda i kraft 1jan 2011,

Och ser man på namnet på myndigheten och dess uppdrag så är risken för ändamålsglidning enorm.
Idag filmcensur, imorgon internet?

Är denna myndighet grunden för en svensk motsvarighet till HADOPI?


Ps.
jag vet att man får överklaga ett beslut, men det är kraftigt inskränkt och kostnaderna kan bli enorma, så i praktiken så stämmer rubriken för alla utom de 5 stora filmbolagen, vilket jag med viss cynism anser vara ändamålet.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Region Stockholm?

http://www.rodgron.se/nyheter/pressmeddelande-rodgrona-satsningar-pa-stockholm/


De rödgröna vill slå ihop alla Stockholms läns småbossars miniuniversum till ett Region Stockholm.
Intressant idé.

Men snälla, skippa de markeringarna att det är si och så mycket mer än vad alliansen satsar i regionen, de som är intresserade tar reda på det ändå.
Folk gillar sällan att bli skrivna på näsan, jag gör det inte.


Det bästa förslaget i pressmeddelandet anser jag vara detta:

"Förbifart Stockholm är en fråga som delar opinionen i länet. Frågan har också varit en av de svåraste i det rödgröna samarbetet. Vi har nu enats om att låta invånarna i Stockholms län genom en folkomröstning avgöra om man vill bygga Förbifarten eller om man i stället vill satsa på ökad kapacitet i kollektivtrafiken. Att lägga makten i händerna på Stockholmarna är inte minst viktigt med tanke på bildandet av Region Stockholm.  

Folkomröstningen ska hållas den 23 september 2012. I omröstningen ska samtliga invånare i Stockholms län kunna ta ställning mellan två alternativ: Ett förslag om att bygga ut kollektivtrafiken med nya spår, tunnelbana och stationer samt det andra förslaget om att bygga en ny nord-sydlig motorvägförbindelse i Stockholms län, kallad Förbifart Stockholm. Båda alternativen har samma investeringskostnad. 

Båda sidor i folkomröstningen ska ges likvärdiga möjligheter att nå ut med sitt budskap. Vi föreslår att två kampanjorganisationer bildas som ges lika resurser för att kunna bedriva sin kampanj. En statlig utredning med en särskild utredare tillsätts efter valet för att ta fram en lösning som bygger på kollektivtrafik. 

Oavsett resultat kommer en rödgrön regering att respektera utfallet. Tidigare infrastrukturöverenskommelser i stockholmsregionen har stupat bland annat för att det saknats finansiering och för att det funnits ett betydande folkligt motstånd mot delar av projekten. Med den lösning vi presenterar idag tillför vi sådan finansiering och garanterar möjligheten till en stark folklig legitimitet." Det mindre lyckade får jag utnämna detta till:

"Mer cykel och kollektivtrafik. Vi satsar minst 6,5 miljarder på statsbidrag till kollektivtrafik i hela landet. I en del av en närtidssatsning får Stockholmsregionen dessutom under fyra år 250 miljoner kronor per år. Pengarna ska bland annat användas till bussar, signalprioritering, knutpunkter och depåer och fler cykelbanor."


Jag ser inte nödvändigheten att ge extra bidrag till kollektivtrafik i Stockholm utöver det som ingår i de 6,5 miljarderna.
Det lämnar fel signaler till övriga landet, att vi inte är viktiga nog.
Fler som skriver om de rödgrönas politik.
Högberg, Palm, Storstad, svd, pb.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Är det detta miljöministern menar med ökad acceptans för varg?

från VF.


--------------------


"Mikael Boberg har blivit känd för sitt engagemang i vargfrågan. Han berättar att hoten och trakasserierna har pågått under nästan två års tid.

– Men efter att jag medverkade i tv-programmet Debatt har det riktigt exploderat.

I början av januari hade någon slagit bort ratten i bilen och han hittade en lapp med texten ”jävla vargälskare”. 
Mikael Boberg bor i en lägenhet i centrala Filipstad och bilen brukar stå parkerad centralt. Trakasserierna har i många fall gällt just bilen som utsatts för upprepad skadegörelse.
Det handlar om krossade rutor, ett sönderbrutet spolarmunstycke till en strålkastare, repor i lacken och sönderskurna däck.

[...]

Mikael Boberg är inte ensam om att ha fått ta emot hot och trakasserier för sina åsikter i vargfrågan.
– Efter Debattprogrammet ringde en kvinna från Arvika som blivit utsatt för detsamma för sina uttalanden. Jag har även fått samtal från Dalarna och där är det tydligen väldigt vanligt."

-------------Jag vet inte med er, men det verkar som acceptansen för varg i vargtrakter inte har ökat nämnvärt.....

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Vad håller på att ske i Storbritannien?

Börjar väljarna bli trötta på de två stora trätobröderna?

Verkar så, med 3 veckor kvar till det brittiska valet (6 maj) så leder liberaldemokraterna.

En snabbkoll på deras hemsida visar stora likheter med såväl miljöpartiet och centerpartiet (centern som det står skrivet, inte som de faktiskt röstar i riksdagen).

Deras integritetspolitik ser helt ok ut, med brittisk standard det vill säga, i världens mest övervaka(n)de land är detta en förbättring.

----------------

• Rebuilding cohesive communities by reviving local democracy and reversing the
centralisation to Westminster and Whitehall.

• A cross-party study of training for active citizenship and the creation of a force of civilian
reservists to rebuild the local capabilities to cope with emergencies.

• Emergency measures when needed, and tough penalties when justified. We insist that the
rule of law and the protection of individual liberty and privacy are core British values which it
is the role of government to defend.

• Increasing the likelihood of successful prosecution in both terrorism and organised crime
cases by supporting the admissibility of intercept evidence in these cases. This would avoid
having to resort to such desperate measures as control orders or a further extension of precharge
detention.

• Supporting the principle of Responsibility to Protect. Prevention is better than cure;
intervention should be for humanitarian reasons, and must involve wide international
participation under UN authority and have reasonable and achievable aims and a clear and
realistic exit strategy.

• That the UK works with partners and allies to ensure fragile states do not become failed
states.

• Supporting Britain’s continued commitment to Afghanistan. The priority must be as far as
possible to reconstruct viable institutions and the local and national economy.

------------Hursomhelst ska det bli intressant att se hur det går, intressantare än jag trodde att det skulle bli.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Åsså ska vi sänka skatten, sen ska vi sänka skatten, efter det ska vi sänka skatten, samt sänka skatten och till sist ska vi ta och sänka skatten.

Moderaternas vallöften 2010.

Åsså ska vi sänka skatten.

Sen ska vi sänka skatten

Efter det ska vi sänka skatten

Samt sänka skatten.


Tänka sig, jag känner igen mantrat någonstans ifrån...

Missförstå mig rätt nu, jag har i sak inget mot skattesänkningar.
Men jag anser att utrymmet ska finnas innan man sänker, inte låna till sänkningen och hoppas att det inte går åt skogen (vilket på politikerlingo heter "skapa utrymme för jobbskapande åtgärder" el. dyl.)

kort sagt.
Sälj inte skinnet innan björnen är skjuten.Fler som skriver om ämnet:
Kent Persson, tokmoderaten.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Om man tar bort Falkvinges debattartikel för "faktakoll" kan man kasta hela upplagan innan den ens når tryckeriet.

Om Aftonbladet tycker man kan plocka bort artiklar från sin nätupplaga för "faktakoll" kan de lika gärna kasta hela sin upplaga.

Men jag gör som Faidros, Full Mental Straightjacket och Piratjanne gjort.
Återpublicerar Rick Falkvinges bortplockade debattartikel.

Rekommenderar mina läsare med blogg att göra samma sak.


Uppdatering:

Artikeln tillbaka, anledningen till tillbakadragandet var att Jim "mutan" Keyzer var namngiven och de ville ge honom möjligheten att kommentera.
Klippt från FaidrosBlog som lyckligtvis hade återpublicerat texten:I dag den 17 april är det ett år sedan domen mot The Pirate Bay föll.

 

Från att husrannsakan den 31 maj 2006 bröt mot grundlagen, via utredande poliser som mutats helt öppet av storföretagen, till en världspress som häpnade med gapande mun åt korruptionen när det visade sig att domaren satt med i samma intresseorganisation för upphovsrättsskärpning och bestraffning som de åtalande företagen, så är etablissemangets krig mot utmanaren The Pirate bay en skandal från början till slut där det är tydligt att i stort sett alla inblandande har låtit maktdemonstration gå före rätt.


Det börjar vid lunchtid den 31 maj 2006. Femtio poliser går in i serverhallen som bland mycket annat huserar The Pirate Bay och tömmer den på allt som finns där. Många småföretagare står maktlösa och får lägga ner verksamheten när de står utan både servrar och kundregister.

 

Seriöst – hur ofta ser man en polisinsats med femtio poliser för något riktigt brott? När såg man senast det för en misshandel på stan där folk ligger blodiga på gatan? Det är uppenbart att makten redan från början, från dag ett, skulle markera att det är skillnad på folk och folk.

 

Alla som har varit i närheten av The Pirate Bay-operatörerna trakasseras. Deras juridiska ombud plockas in för förhör och DNA-registreras (!). En person som bara dejtat en av operatörerna får sina datorer beslagtagna. De ska verkligen markeras som fredlösa. Piratpartiets medlemsantal tredubblas på en vecka.

 

Men det fungerar inte att måla upp dem som fredlösa, för de är hjältar. Tre dagar senare hålls demonstrationer i hela landet, där PirateBay-operatörerna lyfts fram som vår generations föredömen. En hel generation sluter mangrant upp bakom dem.

 

Vilket bara irriterar ett enat etablissemang ytterligare.

 

Upphovsrättskartellerna, med etablissemangets goda minne, håller inte igen med fula tricks. Ett av de mer uppseendeväckande är att en av de utredande polismännen, Keyzer, mutas med ett sexmånaders välbetalt jobb hos Warner Brothers i samband med att polisutredningen avslutas. Warner Brothers är ett av de företag som ligger bakom polisanmälan mot Pirate Bay. Utomlands ses sådant som en solklar polismuta och är därför förbjudet sedan länge. Här i Sverige tycker däremot justitieminister Beatrice Ask bara att det är positivt att polismannen kan kompetensutvecklas utanför poliskåren.

 

Man tar sig för pannan. Eller förfäras. Eller både och.


Nästan tre år efter razzian den 31 maj 2006, börjar rättegången i Stockholms Tingsrätt. En av operatörerna ställs bland annat till svars för det politiska (!) innehållet i vad han hade sagt vid demonstrationerna efter razzian. Det kan inte vara tydligare att rättegången är politisk från början. När domen faller den 17 april 2009, är det ingen som tror sina ögon. 30 miljoner i skadestånd och ett års fängelse?

 

Den så kallade Hagamannen dömdes att betala 850 000 till sina offer för nio brutala våldtäkter. Det är strax under 100 000 för en traumatiserande våldtäkt. Här utdöms 30 miljoner för medhjälp till att kopiera 20 låtar, nio filmer och fyra dataspel. Det är ungefär en miljo per verk. För medhjälp till att kopiera. Tio gånger hårdare skadestånd än för en brutal våldtäkt, alltså.

 

Det blir väldigt tydligt att det är skillnad på folk och folk.

 

Piratpartiets medlemsantal tredubblas på en vecka. Igen.


Sedan blir det storm i hela världspressen när det visar sig att domaren i målet sitter med i samma intresseorganisation för att stärka och skydda upphovsrätten som de anklagande företagskartellerna. Hela världens media skriver om korruptionen i det svenska Pirate-Bay-målet – för utomlands kallas spadar för spadar. Korruption. Uppenbar korruption i det svenska rättsväsendet, i det mest uppmärksammade målet på hela året. Min telefonsvarare hade frågor från allt mellan BBC och CNN.


I dag har vi kommit fram till april 2010, och i höst ska fallet upp i hovrätten. De åtalade och deras advokater kan bara närvara om den läggs de första veckorna som hovrätten hade erbjudit, tidigt i september. Men hovrätten lyssnade mer på storföretagen och rättegången kommer därför först efter valet den 19 september. Vid det här laget borde inte någon vara förvånad: hela etablissemanget, från politiker till domstolar till rättsväsende, vill sannolikt undvika att ännu en valrörelse handlar om The Pirate Bay.

 

Historien om etablissemangets krig mot The Pirate Bay är en thriller med korruption, grundlagsbrott, mutor och vänskapsskydd. Det var aldrig en juridisk rättegång, utan har alltid varit en politisk. Uppstudsarna ska markeras som fredlösa till varje pris. Rättssäkerhet och grundläggande rättsprinciper sätts genast åt sidan när någon vågar utmana systemet. Därför måste också situationen lösas politiskt. Därför behövs Piratpartiet i riksdagen, och det mer än någonsin.

 

För inte så länge sedan skaldade nobelpristagaren Verner von Heidenstam att det är skam och en fläck på Sveriges banér att medborgarrätt heter pengar. Frågan är om det inte är mer sant idag än när det skrevs för 111 år sedan.

 

 


Fler som skriver.

Skivad Lime, Enligt min humla, Anna Troberg, opassande.

 

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,, , ,


Regeringen återinför censur - med mersmak.

I Aftonbladet står att läsa:

"En ny myndighet bör inrättas som ska skydda barn och unga "mot skadlig mediepåverkan".


I budgeten avslöjas att regeringen inom kort kommer att föreslå förändringar i filmcensuren. Den nya myndigheten ska inte bara skydda barn mot skadlig mediepåverkan, utan även besluta om åldersgränser för film som visas offentligt för barn."


Jag frågar mig, likt Michael Gajditza på Svensk Myndighetskontroll.
1. Vad i helvete är "skadlig mediepåverkan"?
2. Kommer denna censur att gälla all sorts medie?
Film, dataspel, musik, internet, tv, radio?Jag minns med saknad de gamla borgerliga partierna som faktiskt ansåg att staten skulle lägga sig i så lite som möjligt i människors liv.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

EU förordar high-speed bredband till 100% av befolkningen innan 2020.

Ibland blir man positivt överraskad när man sitter och lusläser urtråkiga EU-dokument.

I ett blad som går under "2015.eu agenda" stipulerar Utskottet för industrifrågor, forskning och energi att:


--------

"The committee believes that every EU household should have access to broadband Internet at a competitive price by 2013.
It calls upon the Commission and the Member States to promote all available policy instruments to achieve broadband for all European citizens, including the use of the European Structural Funds and of the digital dividend for extending mobile broadband coverage and quality.
It calls, furthermore, on Member States to impart new impetus to the European high-speed broadband strategy, notably by updating national targets for broadband and high-speed coverage."

-------Sen läser man som vanligt den av upphovsrättsindustrin inflikade delen.-------

"The report underlines that the Internet, which offers many new opportunities for the circulation of and access to the products of creative work, also poses new challenges to securing the European Union cyberspace against new kinds of crimes and offences. It notes that sanctions, as one of the possible tools in the field of copyright enforcement, should be targeted at commercial exploiters before individual citizens, as a point of principle."

-------


Men eftersom upphovsrättsindustrins bleka försök att backa upp påståendet att "illegal fildelning" är så våldsamt skadligt, börjar krackelera, så är den delen av texten av underordnad betydelse och borde vara lätt att stryka redan i första läsningen.
Speciellt som parlamentet är stenhårt på hugget mot oproportionerliga och demokratifientliga intrång i den personliga sfären.
Enligt min humla, TOQig, antikap, lars-erick, drottningsylt.
skånskan,

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Det oreglerade tillståndet är (fortfarande) att föredra.

I brist på tid så blir det lite kopimi som kommentar på de rödgrönas svårigheter att komma överens om FRA-lagsklustret.


----------
Jag själv i Nov -09.

Ett oreglerat tillstånd kräver ett positivt lagstöd.

DVS.
det som inte uttryckligen är tillåtet ÄR FÖRBJUDET!
Lyssna själv på fd överdirektör Wik som erkänner att det är så.----------

Mark Klamberg skriver:

"SvD, DN och SVT rapporterar att FRA-lagen splittrar de rödgröna, vilket jag inte är förvånad över. Genomgående har socialdemokraterna talat om att den nuvarande FRA-lagen ska ersättas av en annan lag, medan vänsterpartiet och miljöpartiet enbart talat om att riva upp.

För det fall de rödgröna inte kan enas, blir resultatet att den nuvarande lagstiftningen och kabelspaningen består. Möjligtvis kan alliansen och socialdemokraterna enas om en lagändring som innebär att polisen och SÄPO ska kunna inrikta (beställa) signalspaning, vilket vore en återgång mot den lösning som antogs av riksdagen den 18 juni 2008 men revs upp den 14 oktober 2009.

I grund och botten handlar problemet om att FRA under decennier ägnat sig åt övervakning av civila kommunikationsnät (benämnt som signalspaning) utan att detta varit känt för allmänheten. Professor Wilhelm Agrell beskrev det väl i
Expressen den 11 juli 2008. Socialdemokraterna har sanktionerat, känt till och upplevt verksamheten som nödvändig medan stödpartier som miljöpartier och vänsterpartiet aldrig blivit invigda. För de senare partierna framstår den eventuella nyttan av verksamheten samt effekterna på den "personliga integriteten" som okända."

---------

Amanda Brihed är inte förvånad och jag får väl hålla med.
Ett parti som fortfarande anser att Thomas Bodström ska vara ett vallokomotiv efter att ha, med hjälp av Tant Gredelin, försökt införa ett parlamentariskt panoptikon(*)


(*)parlamentariskt panopticon, ett samhälle där man har allmän rösträtt, men där rädslan för repressalier över valet gör att man "röstar rätt".


KB, HAX, mitt i steget.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Ett litet inlägg till mina IT-intresserade läsare.


Först har vi ett jobberbjudande som ramlade in via en av mina maillistor.

Webbanalytiker på Stardoll.com

Stardoll är ett web-community riktat till modeintresserade tjejer och kvinnor, är det största inom sitt gebit med över 50 miljoner medlemmar världen över.

Intressant?
Bra, gå in på länken ovan och läs vidare.


------------

Sedan har det släppts en bok om Onlinestrategi.

Så här skrivs det om författaren:

"Boken är skriven av Rufus Lidman, Fil. Lic., en av landets främsta Onlinestrateger.
Med sig i bagaget har han en bred metodologisk bakgrund som forskare inom förändringsprocesser, och praktisk erfarenhet både som serieentreprenör med en mångfald pionjärföretag inom online, och som strategikonsult inom Onlinemarknadsföring för några av landets och världens största företag.
Han är dessutom en av initiativtagarna till och styrelseledamot för IAB, världsorganisationen i Onlinemarknadsföring, som nu etablerats i Sverige som ett av de sista länderna i Europa."


Dyr bok, men köper du den till ditt företag så tror jag du kan dra av det som utbildningsmaterial.


Ha det gött och lycka till!


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Världens bästa gitarrist.

Det har mycket med smak och tycke att göra.

Jag gillar Bob Kulick, som lirar 70-80 talsrock/hårdrock.
Yngwie Malmsteen betecknas som gitarrgud, men är ingen favorit hos mig.
Inom den hårdare skolan så finns både Dimebag Darrell och John Petrucci.

Men jag nöjer mig med att visa denna lilla filmsnutt från 1986 där Steve Vai och Ry Cooder duellerar (Crossroads).
Ry Cooder spelar Ralph Macchios solon.
Soz, men detta ger mig, 24 år senare, fortfarande rysningar.Zac har några andra namn som inte är fy skam dom heller.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Nytt skolämne på förslag från de rödgröna - "Gola i Skola".

Inlindat i vackra ord vill de rödgröna ge skolbarn chansen att gola på varandra.

Visst låter det fint att varje elev ska ha en egen polis att kontakta om en kamrat byter umgängeskrets, dricker eller knarkar.
För det kan ju inte alls missbrukas.....

Jag kan se framför mig hur en mobbad elev får hem papper på att han/hon hamnat i dåligt sällskap, hur han/hon dricker varje helg, röker på på skoltid etc etc.


Vad?

Tror ni på fullt allvar att tonåringar inte får för sig idiotsaker?
Att mobbare inte ser oanade möjligheter att göra livet till ett helvete för sina offer?


Att vi ska ha fler poliser är alla överens om, men tyvärr verkar de bara få sitta och svara i telefon istället för att vara ute på fältet och göra verklig nytta. (som poliser, inte som t-banekontrollanter)


apg29, sydsv.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

6 av 8 rätt på S val-lokomotiv.

S presenterar sina 8 vallokomotiv.

Jag ser två som inte ska vara där.1. Thomas Bodström.

Mannen som gav namn åt övervakningssamhället har fortsatt förtroende i partitoppen, något jag tror kan bli ett misstag.
Är han en kul prick?
Ja.
Är han bildskön?
Ja.

Tyvärr tror jag detta är de enda två anledningarna till att han är där, för han är inte en speciellt skicklig politiker och han har (nästan) lika stora problem med rättsprinciper som Tant Gredelin.


2. Mona Sahlin.

Utnämningen till partiledare är det stora misstaget, det fanns gott om kompetenta personer, både män och kvinnor, till posten.
Problemet var att alla tackade nej.

Jag hade tex hellre sett Göran Johansson på posten, men han har ju en egen vilja.
Socialdemokratin behöver se sig om efter en person med arbetarbakgrund, det är inte trovärdigt att plocka upp en person som jag inte hyser några större tvivel om går samma väg som Göran Persson efter "pensioneringen" från partiledarposten.


De andra 6 då?


Jag har börjat gilla Thomas Östros.
Han har börjats barska upp sig lite, även om det fortfarande inte känns helt trovärdigt när han försöker skälla ut Anders Borg.

Ylva Johansson som skolminister är klockrent.

Sven-Erik Österberg
, lantbrukaren som gjort en karriär på det "riktiga" viset, genom hårt arbete istället för att bli belönad med högra poster med tiden som många andra.
Känns också trovärdig.

Leif Pagrotsky
, den lilla mysfarbrorn är vare sig bu eller bä för mig.
Funkar i tv-rutan, slår alltid ur underläge.

Carin Jämtin, som tyvärr inte ville bli partiledare, är ett starkt kort.
Har såvitt jag vet inga skandaler i bagaget och driver en ganska hård, men rättvis, utrikespolitisk linje.

Uppdatering.
Glömde visst Ibrahim Baylan, som är en kompetent politiker, men som inte väcker några översvallande känslor direkt.

Överlag är det dock för många 08'or.
De riskerar att missa sina starkaste fästen ute i landet i sin iver att vinna Stockholmsröster.

Kom ihåg ordspråket - "Den som gapar efter mycket...."newsdesk, Realtid, Norran, s-buzz, expr, Buskas, in your face, DN.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Varför stänger hela fabriker för en övertidsblockad? Svaret ligger i tre bokstäver - KPI.

Jag tror, när jag ser det som skrivs om pappers-konflikten, att vi har ett utmärkt exempel på vad som sker när ett undantag blir norm.

Pappers-facket går på övertidsblockad och arbetsgivarna menar att detta kommer att stänga produktionen i flera fabriker.
Öhm, seriöst?
Om man har slimmat organisationen så hårt att man inte kan hålla igång vanlig produktion utan övertid, då har man gjort undantaget till norm.

För mig är övertid något man tar till när man får in en oväntat stor order eller när man behöver komma ifatt efter ett stort breakdown.
Men det verkar på pappersföretagen att de använder övertid för att slippa anställa till full personalstyrka.


Nu kanske några undrar hur det kan gå till, det måste kosta lika mycket att köra på övertid som att ha extra anställda.

Svaret ligger i den lömska beteckningen KPI (Key Performance Indicators) som ibland fungerar som bas för bonussystem.
Snabbt förklarat så handlar det om att ligga under 100% när det gäller kostnader och över 100% när det gäller intäkter.

Problemet som uppstår är när det räknas KPI på antalet anställda.

Då tjänar högre tjänstemän och chefer bonuspengar på att hålla ner antalet anställda.


Men var tas då pengarna ifrån?

Jo, KPI brukar också räknas på de anställdas bonus, fast där blir övertidstimmar en negativ KPI, eftersom det innebär en högre kostnad för det producerade.


I princip handlar det om vanlig jävla girighet från några få chefer, istället för att säkerställa produktion med ett korrekt antal anställda, så höjer de sin egen bonus genom att begära in övertid istället.


Så vilka är det som tvingar fabrikerna att stänga egentligen?
E24, NBK, SvD, DN, DN2.
Röda Malmö.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Är du anställd och begår bedrägeri hamnar du i fängelse, är du chef får du miljonbelopp i avgångsvederlag.

Så här ser det ut om en topp-politiker eller en tjänsteman med chefsposition begår bedrägerier.http://www.dn.se/sthlm/topptjansteman-far-sparken-1.1076606

"Torbjörn Johansson – högste ansvarige tjänsteman för stadens fastigheter – hade fått politikernas klartecken för en studieresa för att titta på torg för 17.000 kronor. Fakturan hade skickats två månader före resan och slutade på drygt 67.000 kronor.


Den dyra resan var attesterad av Torbjörn Johansson själv och revisorerna bestämde sig för att special­granska flera av fastighetskontorets fakturor. På måndagen fick Stadshusets ledning revisionsrapporten. Den ledde till ett snabbt beslut att avskeda Torbjörn Johansson

.

– Han har förbrukat sitt förtroende som förvaltningschef, och då får han sluta med omedelbar verkan, förklarar personaldirektör Eva Frunk Lind.


Anställningsavtalen för höga chefer i Stockholms stad är sådana att de kan få avsked snabbt som blixten.


I avtalen finns dock en ansenlig ekonomisk trygghet som ger Torbjörn Johansson 24 månads­löner à 90.000 kronor som plåster på såren. Revisorerna upptäckte tio fakturor från två företag – en enskild firma och ett aktiebolag – som de ställde sig mycket tveksamma till. Förutom Barcelonaresan handlar det om konferenser och arrangemang av olika slag för drygt 150.000 kronor."

Så här ser det ut när du inte är det.


http://sydsvenskan.se/lund/article580237/Fackligt-anstalld-erkanner-bedrageri.html


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=3135478

http://ltz.se/nyheter/ostersund/1.441766-man-anstalld-i-forening-atalas-for-grovt-bedrageri
The Comments är av samma åsikt.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Lyssnar man inte på lagrådet, litar på rättsprinciper eller barnkonventionen, varför ska man lyssna på en simpel talman?

http://www.dn.se/debatt/vi-infor-yrkeslegitimation-for-alla-sveriges-larare-2012-1.1075987


Konstigt, jag har ett klart minne av att talmannen i samråd med Anders Borg ganska klart och tydligt sade att Vårpropositionen ska ut tidigast torsdag morgon, för att slippa undan dessa planerade "läckor".


Men, lyssnar man inte på lagrådet (nya skollagen), litar på rättsprincipen (Beatrice Ask aka Tant Gredelin) eller barnkonventionen (Batong-Pehrson), varför ska man lyssna på en simpel talman?


Förslaget är dock bra, men verkar vara underfinansierat.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Skriv på för att offentliggöra ACTA-dokumenten.

Från DNMR-bloggen.

-----------

http://www.gopetition.com/online/35443.html
PublicACTA - The Wellington Declaration


Published by Public ACTA on Apr 09, 2010
Category: Civil Rights
Region: New Zealand
Target: The negotiators at the April 2010 Wellington round of ACTA, through the NZ Government
Background (Preamble):
ACTA is a controversial international treaty that impacts digital rights and is being negotiated in secret meetings. PublicACTA has been organised by InternetNZ so that the public can critique the known and likely content of ACTA proposals ahead of the next round in Wellington.IT-news, CE, Hax, AFS.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Rick och Anna, man kan inte ringa in röster i riksdagsvalet - 182.000:- till telefoner är inte OK.

Det bubblar återigen inom PP, denna gången är det uppgiften om att partistyrelsen har gett godkännande till inköp av telefoner och abonnemang till sig själva för 182.000:-

Det diskuteras friskt i forumet, bland annat så sägs det att man ska se det i sken av att abonnemangen går över 24 månader och att det alltså handlar om knappt 40.000:- fram tills valet.

Jo, men man ska inte sälja skinnet innan björnen är skjuten, ni är inte i riksdagen än, ni uppbär inte partistöd än och Ung Pirat's pengar ska (imo) gå till dem, inte moderpartiet.

Pengarna som ska betala för abonnemangen är pengar som också ska räcka till bland annat valsedlar, något som Rick var ute och bad om extra stöd för från pp's sympatisörer.
Känns lite konstigt att i efterhand se Rick be om 200.000:- till valsedlar samtidigt som det beslutas om att köpa in saker till 12 personer för 182.000kr.

Vi vet också sedan tidigare att Christians villkorade "lån" till styrelsen på 500.000:- är indraget, vilket gör att valkampanjen redan nu är kraftigt åderlåten.
"Skivad Limes" Mikael Hedberg och hans 500 bäckar små-kampanj som skulle ta den kostnaden har stannat på strax under 100.000:- och jag tvivlar på att de som varit med hittills ser positivt på idén att allt detta ska gå till några få personers påstådda behov.Skärpning nu, ni kom in i EU-parlamentet utan dessa abonnemang och jag kan garantera att de inte hjälper er in i Riksdagen.


Men å andra sidan är det försent.
Beställningen är redan skickad.


-----------------


****** TELEFONI STATUS ******
22/3 - Offertförfrågan skickad till Dialect, 30/3 påstötning skickad, 1/4 fortfarande ingen respons, 6/4 fortfarande inget
31/3 - Offertförfrågan skickad till Telenor mobilftg @telenor.com
 • Offert inkom 1/4 från Karl-Johan Stranne offert.ftg @telenor.com
31/3 - Offertförfrågan skickad  till Tele2
 • Offert inkom samma dag från emelie-irmelin.johansson @tele2.com
31/3 - Kontakt med Telias kundtjänst som kontaktar säljare som kontaktar mig...
 • 6/4 Kontaktad av Telias säljare. Offertförfrågan skickad till calle.johansson @teliasonera.com
 • 6/4 Offert inkom från Telia
1/4 - Offertförfrågan skickad till Tre Foretagskundservice @tre.se
 • Svar samma dag med info om att offerten lämnats till säljare
 • Offert inkom 7/4 från Tre Patrik.Sagby @tre.se
 • 8/4 beställning skickad till Tre


----------------------


Grattis donatorer som ger av era privata pengar, speciellt de som gör det trots att ni knappt har inkomst så ni klarar er själva.

Men ingen fara.
Rick skriver nog snart igen och ber om mer pengar......
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Inflation i att outa misstänkta i kvällspress och populistiska politiker är inte sena med att dra billiga politiska poänger.

Expressen outar den kvinna som är misstänkt dubbelmördare med namn och bild, Göran Hägglund (kd) spinner på nyheten och hennes anhöriga beklagar sig för första bästa journalist.

Själv tycker jag fortfarande att det är osmakligt att outa misstänkta oavsett hur "skyldiga" de verkar vara i förhand.

Tro fan att Tant Gredelin tror sig komma undan med att skita i rättsprinciper när delar av journalistkåren skiter i dom också.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

"Jag Vill" får jag höra från 3-åringen också, men det är lång väg till att faktiskt få.

Jag kan inte låta bli att se en parallell mellan Anders Borgs utspel om att vilja höja a-kassegränsen och treåringens "Jag Vill" om ... ja det mesta egentligen.

För han vet inte när han vill göra det, var en gräns ska dras eller kan/vill berätta om han har backning av någon annan.

Vilket är lite som treåringen som först frågar mamma och sen mig om godis eller något annat hon vet inte kommer att hända, men hon försöker ändå.


Så Anders.
Bra försök, men inget godis till dig.
Hoppas bara inte du lägger dig ner på marken och skriker som våran trotsare hemma...Storstad, Röda Berget, Mitt i Steget.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Hur definierar man krigsbrott?

Om man har en ledare för ett land som vet om att personer som hålls internerade i
fångläger är oskyldiga
, men trots detta fortstter hålla dem fängslade under tortyrliknande förhållanden.

Räknas inte detta som brott mot folkrätten?


Framför allt, har man rätt att åberopa "terrorism" mot de som vill landet illa, när han själv är ansvarig för hundratusentals (miljoner?) civila dödsoffer, tortyr mot fångar, hemliga CIA-fångläger, uppfinnandet av nya begrepp för att slippa undan Genéve-konventionen etc etc.

Hade detta varit en kommunist- eller socialistledare hade hela världen ropat "folkmord".
Men nu har vi världsledare som försvarar agerandet.

Är det så svårt att se till handlingarna och fördöma utefter dessa, istället för att först kolla efter vilken ideologi som personen påstår sig ha innan man bestämmer sig för om det är "gott eller ont"?


Glöm inte att grunden till många av de repressiva lagarna som ploppat upp i vårt samhälle det senaste decennit, har sin grund i GWB och hans hökar, som i sin tur skiter i om folk är skyldiga eller inte, så länge det passar deras syten.Fler om ämnet.
SvD, political carnival, HD, Times Online, VS, Motpol.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Vissa saker måste få vara privat, även om man är en offentlig person.

Aftonbladets gottande i ministerns privatliv är bara patetiskt lösnummerjournalistik.
Det är vuxna människor i en privat angelägenhet som bör få kunna lösa detta ifred.

Visst är det otrevligt att de inte kunnat lösa detta själva utan är tvungna att låta en domstol hantera detta, men innan de börjar smutskasta varandra i pressen så är det en sak mellan dom två.

Jag rekommenderar Hartmans inlägg om samma sak.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Storbritanniens lag mot fildelning borde vara tandlös, men med Tant Gredelin som justitieminister kan man inte lita på rättsprincipers självklarhet.

Det enda Storbritanniens medborgarrättsorganisationer borde behöva göra är att anmäla laghelvetet till Europadomstolen, för vi har redan konstaterat (i telekompaketet) att det inte ska vara tillåtet att stänga av misstänkta fildelare utan rättslig prövning.
Lagen kräver också ansvar från operatörerna, i rent brott mot "Mere Conduit"-principen (budbärarimmunitet)


Så vila inte på hanen, för med detta i ryggen kommer upphovsrättslobbyisterna att kämpa för att införa samma sorts lagar i hela europa, nu när de håller på att förlora slaget i Europaparlamentet.

Så det är inte bara att luta sig tillbaka och invänta ett utslag, för under tiden kommer upphovsrättsindustrin att försöka ändra på rättspraxis.

Och med justitieministrar som Tant Gredelin så vet vi att de inte har många hinder i detta landet.
Fler om ämnet Upphovsrätt:
Karl Sigfrid, ACTA-bloggen, IDG, Sydsv, Satmaran, HAX, Satmaran2, Rick Falkvinge, Syrrans Granne, SMK, Farmor Gun.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Miljöpartiets politik har stöd av minst 19% av befolkningen.

Expressen presenterar Schlingmann's plan för att krossa miljöpartiet.
Detta ska ske med hjälp av en opinionsundersökning som visar hur lite stöd Mp's politik har bland svenskar.

Det de missar helt är att Miljöpartiet inte riktar sig till majoriteten av befolkningen.


Detta kan man läsa som exempel i Expressen.
"Expressen har tagit del av mätningen som visar att 76 procent tycker att det är dåligt att höja inkomstskatterna för låg- och medelinkomsttagare. Inte ens var tredje väljare vill snabbavveckla kärnkraften och 81 procent av de tillfrågade säger nej till avskaffade betyg."


Nu tror jag att undersökningen är otroligt färgad av moderaternas egna fördomar, men även om det låter otroligt negativt så kan man läsa siffrorna utefter den målgrupp miljöpartiet har och då träder en helt annan bild upp.

 • 24% kan tänka sig eller ställer sig neutrala till att höja skatten hos låg- och medelinkomsttagare.
 • 30% säger ja eller är neutrala till att snabbavveckla kärnkraften
 • 19% säger ja eller är neutrala till att avskaffa betyg.

Statistik är ett underbart verktyg, men kan man ine använda det korrekt kan det slå tillbaka, speciellt om man planerar en smutskastningskampanj istället för att utveckla sin egen miljöprofil.

Jag får förtydliga att jag inte vet hur stort stöd Mp har, opinionsundersökningar talar om ca 10-11%.
Det jag vill visa med inlägget är att statistik handlar om två saker.

1. Hur frågan är ställd.
2. Hur svaret redovisas.Fler om skriver om Miljöpartiet:
HD, TV4, pb, pb2,

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Wikipedia för barn!

Det har någonstans på nätet dykt upp en idé om att göra en ny version av wikipedia som skall vara anpassad för barn. Tanken är att ge alla barn fri tillgång till all den kunskap som finns samlad där.
Än så länge är det bara en idé men med lite tid och arbete skulle det snart kunna vara igång.

För att sprida idén behöver den ett bra namn.

Vad anser "svärmen" vara ett bra namn till ett wikipedia anpassat för barn?'
Det går bra med sväl svenska som internationella förslag.


Svara i kommentarsfältet, ni har hela fredagen och halva lördagen på er, sedan väljer vi (eller kanske en omröstning?) vilket som låter bäst.

Länka gärna upp detta för spridningens skull.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
Pinged at TwinglyIntressant

Är det så här Iraks befolkning ska få tillit till västvärlden?

Detta blev en halvstor nyhet 2006, men i Svenska medier blåste det över ganska snabbt, snabbt nog för att jag skulle missa den.

Men nätet glömmer inte och tack vare en person som gav mig länken i mitt kommentarsfält kan jag nu dela med mig av den till er.


Hur många misshandelsfall, Abu Ghraib, Guantanamo Bay och regelrätta mord ska det krävas innan folk börjar se kriget i mellanöstern för vad det är?

Korståg i ny tappning, tro på "demokrati" eller dö.
Problemet är att den sortens "demokrati" som lärs ut är ingen form vi i västvärlden någonsin skulle vilja ha själva.
Fler om Irak-kriget.
Afghanistanbloggen, Journalisten, JensO, HAX.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Collateral Murder - Barnens journaler, samt MRR's ordförande Dick Erixon's nedlåtande attityd gentemot de dödade.

Wikileaks har nu publicerat barnens journaler.
----------------------

Något jag anser vara bortom anständighetens gräns är det inlägg som MRR's (Medborgarrättsrörelsen) ordförande Dick Erixon publicerat på sin blogg.

Han avfärdar händelsen som överspelad och att den undergräver den demokratiska processen i Irak.
Att en person aktiv inom (vad som påstås vara en) Medborgarrättsrörelse kan häva ur sig något liknande borde diskvalificera honom från den posten han innehar.

För helvete, det är ett försök av USA's arme att mörklägga dödandet av ej stridande personer, varav två journalister, med efterföljande beskjutning av en minivan som bara försökte hjälpa den skadade. (läs gärna Jakob Halléns analys)

Att bekämpa en person som bistår en skadad är ett brott mot folkrätten, oavsett om vederbörande bär Röda Korsets/Röda Halvmånens symbol eller ej.
Det finns ingen som helst tvekan om att de amerikanska piloterna inser att skåpbilen kört fram just för detta ändamål. Det finns inte tillstymmelse till stidshandling från någon person i skåpbilen.
Det vi bevittnar är ett regelrätt mord på skåpbilens förare och den person som kryper på marken, skadad.


För att kunna gå vidare i en demokratisk process måste sådant klaras upp, annars infekterar det hela processen.
Det är just sådant här som är själva grunden i medborgarrätt, att protestera mot övergrepp och att föra upp dessa händelser till dagordningen.


Medborgarrätt är mer än floskler Dick, det krävs rättspatos och en tro på såväl rättsprinciper som mänskliga rättigheter.

Något vi tyvärr fått se återkommande tecken på att ledande personer inom MRR har mindre tilltro till.
Om ni undrar så är det samma Dick Erixon som satt hos Aschberg häromveckan och försvarade Tant Gredelin.
Medborgarrättsrörelse (fnys), Gustaf Petrén vänder sig i sin grav över vad ni förvanskat hans skapelse till.

Det finns förmildrande omständigheter, som stödet för en Författningsdomstol, men detta har varit ett krav från bildandet, så att ge nuvarande styrelsen cred för detta kan jag inte ge.


För de som verkligen tror på medborgarrätt finns Den Nya Medborgarrättsrörelsen med medlemmar ur FRI-aktiv, Svart Måndag samt flera partier i och utanför riksdagen.
Det finns ingen öppen medlemslista, men genom nämnda organisationer finns tillträde.


Niklas Starow.
Svart Måndag - DNMR.


SvD, SvD2, AB, DN, Skånskan.
Hax, Mikael J, Det Progressiva USA, Ali Esbati, Badlands Hyena,


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

"Benbiten" som fällde Thomas Quick var Trä, Lim och syntetrester (dvs - plywood)

Inte för att vara elak, men nog borde det funnits tester även på 80-talet som kunde skilja trä och lim från mänskliga benrester?


Quick-fallet verkar vara ett enda stort luftslott, uppbyggt av en förundersökare, en pskiatriker och en chefsåklagares vilja att bli kända som avslöjarna av Sveriges värsta seriemördare.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

En handfull högintressanta, sätt det i paritet med våra inhemska idioter.

Det är en sak som sticker ut när jag läser artikeln om terrormisstänkta Mehmet och Hasan.
Och det är inte det löjliga i att misstanken mot Mehmet är så vag att den inte ens går att bemöta, det är inte heller att Hasan står på listan för att han stöttar Palestina.

Det är detta.

"Enligt Ranstorp tyder inget på att Sverige har blivit varken mer eller mindre intressant för terrorister. Han menar att det finns en handfull personer i landet som är högintressanta för Säpo."Nu tror jag att det avses invandrare eller flyktingar, för om det gäller alla i Sverige så har vi ett antal nötter i de extrema höger- och vänsterrörelserna som borde vara med bland dessa.

Men en handfull högintressanta?
Bara i Svenska Motståndsrörelsen borde man hitta fler än en handfull högintressanta terrormisstänkta.


Om det är allt vi har här i landet så blir det än mer patetiskt med extremhögerns skräckslagna retorik mot allt med annan hudfärg/religion.
Och det får vanliga politikers argument om varför vi behöver FRA-lag och annan repressiv lagstiftning att framstå som medicinskt behandlingsbar paranoia.


Men tyvärr visar det också på vad som fungerar och har fungerat under lång tid.
Ge befolkningen en gemensam fiende.....


Nu säger jag inte att vi ska sluta kolla upp misstänkta personer, men det måste vara på bas av verkliga misstankar och inte "jag hörde att..".

Men det kräver ett visst mått av rättsäkerhetstänkande, vilket är svårt för denna regeringen som har Tant Gredelin och Batong-Pehrson som ideologiska riktmärken.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Dags för nästa framstressade valårs-lag?

De senaste åren har det dykt upp exempel på paragrafryttande kommunpolitiker och kommunanställda som nekar äldre par att bo ihop de sista åren för de har olika vårdbehov.

AB ringer upp ansvarig minister som säger:

"– Jag är beredd att titta på en lag som tvingar kommunerna att garantera att man får fortsätta bo ihop."


Första tanken jag fick är BRA!

Andra tanken gällde de andra lagförslagen vi sett den senaste tiden där man får så frän kritik från Lagrådet att man undrar om våra lagstiftare ens tittar åt gällande lagstiftning innan de knåpar ihop sitt spektakel.


Det ska inte behövas en lag för detta, det gäller först och främst att rösta bort idioterna i kommunhuset som tar dessa beslut, för när deras försörjning är hotad.....

Ja, tyvärr är pengar en stark drivkraft.
Valet 19 september visar om det ska bli förändring i dessa orter, att rösta in oppositionen (oavsett om den är röd, blå, eller en salig röra) bör vara markering nog.

Men helvete - överlagstifta inte.
En lag i Sverige kan inte bara "rivas upp", den måste ersättas med annan lag eller helt enkelt stiftas det en lag som säger att den lagen inte längre gäller, vilket är ett jävla meck.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

ANAF - Alltid Någon Annans Fel. (Våldtäkterna i Bjästa)

Ser att "Oskar", personen som är dömd för två våldtäkter i Bjästa, anmäler svt till granskningsnämnden.
Detta eftersom han anser sig ha blivit "outad" av Uppdrag Granskning.

Nu anser även jag att man ska lämna familjen utanför detta så långt det är möjligt och mordhoten som trillat in i efterhand är oacceptabla, men kan inte låta bli att kommentera några saker.


Broderns blogg visades upp - detta anser familjen vara fel eftersom det då gick att identifiera honom genom de mailadresser, telefonnummer etc som fanns på bloggen.
Jo, men att sätta upp en blogg är frivilligt, likaså att skriva ut namn, adress och telefonnummer på den, och om man använder den för att sprida skitsnack om broderns offer så får man helt enkelt skylla sig själv om det blir en "backlash".


Broderns musikkarriär har gått i stå - Även om det är en familjemedlem så ska man inte drabbas av dennes brottslighet, men som redan är sagt, han gick i bräschen för smutskastningskampanjen mot "Linnea" och har egentligen bara skördat det han sått själv.


Efterhandskonstruktionerna - Modern och Brodern hävdar att de försökt moderera bort de kränkande kommentarerna mot våldtäktsoffren från blogggen och facebook-sidan, något som jag anser är bullshit.
Jag läste på båda dagen innan Uppdrag Granskning och det fanns månader av fullständigt vidriga kommentarer, tyvärr är det svårt att kolla av det i efterhand eftersom både FB-gruppen och bloggen nu är borta och innan dess kraftigt modererade.
Det finns dock en cachad kopia HÄR.


Kort sagt.

Familjen runt "Oskar" verkar ha drabbats av något som man kort kan sammanfatta med "ANAF"
Alltid Någon Annans Fel.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

UNICEF's kampanj - "Kämpa för varenda unge!"

Jag väljer att stödja UNICEF's kampanj genom att återge och länka till deras kampanjblogg.

Niklas Starow aka Scaber Nestor.
Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på - eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

 

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

 

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att hjälpa världens mest utsatta barn – oavsett nationalitet, religion eller landets politiska ledning.

 

Genom UNICEFs kampanj För varenda unge kan du vara med och göra världen lite mer barnvänlig.

 

Sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller facebooka om barns rättigheter. Eller köp kampanjnålen - För varenda unge på H&M, Apoteket, Gallerix med flera, eller på unicef.se. Och se den direktsända Humorgalan på TV4, den 2 maj.

 

Genom att bära nålen är du med i kampen för att alla barn i hela världen ska få den barndom som de har rätt till. Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.

 

Du kan göra större skillnad än du tror.

unicef-varenda-unge-150x150

 

 


Fler som bloggar upp kampanjen:

Molly,

(om du vill stå med i listan och få en länk från mig skriver du länkadressen i kommentarsfältet.)


Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


Collateral Murder - Filmens äkthet bekräftad.

Via Washington Post och Hax ser jag att, den via wikileaks publicerade, filmen om massakern på civila i Irak är bekräftad som äkta.Oscar Swartz skriver:

----------

"Oavsett vad man tycker om geopolitiken framstår just Wikileaks alltmer som en speciell fiende för makten. Ett hot mot USA:s säkerhet skriver New York Times.

Wikileaks har raidats när man publicerat de hemliga censurlistor som stater upprättar. Stater som blockerar nätet men vägrar visa vad de blockerar. Så kan man inte ha det. Det är en väldigt enkel fråga. När någon då i sann demokratisk och maktgranskande anda visar vad staten blockerar, ja då slår de till med våld mot medborgarna. Och Wikileaks i sig blockeras av (vad man skulle tro vore civiliserade) stater när de granskar just staten.

Sverige har en EU-kommissionär som kräver att hela EU tvingar alla länder i unionen att bete sig just så. Detta är helt fel väg att gå och självklart skall statliga censurlistor publiceras på Wikileaks eller andra vis. Jag slår vad om att Cecilia Malmström då vill att unionen tar till våld mot medborgare som gör detta.

[...]

Wikileaks är yttrandefrihet och de som stödjer denna är Pirater, även om de inte kallar sig så. Läs redogörelsenRop Gonggrijp, grundare av nederländska frihetliga internetleverantörern XS4ALL (ett väldigt tidigt nördnamn, numera behöver man knappt ens för pensionärer påpeka att det utläses "Access for all") som väl var deras motsvarighet till Bahnhof i Sverige - eller tvärtom."


-------------


Du kan stödja wikileaks arbete:

-----------------

Fundraising drive

We have received hundreds of thousands of pages from corrupt banks, the US detainee system, the Iraq war, China, the UN and many others that we do not currently have the resources to release to a world audience.

You can change that and by doing so, change the world. Even $10 will pay to put one of these reports into another ten thousand hands and $1000, a million.


We have raised just over $370,000 for this year (our yearly budget is around $600,000.).


The Sunshine Press (WikiLeaks) is an non-profit organization funded by human rights campaigners, investigative journalists, technologists and the general public.

Through your support we have exposed significant injustice around the world— successfully fighting off over 100 legal attacks in the process. Although our work produces reforms daily and is the recipient of numerous prestigious awards, including the 2008 Index on Censorship-Economist Freedom of Expression Award as well as the 2009 Amnesty International New Media Award, these accolades do not pay the bills.

Nor can we accept government or corporate funding and maintain our absolute integrity. It is your strong support alone that preserves our continued independence and strength.


We are releasing some time sensitive disclosures on this page until the moment of our re-launch.

----------------

Satmaran, Mattias Andersson, Skivad Lime, Motpol.
DN, Expr, Nyheter24, AB, ABTV.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Collateral murder

Filmen säger mer än vad jag kan och vill.
Avsaknaden av respekt för människoliv, det avtrubbande våldet, morden och godkännandet från högre ort gör att detta inte kan vara en enskild händelse.

Stöd till ockupationen är ett tyst medgivande för just detta.

NSM-Sverige, Hax, xorbot, i polemik, Sydsv, Mildner.
AB, SvD, DN.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2006 - 2010 - 2014, en utveckling i repressiv lagstiftning som måste stoppas.

Via Opassade och Rick Falkvinge.


Ser också att jag underskattat PP's möjligheter att nå riksdagen
.
Får man 6% hos förstagångsväljarna utan någon egentlig debatt utanför internforumen så kan jag bara tänka mig genomslaget under sommaren när det tar fart på riktigt.


Sen är jag hedrad och hoppas det inte stiger mig åt öronen att bli kallad Idol.

Fler om ämnet.
Lars-Erick, Anders S, Troberg, Satmaran, Juridikbloggen.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Man blir lite narcissist med alkohol i kroppen :) .... (Hur ofta är du googlad?)

SvD hänvisar till en artikel i Ny Teknik som jag inte hittar.

Jag vet inte riktigt hur tjänsten fungerar, för det jag får fram är hur många gånger mitt namn dyker upp om man googlar på det, men det gör ju ingen skillnad om jag använder googlad.nu eller vanliga google....


Niklas Starow

12.100 ggr.

Scaber Nestor
23.800 ggr.


Äh, snapsen gör det mer intressant än vad det egentligen är.
Man blir lite narcissist med alkohol i kroppen.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Man har ALLTID rätt till juridisk representation som inhämtad till förhör.

Det är en uppgift som jag stör mig på vad gäller inhämtadet av "23-åringens" storebror till förhör.

"”Blödde efter förhör”
– Jag är sjuk, jag började blöda i munnen efter förhöret.
Jag fick sitta på en stol i åtta timmar utan mat och vatten.
Under förhören fick han aldrig tillgång till någon advokat.
– De sa att eftersom jag inte var misstänkt för något hade jag inte rätt till det, säger han."


Man har alltid rätt till juridisk representation som inhämtad, om man begär det bör/ska (med viss reservation för eventuella regel- eller lagändringar) polis avbryta förhör fram tills dess att det juridiska ombudet anslutit.
Däremot behöver det inte vara en advokat.Brottet som den 78'åriga kvinnan har blivit utsatt för är avskyvärt och den skyldige förtjänar ett långvarigt fängelsestraff.
Men vi får inte börja tulla på rättssäkerheten.

Rättsprinciper är inte till för de lätta fallen eller de okontroversiella, de är till för just de svåra situationerna som dessa.SvD, DN, AB, Skånskan.
Måns Back Nilsson, Röda Malmö.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Glad Påsk!

Här borde det stå något intelligent och relativt långrandigt om påsken.

Men både min och min flickväns familj är hel och hållet uppslukade av den mat som ska lagas, serveras och ätas den här helgen och vi har redan börjat, så jag är så mätt och trött att jag kan knappt tänka.

Så om inte Tant Gredelin gör en ny pudel för pudeln hon gjorde på pudeln om grälla kuvert, Reinfeldt erkänner i en hemlig inspelning att FRA-lagen är skit eller att jorden håller på att gå under, så hörs vi av på annandagen.


Ps.
Mälardalens Högskola ska skicka pappren via snigelpost.

Ps2.
Det blir kyckling, prinskorv, skinka, senapssill, vitlökssill, löksill, potatis, sötpotatis, bacon, grönsaker, ägg, godis, glass och kaffebröd.
Kanske lite lax, annan fisk, nån räka kan slinka ner också, bröd borde man ha.
Samt:
Öl, vin, whisky och snaps.


Ps3.
För övrigt anser jag att FRA-lagen ska rivas upp.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Svar från Mälardalens Högskolas kanslichef angående avstängningen av en elev.

Får tyvärr avbryta det som var tänkt att bli några halvroliga inlägg på nationalist-temat jag påbörjat för någonting som är lite viktigare.


Jag har fått svar från Mälardalens Högskolas Kanslichef Alf Karlsson angående fallet med eleven som stängdes av pga misstänkt illegal fildelning.


--------------

Hejsan

Studenten avstängdes efter beslut av högskolans disciplinnämnd. Beslutet baserades på en intern utredning inom högskolan som på ett mycket tydligt sätt visar att studenten laddat ned skyddat material till högskolans dator och därefter eget USB-minne, i strid med högskolans användarregler. Studenten var närvarande när nämnden fattade sitt beslut och hade dessförinnan tagit del av all utredning i ärendet. Studenten "dömdes" därför inte ohörd. Om studenten är missnöjd med beslutet går det att överklaga till domstol för att få det prövat.


Den som vill kan kontakta högskolans registrator på
[email protected] och begära ut en kopia av beslutet. Det har dnr MDH 1.9.1-230/10.

Hälsningar


Alf Karlsson

Kanslichef
Mälardalens högskola


--------------


Jag ställer mig lite undrande över ett par av sakerna.

 • 1. Ska inte "brottet" vara relaterat till studierna för att bli avstängd från utbildningen om det inte gäller allvarlig brottslighet?
 • 2. Ska inte "brottet", om det anses vara grovt, avgöras i en rättslig prövning? (nej, jag anser inte en disciplinnämnd vara en rättslig instans)
 • 3. Hade eleven representation vid avgörandet, eller satt han ensam mot X antal personer?
 • 4. Förekom det hot om polisanmälan och överlämnande till "rättvisan" under någon del av "förundersökningen"?
 • 5. Hur gick det till när personen identifierades som den person som "laddade ner"?
 • 6. Hotade Colombia Pictures med anmälan mot Mälardalens Högskola (läs. utpressning) om eleven inte blev "dömd"?För att klargöra vad som har hänt så har jag skickat en begäran om att få alla protokoll och allt annat inspelat material gällande fallet.
I mailet från kanslichefen hänvisas det till att man kan få en kopia av beslutet.
Vilket betyder lika lite för mig som en färdigskrapad trisslott.
Jag ska ha allt material.

För om Mälardalens Högskola anser att detta "brott" var långt värre än tentafusk, då vill jag se skälen till det.


-------------

Undertecknad begär ut samtliga protokoll gällande avstängningen av en elev för påstådd illegal fildelning.

Med samtliga menas all skriftlig och inspelat material rörande fallet, inklusive eventuell mailtrafik mellan Mälardalens Högskola och Colombia Pictures, som enligt medierna är den anmälande parten.

Med begär ut menas att allt skriftligt och inspelat material ska skickas på elektronisk väg i första hand och det material som inte tillåter detta, skickas brevledes.

Niklas Starow
Köpmannagatan 2b
24565 Hjärup
0703-669861
[email protected]

---------------

Fler om incidenten:
EK, Jesper Berglund, SN, Anders S Lindbäck,


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Jag "Outar" min politiska tillhörighet.

Jag har ganska länge kämpat och skrivit om saker för att uppnå en viss status bland bloggarna, även gått in i ämnen som jag inte varit bekväm med eller ens trott på, för att få inlänkningar och läsare.


Detta för att kunna bryta in i det politiskt korrekta etablissimanget.

Nu når jag inte högre upp utan att ytterligare tulla på mina övertygelser och då är det dags att kasta slöjan och visa mitt verkliga jag.

Folkhemsnationalist.

Vi Svenskar måste kasta oket från multi-kulti-demokraterna i riksdagen, stänga gränserna för osvenska ideal, oavsett om det är från nära eller fjärran.

Vi Svenskar ska kunna leva i fred och frihet, bränna vårt brännvin om vi så känner för det och dricka det med välbehag utan att känna skam för att det inte är spanjackisk hojtarolja i kartong. (Ursäkta Lundell-parallellen)

Vi Svenskar ska inte gifta oss med samma kön, eller ha moskeer här.

Vi Svenskar måste stå mot utlänningars försök att sno våra kvinnor, våra jobb och våra gatunamn.

Vi ska stå upp för det helsvenska idealet.

Följ mig!
Bli Folkhemsnationalist idag!


Fler liknande nyheter:
DN, SydSv, OlofB.
Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

RSS 2.0