När lögnerna och lögnarna blir exponerade (ACTA-avtalet.)

Skickar er vidare till Newsmill där Fredrik Holmbom (pp) ställer fyra allianspolitiker mot väggen.


Ett utdrag från artikeln:
"För lite drygt ett år sedan gick fyra företrädare för alliansen ut här på Newsmill och försökte dementera rykten kring ACTA.

"Det förekommer rykten om att det i ACTA-förhandlingarna skulle diskuteras t.ex. utökade möjligheter för tullen att genomsöka mp3-spelare och datorer efter illegalt nedladdad material. Detta är fel. Förhandlingarna innehåller heller inget alls som gäller Internet. Vi skulle under alla förhållanden motsätta oss om sådana förslag kom upp. Kommissionen har också gett uttryck för en liknande uppfattning."


Min fetstil, mer uppenbar lögn är det svårt att hitta. Frågan är dock, ljuger de medvetet eller ljuger de för att de själva tror på lögnen?

Vi vet idag med säkerhet att ACTA-avtalet innehåller massor av skrivningar som är direkt riktade mot internet, det fanns redan för ett år sedan mycket tydliga inofficiella källor som visade på att internet i allra högsta grad fanns med i avtalet redan då.

[...]


Som riksdagspolitiker kan man inte vara insatt i detalj i alla frågor, utan man måste lita på sina kollegor. Dessa fyra går dock ut som företrädare för sina partier och försöker låta som om de är de som är insatta i ACTA-avtalet. Om de var insatta så ljög de medvetet, om de inte var insatta så begår de gravt tjänstefel då de går ut med felaktig information utan att verifiera att den är korrekt.

I vilket fall som helst så har dessa fyra visat exempel på omdömeslöshet, de har antingen vägrat ta till sig av den kritik som funnits och själva tagit reda på vad som är sant eller så har de medvetet gått ut med desinformation i syfte att försöka lura det Svenska folket.

Dessa fyra, Karin Pilsäter (FP), Björn Hamilton (M), Jan Andersson (C), Mikael Oscarsson (KD), borde anmälas till konstitutionsutskottet, tyvärr har konstitutionsutskottet tappat sin forna pondus så risken att ett KU-förhör skulle leda nån vart är mycket liten.

Jag skulle vilja att dessa fyra förklarar varför de blåljög för det svenska folket!"


Fredrik Holmbom
Riksdagskandidat för Piratpartiet

Fler om ACTA-avtalet:
Anna Troberg, futuriteter, humblebee, opassande.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0