FRA 1.0 blev FRA 2.0 som blir FRA vadå?

Från början skulle all trafik övervakas i realtid utan några större restriktioner i FRA-lagen 1.0, detta ansågs inte alls integritetskränkande av många, men trots allt var det några av oss som missförstod våra folkvaldas axioma godhet utan protesterade mot massavlyssningen (el signalspaning i nyspråk)

Då kom FRA-lagen 2.0, där vägen till det restriktionslösa övervakandet visserligen blev lite längre men trots allt inget större hinder, lite som att sätta en förlängningskabel till en lampa och kalla det en restriktion av elförsörjningen.


Nu, efter några vändor fram och tillbaka kommer FRA vadå?

Jag tror fullt ut att det idag inte finns en enda riksdagsledamot som kan förklara hur denna lagen ska fungera annat än genom syften.
Men som bekant så kantas vägen till helvetet av goda intentioner och det är den vägen den byråkratiska demokratin Sverige är på väg åt just nu.


Det är dags att de som först röstade igenom FRA-lagen mot löften om förbättringar nu tar sitt ansvar och röstar väck den igen.

FRA-lagstiftningen och beredningen av det är ett skämt och ett hån mot rättsäkerhet och de demokratiska principerna.

Jag säger återigen.

RIV UPP, GÖR OM, GÖR RÄTT!


SvD, NyT, MMK, Jaksjo, DPU, Klamberg, Opassande, HAX.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Politisk censur i TV4.

Hämtat från Björn Jonasson (jl)
Hej!

Jag vet inte om ni läst det men inför valet i juni så har samtliga riksdagspartier fått erbjudande om att göra TV-reklam i TV4. Rabatten på detta erbjudande uppgår till 84 % av ordinarie priser och är således en mycket bra deal.

Junilistan har inte fått detta erbjudande och kommer inte så heller att få. Vi kommer heller inte att få vara med i Nyhetsmorgon som nu sju söndagar fram över kommer att presentera en kandidat från varje riksdagsparti.

Att TV4 inte erbjuder Sveriges tredje största EU-parti något som helst utrymme är högst anmärkningsvärt. Tidningen Resumé har skrivit om deta och SVT:s Kulturnyheterna och Rapport på webben intervjuade Sören Wibe om detta i fredags.

Historien från förra EU-valet uppreparsig, då vi utestängdes från fleratalet debatter. Att etablissemanget inte vill ha oss med bekräftas åter en gång. Att flera hundratusen medborgare röstade in oss i parlamentet verkar man förbise.

Agera gärna på egen hand med insändare eller sprid det vidare på annat sätt så folk får reda på detta. Att demokratin fått sig en knäpp på näsan är ingen underdrift.

/Björn

[email protected]
Det som skrivits om detta som är mer allmänt känt är att Sverigedemokraterna inte heller fick ett sådant erbjudande.Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Musik-köpare uppmanad att stjäla av Warneranställd.

Från Bloggtidningen."Tweeten ovan är från Warner Musics, Terje Pedersen. Adresserat till en bloggare som klagar på att han inte kan köpa sin favoritmusik trots att den finns i Itunes. Erbjudandet gäller bara amerikanska kunder.

Då svarar Pedersen att han tycker att bloggaren skall stjäla musiken och skriva om det på sin “skitungeblogg”."
Ovanstående bråk handlar om att ett norskt fan av bandet "Dave Matthews Band" som beklagade sig på twitter att han inte kunde köpa senaste skivan på Itunes eftersom erbjudantet bara gällde amerikanska köpare.

Musikbranchen förnekar sig inte, trots att internet idag inte känner landsgränser så delar de tom upp releaserna av en digital musikfil i länder.
Varför ska man inte få köpa musik i digital form samtidigt oavsett var i världen man befinner sig?

Detta har iaf orsakat ett rabalder i norska bloggosfären, förhoppningsvis leder det till ytterligare uppmärksamhet mot att upphovsrättsindustrins intresse av att skapa användarvänliga format är ganska lågt.
De är mer intresserade av att betala jurister och "diskussionsforum" för att bibehålla ett utdaterat upphovsrättssystem.
Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Svart Måndag's nya hemsida och forum öppnat, välkomna.

NSM-Sverige bloggen.


Så, efter en tid av hårt arbete och stor ängslan presenterar vi vår nya hemsida och forum.

Det kan verka spartanskt till en början, men vi vill att hemsidan ska byggas upp av användarna själva, att forumets kategorier ska utökas efterhand vi ser debatterna utvecklas.

Berätta era önskemål på forumet, berätta om ni kan hjälpa till med moderering och ifall du är websidebyggare och känner att du kan hjälpa till med driften på din fritid så ska vi bygga upp en bas med flera websidebyggare och programmerare så allting inte hänger på en eller två personer.

Kort sagt, nu kör vi.Välkomna in.

Hemsidan

Forumet

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Tack och hejdå LastFM - LastFM Ty BB cya...not.

För någon månad sedan fick jag reda på att LastFM funderade på att börja kräva betalt för sin gratistjänst, jag bloggade upp det lite tillsammans med ett stort antal andra och samtidigt så hade debatten i andra länder blivit så hård att LastFM beslutade att vänta med det.

Men nu är det alltså genomdrivet.

Kort sagt.

LastFM's ägare ansåg att de inte tjänade tillräckligt med pengar utanför Storbritannien, USA och Tyskland och därför ska invånarna i alla andra länder diskrimineras genom att samma utbud som de tidigare nämnda länderna får gratis ska nu vi betala för.


Detta är oacceptabelt och jag stänger härmed ner min LastFM-sida och jag uppmanar alla att göra detsamma.


Antingen så ska alla betala abonnemangsavgifter eller också ingen.
Jag är så jävla trött på denna industri som får speciallagar skrivna för att rädda sina egna utdaterade affärsmodeller men som inte skulle klara av att göra ett användarvänligt koncept som gällde alla oavsett var de bor om de så hade en pistol mot tinningen.

Jag hade gärna ställt upp med en månadsavgift för grundkonceptet är faktiskt bra, men inte när det går till på det här viset.
Då väntar jag hellre på nästa tjänst som dyker upp som faktiskt har respekt nog att behandla alla användare lika.


Facebook-grupp skapad.


About one month ago I learned that LastFM thinking of starting to require payment for their free service, I wrote about it and som did numerous of others and LastFM decided to porspone the decision.

But now it is implemented.

In short.

LastFM's owners felt that they did not earn enough money outside the UK, USA and Germany and therefore, the inhabitants of all other countries are to be discriminated against when charged a fee for a service UK/US/Ger can have for free.


This is unacceptable and I hereby closes down my LastFM page, and I urge everyone to do the same.Either all should pay subscription fees or none.

I am so fucking tired of this industry, which get special laws written to save their outdated business models, but that would not be able to make a user-friendly concept that all can be a part of no matter where they life if their life dependent on it.

I would gladly put up with a monthly fee for the basic concept is actually good, but not when it goes down like this.
Then I would rather wait for the next service that comes up that actually has respect enough to treat all users equally.
Facbook-group created
.


billboard, Pocket, Yuval ararat, the world wont listen, music ally, record industry blues, SvD, Metro, Guardian UK, BBC News, Ars Technica, DN.
Softtype, TKJ.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kan vi nu fastställa jävet? (TPB-domaren och SFIR-remissen)

Historik:
http://scabernestor.blogg.se/2009/april/norstrom-har-tatare-band-till-upphovsrattsind.html

I TPB-Rättegången så representerades upphovsrättsindustrin av Henrik Pontén, Peter Danowsky och Monique Wadstedt.
Samtliga sitter tillsammans med Norström i SFU.
Monica Wadstedt och Tomas Norström har dömt i tvistemål tillsammans genom stiftelsen .SE

Norstedt är också (styrelse?)medlem i SFIR. (Svenska Föreningen för Industriellt Rättsskydd)

Plussa på att Norström var den som beordrade Bahnhof-razzian 2005.Nu hittade jag detta i kommentarsfältet hos Jakob Heidbrink
(även Zac hittade samma kommentar)

(signaturen Teo)


http://www.sfir.se/Remisser/Remissehandel.PDF


REMISS DS 2001:13 från SFIR - Svenska Föreningen för Industriellt Rättsskydd.


Föreningen anser att det bör kunna ställas ansvarsgrundande krav på en tjänsteleverantör såsom mellanhand.

Sådana krav behöver inte endast relatera till hur de förhåller sig till innehållet i vad som förmedlas utan även till hur mellanhanden har inrättat sina tjänster tekniskt, ekonomiskt eller personellt till att förhindra konflikter med de intressen som uppbär ansvarsreglerna i deras relation till innehållsförmedlingen. Direktivet syns inte uppställa hinder mot en sådan ansvarsutvidgning. Den som etablerar ordningar för att inte nås av kännedom om informations olaglighet, eller som reser hinder mot att få kännedom därom, bör kunna nås av ansvar härför


Ansvarsfrihet bör mer allmänt inte gälla för den som inrättar sin verksamhet som tjänsteleverantör till att etablera system som omöjliggör skyndsamma ingripanden eller eljest innebär kringgåenden av de syften som uppbär avvägningen av ansvar enligt direktivets syften. 

 

Hur ska man som domare kunna döma i ett mål 2009 där man redan 2001 var med och konstaterade i ett remissvar att handlingen (länkande till upphovsrättskyddat material) ska vara olaglig?

 


SvD, DM, Metro, Realtid, DN. Proj0, DI, SydSv. AB.DN2, DN3, NyT, SvD2, SMP, KvP, SydSv, SvD3, DN4, SvD4, Expr,
Jinge, Satmaran, Annarkia, HAX, Yngre MedelåldersBloggen, Nulla dies Sine linea, Farmor Gun, Henrik Nyberg, Juristens funderingar.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Knappnytt om TPB-domen (Lundademon)


Haha, knappnytt äger.


Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Norström har tätare band till upphovsrättsindustrin än han sagt hittills.

Visst, det kan vara en slump att Tomas Norström blev domare i Pirate Bay-målet , men i skenet av de organisationer han tillhör och vilka han frotterar sig med på fritiden så tror jag inte att så är fallet.

Speciellt inte när banden går en bit tillbaka i tiden.

I TPB-Rättegången så representerades upphovsrättsindustrin av Henrik Pontén, Peter Danowsky och Monique Wadstedt.
Samtliga sitter tillsammans med Norström i SFU.
Monica Wadstedt och Tomas Norström har dömt i tvistemål tillsammans genom stiftelsen .SE
Norstedt är också medlem i SFIR.

Plussa på att Norström var den som beordrade Bahnhof-razzian 2005.


Nu borde detta vara tillräckligt graverande.

Men.

Så fick jag detta presenterat för mig.

-------- Original Message --------
Subject: RE: domare lobbar för patent?
Date: Wed, 12 Jul 2006 12:25:04 +0200
From: SCHLYTER Carl <carl.schlyter@europarl.
europa.eu>
To: Erik Josefsson <[email protected]>Här kommer den inbjudan vi fick:

Lunchseminarium den 3 maj 2005 om datorrelaterade uppfinningar

Tid: 13.00 - 14.30

Plats: Sveriges Representation, Square du Meeûs, 30 (konferensrummet
plan 8)

Direktivförslaget om datorrelaterade uppfinningar är ett av de mest
tekniskt komplicerade förslagen vi har samarbetat kring. Inte minst är
svårt att få en klar bild av vad en datorrelaterad uppfinning är.

Mot denna bakgrund skulle jag vilja bjuda in er till ett tekniskt
inriktat lunchseminarium. Syftet är att ge en bild av vad en
datorrelaterad uppfinning är och hur patentprocessen ser ut. Vidare är
tanken att vi skall få en bild av det nu gällande rättsläget.

Vid seminariet kommer överingenjören Jan-Eric Bodin, PRV, och rådmannen
Tomas Norström
, Stockholms tingsrätt att medverka. Dessutom medverkar
rättssakkunnige Jonas Pontén, Justitied
epartementet och rättsrådet
Henrik Kjellin från representationen.

Representationen bjuder på lunch i samband med mötet. Anmälan sker per
e-post till [email protected] senast torsdagen den
28 april.

/Mvh
Jeanette


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
 You received this message because you are subscribed to the Google Groups "FRI-aktiv" group. To post to this group, send email to [email protected] To unsubscribe from this group, send email to [email protected] For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/fri-aktiv?hl=en
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Så, Rådman Tomas Norström har lobbat för mjukvarupatent i EU?

För sig själv är inte detta speciellt sensationellt, men med det som kommit fram om förhållandena mellan Norström och upphovsrättsindustrins jurister i TPB-rättegången så är det enormt graverande.


Finns det öht någon inom upphovsrättsindustrin Norström INTE har arbetat med?förklaring
(datorrelaterad uppfinning i just detta fallet = mjukvarupatent, fråga Christian Engström vad det är för något, han jobbade mot det under ett års tid i Bryssel.)Uppdatering:
Bara en tanke.
Med tanke på att Tomas Norström och Christian Engström kämpat mot varandra tidigare (ovanstående mjukvarupatent), kan detta ha inverkat också på domslutet?


Uppdatering2.

Norström har lobbat för skärpt lagstiftning inom immaterialrätt under ganska lång tid.
http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?sok=tomas+norstr%C3%B6m&titel=&datum=&tom=&sort=rel&nid=20001&a=s#soktraff

Utdrag ur "7. Skärpta åtgärder mot immaterialrättsliga intrång"
Enligt en lagrådsremiss den 28 oktober 1993 (justitiedepartementet) har regeringen beslutat inhämta Lagrådets yttrande över förslag till lag om ändring i varumärkeslagen (1960:644), m.m.
Förslagen har inför lagrådet föredragits av kanslirådet Tomas Norström.


Tror du inte man hittar Jan Rosén, ordförande i SUF och regeringens speciella utredare i upphovsrättsfrågor har ett finger med i syltburken också...

Statens offentliga utredningar 2000:30 sou 2000 30
21 NÖD (Nämnden för överprövning av domännamn),
består av två ordförande samt en lista på fem ledamöter som klaganden kan välja bland i samband med att ett ärende skall prövas. För närvarande är professor Jan Rosén (Handelshögskolan) och rådman Tomas Norström (Stockholms tingsrätt) ordförandeDN ställer en vettig fråga:
Ord som ”skandal” och ”häpnadsväckande” används flitigt och diskussionerna om olika företags och lobbyverksamheters inflytande över det svenska rättssystemet går heta. Än så länge verkar just de resonemangen vara förlagda till bloggosfären. Frågan är hur länge de stannar där?SvD, DM, Metro, Realtid, DN. Proj0, DI, SydSv. AB.DN2, DN3, NyT, SvD2, SMP, KvP, SydSv.
Jinge, Satmaran, Annarkia, HAX.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,Jävig domare i TPB-rättegången.

http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?ProgramId=1646&Artikel=2785979


Domaren är medlem i samma förening som Henrik Pontén, Peter Danowsky och Monique Wadstedt.
Svenska föreningen för upphovsrätt (SFU)

Domaren sitter i styrelsen för Svenska föreningen för industriellt rättsskydd (SFIR)


Samt jobbar extra för Stiftelsen .SE
En förening som vi även hittar Monica Wadtstedt i.


Är det någon som vågar komma med påståendet att denna domen inte diskuterats fram tillsammans och i samförstånd mellan rådman Thomas Norström och representanterna för upphovsrättsindustrin?


Uppdatering:
Hur ska detta öka respekten för rättssamhället för en generation som växt upp med ett visst måt av politikerförakt?
När domare i upphovsrättsrättegångar gnuggar armbåge med ena parten i målet och när Regeringen utser en upphovsrättsrepresentant för att utreda upphovsrättsfrågor?
(svar, vill man ha rätt svar på en fråga ser man till att rätt personer får frågan)


Vänskapskorruption sticker i ögonen.

SvD, DM, Metro, Realtid, DN. Proj0, DI, SydSv. AB.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Tillägg 138 gick igenom (igen), Torstensson, respektera omröstningen.

Japp, tillägg 138 vann omröstningen med förkrossande 40 för och 2 mot (4 nedlagda röster).


Jag vill tacka Christofer Fjellner, Erik Josefsson, Gunnar Hökmark, Eva-Britt Svensson, Lena Ek, Göran Färm och alla andra politiker och opinionsbildare som arbetat hårt för att få igenom tillägg 138.
Men det som verkligen tippade vågskålen helt över måste vara de hundratals privatpersoner som mailat och ringt, inte bara svenska parlamentsledamöter utan också ledamöter från andra delar av EU.


Men det finns ett stort hinder kvar, den svenska regeringen.
Om inte Åsa Torstensson vill tillsammans med tillräckligt många andra politiskt ditplacerade röstare, så är 138'an fortfarande körd.

Därför.

Torstensson, detta är tredje omröstningen där en enorm majoritet röstat mot ett avstängande av medborgare från internet utan rättslig prövning.
Dags att respektera det.

Hansson, det har varit en intressant debatt men nu bör den avslutas.
Du vet lika väl som jag att mycket i EU handlar om att harmonisera lagstiftningar och får några av de större länderna igenom skrivelser av slaget som den franska HADOPI-lagen så kan bara Sverige vinna striden genom att dra det inför domstol, en domstol som kanske inte ens ger Sverige rätt.
Och i ärlighetens namn så är Sverige inte direkt kända för att dra saker till sin spets.I övrigt vill jag lobba för Olof's blogg. som presenterar gästbloggaren Ahrvid Engholm
Varför?

Kolla detta citatet.
"Jag anser att kopiering av informationsmängder för enskilt bruk (privatkopiering) bör vara lagligt. Människan måste ha en zon omkring sig inom vilket hon är suverän, och den får inte inkräktas annat än av mycket tunga externa skäl - upphovsrätt når inte på långa vägar upp till ett sådant tungt skäl."

SydSv, NyT, SvD, DN, Metro, Cybernormer, Ekot, La Quadrature, Prylblogg, Techrisk, Projo, Le domaine D'Anais.
AB.
Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Det finns konst jag tycker om och konst jag inte förstår mig på.

Konst jag gillar:

Ett överraskande musikstycke, gatukonst i Malmö, politiska budskap på oväntat vis, religiösa provokationer.


Konst jag inte förstår mig på.

Feminist kissar på scen, förstörandet av tunnelbanevagn,Vad jag inte har är rätten till att utifrån mitt eget perspektiv avgöra vad som ska vara tillåten konst och vad som ska vara förbjudet.
Då kan jag lika gärna börja ta avstånd från yttrandefriheten för att jag inte gillar vissa åsikter.

Om en konstnär är beredd att ta de juridiska konsekvenserna av sitt verk och det inte skadar någon ofrivillig ser jag ingen anledning till att hindra denne konstnär att utöva sin konst.


Konstfacks agerande att tillsätta ett juridiskt råd är direkt osmakligt och hör inte hemma i en konstakademisk värld.
Frågan jag ställer mig är varför konstfacks ledning får fortsätta vara konstfacks ledning?

Kan man inte ställa upp för sina elever utan klistrar censurlappar för att spela säkert, då har man inte där att göra.
Att kultursektorn får mångmiljardbidrag kan man ha åsikter om, men börjar man sätta upp regler för vad som ska vara tillåten konst och vad som inte är det har man trampat in på en stig som borde försvunnit tillsammans med berlinmurens fall.

Men å andra sidan går den politiska sektorn åt det hållet redan, så varför skulle inte den bidragsberoende kultursektorn (byråkratin alltså) följa efter?

4.33Malmö gatukonst:
Dead politician society.Satan bajsar.

knst, Newsmill, designprocessen, SvD, SvD2, Kultur från insidan, 100 steg till, SvD3, AB, Dopplereffekten.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Thomas Bodström har (äntligen) svarat på Riksdagssvar.se

Jag gör det lätt för mig och kopierar rakt av från sidan.

http://riksdagssvar.se/thomas_bodstrm

Thomas Bodström (s) 

Thomas Bodström (s) har lämnat följande svar på de fem frågorna. Vi vill passa på att tacka Thomas Bodström för att på detta sätt visa sitt ansvar som förtroendevald. Synpunkter, information och bakgrund till varje enskild fråga kommer inom en snar framtid att läggas upp på denna sida.


1. Den information som staten får tillgång till genom FRA-lagen kan användas för att bedriva åsiktsregistrering.

   Ja - Det stämmer

2. Personuppgifter som avslöjar ras eller etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening eller som rör hälsa eller sexualliv får användas som sökbegrepp i FRAs databaser. Dessa personuppgifter får överföras till annat land.

   Ja - Det stämmer

3. Enligt Europakonventionen är det stor skillnad mellan ett brev skrivet på papper och ett elektroniskt brev.

   Nej - Det stämmer inte

4. Denna undersökning genomförs med hjälp av en dator placerad utanför Sveriges gränser. Om den s.k. FRA-lagen varit i kraft hade dina svar automatiskt överförts till en statlig myndighet.

   Vet ej

5. Tillgänglig information visar att vi idag är utsatta för allvarliga hot och att vi får ett nödvändigt skydd mot dessa genom att spana på all elektronisk kommunikation som passerar landets gränser.

   Nej - Det stämmer inte

Kommentar

Thomas Bodström har inte lämnat någon kommentar.

Gött, nu ska han bara ändra åsikt  vad gäller datalagringsdirektivet, ta debatten ang Ipred, berätta vad i h-e som står i ACTA, säga till sina socialdemokratiska partikamrater i EU att stötta tillägg 138 samt hjälpa till att stoppa FN's Q6/17.

Hur lång tid kan det ta?
Ett par dagar, en vecka max...Bodströmsamhället,

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Google...bay?

http://www.google.com/cse?cx=003849996876419856805:erhhdbygrma&ie=UTF-8&q=&sa=SearchPinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

telekompaketet.se - sista dagen att påverka i rätt riktning.

Jag har skrivit om det förr, flera andra likaså.

Morgondagens omröstning om tilläggen till telekompaketet kan bli det helt avgörande om Internet ska fortsätta vara den idag största källan till information vi har, eller om den ska börja styckas upp och säljas tillbaka till oss som tjänster.

telekompaketet.se är platsen ni ska gå till för att få råd och tips.


Så här gick det till vid bildandet av "lobbyorganisationen"


Hämtat från XOR
aka Kalle Vedin, Piratpartist samt Nätverkets kontaktperson i Göteborg.


Igår var det en eftermiddag med föreläsningar på Chalmers. Vi fyllde salen som hade plats för 200 personer i 6 timmar så jag antar att det var intressant.

Bambuser strulade så föreläsningarna skickades inte ut live. För er som inte var där eller vill lyssna en gång till: Tamm klipper ihop filmerna och lägger upp dem på youtube (arbete pågår). Utan henne hade det inte blivit någon film, så det ska hon ha tack för :) Johan Borg har redan fixat ljudupptagningar av alla föreläsningarna.

Föreläsare var: Johan Söderberg, Intensifier, Christian Engström, Erik Josefsson, Christian igen & Mikael von Knorring
och på slutet en debatt mellan representanter från centerpartiet, kristdemokraterna, miljöpartiet, piratpartiet såklart och vänsterpartiet.

Efter föreläsningarna drack vi öl, och tillsammans med Erik bestämde vi som satt runt bordet för att bilda en lobbyorganisation för att implementera tillägg nr. 138. (Det var då någon började tala om telekompaketet.se?) Sedan bar det iväg till en liten hemmafest där vi skrev ihop det förra bloginlägget och började måla på vår banderoll. Festen bambusades och ni som råkade kolla in där kunde lyssna på Christian när han sjöng piratvisor :)
Ännu fler som skriver om telekompaketet. (aka länkhoreri)
DOOM4, Det Progressiva USA, Olof's blogg, Nemokrati, Åsiktskanonen, Sjumilakliv, Veronica Svärd, Den Dynamiska Spiralen, Sugbloggen, zxvfDesign, Blag, Free Discursion, Isobel Hadley-Kamptz, FF&F, Linuxportalen, Defekten, Innan det sker, UD/RK, Per pladdrar på, DN, DN2, SvD, Nina, Rakt i ansiktet, Yami och Pandorna,

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Självklart ökar antalet europositiva, 9 av 10 artiklar om EMU är positiva till ett byte.

Klart som fan att det helt plötsligt ska folkomröstas igen om euron, nu när media äntligen vänt opinionen.

Jag skummar igenom nät-tidningarna dagligen och jag kan inte visa statistik på det, men i riksmedia är det min uppfattning att europositiva artiklar har fått mycket mer spaltmeter i EMU-frågan.

Det kanske var för uppenbart förra gången när Svenskt Näringsliv öppet gick ut och stöttade Ja till Euro-kampanjen med enorma summor och trots allt så vann förespråkarna för egen valuta.


Nu är det bara ledarskribenter, journalister och ekonomiprofessorer som uttalar sig och då är det lite mer trovärdighet, men jag kan inte låta bli att ställa frågan till mig själv varifrån deras senaste julbonus kom.
Att Bonnierfamiljen har sina fingrar i de flesta nyhetsredaktioner är ingen hemlighet, inte heller att de har stort inflytande i Svenskt Näringsliv.

Dessutom, vilka ekonomer var det som orsakade krisen till att börja med?
Kvartalskapitalismens ansikte visar sig inte denna gången, men var så säker ppå att det döljer sig i skuggorna.


Men visst, i recession är det en riktigt bra ide att binda upp sin valuta mot länder vars ekonomi är ännu sämre och har långt fler arbetslösa.
Jag menar, vad skulle kunna gå fel?


DN, SvD, SvD2, Expr.Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Google blir verkligen nästa offer för upphovsrättsindustrin.

När jag i samband med TPB-domen uttryckte "är google nästa?" så var det mest för att ironisera.
Men tror du inte upphovsrättsindustrin, denna gång genom nyhetsbyrån AP som representerar ca 1400 amerikanska tidningar, börjar gnälla om förlorade inkomster (annonsintäkter) för att google länkar till deras nyheter? Länk: DN.

Har denna industri helt tappat förankringen med verkligheten?
Om något så genererar Google mängder med trafik till dessa tidningar så varför inte tjäna en hacka på det?

Men, jag glömde, att länka till upphovsrättskyddat material är ju ett förlorat köp enligt branschen.


Så, nu får vi se, google var tydligen nästa ändå.

ironi blev verklighet.


Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Internet i ett nötskal - Nytt inlägg på NSM-Sverige

Jag har skrivit på NSM-Sverige bloggen om TPB, Telekompaketet, Svensk Myndighetskontrolls polisanmälan mot APB, det faktum att APB blivit fällda för varumärkesintrång och vad som är på gång framöver.

Välkommen dit.Uppdatering.
Jag vill passa på att hänvisa er till bloggen "Allt under en grå himmel" som jag anser har en väldigt bra sammanfattning av läget.

Pinged at Twingly, Intressant

 Ex, Dn, SvD, SvD2,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Dömd pga pengarna.

Carl Lundström döms för att han har gott om pengar.
De döms i grupp för att i samförstånd... (etc), för annars hade det höga skadeståndet inte kunnat motiveras.

I de flesta fall där personer ska dömas för medhjälp så döms de var för sig eftersom inblandningen i brottet alltid är av olika grad.

Det är därför man alltid läser om de olika straffen som döms ut i samband med en rättegång om väpnat rån, straffet beräknas bla efter graden av inblandning.


Carl Lundströms inblandning i skötseln och driften av TPB var alltid perifer, vilket jag inte baserar på kännedom om skötseln utan pga de argument som åklagaren lade fram i rättegången,  och borde i all rimlighet frikänts även om de övriga tre dömts.

Men nu blev det inte så, för rätten ville statuera ett exempel med ett mångmiljonskadestånd.
AB, Metro, SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 SvD6 SvD7 DN1 DN2 DN3 Ex1 Ex2 Ex3 AB1 AB2 AB3 AB4 AB5 AB6

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Fler ansluter till Bahnhofs Integrity initiative. (om Ipred)

Hittat hos IDG:

"AllTele har [...] fattat beslut att omgående gå in i operatörssamarbetet Integrety, startat på initiativ av branschkollegan Bahnhof och som har till syfte att verka för upprättandet av lagstiftningens krav på bibehållande av en hög integritet för operatörernas kunder.

- Problemet är att både den reglerande myndigheten PTS och lagstiftaren helt verkar ha tappat greppet om hur alla lagar och förordningar ger motverkande budskap. I dag ska vi följa IPRED, Lagen om Elektronisk kommunikation, Personuppgiftslagen, Bokföringslagen samt andra regler och förordningar, många med helt motsatta syften och bestämmelser. Låt mig citera Datainspektionens stolta devis ”Vi skyddar Din integritet i IT-samhället”, avslutar vd Ola Norberg.
"

Länk till AllTele: Här.

Länk till Banhofs Integrity Initiative - Här

Även Net at Once har gått in i initiativet.

Mer information på ipredia.se där man också kan lära sig hur man öppnar sitt trådlösa nätverk för allmänheten och fortfarande skydda sin egen dator.


Uppdatering:
Nyheter24 skriver om det också.

IDG,

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Not a penny to the creators,

AB presenterar fördelningen.

AB (local swedish newspaper)
Skadestånden:FINES

  Sony Music Entertainment (Sweden): 457 675 kronor

  Universal Music: 814 339 kronor

  Playground Music Scandinavia: 310 794 kronor

  Bonnier Amigo Music Group: 47 349 kronor

  EMI Music Sweden: 1 798 975 kronor

  Warner Music Sweden: 1 616 759 kronor

  Yellow Bird Films: 3 150 000 kronor

  Nordisk FIlm Valby A/S: 225 000 kronor

  Warner Bros Entertainment: 2 898 225 kronor

  Columbia Pictures Industries: 4 184 44 kronor

  Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc: 1 394 831 kronor

  Mars Media Beteiligungs GmbH & Co Film Productions: 4 450 991 kronor

  Twentieth Century Fox Film Corporation: 10 867 460 kronor

 

Rättegångskostnaderna: COURT COSTS

  Sony Music Entertainment (Sweden): 468 000 kronor

  Universal Music: 156 000 kronor

  Playground Music Scandinavia: 156 000 kronor

  Bonnier Amigo Music Group: 102 000 kronor

  EMI Music Sweden: 264 000 kronor

  Warner Music Sweden: 54 000 kronor

  Yellow Bird Films: 484 920 kronor

  Nordisk Film Valby: 53 880 kronor

  Warner Bros Entertainment: 592 000 konror

  Columbia Pictures: 333 500 kronor

  Twentieth Century Fox Film Corporation: 333 500 kronor

  Mars Media Beteiligungs GmbH & Co Film Productions: 333 500 kronor

  Blizzard Entertainment Inc: 25 000 kronor

  Activision Publishing Inc: 12 500 kronor


 

If more than 25% of the benefit goes to the artists im Napoleon.

 

These cash goes straght to the lawyers.

I mean, why would the cash go to the artists all of a sudden???
Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 SvD6 SvD7 DN1 DN2 DN3 Ex1 Ex2 Ex3 AB1 AB2 AB3 AB4 AB5 AB6


Inte en krona till artisterna. här ska bara advokater ha betalt.

AB presenterar fördelningen.


Skadestånden:

  Sony Music Entertainment (Sweden): 457 675 kronor

  Universal Music: 814 339 kronor

  Playground Music Scandinavia: 310 794 kronor

  Bonnier Amigo Music Group: 47 349 kronor

  EMI Music Sweden: 1 798 975 kronor

  Warner Music Sweden: 1 616 759 kronor

  Yellow Bird Films: 3 150 000 kronor

  Nordisk FIlm Valby A/S: 225 000 kronor

  Warner Bros Entertainment: 2 898 225 kronor

  Columbia Pictures Industries: 4 184 44 kronor

  Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc: 1 394 831 kronor

  Mars Media Beteiligungs GmbH & Co Film Productions: 4 450 991 kronor

  Twentieth Century Fox Film Corporation: 10 867 460 kronor

 

Rättegångskostnaderna:

  Sony Music Entertainment (Sweden): 468 000 kronor

  Universal Music: 156 000 kronor

  Playground Music Scandinavia: 156 000 kronor

  Bonnier Amigo Music Group: 102 000 kronor

  EMI Music Sweden: 264 000 kronor

  Warner Music Sweden: 54 000 kronor

  Yellow Bird Films: 484 920 kronor

  Nordisk Film Valby: 53 880 kronor

  Warner Bros Entertainment: 592 000 konror

  Columbia Pictures: 333 500 kronor

  Twentieth Century Fox Film Corporation: 333 500 kronor

  Mars Media Beteiligungs GmbH & Co Film Productions: 333 500 kronor

  Blizzard Entertainment Inc: 25 000 kronor

  Activision Publishing Inc: 12 500 kronor


 

Om mer än 25% av skadeståndet når artisterna heter jag Karl XII

Desa pengar går raka spåret in till advokaterna.

Jag menar.

Varför skulle artisterna helt plötsligt få betalt när de inte fått skäligt betalt på 100 år?Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 SvD6 SvD7 DN1 DN2 DN3 Ex1 Ex2 Ex3 AB1 AB2 AB3 AB4 AB5 AB6


Underhållningsindustrins mål, bygga ett internet bestående av tjänster.

Läser ett citat i DN.

"- Det här innebär att vi ökar möjligheterna att få ett vettigt innehåll på internet. Nu kan vi bygga lagliga tjänster där kreatörerna får betalt för sina tjänster och då kan vi försäkra oss om att det finns ett bra innehåll på internet
Debatten i Sverige har varit för tekniskt fokuserad på överföringshastigheter och för lite på vad som faktiskt ska finnas i kablarna. Nu går vi mot en ny utveckling, säger Henrik Pontén.
"


Är det bara jag som läser in att Pontén menar hela nätet och inte bara de delar som gäller underhållning?

jag kanske bara är lite paranoid, bara för att Frankrike vill ha det så och att stora delar av EU lutar åt det hållet så borde det inte vara möjligt.

Jag menar, varför skulle politiker vara intresserade av att hindra det fria informationsflödet?
(Uppdatering: jag bör nog inflika att avslutningen är ironiskt menad)

Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 SvD6 SvD7 DN1 DN2 DN3 Ex1 Ex2 Ex3 AB1 AB2 AB3 AB4 AB5 AB6


Convicted + a 30.000.000 SKr fine, the pirate bay trial. Google Next?

Just got the news, TPB-boys got convicted.

I guess next trial will be against Google?
Imagine how much money they have earned by linking to copyrightprotected material?

Magnus Andersson (Cuf) wrote on twitter:
"Oddly high sentence for an acessory-crime without any technical evidence, will they get convicted in the next instance aswell?"


My comment:
If you look at this in the long run, this could work in favour for the fight against anti-democratic laws in the EU-parliament.

Because, how will the copyright-industries lay out that the need even harder laws against piracy when they already got one of the highest fines in Swedish court-history?
And that with the old legislation?


Of course the conviction will be appealed.
Of course the sentence was expected.


Now, how can we turn this around?

I can say this much, a collection for fine-money is already getting started, not by me, but check out piratbyrån or the pirate party's webpages for info in the next few hours.
And uf the appeals will go through and the get acquitted, that money can go to legal aid to the ppl who recieve the copyright-industries blackmail-letters.


Update:
Rick Falkvinge - the chairman for the Swedish Pirate party has had his computer play a jingle every time the Pirate Party gets a new member.
It hasnt been silent for over an hour now...
(from (Anna Troberg on twitter.)


SvD, DN, AB, sydSv. IDG, BBC News, Reuters, AsiaOne, Sky news, Guardian.
Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Fällda + 30 miljoner i skadestånd, Google nästa med miljarder i annonsintäkter.

Läste precis på text-tv att det blev en fällande dom, det var redan ute på twitter när det kom där.

nyheter24
blev tvåa/trea ut.


Nästa rättegång blir mot google, där borde det finnas miljarder att hämta.
Tänk på alla annonsintäkter de fått in genom att länka till upphovsrättsskyddat material.


Magnus Andersson skriver på twitter:
"Märkligt höga straff för ett medhjälpsbrott utan teknisk bevisning. Kan det hålla i hovrätten? #spectrial"Uppdatering.

Min kommentar:
Ska man se detta på lång sikt borde det verka i favör för demokratikampen i EU-parlamentet, för hur ska upphovsrättsindustrin kunna hävda att det behövs ännu hårdare lagstiftning på området när TPB-killarna redan dömts till ett av de högsta skadestånden i svensk rättshistoria?
Och det med den gamla lagstiftningen.


Naturligtvis kommer domen att överklagas.
Naturligtvis var det väntat att de skulle dömas.

Nu är frågan hur man ska vända detta till något positivt.

Jag kan direkt säga att en insamling till böterna redan sätts upp as we speak (inte via mig, men kolla på piratbyrån eller piratpartiets forum).
Om dessa pengar inte används till böter om de frias i högre instans så kanske de kan användas till rättshjälp för alla de som får utpressningsbrev av ifpi framöver.


SvD, DN, AB, sydSv. IDG,
Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Chefsåklagaren Mikael Hammarstrand uppvisar en medeltida syn på kvinnokroppen.

Från DN.(m.fl)

"Den som skriver ut p-piller till flickor under 15 år bör åtalas. Det anser vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand

- Jag läser lagen. Den som främjar ett brott är medansvarig och den som delar ut preventivmedel till en underårig underlättar ju för gärningsmannen att fortsätta med övergreppen, säger han till Dagens Medicin."Den här människan ska avlägsnas från sin post omedelbart.

Är man så otroligt dåligt påläst om den mänskliga kroppen i allmänhet och den kvinnliga i synnerhet, ska man inte inneha ett sådant ämbete.
P-piller kan användas för att stabilisera en menstruationskurva, eller för att minska PMS-smärtor etc etc.

Det verkar som chefsåklagare Hammarstrand har en kvinnosyn som jag hoppas man ser på få andra ställen inom svensk offentlig förvaltning.

P-pillret är inte enbart till för att förhindra graviditet ditt jävla pucko, tänker du bara på knulla?


Jag har 4 systrar och även om de säkert träffat på liknade figurer, är jag förbaskat glad över att de aldrig träffat på dig.


Pinged at Twingly, Intressant

Trollhare, Mårten Schultz, Jakob Heidbrink, Midnattsvarg, MdrK, Irrbloss, 38 kvadrat, Expr, DM, AB, Expr2, DN2, SvD, Tonårsmorsa.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

När ett argument faller, faller det hårt. (Torstensson och Telekompaketet)

Jag har personlig erfarenhet av att se argument falla, jag har själv varit den vars argument har trillat samman och jag har också varit den som förstört andras argument.

Men det som skedde igår är mer än ett argument som faller, det är basen för en regerings ställningstagande som smulats sönder i slutskedet av en av de viktigaste förhandlingar inom telekommunikation den här sidan millennieskiftet.

Vi har under en tid hört och sett personer i ledande ställning förklara att Telekompaketet inte kommer att handla om internet och att stänga av tillgången till den för vissa personer, detta trots att Frankrike kör hårt med sin HADOPI-lag och kräver i förhandlingarna att bla fildelare ska kunna stängas av.

Vi har också hört från våra ledande förhandlare att de inte anser tillgången till Internet vara en mänsklig rättighet, detta trots att Internet idag är den främsta tillgången vad gäller fri information som i sin tur är essentiell för den fria åsiktsbildningen.

Dessa argument är ändå ganska lätta att bemöta.


Det som skedde igår var dock ett argumentsfall av närmast episkt format.

Departementet aka Henrik Hansson är politisk sakkunnig åt infrastrukturminister Åsa Thorstensson hävdar att de inte kan stå bakom Tillägg 138 eftersom den bryter mot Svensk grundlag.
(uppdatering, inlägget på "departementet" har ändrats, enligt H.H är det pga strul med wordpress.... yeah... idag står det att 138'an "riskerar" att bryta mot svensk grundlag, är det någon som har en skärmdump på originalet så maila den till mig. [email protected])

Dessa bloggposter från Hax visar på bristerna i H.H's antaganden. (Länk, Länk2)
Mer matnyttigt hos Erik Josefsson.

Uppdatering2:
Här lägger jag in en del av Christopher Fjellners blogginlägg om H.H's slutsats.
(Henrik Hanssons minst sagt knepiga resonemang om att ett förbud mot att
stänga av människor från internet utan juridisk prövning på något underligt
sätt skulle bryta mot svensk grundlag är så dumt att inte förtjänar
kommenteras vidare. För hur skulle ett direkt förbud mot inskränkningar i
fri- och rättigheter utan rättslig prövning ge domstolar rätt att göra
sådana inskränkningar utan lagstöd? Den e contrarie slutsatsen hade gett
underkänt redan på första tentan på vilket juridisk översiktskurs som
helst…)


Att ett tillägg som ska garantera att ingen blir avstängd från nätet kan vara så viktigt för oss användare verkar gå beslutsfattarna helt förbi, likaledes våra varningar om att internet är på väg mot att bli något som närmas kan liknas vid ett pay-per-view-nätverk, speciellt om upphovsindustrin får som de vill.
Man ser på de citat som kommer från förhandlarna i vilken ordning de sätter sin agenda, kommers först (pengar), mänskliga rättigheter om tid finnes.
Som Jörgen Samuelsson säger: "Frihet är viktigt, men det handlar om en kommersiell tjänst."


Ärligt talat, ja vi betalar för åtkomsten, men väl där är det vi själva som styr.

Vi betalar våra räkningar på nätet, vi pratar med släkt och vänner via nätet, politiska partier bildas på nätet, oppositionella i länder där ingen opposition tillåts verka, verkar på nätet.

Är nätet en mänsklig rättighet?
Ja, för Iransk opposition är det så, för afghanska kvinnors frigörelserörelse är det så, listan kan göras lång men jag tror (hoppas) att min poäng når fram.

Att det inte känns så viktigt för dig betyder inte att det inte är viktigt, det är din åsikt och du får ha den.
Den är viktig för många och ansedd som en mänsklig rättighet genom tillgången till information av flera.
Detta får inte reduceras till ett mini-midi-maxi-utbud där tillgången till information blir en klassfråga.Nu heter det också att 138'an är överflödig
eftersom ingen riskerar att stängas av, det Henrik verkar missa är hela debatten från Franskt håll där de kräver en "three strikes"-regel, mer om HADOPI kan ni läsa om hos Le Domaine d'Anais.
Nu är det tillfälligt avblåst, men den franska delegationen samt lobbyister från upphovsrättsindustrin kämpar frenetiskt för att få ett direktiv som bara ska handla om infrastruktur att handla om upphovsrätt och infrastruktur (räckte inte med Ipred tydligen).

Henrik, om du nu upptäckt att du hade fel i ditt antagande är det bättre att du berättar det på en gång istället för att ägna dig åt efterkonstruktioner.
Man måste skilja på vad som står skrivet och vad som försöker föras in.
Om det på ett ställe i texten kommer ett förslag på en skrivelse som fungerar som ögla för att dra in HADOPI i telekompaketet så behövs det en text som berättar att den godtycklighet som HADOPI medger inte är tillåten.

Att något "riskerar" att bryta mot svensk grundlag är inget som hindrat vare sig denna eller förra regeringen från att fatta beslut och om nu landets medborgare visar såpass stor oro för risken att bli av med sitt, i många fall livsnödvändiga, informationsflöde, ska då du som tjänsteman ställa dig mellan folket och deras folkvalda?

/S.N


Fler om Telekompaketet.
JensO, Nils Holmlöv, 100 steg till, Anders Widén, Farmor Gun, Olof's blogg, DN, Mårtensson, Calandrella, DN2.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Regeringen ljuger om telekompaketet?

Jag ställer mig frågande till det Åsa Thorstensson påstår utåt till oss medborgare, att regeringens hållning är att ingen ska kunna stängas av från internet, när Jörgen Samuelsson, Sveriges delegat i rådsarbetsgruppen för telekommunikationer uppenbarligen inte anser att så är fallet.
Han bör ha fått dessa direktiv från regeringshåll, för jag är tveksam till att han för en egen agenda.

Hans argument om telekommunikation trasas sönder omedelbart av "Nairobikoll"

Jörgen Samuelsson säger:
"Är telekommunikation en mänsklig rättighet? Vad tror du en liten fattig pojke i Afrika tycker är mänskliga rättigheter?
svaret kommer snabbt:

"Så mycket kan jag säga som att en fattig pojke i Östafrika är tycker att telekommunikation är livsnödvändigt, för att kunna få daglönejobb, för få riktig och direkt prisinformation (och inte bli lurad av uppköpare), för att kunna skicka pengar, osv…"


Henrik Alexandersson
går ut hårdare.

Enligt Europolitics (prenumerationstjänst) var Sverige, Storbritannien, Italien, Portugal och Finland (och med säkerhet även Frankrike) motståndare till amendment 138 när EU:s ministerråd behandlade det så kallade telekompaketet.
[...]
Dels innebär det att infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) är en lögnare.
Hon har hävdat att hon respekterar den officiella svenska linjen att fildelare inte skall stängas av från internet.
I ministerrådet har hon (och därmed även den svenska regeringen) varit med och drivit en rakt motsatt linje.
Jag tror Badlands Hyena säger vad Thorstensson menar:
"I klartext betyder detta att “konkurrensen på marknaden” är viktigare än “frihet” och “mänskliga rättigheter”." Ickekommersiella intressen som yttrandefrihet, informationsfrihet och kommunikationsfrihet ska aldrig får inkräkta på möjligheten att tjäna några euro."
Slutligen, varför anser denna regeringen att tillgången till information måste regleras?
Varför ska våra utbyten av information övervakas?
Varför vill regering samt delar av oppositionen att vi ska frångå principen om brevhemlighet?

Enda gången staten ska bry sig om vem eller vilka jag samtalar med är om jag är skäligen misstänkt för brott.

Men å andra sidan, den skäliga misstanken är ju numera såld till ett privat intresse, jag antar att fler privata intressen är och knackar på den dörren.Uppdatering:
Departementet anser att 138'an bryter mot Sveriges Grundlag och anser att DN samt Hax hamnar snett i sin argumentation.
Personligen anser jag att Departementet borde se över varför brevhemligheten tillåts bryta mot genom FRA-Lagen och datalagringsdirektivet.
Varför Meddelarfriheten inte skyddas i ovanstående lagstiftning/direktiv.

Några frågor som bör besvaras med annat än att vi missförstår och att tilläggen är tillräckliga för att skydda integriteten.
Tillägg som för övrigt ska ses över 2011, efter det kan regeringen plocka bort dem allihopa genom ett enkelt riksdagsbeslut.

Heja...


DN, Erik Josefsson, Per Pladdrar, Varför inte?, Techrisk.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Vinsten från V&S-försäljningen borta? Regeringen lånar upp "mer än beräknat" dvs statsskulden ökar.

Läser man de flesta nyheter om vårbudgeten så står det bara att regeringen behöver låna mer än beräknat.

Min fråga blir, varför?

Såldes inte de statliga bolagen av för att betala av på statsskulden?
Nu ska det lånas in motsvarande.... ja, det verkar inte hittas en siffra på hur mycket det ska lånas in vilket för mig är oroande.

Var det verkligen värt den sista skattesänkningen när lågkonjunkturen redan slagit till?
Är det värt att öka statsskulden för att man bundit upp sig på dessa jävla bankgarantier?

Hur stor blir kostnaden för de av oss som har kvar jobben i slutänden?

Nedskärningar i vård, skola och omsorg? (mer än vad som redan sker).
Om nedskärningarna ska stoppas, varför låna pengar?

Man måste (anser jag) som regering klara av att berätta för de väljarna som gav dem mandatet att administrera den demokratiska byråkratin Sverige att skatten inte kan sänkas in i absurdum, vi har just nu inte råd med det.

Vi riskerar att 15 års budgetsanering spolas bort på mindre än ett halvår.DI, SvD, YA, SydSv,

Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Vilken lustig sänkning av internet-trafiken, den pekar ju uppåt?

Kolla på grafen överst av de två i inlägget.

Som ni ser visar den de två senaste årens datortrafik, först så ser ni samma sak som jag (hoppas jag), grafen pekar stadigt uppåt.

Men kolla på månaderna april-juli 2007, 2008 och nu april 2009.

Samma sänkning tre år i rad.
Varför?
Våren kommer ärthjärna, solen strålar och man tar sin blekfeta lekamen ut och utsätter den för lite nyttigt UV.

SOMMARDIPPET!!Är sänkningen för april större än vanligt?
Ja, men den har aldrig tidigare varit så hög som februari-mars heller.

Slutsats?

Man kan bevisa allting, bara man utelämnar allt som talar mot.
Som att bara visa dagarna före och efter första april 2009.PS, Ljudboksförsäljningen steg med 5,7% 2007, (mer än BNP).
Hollywood meddelar om ytterligare ett rekordår.
Konsertbesöken ökar.
Försäljningen av DVD-filmer steg med drygt 4% förra året.


Jag har en teori, anledningen till att upphovsrättsindustrin är fattig beror på det oändliga antalet intresseorganisationer som påstår sig verka för deras skull.

För att gå så jävla dåligt som de påstår samtidigt som det rapporteras försäljningsökning (även långt innan ipred) måste det innebära att pengar försvinner någonstans på vägen mellan köparen och artisten.


Grafer hittade hos stenudd.

IDG, Cybernormer, Maloki, Cornucopia, SMK, VA.se,

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Mamma Vice ordförande i EU-kommissionen + Sonen lobbyist = Opartiskhet i EU-toppen?

Expressen skriver om Margot och Viktor Wallström.

Fråga.

Kan man hålla sig opartisk som förälder när sonen företräder privata intressen?

Margot gör sin sista period som EU-kommissionär och är Vice ordförande för EU-Kommissionen.
Viktor är lobbyist för Diplomat PR, som ingår i Pleon som arbetar med "communikation network". Pleon ingår i Brodeur|Pleon Worldwide som har partners bland annat inom biotech och digitala nätverk.


Alla har rätt att välja sin egen karriär, men jag ifrågasätter lämpligheten att såpass nära släktingar företräder intressen där i detta fallet föräldern sitter i beslutandeposition vad gäller stora ekonomiska och politiska beslut.


Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Fel nummer på eniro.

Jag har fått ett och annat mail från personer som ska ha försökt ringa mig då och då de senaste veckorna men bara kommit till en telefonsvarare.

Eftersom jag inte svarar på hemliga eller skyddade nummer (så ofta) så har jag inte tänkt mer än "men lämna ett meddelande eller sms'a då".

Men nu förstår jag varför, av en slump var jag inne på Eniro och sökte efter syrrans telefonnummer och passade på att leta upp mitt namn och vad hittar jag...

Jo att Eniro har kvar ett telefonnummer jag inte använt på säkert 6-7 år.

Jag har skickat in en ändring och det tar väl några dagar innan det syns på sajten.

Behöver ni få tag på mig innan dess så är det bara att maila.

[email protected]ACTA-Dokument på Wikileaks.

Hittat på "The Inquistr"

Länk till Wikileaks.

Här är dokumenten.


Ska skriva mer när jag läst igenom dem.Uppdatering.

Detta avsnitt är intressant, på sidan 8.


Introduction

During the informal meeting of the Anti-counterfeiting Trade Agreement (hereafter referred to as ACTA, or "the agreement"), in Berne, Switzerland, on March 11-12, 2008, negotiating partners discussed a number of institutional issues to be eventually concidered under Chapter Five of the Agreement ("Institutional Arrangements"), such as inter alia, monitoring and evaluation, dispute settlement, and accession, as well as the the various  options to address them. In giving concideration to how these issues ould be addressed, Canada offered to prepare a non-paper outlining the various options that negotiating partners might like to consider.

It is noted that the various issues to be addressed under the Agreement will require some level of administrative commitment from each of the Parties, and have been enumerated in view of Partie's existing IP and enforcement-related requirements, arising from both treaty obligations and from domestic law, with a view to reducing the overall administrative burden on each Party. As such, it is noted that this list of non-exhaustive, and in that light, Canada welcomes the input of other ACTA partners to develop a more comprehensive review of the various options available under the Agreement.

(sedan läser vi längre ner)


ACTA Oversight Council


Objective

To provide a forum for the administration of various governance issues under the Agreement. Functions of the Council could include:

a. supervising ACTA implementation

b. establishing and delegating responsibilities to ad hoc working groups;

c. assisting with resolving any disputes that may arise regarding interpretation of application of ACTA

d.  ensuring that ACTA avoids duplication of other interational efforts regarding IP enforcement

e. seeking input from non-governmental persons, or groups, particulary with respect to best practices in the fiels of intellectual property enforcement;

f. endorsing best practise guidelines for implementing ACTA;

g. supporting the efforts of international organizations active in the field of intellectual property enforcement

h. assisying non-Party governments with developing assessments of the benefits of accession to ACTA; and

i. adopting its own rules of procedure.


Så, vad har vi här i denna texten?
Jag får upprepa att jag inte är jurist, jag är heller inte diplomat eller politiker, så jag kan missförstå texten, men jag räknar med att bli rättad om så är fallet.


Canada kan förbereda ett "non-paper", detta är slang för inofficiellt dokument, dvs en text som inte ens kommer att finnas med i avtalet men som beskriver hur de olika parterna ska ställa sig inför de fortsätta förhandlingarna.

Sedan beskrivs det hur ACTA ska implementeras och som jag uppfattar det så ska avtalet implementeras som färdig text, näs dessa hemliga förhandlingar är över så ska avtalet in i lagstiftningen utan att den lagstiftande församlingarna i de olika länderna ska kunna ändra eller göra egna tillägg.

Detta ska säkerställas genom ett "council".

Man ser också på punkt E och G att de ska söka hjälp från upphovsrättsindustrin och även stödja dessa organisationers ansträngningar på området "intellectual property enforcement" dvs staten ska hjälpa till att stämma skiten ur fildelare.XOR skriver också, OOL med.

uppdatering.
Nu har Nyheter24 uppmärksammat det och HAX samt Erik Josefsson kommenterar.
Karl Sigfrid skriver också.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Ny debatt i Göteborg (Chalmers 18 April).

(även på NSM-Sverige bloggen)

För de som inte känner till det är Xor, aka Kalle Vedin, förutom piratpartist, även NSM-Sveriges kontaktperson i Göteborg.

Grymt bra initiativ som vi i NSM uppmuntrar, det är exakt sådant  här som eftersöks i kampen mot övervakningssamhället.(Klippt från Xor)


Den 18 april, nästnästa lördag, är det föreläsningar om övervakning, fildelning och upphovsrätt. Den officiella sidan är NoFRA.se, som pekar om till en wikisida med mer information.

Plats: HB1 vid hörsalsvägen på Chalmers tekniska högskola, Göteborg. Vi kommer att skylta från Chalmers Tvärgata så att ni hittar.

Tid: 18 april, klockan 11:30 - 17:45.


(mer detaljer finns på officiella sidan: NoFRA.se)
Fler som skriver om FRA, Ipred och andra demokratifientliga lagar.
Sydsv, Snafu, Cybernormer, Techrisk, Inquistr, Tantrablog, GOOD, Odsvall.


Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

240 miljoner spänn på pooler i Karibien, det är vad våra skattepengar går till.

Via lite kringelikrokar (HAX --> junilistans debattartikel i DN --> Junilistans hemsida --> daily telegraph om solpaneler som blev en ferrari ) hittar jag till Daily Telegraphs artikel om att EU har spenderat 20 miljoner pund på att bygga swimmingpooler i Karibien.In a written reply to a parliamentary question in Brussels, Danuta Hubner, the Commissioner for Regional Policy, said that the investment was intended to boost Guadeloupe's "develop a charming hotel industry" and promote Guadeloupe's "potential and culture".
...

Nils Lungren, a Swedish MEP, tabled the question in the European Parliament in Brussels after learning of the money when it was reported by Guadeloupe's government.

He wrote in his written question: "Does the Commission consider it is reasonable for taxpayers' money to be used for investment in private business activities?"Så jag blev lite nyfiken, hur mycket av de pengar vi betalar in till EU kastas bort på totalt värdelösa saker som detta?
Är det inte sånt här vi ska få reda på under en valrörelse?

Vart fan är svensk media?


Det överstatliga EU verkar vara en klubb för inbördes beundran, vilket man lägger märke till när valboskapen röstar fel, då blir det ett jävla gnällande.Jag vill ha:
Ett EU där de enskilda staterna inte behöver föra in direktiv de inte vill.
Ett EU som inte kan bryta mot enskilda länders grundlagar.
Ett EU där folkomröstningar räknas och respekteras.


Är det att begära för mycket?
Uppdatering:
Jaha, nu ska våra husvagnar bli osäkra.
Eftersom vissa länder i EU skiter i säkerheten måste vi sänka våra krav, handelshinder kallas det att ha höga säkerhetskrav....Uppdatering2.
EMU-länderna befinner sig i recession.
Det går inte bra för Sverige, men hade vi skaffat euro hade situationen varit än värre, idag kan vi åtminstone höja och sänka räntan så den passar vår egen marknad, det tillsammans med en (för tillfället skvalpande) valuta gör att vi kommer undan mildare och när ekonomin vänder kommer vi att vara långt snabbare på det än euro-länderna, som måste vänta in alla länder innan de kan börja vända åbäket åt rätt håll.Uppdatering3.
Erik Josefsson varnar för telekompaketet.
Om inte våra Svenska MEP'ar skärper sig och jobbar hårt kan vi efter 5 maj ha ett internet som mer påminner om pay-per-view där bara de som har råd kan ta till sig information och framför allt så kommer innehållet på internet att bli statligt styrt, där obekväma sidor censureras á la nordkorea.Fler som skriver om EU.
DN, HD, SvD, DN2, SvD2, Christian Engström, Björnbrum, Stenskott, Veronica Svärd,


Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Juridik och opinionsbildning.

Idag skriver jag om juridik och opinionsbildning på NSM Sverige-bloggen.

Kortfattat handlar det om de juridiska processer vi i nätverket är involverade i och att vi behöver hjälp med dem.


I övrigt så är det med stor munterhet man ser Sarkozy gnälla om löjliga manövrar, han som själv är folkvald borde ha större förtröstan till omröstningar, även de som inte går hans väg.


Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Fler som skriver om ämnet:
HD, DN, DN2, IDG,DN3, DN4.

Google = Microsoft 2.0?

Google has for some time now lived on a reputation to be a "users company", in otherwords, they claim to be on the users sida.

But lets get real, the company is there to make money and the latest achievementy in that area is to sell every part of you to advertisers.

They have already caved in to China and North Korea, russia next and then whats left?

People need to know that Google is just as greedy company just as any other stockholder-company.


Cnet, Cnet2, E24, Metro,
Pinged at Twingly, Intressant Läs även andra bloggares åsikter om ,

Tänkte bojkotta festivaler i sommar, men en bryter ut från mängden. (Ipred)

Emmabodafestivalen meddelar:

"Nu skjuter musikindustrin sig själva i huvudet. Och vi känner liksom... att lägg ner nu innan det är för sent, medan kidsen fortfarande är intresserade av ny musik. Emmabodafestivalen tar absolut avstånd från musikens dödgrävare, och vi kräver upprop mot IPRED inom musikindustrin. Skulle någon artist pågrund av detta vägra att spela hos oss är det okej... vi klarar oss utan er.


Admin och resten"Skönt med iaf en festival man kan överväga att gå på.

(Hittat på vf&u)
Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

IPRED-watch, are you being investigated by the copyrighti-industries? (new Swedish net-service)

In Malmoe (Swe) Jacob Hansson came up with Ipred-Watch (link), a net based service where you enter your IP-number and email and you will be notified if your IP-number is being investigated through Swedish court.

In Sweden, at the moment the copyright-industries ask the court to find out who a person is from an IP-number, it becomes a public act and those anyone can look at.


Sydsv, Overclockers, Nordic Hardware, Blog Pirate, Allt inom IT,


Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

svag "bevisning" räcker i tingsrätten? (Ipred)

Läser i SvD att operatören Ephone inte vill lämna ut kunduppgifterna till bokförlagen.

Det innebär att den "bevisning" som lämnades över godkändes av tingsrätten så att upphovsrättsorganisationerna nu kan börja lämna in ansökningar när det visar sig att kravet inte är så högt.

Edit
Det har visat sig, tack vare kommentarsfältet, att jag övervärderat informationen, tingsrätten har INTE godkänt bevisningen, de har begärt in yttrande från operatören, inget annat.


Ljuspunkten är att operatörerna kan överklaga tingsrättens beslut, men vad händer när de överhopas av en ansökan per fall och antalet börjar överstiga några tusen om året?
Hur många bredbandsoperatörer har pengar till att bemöta dem alla?

Hur lång tid dröjer det innan de godkänner ansökningarna slentrianmäsigt?


Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Amerikanska städer går ifrån Dollar. 100 "lokala" dollar växlas mot 95 "riktiga". (Local Currencies)

Läs och dra era egna slutsatser. (Länk)

Min slutsats är att det är precis likadant i USA som det är i EU just nu, när den amerikanska centralbanken måste se till nationen som helhet så drabbas många stater eftersom de inte kan påverka inflationen och räntor lokalt.

I EU har en del av de enskilda staterna egen valuta så de kan styra räntor och inflation för att passa den egna marknaden, i USA kan de inte göra det fullt ut och då går vissa städer och gör en egen valuta, just för att stimulera den egna marknaden.

Detta står i E24:

En av de många företagare som engagerat sig i detta är Jackie Smith på i South Bend i Indiana. Han arbetar för att införa en lokal valuta.

– Det stärker våra strävanden mot att skydda företagen mot konjunkturnedgångar genom att ha en mer lokal förankring, säger han till USA Today.Bra att ha i åtanke när euroförespråkarna gormar om fördelarna med en central valuta.
Irländarna skrattar inte längre när deras ekonomi befinner sig i fritt fall och de har inte en chans att balansera sin budget med hjälp av egen valuta och egen räntesättning.


Här hittar man mer information via nyhetsartiklar och bloggar om "local currency"
Wiki
EF Schumacher Society
Ithaca Hours
EKN
USA Today
Michigan Messenger
Irish Times
Forex Blog
Flickr
Carolina Politics
ABC Local


Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

"Följ lagen" säger Andreas Ekström på Sydsvenskans kulturredaktion. (Ipred)

Kunde inte sova så jag slösurfade på nyhetsflödet och snubblar över Sydsvenskans medarbetare Andreas Ekströms lilla text.


"Man kan ju följa lagen"

"Yttrandefrihet. Demokrati. Det öppna samtalet. Det är stora värden som – tydligen – står på spel när Ipred-lagen nu har införts.

Jag kan för min personliga del känna frustration över hur lättvindigt sådana begrepp används i debatten för att försvara illegal nedladdning (se vilken piratblogg som helst vilken dag som helst). Även jag ser förstås svåra principiella problem med att släppa befogenheter som inte är men liknar polisiära till andra än polisen.

Men. Den som vill slippa problem med Ipred har ett lysande alternativ: Att följa lagen. Är man missnöjd med en lag så ska man inte bryta mot den, av det skälet att det inte är demokrati, utan anarki. Är man missnöjd med en lag ska man rösta på politiker som stiftar bättre lagar. Det är principiellt viktigare än någon annan princip vi diskuterar i anslutning till det här."

 

 

Det Ekström missar, även om jag ser hans poäng, är att Ipred1 är mycket mer än bara en lag mot upphovsrättsbrott.

Den innebär att för första gången sedan gammaltestamentlig rättskipning var på modet i Europa så ska brottsoffret vara den utredande parten som dessutom får möjlighet att utöva viss rättskipning.

 

Man kan tom gå så långt att kalla det för en västerländsk form av Sharia-lag.

Några få uttolkare av en religiös text (upphovsrätten) tvingar en befolkning att lyda, annars kommer religionspoliserna (antipiratbyrån) och straffar dig.

Straffet är (minimum) att utan rättegång riskera att få sina tillgångar frysta, ägodelar beslagtagna och att bli avstängd från att följa nyhetsflödet (tex att läsa Sydsvenskans nät-tidning?)

 

Att bryta mot en lag som tillåter detta kan anses som anarkistiskt, men inom (den parlamentariska) demokratin måste även ett visst mått av civil olydnad som gränsar till och kliver över gränsen accepteras.

 

Hela den svenska miljörörelsen är sprungen ur något som man också, med Ekströms logik, kan kalla för anarki.

Greenpeace bedriver olagliga handlingar anser vissa länder, Plogbillsrörelsen likaså.

 

 

Palestinier som gör motstånd mot ockupationen anses som lagbrytare av vissa.

 

För 54 år sedan satte sig Rosa Parks på "fel plats" på en buss och vägrade flytta sig, detta var ett brott mot segregationslagarna i USA.

 

 

 

Nej Andreas Ekström, även om jag ser din poäng så har vi idag, även med parlamentarisk demokrati, väldigt lite att säga till om vad gäller de lagar och direktiv som implementeras.

Som bekant så är Ipred ett EU-direktiv, så det enda svenska riksdagsledamöter i realiteten hade att bestämma var vilka delar av direktivet man skulle implementera.

 

För svensk del räcker det inte om vi så röstade in lika delar pirater, vänsterpartister, miljöpartister och junilistan i EU.

Inte ens om piratpartiet skulle få alla 19 mandat i EU skulle det göra någon direkt skillnad vad gäller Ipredlagarna eftersom Frankrike med sina 78 ledamöter överröstar dom.

Om vi vill förändra orättvisa och ibland direkt demokratifientliga lagar i Sverige så får man helt enkelt ta de vägar som finns så länge man kan stå för sin åsikt.

 

Opinionsbildning ska ske med fredliga metoder, men en fredlig metod är inte alltid laglig.

 

Men vems metoder är det egentligen som ska ligga under lupp?

Antipiratbyråns hemliga arbetsmetoder? (Från mina moderata karameller)

Franska "Högsta myndigheten för spridandet av verk och beskyddandet av rättigheter på internet" som röstades igenom under kuppartade former i torsdags? (Från Anaïs)

 

Motståndet mot dessa inskränkningar på vår rätt till fri information och möjligheten till fri åsiktsbildning har inte mångmiljardtillgångar.

 

Så berätta för oss vilka val vi har, eller ska vi sitta ner och hoppas på politikers vallöften vart fjärde år?

 

Fler om Ipred.

FF&F skriver en skrämmande dystopi om framtiden.

Techrisk om felaktigt uttolkad statistik

Ipredia växer, nu är det "Frilansande Pedagogen" som sitter i GBG och surfar på ett sådant öppet nätverk.

SvD, IDG, MNilsson, Ögat mot rälsen, MMK, FarmorGun.


Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Desperata hot från Pontén. (Ipred/Ipredia och öppna nätverk)

Det osar hård desperation från antipiratbyrån.

Nu i svallvågen efter Opassande's initiativ "ipredia", att öppna upp sitt nätverk så går Pontén ut och varnar för att våra datorer kan kapas av fildelare.

Han berättar:

- Polisen ingriper mot den som äger abonnemanget, så det är hemma hos den personen som husrannsakan sker och datorerna kan beslagtas. Samma sak gäller vid brott som spridning av barnporr eller förtal via internet, säger Henrik Pontén, jurist vid Antipiratbyrån.
Det behöver däremot kunna bevisas vem som laddat upp eller ner materialet för att det ska kunna dömas ut ett skadestånd. Men det kan ta en tid innan saken är utredd.


JAg hänvisar till cybernormer som besvarar Ponténs uttalanden så här:

Argumentationen är minst sagt underlig. Pontén vill ge sken av att man i Sverige har ett regelverk där innehavaren av en uppkoppling ansvarar för aktiviteter som andra företar sig i det att de lånar uppkopplingen.

Samtidigt pekar han på att det visserligen inte finns rättsligt stöd för att fälla någon (döma till skadestånd) i domstol om det inte kan bevisas att det är de själva som begått exempelvis ett upphovsrättsintrång, men att man trots det kan bli föremål för olika obehagliga ingripanden från polisen.

Slutsatsen är att man inte skall låna ut sin internet-uppkoppling eftersom man då riskerar att under “lång tid” utsättas för att “sånt här ska hända”. Jag skulle vilja höra Pontén beskriva vilken typ av rättslig styrning vi har att göra med här?
Jag vill säga så här.
Om det verkligen varit ett problem med barnporografibrott i de öppna nätverken så hade aldrig våra järnvägsstationer, caféer, bibliotek eller 7-11 haft öppna nätverk.

Om man ska varna för brott i samband med Ipred-lagen så bör man nog ha i åtanke att ett av de mest omfattande brottsligheten i Sverige idag är sk  fakturabedrägerier.
Hur lång tid kommer det att ta innan dessa bedragare byter till upphovsrättsbedrägerier?Här är wikin om Ipredia där du kan lära dig att öppna ditt nätverk och fortfarande skydda din dator från intrång
.


Fler om Pontén och Ipred:
Techrisk, Surgubben, Copyriot, Lars-Erick, Smack E Bonk, Piratpartisten, Ett Otyg, Jakob Dexe.


Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kd och C under riksdagsspärren, Sd över. Vilka regerar 2010 egentligen?

Så, vad ska dessa två partier, som idag motsvarar 7,2% (men ingen över 4%) av väljarna göra?

En sak är klar, utanför riksdagen kan de inte göra skit.
Den moderatledda alliansen är precis just det, en moderatledd allians.

C och Kd är idag bara lydpartier, vilket äktenskapsfrågan och FRA-frågan med all önskvärd tydlighet redan sagt.

Vad vill Fp?
Springa in under Moderaternas paraply och hoppas på att några smulor hamnar i deras famn precis som C och Kd?
Ärligt talat verkar det inte vara en bra taktik.

Varför inte erkänna det inför era väljare?

Allla alliansledamöter är moderater.

Och vilka vill moderaterna regera med?
Fredrik Reinfeldt vägar ta avstånd från Sd, vilka nu är över riksdagsspärren igen.
vilka ingår i alliansen 2010 egentligen?+=

AB, SvD, DN, Expr, Exp2, Jinge, Nemokrati, Livbåten, Hultin, Politisk inkorrekt, Sosse i Landskrona, Tornberg,

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Vem blir först med att kalla Barack Obama för tjuv? Guillou, Hakelius, Pontén, Wadstedt?

Barack Obama köpte en skiva med 40 Broadway-klassiker, laddade ner dom på en Ipod och gav till Brittiska drottningen i present.

Detta har nu vållat lite debatt på hemmaplan eftersom det är högst troligt att han har begått upphovsrättsbrott.


Eller som Fred von Lohmann, en copyright expert på Electronic Frontier Foundation, säger i sin blogg.

- Man brukar veta att copyright-lagar är brutna när det inte finns något lätt svar när man ställer frågan, skriver han enligt Wired.

Hakelius, ska du bli först med att kalla honom tjuv?

Eller blir det Guillou?

 

Nope, jag tror det blir Pontén, med den höga svansföringen den människan har i Ipred-debatten så förväntar jag mig att han, eller annan på ifpis internationella kontor, genast stämmer Barack Obama på minimum 400.000 USD (40 låtar á 10.000$)

 

Vem vågar ge sig på "ledaren för den fria världen"?

Alla som "privatkopierar" gör det inte för vinnings skull, så sluta hota bara vissa eller börja hota alla.

Som Reinfeldt son, Niklas Strömstedt eller varför inte Carina Rydberg som skriftligt erkänt att hon fildelat.

(edit, Reinfeldtpöjken stöttar tpb, det innebär inte att han de facto fildelar olagligt)


 

Mediapost, Appscout, Wired, OpenRightsGroup, BoingBoing, Pratham Books, Excess Copyright.

Pinged at Twingly, Intressant

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Snipp, snapp, snut, och så får alla signalspana till slut. (så mycket ger Reinfeldt för er överenskommelse)

Först skulle bara FRA få signalspana och det bara om de på ett magiskt sätt kunde skilja på inrikes och utrikes trafik utan att processa det.

Sedan skulle visst SÄPO få signalspana också, för det visade sig att de nog behövde det ändå.

Och nu ska även polisen få signalspana
.
Så, alla får signalspana.


Grattis till uppgörelsen fp och c, hoppas ni sover gott.


Det är dags att de 6 folkpartikvinnorna ställer sig upp och står fast vid det löftet de avgav på hoppets demonstration den 16 september.
Riv upp, Gör Om, Gör Rätt.


Och nej Socialdemokraterna, det räcker fortfarande inte att "skjuta upp" för att skriva om lagen.

DEN SKA RIVAS UPP.
Försvarsunderrättelselagstiftningen ska återställas till hur den såg ut innan ni började peta i den under 2005-2006 (om inte tidigare) och sedan ska en parlamentarisk utredning ta vid.Jag måste säga att jag är imponerad av Fredrik Reinfeldt.
Trots att skulden helt och hållet ligger hos honom så räcker det med att dammsuga i kostym och tilta huvudet för att folk ska ignorera det. (ergo=Associationsprojicering(*))
Hr Reinfeldt är inte borgerlig för fem öre, om det gagnar honom kommer han att ge en ministerpost till Jimmie Åkesson.
Om det var fysiskt möjligt hade han gett integrationsministerposten till Jörg Haider.
(*)Associationsprojicering/projektion - Att avsiktligt placera sig själv eller annan person vid positiva händelser eller situationer för att förmedla en bild av sig själv eller annan som nödvändigtvis inte är överensstämmande med verkligheten, kan även användas genom att hålla sig borta från negativa händelser och/eller placera en annan person i blickfånget att ta skulden för det inträffade som kan bryta mot den bild personen vill att allmänheten ska associera personen vid.

Fler som skriver om FRA.
Svansbro, Maria Ferm (Gu), Mattes, Erik Hultin, Hax, TantraBlog, Mymlan.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

(SÄPO och FRA) Ingen hjälp från centerpartiet i FRA-frågan, liberalismen i partiet bara ett ord utan handling.

Letar runt och hittar Staffan Danielssons (c) blogg och han skriver så här.

"Det ligger ingen dramatik i detta. I uppgörelsen mellan allianspartierna som våra riksdagsgrupper står bakom lyder punkt 7 så här:

"7. En utredning ska tillsättas för att se över polis och säkerhetspolisens behov av underrättelser."

Den utredningen - ledd av Anders Eriksson - kommer säkert inom kort med sina förslag. Ett av de allvarliga yttre hoten mot Sverige är kopplade till grov terrorism. Bl a SÄPO bekämpar denna. Det är möjligt och nog sannolikt att man under de strängt reglerade former som signalspaningen ska bedrivas i kan behöva få del av underrättelseinformation kopplad till grov terrorism och yttre hot mot Sverige.
"


Från Annie och Fredrik är det tvärtyst än så länge,
Så då kan vi konstatera att de som sprang omkring med hög svansföring i valet 2006 var bara tomma ord, när det väl kom till handling och husse klatchade lite med piskan så såg de till sina egna politiska karriärer och rättade lydigt in sig i ledet.

25 Septemberuppgörelsen var bara ett rundningsmärke, talen om att endast trafik med ursprung och mål utanför landets gräns var bara en rökridå.

Vi glömmer aldrig
. (NSM-Sverige)
Dags att dödförklara FRA 2.0 (HAX)
Tolgfors pissar i centerpartiets frukostflingor (Liberal och Långsint)


Här har vi en person som aldrig hört talas om ändamålsglidning.
Bakåtsträvaren och paragrafryttaren Nora4you går ut hårt och skriver:

LAGARNA OM DEMOKRATI TOLKAS EXAKT SOM DE VARIT OCH ÄR TÄNKTA ATT TOLKAS.

på påståendet:
"Det är inte hur lagarna skrivs i teorin som utmärker en demokrati. Det är hur de tolkas i praktiken."Jag föreslår en flashmob på Mynttorget på söndag.
Vitklädda människor som formar “FRA” lite här och var under en halvtimme borde få lite genomslag.JJ.N, Sosse i Landskrona, SMK, Tango för Enbenta, Alliansupproret, AS, Motpol, Tomas sida, Ledarbloggen, Mark Klamberg, DN, Metro, Expr, Nyheter24, Jackens.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Manifestation mot Ipred imorgon.

Via Xor och minitruth.org

  • Plats: Brunnsparken
  • Tid: 16:00 den 3e april (Fredag)
  • Vad händer: Kalle Vedin pratar om IPRED


Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Vargfrågan börjar likna Israels palestinapolitik.

Kan du inte ta kål på dem alla, flytta dem från sina revir.

Visst börjar det likna Israels palestinapolitik, med undanflykten att det är för vargens bästa ska den flyttas från sina naturliga revir och man kan ana sig till att det inte blir till några vidsträckta jaktmarker.

Låt mig plocka ut en mening ur pressmeddelandet.

"För att nå målet med en liten, men frisk vargstam, kan det bli nödvändigt att flytta vargar inom Sverige"


Här slår man fast att vargstammen ska vara liten och med tanke på hur retoriken har gått de senaste 25 åren  handlar det inte om några 500 djur, snarare vill de behålla de under 200 djur.

Sedan skriver de "frisk" och det låter bra, men frisk är inte samma sak som livsduglig på sikt och det är just därför det ordet används.


Men det jävligaste i meningen är ändå det som antyds men som inte skrivs rakt ut. (obs, min tolkning)
Vargen ska samlas i reservat och de som ger sig av kommer att skjutas, antagligen kommer det att kallas "skyddsjakt".

Ungefär som de palestinier som gav sig av utanför sitt utomhusfängelse i vintras.

DD, JJ,Innan ni spyr ut er oförskämdheter och idiotkommentarer om att sörlänningar ska hålla käft i vargfrågan så vill jag berätta detta för er.

Jag är uppvuxen i Ö.Deje i Värmland, gick en av mina utbildningar i Malung och lumpen avklarades i Älvdalen.
Så jag har bott i, lekt i, gått vilse i, hittat rätt igen i, festat i, sprungit de j*vla orienteringsrundorna i, studerat i, jagat i och även en gång mött varg i vargtrakter.
Kort sagt, jag har befunnit mig bokstavligen i vargmarker halva mitt liv.

Så vill du att dina kommentarer ska finnas kvar så håll dig saklig, jag har inget mot att du är passionerad, inte ens om du är arg, men håll dig ifrån de värsta dumheterna så ska detta gå bra.

Samma sak gäller vargkramare som bara sett varg på vykort.
Passionerad och arg fine, men över gränsen och det är borta.Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Goodwins andra lag - The second Goodwin law (Om Ipred/Ipredia och barnporr-argumentet)

Via "Yamipanda" och "My cup of Tea" hittar jag Goodwins andra lag

Goodwins Lag är som bekant en diskussionsregel på nätet som går ut på att förr eller senare kommer en meningsmotståndare att dra paralleller med Nazister/Nazism och ska då per automatik förlora diskussionen.

Från Wiki
"Godwins lag gäller bland annat de fall då en part jämför sin motståndare med nazister eller Hitler på ett direkt eller indirekt sätt i någon form av guilt by association (se nazistargumentet),"


Goodwins andra lag ska vara som my cup of tea skriver och Yamipanda sammanfattar:

Vad Nazityskland blivit för politiska diskussioner i allmänhet, har pedofili blivit för diskussioner om friheten på internet: det är ett kort som spelas ut för att skrämmas ("det kryllar av pedofiler som bara väntar på att använda just ditt nätverk" är antydningen, vilken nog är en bit från sanningen) och hota ("du kan bli misstänkt" - det är formulerat som information, men innebär de facto ett hot om att man inte tvekar att göra ditt liv obehagligt) och för att kleta ner meningsmotståndaren med skamlös guilt by association ("du vill väl inte stödja pedofilerna?").


Godwins Lag säger: "Ni är precis som nazisterna/Hitler"-argumentet = FAIL
Godwins Andra Lag säger: "Ni hjälper pedofilerna"-argumentet = FAIL


Jag ska översätta detta när jag kommer hem från jobbet.


SvD, DN, DN2, AB, DN3, SvD2, Hax, Expr, FarmorGun, Kristoffer, Min luktar oxå, Kjellberg, Stormhierta, Tommy, Camomilla, Kuriren, SvD, TA, Rick Falkvinge,  AB, opassande.

Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Jasså, författarnas åsikter var inte dyrare än så...

Första "fildelningsfallet" blev en person som påstås ha fildelat 2000 ljudböcker och helt plötsligt förstår man varför vissa författare gråtit ut i pressen i några månader.
Lite övertygande tillsammans med "men ni får första fallet så får ni vara med i morgonsoffor igen och berätta hur fattiga ni är". och ett löfte om att blir personen fälld får de varsin check på [insert valfritt belopp].Sedan mänskligheten kom på att gammaltestamentliga straff inte var att föredra så har aldrig ett "brottsoffer" fått vara den som utreder.
När en familjemedlem till en polis drabbas av ett brott får inte den polisen delta i förundersökningen för att den anses som icke objektiv.
Ett brottsoffers enda rättighet (och skyldighet) har varit att anmäla brottet , sedan ska staten som enda utdelare av straff utreda om brott begåtts.

Detta har nu ställts helt över ända då brottsoffret helt plötsligt är den enda som ska utreda (det påstådda) brottet, den enda som ska ställa fram bevisning inför domstol, utan krav på objektivitet, bara brottsoffrets ord och (påstådda) bevisning ska numera räcka för att tvinga en privatperson att sätta större delen av en årsinkomst på spel för att bevisa sin oskuld.

Detta mot en part som har resurser avsatta i mångmiljardklassen.Nu räcker det, jag har bättre saker att spendera mina pengar på än gnällspikar vars böcker, filmer och skivor inte förtjänar att stå i min bokhylla längre.

Min sista inköpta bok blev Lee Child's "Hetta".
Sista CD-skivan minns jag inte, kan ha varit en samlingsskiva med dödsmetall.
Sista DVD'n blev "Hellraiser"-boxen
Sista biobesöket blev "Låt den rätte komma in".
Sista magasinet blev senaste numret av King Magazine.
Sista (köpta)papperstidning blev gårdagens Sydsvenskan.


Kort sagt, upphovsrättsindustrin ska inte kunna lobba in pisslagar med hjälp av mina pengar.


SvD, DN, DN2, AB, DN3, SvD2, Hax, Expr, FarmorGun, Kristoffer, Min luktar oxå, Kjellberg, Stormhierta, Tommy, Camomilla,

Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

LastFM - Strike scrobbling. Protesterna funkar, CBS skjuter upp beslutet att ta betalt.

Idag skulle jag raderat mina användningsuppgifter på LAstFM och lämnat dem efter sitt genomkorkade beslut att ta betalt av alla som inte bor i USA, Storbrittannien och Tyskland.

Sedan presenterar Valleballong ett alternativ.

Tagga och lägg till Strike Scrobbling.

"(det är egentligen ingen musik, utan bara trettifem sekunder vitt brus. Men det är en bisak. Syftet är att visa för last.fm att deras kunder är missnöjda. Varje gång någon lyssnar på oljudet, stiger lyssnartalet och närmar sig med stormsteg topplistan över lyssnade låtar. Kul och outhärdligt på samtidigt! Tjoohoo!)"Alla protester har ju gjort att LastFM (CBS) skjutit fram beslutet att börja ta betalt och då vore det ju dumt att lämna bygget redan nu.
Förbanna inte mörkret, tänd ett ljus.
Konstruktiv kritik funkar, speciellt när det kombineras med pengaförluster för motparten.SVD,Metro,Whats Next?,
Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

I allt det mörka som skett med Ipred, Telekompaketet och dagens omröstningar är det skönt att se en liten ljusning.

Jag hade planerat att skriva en djup och dyster framtidsprognos vad gäller sambandet mellan den moderatledda alliansregeringens sänkning av HemPC-avtalen, förkortningar av antalet år man kan uppbära studiebidrag och de repressiva lagar som genomsyrar den politiska sfären idag.

Men jag kan dra slutsatsen kort.

Informationssamhället är farligt för makthavarna, därför måste informationen styras av dem.
Istället ser jag att det numera är fyra partier som aktivt tar avstånd från den riktning EU är på väg mot vad gäller integritetskränkande lagstiftning, övervakning och statskontrollerad informationsflöde.

Förutom Piratpartiet, som fortfarande är det parti som enbart ägnar sig åt dessa frågor och som jag önskar all välgång i Europaparlamentsvalet 7 juni, vi har sedan tidigare Vänsterpartiet och Miljöpartiet och nu så hittar vi även min personliga favorit, Junilistan, på barrikaderna.

Detta är punkt 9 i deras valmanifest för EP-valet.9. EU och den personliga integriteten

Junilistan anser att det är oacceptabelt att EU-samarbetet alltmer används för övervakning och kontroll av medborgarna. Obekväma beslut som medlemsstaternas ministrar ogärna fattar på hemmaplan klubbas istället igenom i EU.
Datalagringsdirektivet och antipiratlagen (IPRED) utgör exempel på kontroversiella EU-beslut som påverkar den personliga integriteten.

EUparlamentet diskuterar dessutom ett franskt förslag, som innebär att fildelare ska kunna avstängas från Internet. ACTA-fördraget, som ger tullen möjlighet att kontrollera och konfiskera datorer, mp3-spelare och liknande om de misstänker illegal fildelning, arbetas likaså fram utan offentlig debatt.

EU ska vara ett samarbete för öppenhet, demokrati och frihet – inte för kontroll och övervakning.Här är manifestet i sin helhet:
http://www.junilistan.se/files/090331/junilistan_valplattform_2009.pdf


Nu vet jag inte exakt hur rösterna har fallit idag eller motiveringarna bakom, men det vore ganska kontraproduktivt att gå ut med detta i valplattformen och sedan rösta tvärtemot.

Och jag vet att det finns krafter i de övriga partierna som också bekämpar övervakningssamhället, men då handlar det tyvärr bara om individer (som jag stöttar helhjärtat och det hoppas jag att de vet om vid det här laget) i ett i övrigt repressivt parti.


Fler om dagens omröstning och Ipred.
Hax, Jens O, Isobel, Erik Josefsson, Karl Sigfrid, Farmor Gun, Anders Mildner, AB, DN, SvD.

Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

RSS 2.0