Ohly har en poäng.

Inte med ökat statligt ägande, men han har helt rätt i att banker inte ska kunna plocka hem vinster år efter år och sedan förvänta sig att skattebetalare ska stå för notan när deras affärer kraschar.

Är inte det hela idén med marknadsekonomi?
Att marknaden självsaneras och ej livskraftiga bolag helt enkelt ska gå under?

Det jag skulle föreslå är att privatpersoners pengar ska säkras vid en bank-konkurs via en statlig garanti liknande den som finns idag på upp till 500.000kr, men utöka den till runt miljonen och sedan får bankkunderna välja bland de överlevande bankerna vem de vill ska förvalta pengarna i fortsättningen.

Denna princip bör också kunna appliceras på företagen som använder sig av bankens tjänster.


Ett stort problem som jag uppfattar aktiemarknaden är att många av aktörerna helt vill undvika att ta risker, de är mycket mer intresserade av att plocka ut vinsterna genom aktieutdelningar och bonusprogram men när det kommer till att ta ansvar för förlusterna som uppstår på grund av det beteendet så flyr de som skållade råttor.

Man borde kunna undvika alltför vidlyftiga aktieutdelningar genom att reglera det med att man inte får ha aktieutdelning samma räkenskapsår som ett bolag gör en förlust.
Om bolaget gör en förlust så är dessa pengar till långt större nytta inne i bolaget genom nyinvesteringar och andra effektiviseringar för att göra företaget vinstdrivande igen.

Så, jag är inget mattegeni, så om ni hittar hål och orimligheter i detta räknar jag med att få reda på det.

/Skabbe.Fler om Ohly och bankkrisen.
HD, sydsv, SvD, Expr, DN, Makthavare.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Jag lämnar helgon.net och många med mig anser sajten död idag.

Jag har varit medlem i helgon.net sedan november -02 och större delen av tiden har jag varit VD och Op för forum på sajten.
Största delen av tiden på jobb&karriär-forumet.

Nu har dock den senaste tidens utveckling gjort att jag helt och hållet överger sajten, för det signaturen "Svartrock" har gjort är fullständigt oacceptabelt och jag kommer att gå så långt i min kritik att jag rekommenderar att hålla er ifrån samtliga hans projekt.

Jag avslutar med brevet som den tidigare crew har skickat ut så att även ni kan se vari jag baserar mitt beslut och vad jag grundar min kritik på.

Proj0's rapportering rekommenderas för mer information.(Medelandet är kopierat från helgons forum innan det stängdes ner, så sprid vidare i era dagböcker och till alla som är intresserde av helgon)

Följande är ett meddelande från f.d. Crew:

Vi i före detta Crew har idag närvarat på den utannonserade auktionen.
Svartrock representerades av en jurist, två andra intressenter närvarade. En helgonanvändare dök även upp för att hålla oss sällskap.

Innan själva auktionen drogs igång klargjorde vi händelseförloppet för det senaste dygnet och det faktum att Svartrock gått bakom ryggen på den Likvidator som står som förvaltare för företaget Alla Helgons Handelsbolag. Auktionen påbörjades och Svartrocks juridiska ombud bjöd 30000 vilket var den startsumma likvidatorn fastslagit. En av de andra intressenterna lade ett bud på 40000 men när vi lade ned vår budgivning bad han om att få avbryta auktionen för att tala med oss och den andra intressenten.

Under detta samtal lade vi fram vad vi vet. Att Helgon är utan ledning, utan moderering och sannolikt även utan framtid. Vi informerade om de monetära och juridiska oegentligheter vi känner till, att företaget inte äger någon av de domäner som pekar på plattformen, och att Svartrock medvetet haft en dold agenda och i linje med den fört oss bakom ljuset i vår strävan att rädda det helgon symboliserar.
Med denna information valde den intressent som lagt sitt bud att dra tillbaka det och likvidatorn förklarade auktionen avbruten. Bägge intressenter valde att ta kontakt med oss och uttrycka sin vilja att samarbeta samt sin tro på att det vi gör har ett värde som, för dem, vida överstiger vad det ett köp av det utauktionerade bolaget kan tänkas resultera i.
Likvidatorn kom överens med Svartrocks juridiska ombud att förhandla om en lösning i enrum, mer än så vet vi inte men det ser ut som att Svartrock kommer köpa bolaget samt betala likvidatorns arvode.

Vissa av oss har nu fått våra konton raderade och vi tror inte det är mer än en tidsfråga till det att resterande medlemmar ur tidigare Crew åker ut.
Vi kommer hädanefter köra stenhårt på att lansera det vi idag kallar http://www.likström.se , för att visa på vårt engagemang tar vi därför upp plattformen för publik betatestning redan ikväll.

Igår fanns det utrymme för tvivel gällande Svartrocks engagemang och planer för helgon men idag står det helt klart att våra farhågor besannats och Svartrock inte bara förrått sina användare utan även de som lagt ned själ och fritid i helgons drift och framtid, men värst av allt, sina vänner.

Då denna tråd med största säkerhet kommer raderas uppmuntrar vi alla användare att hjälpa till hålla denna information publik och tillgänglig.

Med Vänliga Hälsningar

Vi som under de senaste åren skött helgon,
raven, Linosaur, Moijra, iveqy, Daethorian, arkVark och Young
Fler som skriver om helgon.
 Livsagnostiker, scalott, noctumsemper, webbentus way.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Rick som assistent åt Christian? Det behövs snarare mer bredd än maktkoncentration i PP.

I Aftonbladet fick jag läsa att RF ska anställas som assistent åt CE och min spontana kommentar är: Njaeee.....

Luktar lite konstigt.
De är redan ordförande och vice ordförande i PP-Sverige, skulle de också bli MEP + Assistent i EU så blir det att lägga alla ägg i samma korg
Som partiledare ett år innan riksdagsvalet så är väl hans plats här i Sverige, eller hur?

För samma pengar kan de anställa tre blodhundar som kan springa omkring i korridorerna och opinionsbilda, exempelvis Amelia Andersdotter, Erik Josefsson samt en tysk pirat för breddens skull.


Men för sakens skull så har jag sett blaskor misscitera ganska rejält sista tiden, så fram tills jag läser det på piratbloggarna så tar jag AB's artikel med lite salt.


Uppdatering:
Och där skriver Rick om det, som väntat är det AB's reporter och rubriksättare som missciterar och far med osanning.
Övrigt om gårdagen:
Det blev den gröna gruppen ser jag, bra val.

PP ger sig in i kommunpolitiken? mindre bra val, men kan bli bra för partikassan att bryta sig in i kommunerna, men hur integritetspolitiken som är global i första hand och nationell i andra hand ska kunna gå ner på den detaljstyrning som sker i kommuner, det har jag svårt att se.Idiotin, ryggklieriet och svågerpolitiken inom svensk rättsväsende har nått nya lågvattenmärken när Norström blir friad för jäv samma dag som ephone blir tvingade att lämna ut användaruppgifter till ljudboksförläggarna.

Att Norström blir friad och med den motiveringen som getts så kan jag bara skaka på huvudet, delikatessjävet är för mig uppenbart, men jag antar att jag ser frukterna efter 20-30 år av stenhård lobbyism från upphovsrättsrganisationerna.
Samma sak med ephones nederlag (om de inte väljer att överklaga), Solna tingsrätt godkänner med sitt beslut att privata bolag får bryta mot lagen när de skaffar fram sina uppgifter samt att det inte spelar någon roll hur inlåsta de är på privata servrar.

Det verkar som allt man behöver är tillräckligt mycket pengar så man kan skapa "intresseföreningar" åt jurister och politiker att "förkovra sig i".
Hur långt sträcker sig detta?
Hur ser egentligen upphovsrättskurserna på juristutbildningarna ut?

Pinged at Twingly, Intressant

Fler om ovanstående ämnen.
MMK, Zillen's, Jinge, infallsvinkel, Liberal och långsint, Stenudd, cybernormer, Svensson, Ett Otyg, XOR, Bjärnemalm.
SydSv, SvD, NyT.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

En trasig man har gått bort.

En av världens största popartister har dött och mina kondoleanser går till ungarna.

Eftersom jag inte är intresserad av musiken han producerat blir det hans livsöde som intresserar mig.
Det jag ser är en avdankad artist som genom hela sitt liv blivit cyniskt utnyttjad av sina föräldrar, skivbolaget och advokater, jurister och andra slamrypare som funnits i närheten när det vankats pengar men när det blåste snålt övergav honom som en gammal disktrasa.

MJ har från 5 års ålder blivit utnyttjad av dessa skrupelfria as, tro fan att han byggde en nöjespark och bjöd hem ungar från halva världen.
Om han hade eller inte hade sex med småpojkar är inget jag tänker gå in på.
Men här har vi en person som aldrig fått vara barn, som blev intvingad i äktenskap efter äktenskap för att utåt sett visa att han var vuxen.
Men jag betvivlar att MJ någonsin växte upp.

Och nu är han borta.

Återigen, mina kondoleanser till barnen.PS.
Här i svensk press är de vämjeligt att se b- och c-kändisar krypa upp från rännstenen och påstår sig vara hans vänner nu när han gått bort, kamerakåta jävlar.


Pinged at Twingly, Intressant
AB, DN, Expr.

Läs även andra bloggares åsikter om

Om jag kan se sport genom andra länders erbjudanden, bryter jag mot lagen då?

Aftonbladet berättar om en person som blivit åtald för att den länkat till en sida so visart sport som Canal+ hävdar att de har ensamrätt till.

Nu är det så att jag tittar på sport genom en rysk sida och som jag uppfattar det så erbjuder denna sidan mig ett långt mycket bättre utbud (visserligen till lite sämre kvalité) än vad Canal+ någonsin har gjort.

Så, hur gäller reglerna egentligen?

Ska jag inte kunna utnyttja andra länders erbjudanden om en vara för att en "ensamrätt" har sålts till Canal+ i Sverige?


Och faran framför allt är om tingsrätten kommer fram till att det är förbjudet att länka på bloggar och hemsidor.

Med politiker i sina fickor så är det självklart att mediaindustrin drar i trådarna.
Frågan är om det inte är ett giljotinsnöre....

Einstein sade "Det finns två saker som är oändliga, universum och mänsklig dumhet och jag är inte helt säker på universum"
Jag tror detta är ett bra exempel på mänsklig dumhet.Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 år har gått, har debatten lagt sig Fredrik Reinfeldt?

För ett år sedan röstades FRA-lagstiftningen igenom som tillät staten att i realtid processa all gränsöverskridande nättrafik (i praktiken all nättrafik) genom att trafiken speglas till FRA's samverkanspunkter.

I samband med detta yttrades orden "alla tjänar på att debatten lägger sig" av Fredrik Reinfeldt.

Många strider har skett sedan dess, Ipred, datalagringsdirketiv, telekompaket etc.
Striderna har den nya medborgarrättsrörelsen inte gått vinnande ur än så länge även om telekompaketet kan räknas till en markering där ekonomiska särintressen inte fick igenom allt de ville.

Men vi har tiden på vår sida, vi har europakonventionen och FN's deklaration om de mänskliga rättigheterna på vår sida.
Och som den senaste veckans frihetskamp i Iran har visat så är Internet demokratins och den moderna frihetskampens viktigaste verktyg.

Detta verktyget vill nu några mindre demokratiskt iriktade länder (även i "västvärlden") och politiker styra och begränsa för att en fruktansvärt positivt särbehandlad upphovsrättsindustri ska kunna fortsätta kränga plastbitar för överpriser.


Kriget om ett fritt internet och rätten till privatliv är ett krig vi inte kan eller får förlora, demokratin i sig överlever inte en förlust.
Fler som minns årsdagen.
HAX, Copyriot, FarmorGun, ProjO, Hultin, Camilla, Yami, Hanna,
Även GP minns.

Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Behöver vi verkligen vara rädda för SD i riksdagen när KD redan är där?

Med kreationister, Livets Ordare och personer som Karl-Göran Välivaara, behöver vi verkligen vara rädda för SD när det redan finns gott om puckon i riks- och kommunpolitiken?


(med detta menar jag inte att jag vill ha SD i riksdagen, det jag vill säga är att det redan finns gott om puckon där, så några till skulle inte göra någon större skillnad.)Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Oppositionen ökar avståndet.

Vid den senaste opinionsundersökningen så trumpetas det ut hur mycket (s) har förlorat jämfört med i september förra året.

Är det bara jag, men har det inte kommit ut ett antal opinionsundersökningar sedan dess?

Hur som helst så vet jag att det inte för så länge sedan som avståndet i stort sett var utraderat och skiljer det nu 3% till oppositionens fördel så innebär det i min bok att de utökat avståndet.


Dock vill jag ställa frågan, vad har vissa tidningar at vinna på att alltid väsnas om oppositionen och hur dåligt det påsås gå för dem när det faktiskt är så att de ändå leder?


Visstja, gruppen "övriga" har ökat samt adelen osäkra, sd + pp + en hög andra småpartier börjar skjuta fram sina positioner.
Livat i riksdagen 2010?SvD, DN, SydSv, HD,
Makthavare, Gudrun Grunnar, Kjellberg, Hellman.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

EU-statistik 2004-2009, vilka partier vågar gå ut offentligt med vad de faktiskt ägnat förra mandatperioden åt?

En illa dold hemlighet är att jag är Junilistansympatisör och att jag emellanåt har pushat lite för dom här på bloggen.
Så här i efterhand, speciellt som det bara saknades 0,4-0,8% för att behålla ett mandat, så kanske jag skulle slagits hårdare...

Men jag var trots allt talesperson för en partipolitiskt obundet nätverk och som sådan anser jag att man ska hålla sig ifrån alltför stark lobbyism för det partiet man är ansluten till eftersom det "obundna" annars kan uppfattas som en front.

Men nu när jag inte är talesperson för nätverket eller ordförande för föreningen längre kan jag skamlöst berätta vad som borde berättats redan innan valet avslutades.


Junilistan har påverkat i Bryssel.

Det är dumhet på gränsen till imbecillt att påstå något annat, medan många partier har käbblat om detaljstyrning på allt från hur stora rutorna ska vara på dasspapper (jo, faktiskt har förslaget funnits att standardisera dasspappersrutorna) till att fler utsläppsrätter ska kunna delas ut om företag skitar ner mer (tar inte det bort själva syftet med utsläppsrätter?) så har junilistan följt de mandat man faktiskt sökte i valrörelsen 2004, att ge tillbaka beslutande makt till nationalstaterna, att återgå till ett mellanstatligt EU där så få frågor som möjligt ska drivas på överstatlig nivå.
Ser man på de omröstningar, rapporter och förslag som Junilistan deltagit i så är den röda tråden uppenbar, man har gjort det man sade att man skulle göra.


Junilistan har som enda svenska parti i parlamentet konsekvent berättat hur och varför man röstat, till skillnad från de flesta andra partierna som i 4 år och 11 månader helst dolt att de agerat för att göra om EU till Europas Förenta Stater, för att sedan i denna valrörelsen poppa upp som smurfar ur marken och berätta att de under nästa mandatperiod kanske ska göra det de lovade under förra valrörelsen.


Dagarna innan EU-valet så skrev Svenska Dagbladet upp stort att i EU så fuskas och slarvas det bort 80 miljarder om året, men inte med en stavelse tog man fram att Nils Lundgren är den svenska MEP som suttit som vice ordförande och därmed avslöjat mycket av det fusket som förekommit, till skillnad från 1999 då det gick väldigt bra att peka ut Jan O Karlsson (s) som den drivande kraften bakom de dåvarande avslöjandena.Junilistan har gått ut med en omfattande rapport om vad de faktiskt har gjort under mandatperioden 2004-2009
.

Jag utmanar var och ett av de "etablerade" riksdagspartierna att komma ut med en lika omfattande rapport.

Men jag vet att det är lönlöst, inget av riksdagspartierna vill gå ut med något liknande, det hade visat hur mycket partierna i parlamentet säljer sina röster utan att få speciellt mycket tillbaka, att vissa av "feltryckningarna" i själva verket varit fullt medvetna val.

Resultatet hade blivit att folk krävt omval ner de insett hur lurade de blivit under valrörelsen.
Kommer ni ihåg när Junilistan gick ut veckan innan valet med att sossar och moderater i stort sett röstade identiskt och vilket ramaskri det blev från sosse/moderathåll om det?
Inte ens en vecka efter valet kryper sanningen fram, naturligtvis ska de samarbeta om makten i EU.

"The centre-right (EPP) and the socialist groups in the European Parliament remain on course to share the presidency of the assembly over the next five years, despite a poor showing by the Socialists in Sunday's (7 June) elections." - Simon Taylor/European Voice.

"Det hänger också samman med att traditionen inom EU-parlamentet är att göra upp de stora frågorna mellan de två stora partigrupperingarna, till höger EPP-ED med kristdemokrater och konservativa och till vänster PES med oss socialdemokrater. Det blir en sorts institutionaliserad kompromiss mellan höger och vänster, som gör politik på EU nivån mindre polariserad än på nationell nivå." - Björn von Sydow
Jag Hoppas:

... att Junilistan ställer upp i kommunvalet i vissa utvalda kommuner, de har redan visat på många platser i landet att de har ett lokalt förankrat stöd för sin politik,

...  att de återkommer 2014 i EP-valet.

... att det inte är försent då för att göra någonting åt att EU förvandlas till ett Europas Förenta Stater där Sverige reducerats till att vara en liten provins som lätt går att köra över.

... att svenska folket får säga sitt om Lissabonfördraget. (fram tills dess kan vi påverka Irland så här)
Till sist.

Tips till Piratpartiet.
Var alltid öppna med hur ni röstat, kopiera gärna junilistans sätt att rapportera.
Men framför allt, låt er inte tystas ner, tro mig när jag säger att en del medier inte bara kommer att tysta ner er, de kommer att aktivt motarbeta er eftersom ni "snott" en plats som enligt dem borde tillhöra "deras parti".

Och var så snälla och läs på om vad Junilistan egentligen står för, är det inte det som det gnälls mest om vad gäller er själva, att folk inte läser på om er?Avslutningsvis vill jag puscha för Svart Måndags folkfest i Jönköping 4-5 Juli. (facebook-event)
Kickar igång valrörelsen 2010 helgen efter Almedalsveckan :)


Pinged at Twingly, Intressant
Newsmill, VF, EU-kritik, Jens Holm.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Iran to Earth - S.O.S

"Have you ever thought how Iranian pepole survive under dictatorship?"

"It has been 30 years since our pepole trusted someone"
"Now it is enough"(found at mymlan.)
Swedish media
SvD, SvD2, HD, SydSv, SydSv2, DN, SydSv3,
International media
Montreal Gazette, US news report, Herald Sun, China View, Reuters, CNN.
Blogs
Huffington Post, Inquisitr, Amnesty blogs, Spout blog, Iran Election 2009.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Särbegåvade utan chans i Folkpartiets Sverige.

Det som skiljer särbegåvade från högpresterande är detta (hämtat från Mensa's program för särpresterande barn)Högpresterande elever

Särbegåvade elever

kan svaret
ställer frågor
är intresserade är nyfikna
har goda idéer har tokiga idéer
arbetar hårt sysselsätter sig med andra saker men klarar sig ändå
besvarar frågor diskuterar dem
lyssnar med intresse visar starka åsikter och synpunkter
lär sig snabbt kan redan
har många jämnåriga kamrater föredrar vuxna
kopierar
skapar nytt
tycker om skolan tycker om att lära
tar emot information bearbetar information
tänker steg för steg

tänker komplext

är nöjd med sin inlärning är mycket självkritisk
förstår idéer tänker abstraktFör särpresterande kan det också vara ett problem att prestera på den höga nivå de är kapabla till pga att de inte blir motiverade pga tex stora klasser, undermåligt studiematerial, dåligt utbildade lärare, etc.

Till skillnad från högpresterande som (väldigt förenklat) suger upp informationen och sätter alla prover och får höga betyg, dvs de elever som Jan Björklund vill ge ännu mer resurser, så kommer den särpresterande eleven att ifrågasätta den "dogma" läraren försöker lära ut, bland annat i SO-ämnen och på grund av att en del frågeställningar är ett par steg längre fram i tankekedjan hos eleven så uppfattas det som en "dum fråga".

För en lärare att skilja särpresterande från andra "bråkiga" elever i klasser på 35 personer, speciellt om de inte känner till skillnaden mellan den tyste snälle högpresterande eleven och den ifrågasättande särpresterande dito'n, är nästan omöjligt.

För en sådan person som ofta går ut med mediokra betyg från grundskola och gymnasium, är komvux ett sätt att några år efteråt, när skoltröttheten har ersatts av en vilja att visa upp en pappersbit som en arbetsgivare eller högskola kräver för att ge jobb/utbildning, kunna läsa upp betygen till de nivåer som motsvarar den kapacitet personen faktiskt har.


Men den möjligheten tas nu bort av drillsergeant Björklund, som vill se barn gå i vackra rader, lära sig det staten vill lära ut, utan ifrågasättande, där en "elit" ska skiljas ut från resten av pöbeln.


Stora delar av folkpartiets politik är inte så tokig, men skolpolitiken är lite väl Socialdarwinistisk för min smak och sedan tror jag de flesta av er känner till min åsikt om FP's integritetspolitik.


/SN


Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Fler som skriver.
AB, DN, SvD, Expr, AB2, AB3, AFS, Annarkia, Peter Andersson, Jinge, Maria Ferm, Badlands Hyena, Jesper, Johan B, Sundbybergs grönaste liberal, Jullan.

Iransk opposition fängslas och tystas.

Samtidigt som fler och fler iranska oppositionella når ut via twitter ser jag tyvärr att några försvunnit och allt jag kan hoppas på är att deras batterier tagit slut.
Och innan ni får "men ladda dom då" i huvudet så kanske ni ska veta att mycket av elen i landet är avstängd just för att Iranska oppositionella når ut på nätet via sina mobiltelefoner.

Kanske ett tips för regeringen Reinfeldt, får de extrainkallade poliserna, som istället för att spana på riktiga brott som övergrepp mot barn, våldtäkter eller personrån, inte tag på tillräckligt många ONDA FILDELARE kanske de helt enkelt ska stänga av elen för att de ONDA FILDELARNA inte ska kunna använda sina datorer och falla tillbaka in i ledet som snälla små får.
Tillbaka till ämnet.
Istället för att skriva vad som sker i Iran nu kan jag visa:Avslutar med att visa vad jag anser är symbolen för den (jämförelsevis) demokratiska vind som blåser i Iran och hur villiga dess anhängare är att sätta allas rätt till lika rättigheter framför sin egen personliga säkerhet.
Den Iranska Oppositionen bär grönt, ta på dig något grönt, en t-shirt, en scarf vadsomhelst.
Men visa ditt stöd för de demokratiska krafterna i Iran.


Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

SvD, DN, Newsdesk, Yle, HD, KvP, AB, DN2, SydSv, N24,
NYT, WSJ,
BBC, UPI, Reuters, Guardian.
TPM,
Bildt, Det Progressiva USA, Arash Doktrin, Ninas futtiga funderingar, XOR, Mymlan,

The Twitter Revolution (Iran Rigged Election), 23.00 - 0400 CET

From Twitter.

This was the first twitter i saw when logging on after my nephews birthday.
I will try to keep you updated as long as i can stay awake. (update, which were appr. between 23.00 aand 04.00 CET)

(Last message at the bottom of the page.)
Update:
Petition: Iranian elections were rigged.mockzalladRT @sjumilakliv RT @mattbologna: Want to show solidary with #Iranian youth? Wear Green! PLEASE RT #IranElection #tehran #mousavi


sjumilaklivFoton + Youtubefilmer från de Iranska protesterna: http://bit.ly/18V6Bp


StopAhmadiThe mobile network is now working again! #iranelection #NewIran


StopAhmadiRT @y_shar: I've just confirmed that IR-TCI mobile networks are back! We have mobile connections again! #IranElection


StopAhmadiRetweet; Check out this blog fr inside Iran http://bit.ly/32zMW #iranelection #newIran


StopAhmadiCell phone calls work - SMS doesn't work #iranelection #NewIran


StopAhmadiCrazy how the regime just can switch on and off the cell phone network. Democracy and freedom, where r u? #iranelection


StopAhmadiNew videos up from #Tehran @ http://bit.ly/mu9SN #iranelection #newIran


StopAhmadiRT @y_shar: Niavaran is packing w police and they've closed gas stations-dropping tear gas in Saadatabad #IranElection


mymlanRT @bklynfarmhouse: Really understanding the power of twitter - following the #iranelection


sjumilaklivNy (?) Youtubevideo från Iran: http://bit.ly/FPija


StopAhmadiRT @neysan: Hoping there will be a protest at the Iranian embassy in Berlin #iranelection #NewIran


mymlanRT @erikrijpstra: RT @mattbologna: Want to show solidary with #Iranian youth? Wear Green! #IranElection #NewIran


ahrumanMeanwhile, among people with real problems: http://bit.ly/18V6Bp (Iran)


deeped"Revolutionary Road...: Iran:Riot in tehran streets after election day"Death to the dictator!"" http://bit.ly/i76UT //it's happening #iran


sjumilaklivRT @klavars: Mousavi, Khatami under house arrest. Parts of Tehran in the dark, no cell phone, no power, on Internet. #iranelection #newiran


StopAhmadiRT @mousavi1388: #IranElection BBC journalist John Simpson reported riots in Tehran, Rasht, Babol, Mashhad and Shiraz.


janjohannessonVi måste hjälpa tiill här, gör follow på @StopAhmadi @mousavi138 (fyll på) #svpt #newiran #iranelection


StopAhmadiConfirmed! RT @parastoo: heard from the balcony (Niavaran). ppl are screaming and shouting: 1:50am. #IranElection


sjumilaklivRT @studentactivism: Protests planned for Iranian embassies and consulates worldwide tomorrow. #iranelection #NewIran


StopAhmadiSome of the arrested ppl in Iran http://twitter.com/parastoo/statuses/2157722043 #iranelection


StopAhmadiThese ppl are Mousavi supporters that got arrested http://bit.ly/13WZMn #iranelection #newiran


sjumilaklivNågon som känner sig manad att organisera en demonstration utanför Iranska ambassaden Sön/Mån? #svpt #NewIran #Iranelection


janjohannessonRT @parastoo: i did not expect to be a witness to a real coup d'etat in my life. #iran am afraid of what is happening here. :(


janjohannessonRT @parastoo: slow internet connection. hardly could open any pages. DAMN!


StopAhmadiRT @mohamadreza: it is 2 AM in Tehran, seems mobile network is working but no GPRS #iranelection


janjohannessonRT @parastoo: arrested: Mr.Mirdamadi, Ms.Mojaradi, Mr.Shari'ati, Ms.Aghajari, Mr.Tajzadeh, Mr.Ramezanzadeh, Mr.Zeydabadi, Mr.Alijani, Mr.Nab


janjohannessonRT @mousavi1388: #IranElection Latest YouTube vid. from Shiraz (attack on Shiraz Univesity): http://bit.ly/J4qyd


mymlanBloggvärldsbloggen: #iranelection - här och nu: Iran skakas just nu av våldsamma kravaller i.. http://tinyurl.com/n6sm4v


sjumilaklivSjumilakliv.se: Visa ditt stöd till Iran http://bit.ly/173L2d


StopAhmadiRiot police beaten down earlier today (picture) http://bit.ly/1acaKr #iranelection #newiran


StopAhmadiRT @mahdi: Police arrested some people in Ekbatan, Phase 2. #IranElection


StopAhmadiRT @mohamadreza: everybody's out in the streets, no violence in Niavaran, in Qeytarieh police is attacking people #iranelection


janjohannessonRT @mymlan: Bloggvärldsbloggen: #iranelection - här och nu: Iran skakas just nu av våldsamma kravaller i.. http://tinyurl.com/n6sm4v


janjohannessonRT @mohamadreza: both candidates karubi & musavi have warned before the election that people are aware if the gov. cheat. #iranelection


deepedRevolutionary Road...: Iran:Riot in tehran streets after election day"Death to the dictator!" http://ff.im/3WEM8


StopAhmadiRT @mahdi: Karafarin Bank at Amirabaad Avenue is burned in fire. #IranElection


mockzalladCNN visar baseball,BBC world news visar Bill Gates,Sky News visar väder, Al Jazeera English visar väder. På #iranelection följer jag världen


janjohannessonRT @mahdi: AP: US rejects victory claim by Iran's Ahmadinejad http://ping.fm/8VnQb #IranElection


janjohannessonRT @mahdi: Entekhab News reported that Karroubi, Karbaschi and Moussavi are under home arrest.
http://ping.fm/8Zvc7
#IranElection


sjumilaklivChannel 4 News rapporterar direkt från Teheran: http://bit.ly/StnOu


StopAhmadiNew pics up: Shiraz riot police http://bit.ly/CJxXV


StopAhmadiNew pictures from tonight: http://bit.ly/zzbps #iranelection #NewIran


sjumilaklivSenaste filmerna jag hittat från #Iranelection: http://bit.ly/J4qyd & http://bit.ly/4pJNYh


janjohannessonRT @mousavi1388: Latest photos from Iran tonight: www.flickr.com/mousavi1388 #IranElection


StopAhmadi#NewIran is on its way! RT @JSabs: Really think the NYT should take down its Ahmadinejad Re-Elected
headline. #iranelection


deepedRT @sliceonline: RT @iran09: RT: @mahdi: AP: US rejects victory claim by Iran's Ahmadinejad http://ping.fm/8VnQb


StopAhmadiNew short-video from Tehran (youtube) http://bit.ly/3uX3s #iranelection


janjohannessonRT @mohamadreza: It is not officially approved by any of candidates but its spreading: Tuesday national strike in Iran. #iranelection


ahruman"US rejects victory claim by Iran's Ahmadinejad" http://bit.ly/o4mFo


StopAhmadiMousavi's letter in English http://bit.ly/YPbsV #iranelection #newiran


StopAhmadiNight video from Shiraz (youtube) http://bit.ly/hTv0W #iranelection #newiran


janjohannessonRT @mahdi: #IranElection is becoming the top trending topic on Twitter. Please help us spread the word.


StopAhmadiRT @y_shar: More pictures from the day after the #IranElection http://bit.ly/Tqat1#newiran


janjohannessonRT @mohamadreza: Mohsen Mirdamadi,Saeed ShariAti,Abdollah RamezanZadeh,Zohreh Aghajari & Behzad Nabavi are arrested. #iranelection


StopAhmadiRT @mohamadreza: It's not officially approved...but its spreading: Tuesday national strike in Iran #iranelection #newiran


scabernestorRT @valtch RT @annikanc undrar hur världen ser ut när dagen gryr. Bevittnar vi inledningen på den twittrade revolutionen? #iranelection


StopAhmadiI am hitting 11hrs live coverage. They say night is young 'n anything can happen overnight. #iranelection


scabernestorRT @sjumilakliv RT @IranRiggedElect: Foreign reporters are told to leave Iran. The government is not going to renew the visas.


StopAhmadiPpl, pray for us when u go to church tomorrow/today. #iranelection


sjumilakliv
New photos from Teheran #NewIran #IranElection http://bit.ly/dVZ1m


ppgbg
Riots in iran imminent: http://bit.ly/iYcNH


janjohannesson
Rapports senaste inslag om valet i Iran #iranelection #newiran http://bit.ly/3LLTZ


StopAhmadi
Night video from Mashad (youtube) http://bit.ly/14F6Kv #iranelection #newiran


ppgbg
Riots already exist in Iran: http://bit.ly/fNCAB


mymlan
Anyone heard from journalist Thomas Erdbrink in Tehran? Posted eyewitness to killing 7 hours ago then nothing. via @oxfordgirl #iranelection


janjohannesson
RT @parastoo: Karrubi, Mousavi, Karbaschi under house arrest: http://bit.ly/W33Qe


StopAhmadi
It's a little bit over 3 a.m and ppl are still screaming and shouting in Tehran #iranelection #newiran


StopAhmadi
Rumours say ppl have taken over @Tajrish Sq. police station. waiting for confirmation #iranelection


janjohannesson
RT @mohamadreza: Wikipedia listed 13 June of Iran in its Coup d'état page! http://bit.ly/Sh9jm #iranelection


StopAhmadi
Collection of pics from earlier today http://bit.ly/cqpmg #newiran #iranelection


StopAhmadi
Thanks everybody for following. Power of Twitter..you keep me going, hitting 12hrs nonstop coverage #iranelection


StopAhmadi
Thanks! RT @mheat323: @StopAhmadi http://www.iran101.blogspot.com/ #iranelection #newiran


mymlan
RT @StopAhmadi: I'll be back in 15 mins. Keep the tweets coming and RT this http://www.iran101.blogspot.com/ #iranelection


mymlan
RT @IranNewsNow What's wrong with the international news channels? They are barely covering what's happening in Iran!


IranNewsNow
FINALLY CNN shows protests in Iran. This should be the MAIN focus of the news today.scabernestor
RT @janjohannesson RT @iran09: iran101 is a blog full of videos and photos http://iran101.blogspot.com/ #iranelection


mockzallad
@IranNewsNow RT @cnnbrk PAY ATTENTION TO IRAN. This is very serious. Stop wasting your airtime on BS and keep your eye on the FRAUD in Iran!


StopAhmadi
#IranElection on TIME.com http://tr.im/opzd #NewIran


StopAhmadiTIME photo stream http://bit.ly/8BOJU #iranelection #newiran


janjohannessonRT @IranRiggedElect: Another police station in Tehran is taken over by people. Telecommunication building in Amirabad (tehran) is on fire.


IranNewsNowAnother Iranian election protest video: http://bit.ly/dBZaQ


mymlanRT @dvasconcelos: RT @ladu RT @catawu RT @iran09: Massive arrests are the sign of a coup! Help us to a REVOLUTION! #iranelection #newiran


StopAhmadiThe telecommunication building in Amirabad, Tehran is on fire! #iranelection #newiran


StopAhmadiIf u have an Iranian Embassy nearby, gather some ppl and protest, let the Iranian regime go down! #iranelection


StopAhmadiThank u world! RT @mohamadreza: Thanks to everybody in twitter for not just following me, for following whats going on in Iran.


iran09TR @iranbaan: Tabriz is on the control of police, many have arrested! #iranelection


mymlanRT @StopAhmadi: If u have an Iranian Embassy nearby, gather some ppl and protest, let the Iranian regime go down! #iranelection


iran09More arrests! RT: @iranbaan: عماد بهاور و احمد افجه ای از اعضای نهضت آزادی ایران بازداشت شدند.


StopAhmadiRT @Gita: have heard of attacks to Esfehan University of Technology, they've arrested a lot of students #iranelection


StopAhmadiRT @Gita: intense fights between students and police in Tehran University dormitory & nearby streets #iranelection


IranRiggedElectPictures from Iran: The real election http://bit.ly/1860DA


StopAhmadiRT @bigrooster: @StopAhmadi Already made a call in Dutch to gather @ the Iranian Embassy in The Netherlands (this week)


mymlanRT @lintably: RT @ShoeGal007: The telecommunication building in Amirabad, Tehran is on fire! #iranelection #newiran (via @StopAhmadi)


StopAhmadi"Freedom means you are unobstructed in living your life as you choose. Anything less is a form of slavery." #NewIran


berinderFöljer #iranelection på Twitter, kollar in på DN.se som toppar med "Underkända får förlängd skolplikt"... SKÄMS!


scabernestorRT @iran09: When I wake up tomorrow, there might not be a internet connection at all. Hope for the best. Good night world! #iranelection


mousavi1388Dear Iranian People, Mousavi has not left you alone, he has been put under house arrest by Ministry of Intelligence #IranElection


scabernestorRT @sistrbride The one chance we might have to actually let the PEOPLE of Iran know that we support them. #iranelection #NewIran


StopAhmadiRT @emperorsclothes: Protests planned in London Monday 15th outside IR embassy 16 Princes Gate, SW7 1PT #iranelection


scabernestor@BildReport #iranelection Iranian opposition leader Maryam Rajavi on conferences in Paris, http://bit.ly/vSyIO


mymlanOch så hände det sig att man plötsligt kände sig som en världsmedborgare på riktigt. Och det hände på Twitter, av alla ställen.


StopAhmadiNight video from #iranelection protest (youtube) http://bit.ly/52dBm #iranelection


IranRiggedElectTwo high ranked clerics (Sane'i and Sobhani) are protesting against the fraudulent election. Sane'i has taken sanctuary in Imam's shrine.


IranRiggedElectto everyone following: there are very limited sources of information available left in Iran, but these are reported by eye-witnesses.


janjohannessonRT @mohamadreza: gr8 news 4:18 AM: Mehdi Karrubi 1 of R reformist candidates was among protesters in ValiAsr Sq. just hrs ago #iranelection


StopAhmadiPlz, let us know what media is saying in your countries. All @'s directly to me should be in CAPS #iranelection


janjohannessonRT @IranNewsNow: PASS THIS ON: After a Disputed Election, Tehran's Streets Become a Battleground http://bit.ly/u0fhI #svpt #iranelection


StopAhmadiPlz, let us know what media is saying in your countries. All @'s directly to me should be in CAPS #iranelection


StopAhmadiUK NEWS REPORTS ON #IranElection http://bit.ly/P5BFk AND http://bit.ly/vnxjC


janjohannesson@StopAhmadi SWEDEN National Swedish TV http://bit.ly/14bnuz #iranelection


scabernestor@StopAhmadi DEUTCHLAND http://bit.ly/23KT1


scabernestor@StopAhmadi NORWAY http://www.nrk.no/nyheter/utenriks/1.6650996


scabernestor@StopAhmadi GREAT BRITAIN http://bit.ly/SpQ1v #iranelection


scabernestor@StopAhmadi CANADA http://bit.ly/18tjhS #iranelection


ChangeThruInfo: Social media buzzing after the #iranelection - a short overview http://bit.ly/tW3dX


scabernestorRT @MattReeves17: US MEDIA IS TREATING IRAN AS A SIDE NOTE! THEY R NOT SHOWING ALL THE RIOT FOOTAGE! #IranElection #NewIran


StopAhmadido u agree?: "The failure to cover events in Iran are hands-down the biggest failure of US television media" #iranelection


mymlanRT @Neoavatara: The first Twitter Revolution? #IranElection followed primarily on twitter in Tehran... http://neoavatara.com/blog/?p=5702


IranRiggedElectThe building of ministry of industry and mining is on fire in Tehran (Sa'adat aabaad)


rabbott64RT @oxfordgirl BBC are talking to Mrs Mousavi, but no word from him. I think she would say if he is arrested. #iranelections #iranelection


Nina_EkmanPlease retweet: just signed petition 'Iranian Elections were rigged' - http://301.to/20u


rabbott64RT @AndrewFynn RT @Winston80: Just in: Explosions heard in and around university of Tehran's campus. Vehicles on fire #Iranelection


rabbott64RT @faramarzhashemi Police retreat from protesters in Tehran http://post.ly/q8f


rabbott64RT @mstinalee MSNBC video report: http://bit.ly/c6nkD. #iranelection


StopAhmadiLatest reports 20 mins ago said there are stil ppl and students on the streets, time is almost 5 am. #iranelection


IranNewsNowVideos of protests in Iran: http://bit.ly/zrC9f Iranians demanding their rights #iranelection


StopAhmadiI am overwhelmed by all the @'s and RT's. You guys rock! As the morning comes I hope to get more reports. #iranelection


StopAhmadiI can just guess that many places in Tehran and other cities are on fire. People have had enough of this regime.


IranNewsNowObviously whatever Khamenei is thinking, he didn't expect the level of protest that he now has on his hands. You reap what you sow.


StopAhmadiRT @Rachel405: @StopAhmadi Photos from NPR http://bit.ly/1UGilx #iranelection


rabbott64RT @faramarzhashemi RT @tehranelection: It is 4:00 am here and people are filling the street. #iranelection


rabbott64RT @oxfordgirl people in Iran getting round twitter block and having no trouble phoning UK #iranelection #iranelections Tehran


scabernestor@StopAhmadi HUFFINGTON POST http://bit.ly/TyqLv


rabbott64RT @tehranelection My brother just got home and he told me riots are starting in northeast Tehran.


rabbott64RT @faramarzhashemi Rival 'won't surrender' despite Ahmadinejad victory in Iran presidential vote #iranelection http://post.ly/q94


IranRiggedElectMore photos from Iran http://bit.ly/M8K1j


IranNewsNowMullahs: The countdown to your end has begun. Whatever the immediate outcome of your acts, your days are numbered. U brought this 2 urself.


Iranelection88Our statement is ready-- RCMP has been informed. CBC and CTV will be broadcasting the event.


StopAhmadiAS NIGHT FALLS, TEHRAN STILL ABLAZE (GlobalPost) http://bit.ly/qg0kN #iranelection -thanks @rachel405


scabernestorRT @IranNewsNow Mullahs: The countdown to your end has begun. Whatever the immediate outcome of your acts, your days are numberedscabernestorRT @mymlan RT @bethanyshondark: Why did #iranelection just disappear from trending topics on twitter? It was #2 a minute ago.


StopAhmadiRT @tehranelection: sirens are now heard....now sure what they are. #iranelection #newiran


rabbott64"Iran Violence (VIDEO): Protests Erupt, Riot Police Launch Crackdown" http://bit.ly/19adEpIranNewsNowRT @smileofcrash Nobody's seen such a crowd of angry protestors since the 1979 Revolution in the streets!


rabbott64RT @oxfordgirl Mousavi has body guards and large entourage, he could not be arrested without a battle and news spreading fast. #iranelection


rabbott64RT @StopAhmadi YEAH! RT @IranRiggedElect More photos from Iran http://bit.ly/M8K1j #iranelection


tehranelectionThe government has turned the power off in many locations claiming we need to fix some grid ??? Yeah, right!

myfreedomfirst: BBC has Iran protests as top story. http://bit.ly/7QiRv #IranElection


StopAhmadiOK ppl I have been covering for 13hrs straight and gotta get some sleep. Will keep u informed in a couple of hours.


scabernestor@StopAhmadi nn, sleep well, may you wake up to a new and brighter future.


IranNewsNowRT @iranelection My uncle tells me that throughtout most cities Mahmoud Ahmadinejad people had ballot boxes burned.


scabernestorWTF happened? RT @tehranelection Holly shit, be back in a second.


michellelaneRT @PoGoose: RT @saratehrani: ALL ELECTRICITY CUT OFF IN TEHRAN!!! #iranelectionrabbott64RT @iranriot BBC websites also appear to have been blocked by the Iranian authorities. #Iran #Iranian #Tehran #iranriot http://tr.im/opTI


mideastyouthRT @pmoallemian Doesnt Al-Jazeera have reporters in Tehran? Why are they so quiet on an whole night of riots, fire & deaths? #IranElection


rabbott64RT @faramarzhashemi Riots in streets of Tehran.. new photos #iranelection http://post.ly/q9c


rabbott64RT @TwitPersia No internet, no phone, no electricity in Tehran! #iran #iranelection


tehranelectionI have to shut down for a bit, the police are looking for satellites.


TwitPersiapolice ready in Iran to beat up anyone they see protesting! this is how Ahmadinejad starts his first day as an unelected president!#iranian


@oxfordgirl Police preparing for a massive attack on opposition groups in the morning. #iranelection


IranNewsNowA statistical analysis showing iran election was a fraud: http://bit.ly/tM25E


IranNewsNowRT @rabbott64 RT @oxfordgirl Police out looking for sattelite dishes to shut down bloggers and tweeters. #iranelectionrabbott64RT @oxfordgirl Be careful everone, most people are genuine, but we don't know who is asking us 'who told you that' protect sources please


rabbott64RT @tzemingdynasty RT:@lotfan Bill Keller, NYTimes director in Tehran confirms Mousavi's house arrest. #iranelection


sistrbrideRT @thedailybeast As evidence mounts that Ahmadenijad stole Iran's election http://tinyurl.com/ls2rzz #IranElection


scabernestorRT @mideastyouth RT @Dirk2112: Next time you hear Mainstream Media complaining about declining revenues, remind them of today #iranelection


ryannewyorkRT: @HuffPolitics US networks have little coverage of #iranelections compared to int'l stations - numbers to prove it: http://bit.ly/15ROVXTo be continued


Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
SvD, DN, DN2, SydSv, SvD2,
Times Online
Bild.de
NRK
Huffington Post
New Ledger

Är det FRA 1.0 vi ser "in action", med tillstånd att övervaka även civil trafik?

Det handlar om det finländska kidnappningsdramat där både DN och Expressen menar att FRA varit inkopplade.

En del kanske säger att det är bra att FRA hjälpt till, men tänk efter.
FRA 1,0 trädde ikraft vid årsskiftet 08/09 och FRA 2.0 ska inte träda ikraft förrän tidigast 1 dec.

Så, hur kan FRA-shoppen vara tillgänglig för en finsk brottsundersökning?

Enligt de uppgifter som Regeringen gått ut med så ska FRA inte få spana på något utan tillstånd från en nämnd som bara regeringen och försvaret får beställa uppgifter av, åtminstone är det den bilden regeringen har försökt låta påskina och då enbart om det gäller saker som är essentiellt för sveriges försvar.

Så, hur kan då FRA spana på civil trafik för att hitta en kidnappare?
Fick svenska regeringen en förfrågan från den finska dito?
Hur kan ett civilmål ha en sådan prioritet?
Trodde de att det handlade om terrorism?

Spanade de fritt utan tillstånd från nämnden?

Att de får spana fritt med ett efterhandstillstånd menade NyTeknik i en artikel i Januari, men bara om det var brådskande.

Så, vad var så brådskande att ett civilt finskt brottsmål?


Jag är glad att kidnappningsdramat löst sig, men den väcker frågor, speciellt frågan om hur lätt vår regering ser på svenskars privatliv när de är beredda att låta FRA spana på nättrafik över landsgränsen för annan nations räkning.
Cornucopia ställer samma fråga.


Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Allting går att visa med statistik.

Skivbolagsbranschen gick ut med starka siffror häromdagen, de menar att de ökat försäljningen med 14% de första 5 månaderna och att detta skulle bland annat bero på Ipred-lagen.

Så jag tänkte förstöra det.

De första 5 månaderna innebär jan-maj, alltså efter julhandeln.
Julhandeln är för nästan all exemplarsförsäljning, oavsett om det är vykort, skjortor eller cd-skivor, årets försäljningshögtid.
Det som sker efter julhandeln är att försäljningen dippar ganska kraftigt, för att sedan långsamt återhämta sig.

Så, det som skivbolagen försöker få till en försäljningsuccé är bara en fullt normal försäljningskurva. från Januaridroppet till sommarförsäljningen.


När ni läser nyheter som dessa, läs noggrannt och leta efter det som de inte berättar.
tex, ett jämförelseindex.

Hur såg försäljningen ut året innan?
Har totalförsäljningen ökat eller sjunkit?
Är uträkningen på ett eller 5 år?
Framför allt, visar de upp riktiga siffror eller bara utsagor från speciellt utalda handlare?


Kom ihåg att man kan bevisa allting med kreativ statistik, det handlar bara om hur man ställer frågan och hur man presenterar svaret.


Pinged at Twingly, Intressant
Sydsv, Stenudd, ellashaw,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

ACTA, lobbyism och regeringens (påstådda) ovetskap.

För de som missade kulturnyheterna från igår så kan man se hur amerikanska lobbyster från upphovsrättsindustrin inte bara har tillgåg till ACTA-handlingarna, de är också  den pådrivande parten.

Av detta känner inte regeringen (eller säger sig inte känna till)  någonting om, utan näringsutskottet fortsätter hävda sträng sekretess och stryker över i det närmaste all text som lämnas ut.

Det är min fullkomliga övertygelse att regeringen kan avbryta förhandlingarna helt utan att lida prestigeförlust för det-
Tvärtom tror jag de vinner trovärdighet hos svenska folket om de går ut och säger att de inte vill veta av avtal som är framdrivna av ett ekonomiskt sett marginellt särintresse som riskerar att ytterligare trasa sönder befolkningens förtroende för rättstaten och den nuvarande regeringens politik på området.


Tänka sig, för bara 3- 4 år sedan ansågs ett alliansparti vara en förutsättning för att göra befolkningen fri(are) från statlig inblandning i den personliga sfären.
Idag är de snarare en garant för det motsatta.
Urval av egna artiklar om ACTA:
Gör ACTA-handlingarna offentliga, NU!
Svar från NU ang min begäran att få ut ACTA-dokumenten.
ACTA-dokument på Wikileaks.


Pinged at Twingly, Intressant
Widén, JensO, Linander, Lake, Hultin, Josefsson, Sigfrid,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Försöker firma Thorstensson/Hansson skjuta 138'an i sank?


Från DN.

- Visst, det är bara 138:an man är oense om, men den påverkar hela den delen av paketet. Ministerrådet skulle kunna klubba de andra två delarna, ett annat alternativ är att låta alla tre delar vara kvar. Men det mesta pekar mot förlikning i höst under svenskt ordförandeskap, säger Henrik Hansson, regeringens politiskt sakkunnige i Telekompaketet.

På frågan om var Sverige står svarar han att ”där har vi inte satt ner foten” och förklarar det med att Åsa Torstensson då kommer att vara ordförande, och som sådan väntas man inta en mer passiv roll.

 

Visst, jag kanske läser in för mycket i detta, men med tanke på att Hansson (och Thorstensson förmodar jag) har uppfattningen att 138'an är grundlagsvidrig så ser jag få möjligheter för 138'an att överleva under hennes ordförandeskap.

 

 

Utöver detta så har jublet om franska författningsdomstolens utslag fastnat i halsen.

Sugbloggen förklarar:


Flexibel mänsklig rättighet?


Jag vet att det firas i många läger nu att HADOPI har underkänts och att Sarkozy har fått sig en knäpp på näsan av Frankrikes författningsdomstol då de underkände Hadopilagen som ej förenlig med Frankrikes författning. DN rapporterar:

Enligt rådets beslut på onsdagen är det en mänsklig rättighet att ha ”fri tillgång till offentliga tjänster online”

Så långt så bra, men sen fortsätter meningen:

och endast en domare bör ha rätten att stänga av en enskild individ från internet.

Stanna upp lite grand och fundera på den meningen. Å ena sidan underkänner författningsdomstolen Hadopi-lagen eftersom den strider mot mänskliga rättigheter och uppenbarligen mot landets författning, men sen suger man till med att en domare ska ha rätt att stänga av någon från internet - vänta lite här:

VAR DET INTE EN MÄNSKLIG RÄTTIGHET ATT HA FRI TILLGÅNG TILL OFFENTLIGA TJÄNSTER?

Hur kan då en domare få rätt att stänga av en människa från nätet? Ok att en domare dömer en till buren, eller dryga dagsböter…men stänga av från nätet? Sist jag kollade var Mänskliga Rättigheter generella och universella- inte flexibla beroende på vilket brott du hade gjort.Jag minns Mark Klambergs ord om FRA-Lagen, "Djävulen finns i detaljerna" och helt plötsligt börjar man se hål även i europarådets förklaring om internetaccess som "fundamental right"

Och nog fan finns ordet "copyright" med i texten.....
Pinged at Twingly, Intressant

Lite intressanta länkar.
http://www.laquadrature.net/en/hadopi-is-dead-three-strikes-killed-by-highest-court
http://cybernormer.se/2009/06/10/franskt-slut-nej-till-hadopi/
http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/nej-till-fildelningslag-i-frankrike-1.888864
http://blogg.aftonbladet.se/lisamagnusson/2009/06/hadopi-ar-dod
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3043277.svd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5364233.ab

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Hur jag modererar, när jag väljer att moderera. Min 20-60-20 princip

I den kärnkraftsdiskussion som har pågått under ett par dygn i detta inlägget har jag valt att moderera en del, men behålla en del.
Det sker väldigt sällan att jag behöver moderera, men när jag gör det så beror det ofta på något så enkelt som att själva diskussionen är ett slöseri med min tid.

I kommentarsfältet på ovan nämnda inlägg har jag haft 2 likartade diskussioner med helt olika resultat.
Michael Karnerfors har jag valt att moderera bort helt medan Johan Simu och jag har haft en väldigt intressant diskussion.

Johan och Michael tillhör båda nuclearpoweryesplease.org , så vad är det då som gjort att jag behandlat dem så olika som jag gjort?


Johan skriver så här i ett mail till mig.
"Michael ar faktiskt en internetvan till mig, vi och nagra andra driver tillsammans sidan nuclearpoweryesplease.org, att michael kan ha en aggresiv ton ar nog pga alla fruktlosa debatter vi bada haft. Jag markte sjalv ett tag att jag gick fran att forsoka debattera till att bara osa skit over de jag debattera med eftersom jag blivit sa trott pa det hela. Han ar en trevlig kille egentligen :)"Detta var mitt svar
och är också den princip jag har när jag modererar generellt.

Jag har ibland samma bekymmer genom mitt engagemang mot integritetskränkande lagstiftning, många debattörer helt enkelt vill inte ta till sig av den kunskap som faktiskt finns.

Där har jag nytta av något jag lärde mig som säljare.
Jag delar det i 3 delar

20% av de du försöker sälja till köper, (debatterar med och håller med dig)
60% kan man sälja till med viss övertygning (håller med i varierande grad)
20% kommer du aldrig att sälja till (kommer aldrig att hålla med)

De sistnämnda avför jag, de är ett slöseri med tid som jag kan använda till de 60% jag kan argumentera med.

Av de 60% som man kan argumentera med kan man även de dela upp i 3 delar
20% behöver bara rätt argument.
20% behöver långa diskussioner under lång tid.
20% gillar bara att argumentera, men beroende på dagsform på "objektet" kan det resultera i en försäljning, men de kan ofta vara ännu värre än de 20% som man kan avföra direkt, dessa är antagligen de du menar ni har blivit drabbade av.
Rent försäljningsmässigt är de 20% också ett slöseri med tid eftersom du kunde ha genomfört 5-10 försäljningar på samma tid som du gör den enda.


Dessa skiljer sig naturligtvis från person till person, du ser tex Karnefors på ett helt annat vis än vad jag ser honom som.

Men det är en bra princip att gå efter och det sparar en hel del tid som man kan använda till bättre saker.
Och det var därför jag valde att moderera bort hans och min diskussion i kommentarsfältet, det var ett slöseri med tid och det gav mig tid och ork att ta upp samma tråd med dig med ett helt annat slutresultat.
Så, det finns säkert några hål i min logik, men om du väljer att ta upp det så gör det på ett bra sätt, annars är det ett slöseri med min tid...


Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Telekompaketet ska diskuteras "informellt" vid telekomsrådsmötet 11 juni + videolänk.

På följande länk får vi se om Telekompaketet ska diskuteras på presskonferensen.
http://video.consilium.europa.eu/

Så här skriver Miriam Vancova till Hansp, återberättat i Erik Josefssons kommentarsfält.

"Ministers will discuss this issue informally, it is not a formal point
on the Council agenda. The Presidency should mention this issue at the
press conference, which can be followed by videostreaming on our website."


"Informellt" för mig i detta sammanhang betyder "hemlig förhandling" eftersom det inte finns någon skyldighet att informera eller redogöra varför man vill hemlighålla om man beskriver det som ett informellt möte.

Så, jag väntar med spänning.Fram tills dess föreslår jag en genomläsning av Europarådets deklaration om att Internet access är en mänsklig rättighet.
(länk)Fler om telekompaketet:
Save the Web, Rick Falkvinge, I Polemik, Mike, EurActive.
Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Internet Access is a human right - says The Council of Europe.

From IP-watch.

What applies offline is also valid online - an argument often used against internet communication by legislators - has been turned around to underline fundamental rights on the internet in a new resolution of the Council of Europe.
[...]
Barriers to internet access do not only limit citizens’ ability to shop online. With more and more media and political content migrating online such barriers limit citizens’ fundamental rights, they said.
[...]
Surveillance of journalists and the broad retention of personal data by the European data retention directive also is mentioned sceptically. In the resolution on “a new notion of media“ ministers agree “to explore whether and to what extent data retention, the processing of personal data and profiling techniques or practices challenge unrestricted participation and people’s rights to freedom of expression and information and other fundamental rights. Appropriate guidance should be provided to protect users’ rights.Damn this is great news :)

Here's the pressrelease from may 29'th
. (scroll down)

Here's the full text
.


I vote for may 29th to be a holiday :)

I'll celebrate it today, who's up for a few drinks?


Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Europas förenta kraf....Stater.

Ibland krävs det en amerikansk röst för att berätta det våra egna regeringar försöker mörka. (inte den mest opartiska rösten kanske ska tilläggas)Och ärligt talat centern, trodde ni på fullt allvar att "Europas förenta krafter" skulle vara en vinnande slogan?

Hittat hos HAX.


Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

13 ersätter 77, levererar dubbelt så mycket.

Nej, tyvärr gäller det vare sig riksdagsledamöter eller EU-parlamentariker, det gäller vindkraften.

NyT berättar.

"13 nya moderna verk ska ersätta 77 äldre i närheten av Aalborg. De 13 2,5-MW-verken ska leverera mer än dubbelt så mycket el som de gamla." (för de som undrar är de alltså mer än 10ggr så effektiva)


Frågan är om de gamla uttjänta argumenten som "det krävs en skog av vindkraftverk över hela Sverige för att ersätta", "Det blir för dyrt" eller "De är för ineffektiva i jämförelse" kommer att dö undan snart.

Troligen inte, det spelar ingen roll att det är ren och effektiv energi som har gått framåt enormt de senaste 25 åren, vilket är ungefär så länge sedan ovanstående argument var aktuella, det kommer alltid att finnas belackare.


Även om ni inte tror på global uppvärmning, eller tycker att riskerna med kärnkraftverk är överkomliga.
Nog måste ni hålla med om att vindkraft blir ett bättre och bättre komplement till vattenkraften.

Ge det några år till så kommer nästa generations vindkraftverk tillsammans med energisparande åtgärder som LED-lampor, energisnåla hus och allt mer energieffektiva vitvaror, tv-apparater och datorer att med råge kunna ersätta kärnkraft utan att man ska behöva köpa in skitig kolkraft när det är vindstilla.
Via Olof i kommentarsfältet kommer denna filmen.

Tydligen ska det gå till så att när denna snurrar så driver den generatorn i motorn så den alstrar istället för konsumerar el.
Hur sedan elen ska komma tillbaka i elnätet är något jag inte förstår, kan man återföra el i samma uttag som man drar el från?Newsdesk, Newsdesk2, Cornucopia,
Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Har debatten lagt sig än Reinfeldt?


Via DN får man ställa en fråga till Fredrik Reinfeldt, den fråga som får flest röster ställs till Reinfeldt. (länk)


Detta är den jag ställt.

"Du sade för ett år sedan att alla skulle tjäna på att debatten lägger sig. Med PP i Europaparlamentet, har debatten lagt sig än?"

 Fler om EU-valet.
svd, svd2, svd3, SydSv, HD, DN, svd4, AB, AB2, Expr, Expr2, Expr3, DN2, DN3, AB3.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Norström inte jävig enligt nya nämnden.

Svd skriver:

Norström är medlem i flera organisationer med anknytning till upphovsrätt. De medlemskapen har fått försvarsadvokaterna att hävda att han är jävig, bland annat för att en av organisationerna får ekonomiskt bidrag från musikbranschens rättighetsorganisation Ifpi.

Men tingsrätten tycker att kritikerna är fel ute. Medlemskapet är bara ett sätt att förkovra sig i upphovsrättsliga frågor och det är inte jävsgrundande.

Tvärtom understryker tingsrätten vikten av att domare förkovrar sig. Försvarsadvokaterna har också hävdat att Norström i praktiken blivit handplockad till målet i strid med de lottningsregler som gäller.

- Det tillbakavisar vi med kraft. Det här har gått enligt den arbetsordning som tingsrätten har, säger lagmannen Lena Berke på tingsrätten
Kyss mig i röven.
Grattis Ifpi, ni är numera att betecknas som en lagstiftande församling med dömande makt.

Fy fan.


Edit.
Varför kom detta besked idag och inte i fredags?
Har de tjuvhållit på beskedet och på order från vem?


Uppdatering.(från firren i kommentarsfältet)
Nämen, en av de kontrollerande nämndemännen bara råkar vara med i samma upphovsrättsorganisationer som Norström.
Vad förvånad jag blev nu....
Pinged at Twingly, Intressant
DN. AB.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Nu till nästa rysare, PERSONKRYSSEN :)

Japp, kl 08.00 börjar valmyndigheten att räkna personkryssen.

Ska bli intressant att se vilka av nätverkets kandidater som kryssats upp.
Vissa kan man nästan se som självklara att de kommer in, som centerpartiets Lena Ek och Miljöpartiets Carl Schlyter.

Även om EvaBritt Svensson verkar få vänsterpartiets enda mandat så vet man aldrig hur stor inverkan Erik Josefsson's personvalskampanj har haft på vänsterröstarna, han ska upp från 16'e plats.
Om han inte får en plats i Bryssel vore det nästan galenskap att inte ta in honom i staben runt EvaBritt, hans kunskap runt telekompaketet är ovärderlig.

Spännande är också om piratpartiets Amelia Andersdotter lyckats kryssa sig förbi CE, inte helt omöjligt. Mattias Bjärnemalm har också fått en del kryss, men även han själv tror att det blir svårt att kryssa sig förbi partiets två "superstars".
En positiv sak borde vara att medlemmarna slipper bekosta Ricks lön framöver, med 94.000:- +omkostnader per MEP där en del går till partiet kanske Rick kan få lön av partiet så han slipper stå med mössan och k*ken i hand och be om allmosor från medlemmarna?


Med 2 Socialdemokrater, Anna Hedh och Ardalan Shekarabi kommer även där personrösterna att spela roll, Anna på 5'e plats och Ardalan på plats 8 måste båda få gott om kryss för att komma in, Anna för att hålla folk bakom sig och Ardalan för att hoppa upp några placeringar.
Jag har gott mod.

Folkpartiets Anders Ekberg och Annika Beijbom tävlar om de två återstående platserna bakom Marit Paulsson och där är väl chansen större för Annika att bli inkryssad även om jag hoppas på båda :)

Bakom tidigare nämnda Carl Schlyter har vi 2 spännande miljöpartister, Max Andersson och Zaida Catalán, Båda har drivit en högst framgångsrik personvalskampanj och har goda möjligheter att kryssa sig förbi några personer i kön :)

Moderaternas ende representant (f.ö även den konservativa partigruppens enda kampanj nätverket stöttade) Christofer Fjellner kommer in, han är populär hos moderater, han borde hoppa upp på andraplatsen. risken där är Maria Corazza "jag måste blondera mig för att se svensk ut" Bildt kryssas förbi, men Fjellners medverkan är ganska ohotad bakom Hökmark.Sedan de som inte får mandat i Europaparlamentet.

Liv Öberg Nilsson plockar nog andraplatsen efter Gudrun i feministiskt initiativ, imponerande valspurt där :)

Johan Olson lägger sig nog som god 4-5 efter Wibe, Lundgren och Goudin i junilistans interna liga.
Tyvärr räckte inte jl till i detta valet, trots att det svider så är 3,6% en framgång enligt mig och de slår trots allt både Fi och Sd, jag tror få hade räknat med att de ens skulle ha en chans med tanke på hur media har ignorerat europapolitiken i 4 år och 11 månader.
Se bara på valvakan, endast svt hade bevakning, inget i de andra kanalerna.
Nu till lite mer personliga nyheter.
För en begränsad krets har det varit känt att jag inte längre är talesperson för nätverket Svart Måndag och har inte varit det sedan nästan en vecka, likaså har jag avsagt mig posten som ordförande för föreningen Svart Måndag.
Jag ville vänta tills efter valet med att gå ut med det så att ingen skugga skulle falla över nätverkets stöd till enskilda kandidaters personvalskampanjer.
Även om jag vet att det kan se konstigt ut att hoppa av så tätt inpå våra EUvalsdebatter så gav situationen mig inget val.

Fram tills nästa årsmöte, ordinarie eller extrainkallat, kommer Amanda Brihed att fungera som ordförande för föreningen, talesperson för nätverket är oklart i dagens läge men det är upp till nätverket att klura ut, ett nätverk som jag inte längre är en del av.

Nu kommer jag ägna några veckor åt att fundera på om jag öht vill ägna mig åt politik på den nivån igen.Fler om EU-valet.
svd, svd2, svd3, SydSv, HD, DN, svd4, AB, AB2, Expr, Expr2, Expr3, DN2, DN3, AB3.
HAX, Farmor Gun, Jodsvall, Klamberg, MMK, Xorbot, Svensson, Jytte, Jinge.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Tippa valresultatet, kommer PP över 10%? behåller Junilistan en plats i parlamentet? Är det en Gurdun-mania vi upplever mot slutet?

Japp, en halvtimme kvar tills vallokalerna stänger.

Här är min gissning på valresultatet, ta och ge 0,5% ungefär.

Min Gissning          Vallokalsundersökningen               Slutresultat
S - 21%                               25,1%                                 24,6%
M - 18%                               18,5%                                18,8%
Mp - 11%                             11,5%                                 10,9%
Pp - 11%                               7,4%                                   7,1%
Fp - 11%                              11,4%                                 13,6%
V - 7%                                   5,7%                                 5,6%
C - 6%                                   5,5%                                  5,5%
JL - 5%                                  3,6%                                  3,6%
Kd - 4%                                  5,1%                                 4,7%
Fi - 3%                                  3,2%                                   2,2%
Sd - 2%                                 2,4%                                   3,3%

EU-parlamentet rapporterar om mandatfördelningen här.

Här kommer Aftonbladet att presentera grafik över rösträkningen
.

svt's valvaka på nätet hittar du här
.

DN har sin minut för minut-bevakning här.


Pinged at Twingly, Intressant
AB, AB2, SR, HD, SvD, SvD2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Tv4 bevakade USA-valet hela jävla natten och morgonen, men EU-valet får bara en extra nyhetssändning?

Tv4 tog girigt mot pengarna för att sända politisk reklam, troligen i miljonklassen.
Men valvaka?
Nope
.
45 jävla minuter mellan 23.10 och 23.55 i en extra nyhetssändning är allt kanalen anser att svensken har intresse för.
Ta bort reklamen så vad blir det, 30 minuter, tops?


Vi går tillbaka och kollar tv4's bevakning av USA-valet, ett vi inte kunde rösta i.Följ USA-valet i Tv4's valvaka

Strax efter halv tolv på kvällen inleds så TV4:s stora valvaka, som sänds direkt hela natten mot onsdag, och fortsätter på morgonen och förmiddagen. På plats i Sveriges ambassad House of Sweden i Washington finns TV4nyheternas Anna Lindmarker , och i studion i Stockholm leder Petra Nordlund sändningarna.


Valvakan pågår hela natten, och bjuder på direktrapportering från partiernas respektive valvakor, expertkommentarer, analyser och fördjupning - och förstås uppföljning när resultaten börjar trilla in.


Klockan 05:50 tar Nyhetsmorgon vid, med Jenny Östergren och Anders Kraft vid rodret - självklart också det live från Washington. Svenskamerikaner, experter och politiker kommenterar resultaten, och Rolf Porseryd och Bertil Karlefors rapporterar från kandidaternas egna valvakor.

 

Även Malou von Sivers och Efter tio ägnar sin fulla uppmärksamhet åt presidentvalet. Vem vann – och varför? Malou får besök av politiker, statsvetare och andra USA-kännare som analyserar och kommenterar nattens resultat. Men också av Gloria Ray Karlmark som var en av de första nio svarta elever på Little Rock Central High School i Arkansas. I dag bor hon i Sverige. Läs mer om programmet här.


Ladda upp inför valvakan med TV4 Faktas intressanta dokumentärer. Bland annat bjuder kanalen på ett porträtt av Barack Obama, på tisdag klockan 21.05. Här är hela TV4 Faktas program.


Även jag förstår att tv4 drivs av marknaden, tror de inte att de kan plocka in annonsörer till ett program så kommer det inte att visas.
Men detta anser jag vara ren och skär girighet från tv4's sida.

Att plocka in miljonbelopp på partiernas reklamfilmer och sen inte visa någonting från själva valet än en extra nyhetssändning anser jag vara motbjudande.
Motbjudande men fullt i stil med all annan bevakning från tv4 om EU-valet, när det väl var dags för debatterna är en mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt?

Jag skiter väl högaktningsfullt i partiledarna, jag är intresserad av de som faktiskt ska sitta i parlamentet och vad de har att säga.
Det fick vi lyckligvis lite av i en illa skött högljudd debatt där folk pratade i munnen på varandra nästan hela tiden och där det mest intressanta skedde efter sändningen väl var över.

Patetiskt.

Men förståeligt.

Tv4 har mängder med folk som är utbildade på USA, men deras usla kunskaper om EU hade skinit igenom om de gjort mer än en nyhetssändning.
Och där tror jag att anledningen till medias ointresse sitter.
De kan inget om EU och allt de lärt sig fram till nu är det de läst hos oss bloggare och av EP-kandidaterna själva.

Så nu när valet snart är över så kommer det bara att nå nyheterna om ytterligare fascister kommer in, om poströsterna skiftar valutgången eller om förstaklassavdelningen på flyget Stockholm-Bryssel/Strasbourg fattar eld.För övrigt ansar jag att Jan Guillou bereds alldeles för stort utrymme.
Ska ni svara, svara i press, i övrig ignorera honom.
För varje länk hans artiklar får, bereds han mer utrymme.
Och därför får artikeln ingen länkning från mig.


Fler om EU och EU-valet.
AB, SR, HD, SvD, SvD2, Farmor Gun, Jakob Dalunda, Bjärnemalm, DeepEd, Isobel, MMK, Anais.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Junilistan dubblar i sista opinionsmätningen, behåller ett mandat?

För de som missat det så dubblar Junilistan stödet i sista opinionsmätningen inför valet.


Efter att under vintern och våren pendlat mellan 0.9-2,1% så dubblar man nu till 3,8%.
För de som minns så såg det ungefär likadant ut 2004, först i sista mätningen såg man tendensen.
Nu tror jag inte det går upp till 14,5% som 2004, men däremot ser det ut som en rejäl chans att behålla ett av de två mandat man har (Lars Wohlin hoppade av till kd för att internvalet placerade honom ganska långt ner på riksdagslistan 2006, småaktighetens furste)..


Ska man se till procentsatserna så plockar man röster från m+s, i de offentliga debatterna som förekommit inför valet har de som gått tillbaka till (m)+(s) mellan valen upptäckt att den EU-kritik som framförts ofta bara är tom luft.
Det verkar dock som alla partier utom (c) och (kd) tar röster från s/m,  PP befäster sig ovanför 8%, MP är stadigt över 10%, liksom FP (en ny Paulsson-effekt gissar jag).

Det verkar vara som jag sagt förut, PP och Junilistan tävlar inte om samma röster och har aldrig gjort.
Lite allmän smutskastning från de etablerade partierna för att rätta in boskapen i ledet.
Vilket inte är en smart taktik, som synes.
Skulle vara intressant att se hur de olika partigruppskonstellationerna ser ut efter söndag.
Som HAX poängterar så kommer den kartan att ritas om ordentligt.


Valvakan blir riktigt intressant.
Framför allt eftersom så många förtidsröstat.

"It aint over 'til the fat lady sings"
som det brukar heta.


Edit:
Oj, brittiska "Tory's" propagerar för Björn von der Esch.

Edit2:
Missnöjesrösta på Piratpartiet?
Jag är faktiskt inte helt hundra på att missnöjesrösterna hamnar på PP, av de jag pratat med som röstar på PP är det nästan ingen som "missnöjesröstar". missnöjesrösterna tror jag personkryssar upp personer från långt ner på listorna för att plocka bort personer som partiledningarna tryckt in på valbar plats.
Fler om EU och junilistan.
Koppom, Ryggraden, Fritzon, Libertas, Mitt i steget.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Pirate Pontén

Henrik Pontén har fått sitt namn ändrat, i folkbokföringsregistret står han numera som Pirate Pontén.

Naturligtvis är det ett hemskt tilltag och jag kommer att fullständigt ta avstånd från sådana tilltag ...så .... fort... jag......skrattat.......klart...


Skämt åsido.Jag håller med bloggen Uppretad som säger:

"Faktum är att jag faktiskt skrattade till en liten sväng. Det finns dock inte speciellt mycket lustigt med den här historien om man tänker efter.
[...]
Det är otroligt småaktigt att göra en sån här sak och det kommer naturligtvis inte på något sätt att påverka Pontens arbete. Men hur fan är det möjligt? Jag trodde att identitetskontroll antingen via ID eller BankID var ett krav för att namnbyte skulle genomföras. Känns som skatteverket borde ta några kronor och se över sina rutiner som onekligen inte fungerar speciellt bra."

.


Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kunde verkligen åklagaren ta med Cornelis Vreeswijk i tpb-rättegången?

Detta är listan över de skivor som åklagaren valde att ta med i åtalet


Stockholm Syndrome, Backyard Babies
Skebokvarnsv 209, Joakim Thåström
A Decade of Dreams, Sophie Zelmani
A Lifetime In A moment, Emilia de Poret
Aposteln, Advance Patrol
This Is Me Now, Amy Diamond
Nåt gammalt, nått nytt, nåt lånat, nåt blått, Håkan Hellström
The Hjärta & Smärta EP, Kent
Han jobbar i affär, Lena Philipsson
Discokommiten, Max Peezay (denna skiva drogs tillbaka från åtalet eftersom Ifpi inte hade artistens tillstånd)
Son Of A Plummer, Per Gessle
Mitt Sjätte sinne, Ronin, Bananrepubliken och Petter, Petter
Snook, Svett & Tårar, Snook
Dont Blame Your Daughter, Cardigans
Till Sist, Cornelis Wreewijk
Intensive Care, Robbie Williams
Let It Be, Beatles
Hide From The Sun, Rasmus
Back To Bedlam, James Blunt
X&Y, Coldplay
Reality, David Bowie


Som ni ser är Cornelis Vreeswijk's skiva "Till Sist" med i åtalet.

Men.
Cornelis har faktiskt själv i ett dokument gett bort sin låtskatt till eftervärlden.
Kan Upphovsrättsindustrin hävda äganderätt om artisten själv testamenterat bort den?

Har visor något värde? Nu när man är död?
Så länge jag sjöng dem, fick jag dagligt bröd.
Nu ger jag dom till alla och envar.
Och jag menar att: visor tillhör alleman.
Den som ej kan sjunga lyssnar på dem som kan.
Och ingen vet vem visan skrivit har.
Visst får du ärva visorna, jag lämnade dem ju kvar.

ur Preliminärt utkast till evt. funderingar kring mitt framtida testamente, Cornelis Vreeswijk (1937-1987), en av upphovsmännen till de verk som är grund för dom i målet.Hur giltiga är dessa strofer av Cornelis?

Framför allt, kan upphovsrättsindustrin verkligen hävda att de för hans talan när han bevisligen själv ansåg att hans musik ska spridas fritt?Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Om Övervakningsförespråkarnas märkliga förmåga att hålla sig anonyma.

Henrik Bränden gör en intressant iakttagelse i kommentarsfältet till hans egen artikel "Låt Upphovsrätten vila i frid"


"Kanske är integriteten ändå viktig ... Jag har nu läst igenom över hundra reaktioner på min artikel och förundras över att ingen av dem som tror på mer och hårdare kontroll över enskilda människors datorer och internettrafik uppträder under fullständigt namn. Gissningsvis beror det på att man vill vara anonym på nätet. Kanske dags att tänka en vända till över vad som händer med integriteten ifall samhällets börjar använda alla sina maktmedel för att upprätthålla dagens ekonomiska upphovsrätt?
Henrik Brändén "


Jag håller med och har exakt samma erfarenheter vad gäller mitt eget kommentarsfält.
De som är för mer övervakning har mer ofta än frihetsförespråkarna ogiltiga mailadresser, använder i högre grad anonyma IP-adresser och påfallande ofta en signatur som inte är "spårbar" till en fysisk person.

Fler som känner igen er i detta?Är min signatur "Scaber Nestor" anonym?

Nja, googlar man på det hittar man bland de första resultaten vem jag är, så jag kan bara konstatera det jag försökt berätta på andra håll att jag inte skapat signaturen för att vara anonym, det tillhör det normala att man på nätet använder sig av signaturer på chattar och diskussionsforum för att bli lätt igenkännbar.
För mig är det fullt naturligt och det skiljer inte så våldsamt mycket mellan hur jag är i min blogg, på chattar, i forum och i verkliga livet.

Jag anser att man har full rätt att hålla sig anonym och det ska respekteras av alla, inklusive rättstater.
Men om man förespråkar total transparens med orden "Har du rent mjöl" så är det fantastiskt korkat att samtidigt gömma sig bakom en anonym signatur.
Fler om anonymitet och övervakning.

DN om de nya temporära telefonnumren man kan knyta till sitt abonnemang för att hålla sig anonym.
Calandrella gillar inte ordet "Medborgarrätt"
Sydsv, IDG, MiniMaliteter, Le domaine d'Anais.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Vem ska kontrollera internet?

Bambusersändning av lunchmöte om internet law, vem ska ha kontroll över nätet?

Jag kollade på det live och trots att det hackade så förbannat så var det en av de mest intressanta diskussionerna jag sett hittills i ämnet, lyckligtvis så är det få hack i eftersändningen.
Tyvärr saknas första 15 minuterna.


Medverkar gör bla Erik Josefsson (v), Zaida Catalán (mp), Catarina Renman Claesson, forskare inom immaterialrätt, Rick Falkvinge (pp).
Anordnare är IVA-projektet "Ambient Sweden".


 


Glöm inte nätverkets debatt på Stockholms Central idag
.


Erik ska också försöka streama.
Fler om internet och internetkontroll.
SvD, E24, IDG,
Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Fond upprättad för de som utsätts för upphovsrättsindustrins häxjakt på privatkopierare.

Då var integritetsfonden igång som ska ge de som utsätts för upphovsrättsindustrins häxjakt viss säkerhet så de kan stå mot orimliga krav och olagliga hotbrev.Hämtat från hemsidan.


Integritetsfonden.

"Integritetsfonden för Ipred-stämda sätter igång!

För ett par veckor sedan bildades Integritetsföreningen på initiativ av Lage Rahm, riksdagsledamot MP, Maria Ferm, språkrör för Grön Ungdom, och Peter Sunde från The Pirate Bay.

Fonden är till för att garantera rättssäkerheten för de som blivit stämda med anledning av Ipred-lagen. Sverige har i och med Ipred-lagen outsourcat polisiär verksamhet till storföretag och åsidosatt både rättsäkerhet och personlig integritet på vägen."


Om fonden.

Integritetsföreningen - garanterar rättssäkerheten för Ipred-stämda.

I april 2009 bildades Integritetsföreningen (på initiativ av Lage Rahm, Maria Ferm och Peter Sunde).

Integritetsföreningen driver Integritetsfonden som är till för att garantera rättssäkerheten för de personer som blivit stämda med anledningen av den så kallade Ipred-lagen.
Vår uppgift är att hjälpa till genom att säkerställa möjligheter att få rättegångskostnader betalda, och genom att erbjuda kompetens. Vi samarbetar med duktiga jurister och har många tekniska experter tillgängliga.

Ipred-lagen började gälla i Sverige den 1 april 2009 och ger upphovsrättsindustrin rätt att få ut information om människor som de misstänker för illegal fildelning genom ett så kallat informationsföreläggande. Sedan kan de välja att stämma dessa i civilrättsliga domstolar.Hjälp till.

Om du vill stödja integritetsarbetet så finns det flera möjligheter. Det enklaste och mest akuta är att fylla bankkassan så vi har möjlighet att anlita advokater och experter för att åta sig fall.
Det kan man göra genom att skänka valfritt belopp till bankgirokonto 408-0248.

Om du annars har en bra kompetens (teknisk, juridisk eller sådant) så vill vi såklart ha hjälp av dig för att förbättra vårt arbete! Du kan skicka epost till oss på info snabel-a integritetsfonden punkt se.
Varför kallar jag det privatkopiering i rubriken och inte piratkopiering?
Pirat eller Privat.Fler som skriver om Integritetsfonden.
DN, Maria Ferm, Gustaf Wiklund, Farenheit, Experience No1,
Pinged at Twingly, Intressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Hur många EU-kandidater skulle gå med på en integritetscertifiering?

Centeruppropets integritetscertifiering gäller visserligen bara centerpartistiska EU-valskandidater, folkvalda och politiskt aktiva.

Men det vore intressant att se hur många som skulle ställa sig bakom det öht?
Det som är bra med certifieringen är att de blir lätt identifierbara, det som blir svårt när lugnet lägger sig efter valet vilka som följer upp det.
Men det är mest en retorisk fråga, jag tvivlar inte en sekund på att de aktiva bakom Centeruppropet inte skulle tvivla på att dra tillbaka certifikatet för de som missköter förtroendet.

Så här ser det ut.

Som kandidat/folkvald/politiskt aktiv för Centerpartiet stödjer jag följande principer:

  • Lagar, förordningar och direktiv som införs i Sverige och EU skall alltid vara förenliga med Europakonventionen för mänskliga rättigheter.

  • Kommunikation i alla dess former mellan människor skall vara fredad från statlig insyn, förutom vid brottsutredning.

  • Utredning om brott skall endast få utföras av instanser inom rättsväsendet.

  • Lagstiftning inom Sverige och EU skall alltid ske med full transparens för medborgarna.
Erik Josefsson (v) har med sitt vallöfte satt ordentlig press på de andra EP-kandidaterna.

Jag lovar rösta nej till ACTA i parlamentet om inte riksdagen får rösta om ACTA innan rådet når en politisk överenskommelse.

Läs också hans inlägg om mjukvarupatent.


Carl Schlyter (mp) har fått pris som den som är bäst på öppenhetsfrågor av den brittiskbaserade organisationen "Open Europe"


Infrastrukturminister Åsa Thorstensson (c) och Socialdemokratiska EP-kandidaten Anna Hedh har i politikerbloggen haft ett replikskifte.
Intressant läsning.
Men efter att ha varit direkt involverad i att avslöja Åsa Thorstensson och hennes politiskt sakkunnige Henrik Hanssons falskspel runt telekomdirektivet så kan jag rakt av säga att jag inte litar på henne inom något område längre.


Ahmad Batebi är en Iransk frihetskämpe som bedriver sin kampanj för demokratiska rättigheter i exil.
Ett av de verktygen han har är internet.
Via internet kan han hålla kontakt med sina vänner och likasinnade i Iran, stödja de demokratiska och progressiva krafter inne i landet som faktiskt vill ta bort mullornas makt och göra Iran till en demokratisk stat.
Nu verkar Europa och Sverige vilja ta bort det verktyget för honom.
Upphovsrättsindustrin kommer genom sina små instick i Telekompaketet och ACTA-avtalet om "Lawful Content" och viljan att dela upp internet i samma sorts regioner som  vi har att rätta oss efter om vi vill se på dvd, slå undan fötterna på frihetskämpar över hela världen, och detta för att de inte tjänar tillräckligt med pengar.
Men lyckligtvis verkar det finnas iaf några som vill hindra IFPI's framfart.
PP vill skydda nätintegriteten i en EU-lag
.
Riktigt bra idé även om den inte är helt ny, jag känner igen principen från den amerikanska organisationen "save the internet" som kört kampanj om det i 10 år och norska Post- og teletilsynets definition av användares rättigheter.
Men att definiera det i en EU-lag blir en förstärkning till det som redan står i Europakonventionen och uppenbarligen behövs det med tanke på de Franska HADOPI och LOPPSI-lagarna.Glöm inte nätverket Svart Måndag's EU-valsdebatter.


Och varför är det så svårt att låta de som faktiskt kandiderar till Europaparlamentet vara med på valaffischerna?
I ärlighetens namn är det ett otyg av partierna att låta partiledarna ta upp även det här utrymmet.


Polismetodutredingen.
Från Mark Klambergs blogg:
Justitieombudsmannen, Mats Melin ger nog den kraftigaste kritiken.

"Med den tolkning av vad som avses med övervakning av stor omfattning som ges i författningskommentaren skulle undersökningsledare och åklagare få en i det närmaste obegränsad rätt att själva fatta beslut om hemlig teleövervakning, givet att det inte finns någon skäligen misstänkt för brottet. Det anser jag inte vara godtagbart.
"


Jag kopierar detta av HAX.
Aftonbladet ägnar i dag tre olika artiklar åt att dissa piratpartiet. Det blir lite fånigt.


Hur många liv ska det kosta innan man synar Monsanto?


Fler som skriver om EP-valet:
SvD, HD, DN, HD2, Birger, ArbetarInitiativet, kulturbloggen, ledarbloggen, Veronica Svärd, Jinge, Opassande, Calandrella, Le domaine d'Anais, MMK,

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Handling och Konsekvens.

Alla handlingar har konsekvenser.

I mitt liv har jag vid flera tillfällen fått ultimatum, gör du inte ditten så gör jag datten o dyl.

För det mesta så ordnar allting upp sig, men inte alltid, här är tre anledningar till att det inte gör det.


1. Jag gillar inte kompromisser, något jag tror de flesta av mina regelbundna läsare har lyckats klura ut, för mig är det ett gissel att många politiker inte har cohones nog att förkasta förslag, hur usla de än är, för att de drabbats av kompromissjukan.
Detta gäller även personer utanför den politiska sfären, vissa saker är inte värt att kompromissa om.


2. Om jag är i full fart med att göra vissa saker på min egen tid så bör folk lita på att det ligger en tanke bakom.
För jag tror alla känner till det man brukar säga om hemligheter, de är bara hemliga tills man berättar för nån, sedan är det bara en tidsfråga innan alla känner till det.


3. Det finns en tid för allt,  jag anser att det finns en tid där ett visst beteende är acceptabelt, men vid andra tillfälled helt åt h-e fel.
Om jag tex står och jonglerar med 3 motorsågar är det nära på brottsligt dumt att knuffa på mig för uppmärksamhet, detta eftersom jag har min koncentration på något annat och du riskerar att skada dig om det jag jonglerar med trillar över dig.
Ger man mig däremot tid att jonglera klart så är det bara att knacka på axeln så har man min uppmärksamhet, utan problem.


Så, några frågor?
Ställ dom i hörnet därborta.


Läs även andra bloggares åsikter om ,
Pinged at Twingly, Intressant

Sommarens "Gå bort-present", Bok eller Bordsfläkt?

Idag var det som vanligt gassande hett och jag sade halvt på skämt på twitter att jag ansåg att sommarens "gå bort-present" är en bordsfläkt.

Nu har detta blivit en tävling hos bloggen "sjumilakliv" och jag är inte sen med att plocka upp handsken.

Så, vad är sommarens Gå Bort-Present?


Bordsfläkt eller en bok?


Här har vi fler som gillar bordsfläktar :)
Mcus, Näthatarna, Amle, Hannes & Caroline.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Tigger Rick så tigger alla partiledare, alla kan inte ha LO eller Svenskt Näringsliv i ryggen.

Aftonbladets rubrik är vansinnig, men artikeln tror jag är, jämförelsevis med mycket annat som skrivits de senaste veckorna sedan PP ansågs vara ett reellt hot mot de etablerade partierna, relativt sanningsenlig.

Jag har sett många skriva i kommentarsfältet till AB's artikel att detta skulle vara smutskastning, men isf undrar jag vad i artikeln, även om den är något vinklad, som inte är sanningsenligt?
Jag tvivlar på att det är AB som obäddat sängen, lagt kondomer på golvet och ord i Ricks mun.Edit, jag ser att Aftonbladet bytt rubrik i sin nätbilaga, problemet är att i papperstidningen är det svårare att ändra, något som Expressen väl vet om sedan nån vecka tillbaka.Fler som debatterar artikeln:
Swartz, Badlands Hyena, MMK, Jinge, Erlandsson, JJ.N,
Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

RSS 2.0