Happy Halloween

Glad Halloween.
Hade gärna skickat bilder på hur min utstyrsel kommer att se ut, men min teleon har slutat ta bilder och vill bara filma korta snuttar istället.
Det får bli en pumpa istället :)
Pinged at TwinglyIntressant


Ny energi ska byggas, så länge det är kostnadseffektivt och kärnkraft..... ärligt talat, varför inte bara säga "vi ska bygga kärnkraft"?

Läs noggrannt. (från ekot)

"På en presskonferens senare i dag kommer Industrikraft tillsammans med helstatliga Vattenfall att tillkännage ett samarbetsavtal. Enligt avtalet ska bolagen förutsättningslöst titta på olika energislag, för att komma fram till vad som är mest kostnadseffektivt.

Det går ut på att Industrikraft vill bygga ny kärnkraft i Sverige. Uppgifterna bekräftas för Ekot av två av varandra oberoende källor."


Längre ner står det:

"När bolagen inledde sitt samarbete hade de siktet inställt på att investera i en ny svensk reaktor, till en kostnad på mellan 40 och 60 miljarder kronor.

Industrikraft bildades bara ett halvår innan regeringspartierna i februari i år enades om att avskaffa förbudet mot att bygga nya kärnkraftverk."


Ärligt talat.
Hur ska man kunna titta förutsättningslöst på olika energislag med de kriterierna från början?
Varför inte bara säga rakt ut "vi ska bygga kärnkraft"?


Varför göra något lätt när det finns svårare sätt att göra det på....Hursomhelst är jag glad att Vattenfall ska få hårdare krav på sig...
Borde fått det för länge sen, gör det retroaktivt när ni ändå är igång....
Det är ju inte som det är en nyhet att de kringår regler och säkerhetsrutiner för att tjäna en extra hacka.Fler som skriver:
Hjärtat bankar, Änglagård Tjernobyl och kärnkraft.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Gunnar Ekberg - mytoman, terrorist och landsförrädare. (Guillou och IB-affären)

Hänvisar till (SOU 2002:92) sidorna 380-403, vilket berättar vilken sorts människa Ekberg är.

I Expressen svarar Guillou på Ekbergs anklagelser och berättar följande som också går att läsa i SOU'n."Dråpslaget för Ekbergs
trovärdighet som demokratins försvarare kom hösten 1973 när riksdagens försvarsutskott offentliggjorde en lista på 38 punkter som skulle visa hur nyttigt hans spioneri hade varit. Det är en häpnadsväckande rapport. Han hade redogjort för innehav av vapen och sprängämnen hos Palestinaaktivister, om svenskar med förhandskunskaper om flygplanskapningar, om sabotage mot telenätet, om planer på att spränga israeliska flygplan, inbrott i ammunitionslager, planer på att kidnappa israeler eller att med automatvapen överfalla en judisk barnkoloni eller hur jag och Göran Rosenberg deltog i förberedelserna till en terrorattack mot Lodflygplatsen i Israel som krävde många människoliv. För övrigt skulle jag själv ha deltagit i det planerade massmordet på judiska barn, tillsammans med författaren Staffan Beckman och ett kommando från nazistledaren Assar Oredssons ariska kämpar.

Detta är bara ett litet axplock ur Ekbergs rapportering. Från början hade riksdagen fått 62 liknande punkter. Och självfallet är ingenting av detta sant. Den enda dokumenterade brottslighet från Palestinarörelsens sida vid den här tiden står Gunnar Ekberg själv för. Han bombhotade vid två tillfällen flygtrafiken.!"

[...]


"Den terrorism som Ekberg iakttog bland svenska vänstermänniskor fanns inte. Det är ett historiskt faktum. Han löste det problemet genom att fritt fantisera om allehanda grova brott, eller själv begå brotten.

Och det är denne som som 1972, ett år innan han avslöjas, börjar arbeta direkt för den israeliska underrättelsetjänsten Mossad. Vilket han stolt berättar om i sina memoarer, hur han fick hög lön, hur han fick en lägenhet i Wien och smugglades till Israel för vidareutbildning.

Märkligt nog förstår inte Ekberg vad det är han bekänner med den berättelsen. Från och med "byte av huvudman" som han kallar det, gör han sig skyldig till spioneri under hela det återstående året fram till hans avslöjande.
"
Hänvisar också till mitt tidigare inlägg om "Föreningen Sveriges Öga och Öra", där Där Gunnar Ekberg är ordförande, Joakim von Braun sekreterare och Svante Winqvist är medlem.

Känns namnen igen?

Kan bero på att de samtliga är gamla IB-agenter samt att de skrev högt och lågt om Guillou förra veckan.

Slump?
Tveksamt....

Lite väl samordnat för att vara det.

SvD, DN, HD, GP, SsDABDNSvDDN2,SvD2HDKvPAB2AB3.
DN3AB4AB5
KotkaMotbilder, Daniel ScytheJinge

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Det hade varit stor humor om det inte varit på riktigt.


Två personer, ej boende i Sverige, ska tvingas böta för en sajt, vars servers inte är placerade i Sverige, utan att rätten kan visa att de är faktiska ägare till nämnda sajt, om dessa personer inte stänger ner sajten, som de inte är ansvariga för, eller gör den otillgänglig i Sverige, eller tar bort alla länkar till upphovsrättsskyddat material, som användare på sajten lägger upp själva.

Solklart...


Tillägg:
Eller också bara säga "ok, vi medverkar inte längre till TPB's drift", vilket de sagt i.... 3-4 år nu?


(ja, jag överdriver, bäst att lägga till det också, ville bara överdriva medan det fortfarande gick, börjar bli svårt att göra det i detta fallet....)


AB, Metro, sydsv, SR.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Ett uppvaknande från Tuva Novotny, fler såna tack :)

Man är glad över det uppvaknandet som Tuva Novotny fick efter att sajten hon bloggat på "råkat" filtreras bort.

Hon ställer med rätta frågan, efter att ha läst FRA's förklaring till varför de måste ha tillgång till all internet-trafik som passerar gränsen:

"Klingar inte det härligt förlegad Bush-administration? Och anar vi inte, med Alex Gibneys dokumentär ”Taxi to the dark side” i färskt minne, de fasansfulla konsekvenser denna övervakningsinformation kan leda till?"


Hon undrar också om hon är en av de intresseorganisationer som ska ges tillstånd att husrannsaka våra hem.

Nej Tuva, de (ifpi och dylika) har inget med artisterna att göra och har aldrig gjort, de är upphovsrättsindustrins lobbyorganisationer som lyckats få politiker att anse att några personers profit ska gå före allas vår informations- och yttrandefrihet.


Och jag vill inte verka otacksam, men det behövs fler, många fler.
Men jag antar att de kommer i takt med att fler sajter "råkar" filtereras bort.


(Tuva Novotny)Även Opassande har fått tips om Tuvas artikel, mitt tips kom dock från Olof B.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Där är det, kärlek vid första ögonkastet. Nu har jag ett mål för sparandet.

Då och då så faller tanken över mig att skaffa ett lite större boende, inte för att jag tar upp så stor plats, jag är ju ändå liten och tunn..... *host* nja, kanske inte riktigt sanningsenligt, men ändå :)

Så man har tittat efter lägenheter och kollat upp husmarknaden, just för att man kanske hittar nåt.
Men här nere i Skåne är allting förbannat dyrt, inklusive renoveringsobjekten.

Lägenheter någorlunda centralt är inte att tänka på, ser inga som helst skäl till att lägga ut 1,5 mille för en trea med 6k i avgift, råd har jag men jag vill ha valuta för pengarna och det får jag inte i dagens överhettade bostadsmarknad.Men sen snubblar jag över en sida, letar igenom den lite smått och pang.
Där är det, kärlek vid första ögonkastet.

Detta är anledningen till att jag lägger undan lite pengar varje månad, för att när ekonomin och annat medger kunna skaffa ganska så exakt detta hus.


Detta är Myresjöhuset Atrium, ett 1-planshus på 162 kvadratmeter med inglasad innergård :)
(Ritat av Aleksandra Ohlson)


Huset är så otroligt vackert att jag nästan blir gråtfärdig och att det är inritat en 4kvm stor bastu gör inte ont det heller.

Kolla in i det inglasade, nog fan ser ni mig där i en fåtölj med en trave böcker bredvid mig, drickandes en single malt, eller hur?


Det enda jag egentligen behöver förändra i planlösningen är att byta "väggspisen" mot en köks-ö.
Priset?
Ingen aning, men ett arkitektritat hus i denna storleken är inte billigt.Och det är detta som jag menar med valuta för pengarna.

Ja, visst kan jag köpa ett radhus i Lomma för 3 mille, men hur jävla skoj är det att lägga ut de pengarna på ett ställe med grannar vars hus ser exakt likadant ut?
Eller en Lundalägenhet för lika mycket, men där grannarna hör en fisa på nätterna?


Nej, då får jag vara beredd på att hosta upp det dubbla (nej, där är jag inte finansmässigt, inte ens 3-milleskyffet i Lomma har jag råd med i dagsläget) för något unikt, där jag kan påverka bygget och interiören själv, att göra det energisnålare och kanske tom sätta upp en liten vindsnurra i närheten för att göra om det till ett +-0-energihus.


Tillbaka till verkligheten.....
Visst saknas det en hel del innan jag har råd och det kommer att ta tid, men nu har jag ett mål.

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Stora Bloggpriset - Mina nomineringar i kategori 5. Politik&Samhälle.Detta är för mig en ganska lätt kategori, svårt att hitta de 5 jag vill nominera men jag har bra koll på området.
Men det gäller att hitta de 5 som varit bäst under hela året och jag kan ganska bestämt säga att med 2 månader kvar av året att det blir svårt att ändra på mitt beslut nu när det ändå är taget.


så här är de utan inbördes ordning.


Le Domaine d'Anais
.
Ovärderlig information om den franska upphovsrättsdiskussionen, att franska politiker är minst lika korkade som svenska och hon ger ett internationellt perspektiv på flera viktiga frågor gällande mänskliga rättigheter.


Mark Klamberg.
Ja, väldigt bra och drivande i FRA-frågan, men min nominering är främst vad gäller den input han ger i folkrättsområdet, något som är till stor hjälp för mig i mitt arbete vad gäller dnmr då folkrättsjuridik är ett ofta förbisett område i svensk politik.


Staffan Danielsson
.
Han bråkar, missförstår och har fel vad gäller FRA-lagstiftningen.
Men han tar debatten, skapar debatt kring andra viktiga frågor och diskussionerna i hans kommentarsfält gör mig ibland grön av avundsjuka.


Farmor Gun i Norrtälje.
Med vårdat språk ger hon kängor mot orättvisor som vi andra bara kan drömma om, hon visar respekt för sina medbloggare och motdebattörer samt är en person som man instinktivt bara tycker bra om.


ProjO.
Sexualliberal debattör, träffsäker i sina analyser och tar även de svåra debatterna.
Håller inte med om allt och vi har bråkat vad gäller vapenlagstiftning i flera år på helgon.nets forum, men Hanna har min djupaste respekt.


Bubblare:
OlofB, Erik Laakso, PromeMorian, Opassande, Lars Erick, Mina Moderata Karameller.
PS!
Vill ni ge tips om de andra kategorierna har jag en bloggpost här där ni kan lämna dem.
Pinged at TwinglyIntressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Brunkolaktion från Greenpeace - Helt rätt, mer sånt tack!

 

Greenpeace hällde ut 18 ton brunkol utanför regeringskansliet idag för att markera mot Vattenfalls abnorma brunkols-satsningar.

Helt rätt, fram för fler handfasta aktioner.

 

 

Vi tar några förslag.

Amnesty International - ett hundratal personer i oranga kläder med huva över huvudet, ett par framför varje regeringsledamots hem.

 

 

Svart Måndag - Håll koll på alla som besöker en centerpartist i riksdagshuset, förfölj och ställ frågor om dennes privatliv, om den vägrar, polisanmäl för misstänkt terrorism, har man rent mjöl i påsen så ska man inte ha något mot att svara på enkla frågor.

 

 

Palestinagrupperna - bjud riksdagsledamöter på 1dl smutsigt vatten, vill de inte ha så fråga varför det är tillåtet för Israel att vägra palestinierna rent vatten.

(kolla runt bland extremhögerns bloggar, där påstås det att palestinierna använder mer vatten än genomsnittssvensken, man kan undra var det vattnet kommer ifrån med tanke på att det är mer eller mindre en öken de bor i....)

 

 

 

För övrigt anser jag att FRA-lagen ska rivas upp.


Fler om ovanstående ämnen:

Jinge, Le Domaine d'Anais, Daily Telegraph, Opassande, dessa mina minsta bröder,

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Ska bredband säljas "till väggen" eller ska skyldigheten sträckas "till datorn"?

Har haft våldsamma problem med bredbandet de senaste veckorna och alla som jag kontaktar svär sig fria.

1. Bolaget som säljer accessen säljer bara till uttaget, därifrån är det mitt bekymmer. (perspektiv bredband)

2. Bolaget som tillverkar routern hävdar att den fungerar som den ska. (d-link)

3. Bolaget som sålt operativsystemet säger åt mig att återställa systemet, vilket jag gjort och det hjälper inte. (windows xp)


Jag har beskrivit problemet tidigare Här.
Fått tips som verkar bra, följt de jag kunnat men problemet kvarstår, med vissa midifikationer.Nu kan jag exempelvis ladda ner en film i mbit-hastighet från CDON eller annan sajt, men jag kan inte läsa ett mail med för många bilder.

Jag kan läsa Aftonblaskans sajt utan större bekymmer, men Expressens hackar.

Skriva ett inlägg går finfint, men vill jag ha en bild via verktyget "infoga bild" är det kört, då får jag starta om webläsaren.

Jag har testat och samma saker händer oavsett om jag kör chrome, opera, firefox eller IE.
Ska jag behöva sätta mig på min bärbara och koppla upp mitt G3 för att kunna skriva ett jävla inlägg med bilder?Detta är min åsikt vad gäller datorer och internet.
Det ska funka, jag som konsument ska bara behöva sätta i sladdarna och trycka "on" utan att läsa in 100 poäng  datakunskap på Lunds Universitet för att kunna tyda innehållet i manualerna.

När jag sedan från dator till bredbandsuttaget drar en sladd ska detta fungera smärtfritt och jag ska till fullo kunna utnyttja uppkopplingen till det jag vill.


Om detta ej fungerar tillfredsställande, då ska tamejjävlar alla tillverkare från HP till D-link till microsoft hänga på mitt lås för att fixa problemet.

Varför?
FÖR ATT JAG ÄR KONSUMENT FÖR HELVETE, köper jag inte era produkter går ni i putten, förstått?


Om jag ringer till en av tillverkarna ska jag inte behöva höra i luren att jag borde kollat upp om delarna är kompatibla, det är för fan er jävla skyldighet om ni säljer lösa delar att informera mig om vad som går och inte går att pussla ihop.


Blir så jävla trött när saker inte fungerar.... och irriterad, det kanske märks.
Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Nu har snart hela FSÖÖ uttalat sig i pressen, allt för att förminska deras grundlagsbrott och aktiv terrorism.


Förra veckan var det den på IB's uppdrag terroristen Gunnar Ekberg som uttalade sig i press om landsförräderi.
Idag är det Svante Winqvist i Newsmill.

Det är bara Joakim von Braun kvar, sen har alla av de kända medlemmarna i nystartade "Föreningen Sveriges Öra och Öga", bestående av gamla IB-spioner, kastat skit på de som avslöjade deras demokratifientliga åsiktsregistrering av fackligt anslutna och vänsterfolk, bombhot i palestinarörelsens namn på IB's uppdrag etc etc.

De hoppas väl att i dagens övervakningsvänliga klimat att deras brott ska anses som "normalt" underättelsejobb.

Skamligt att ingen av dessa Verkliga terrorister aldrig fick sitta inne.


SvD, DN, HD, GP, SsDABDNSvDDN2,SvD2HDKvPAB2AB3.
DN3AB4AB5
KotkaMotbilder, Daniel ScytheJinge

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Ang mitt deltagande i panelen till stora bloggriset.

Jag har ett blogginlägg om det där man kan posta tips på sidor HÄR.

Andra bloggposter är reserverade för det ämnet som avhandlas.


SD Sveriges 4'e största parti.

Åtminstone om man ska tro senaste väljarbarometern.

Nu är det jämnt skägg mellan SD, FP och V, men C+Kd är rejält akterseglade och närmar sig återigen riksdagsspärren.

Jag tänker ge ett gratistips till de etablerade partierna.


Varje gång ni ger er in i polemik med SD i allmänhet och Åkesson i synnerhet så tar ni för stor tugga.
Åkesson har 10 år med brutala debatter bakom sig i sina specialfrågor och att då komma opreppad och tro att man kan överlista honom är, för att säga det snällt, genomkorkat.

Detta är inte en partiledardebatt där man nästan är helt överens och man bara ger varandra tjuvnyp, som de stentrista samtalen mellan Sahlin och Reinfeldt.

För att säga det så kortfattat som möjligt.

Skit i andras politik och börja berätta vad fan NI vill göra.

För övrigt anser jag att FRA-lagen ska rivas upp...Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Fler måste arbeta längre? Fyra gruppers ansvar och skyldigheter.

Nu går Socialdemokraterna i form av Mona Sahlin ut och säger att fler måste arbeta längre eftersom det tar längre tid innan man etablerar sig på arbetsmarknaden och det kommer stora pensionsavgångar de närmaste åren.

Då har vi några korta frågor här.

1. Vad är arbetstagarens ansvar?

2. Vad är arbetsgivarens ansvar?

3. Vad är de politiskt ansvarigas ansvar?

4. Vad är fackets ansvar?1.
För arbetstagaren är det antagligen bara att gilla läget, men att bara höja pensionsåldern utan att kolla upp vilka yrkesgrupper som över huvud taget kan göra det är oansvarigt.

För en pappersvändare på kontor är det inte lika fysiskt jobbigt att arbeta några år längre, men för skiftarbetare inom tung industri och sjukvård kan dessa 3 år extra som förslaget ligger på innebära att pensionen blir väldigt kort.
Vi skiftarbetare har redan en kraftigt kortare genomsnittlig livslängd, fullt jämförbar med rökare.

2.
För arbetsgivaren och de stora investeringsfirmorna (och där ingår det politiska ansvaret) gäller det att ge upp den kvartalskapitalistiska tanken och återigen börja tänka på arbetstagaren som en resurs, inte en kostnad.
De sista delarna vinst måste helt enkelt avstås för att öka personaltäthet och göra om eventuella skiftgångar så de blir mindre slitsamma för arbetstagaren.
Kontinuerlig 4-skift tex är fullständigt oacceptabelt, nätt och jämnt att 3-skift kan accepteras om pensionsåldern ska kunna ökas utan att arbatstagarna riskerar livet.

3.
Politikernas ansvar får bli att bita i det sura äpplet och helt enkelt ta upp tanken att sänka kravet på hur många timmar som ska räknas som heltid.
Exempelvis så kan kontorspersonal fortsätta ha 38-40 timmars arbetsvecka medan skiftgångare inom sjukvård kanske inte ska ha mer än 30-32 timmars arbetsvecka.
Sedan får de föregå med gott exempel, de vidlyftiga lönerna och möjligheten att vara livstidspolitiker bör begränsas.
Ett förslag kan vara att ingen kan vara riksdagspolitiker i mer än 4 perioder, dvs 16 år, sen är det bara att ge sig ut i arbetslivet igen.
Då kanske vi får fram politiker med mer förståelse över arbetarnas villkor på arbetsmarknaden.


4.
Facket får börja överväga att helt enkelt skita i Lissabonfördraget och gå tillbaka 100 år i kampen för rättvisa löner och arbetsvillkor.
För vi är snart tillbaka på en nivå där arbetarrättsrörelsen kanske inte har något val än att bryta mot lagar och förordningar från en maktelit med liten eller obefintlig känsla för rättvisa.Om inte Arbetsgivaren tar sitt ansvar och politikerna fortsätter att vela, ja då är det bara facket kvar som kan göra något.
Men vill de?
Är inte helt säker på de som sitter i LO-borgen idag, men de kan inte sitta där för alltid.
Dessa 4 frågeställningar är långt ifrån färdiga, men det öppnar förhoppningsvis upp diskussionen något.Fler som skriver om ämnet.
SvD, GP, Mitt i Steget, Svensson, Cornucopia,

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Vilka är "Föreningen Sveriges Öga och Öra"?

I gårdagens vällästa inlägg berättade jag lite kort om "Föreningen Sveriges Öga och Öra" och frågade lätt konspiratoriskt om de hade något med "avslöjandet" av Guillous samröre med KGB.


Sen dess har jag försökt leta rätt på uppgifter om dem, men det har inte varit det lättaste må jag säga.
Tre personer har jag identifierat.

Gunnar Ekberg, Joakim von Braun och Svante Winqvist, samtliga gamla IB-spioner.

Utöver dessa var en person med på seminariet 4-5 oktober som enbart gick under namnet "Pelle", vi kan anta att detta inte är personens riktiga förnamn.


Svante Winqvist finns inte mycket information om, förutom att han var involverad i "Sjukhusspionaffären" där SÄPO (och IB) samlade uppgifter om anställda på Sahlgrenska i Göteborg och andra sjukhus i Göteborgsregionen, främst fackligt anslutna och personer inom KFML(r).

Vilken position han har inom FSÖÖ är okänt.Gunnar Ekberg
är FSÖÖ's ordförande.

Gunnar är mest känd i samband med Jan Guillou och Beter Bratt's avslöjande om IB-Affären.

I artiklarna kommer det fram mycket om Gunnars förehavanden, bland annat att han begått (misstänkta) terrordåd i Palestinarörelsens namn på IB's uppdrag.Joakim von Braun
är FSÖÖ's sekreterare.

Joakim är gammal IB-agent och har enligt egen utsago förflutet i KSI, Kontoret för Särskild Insamling.
Ska ha sammanlagt 40 års erfarenhet inom Svensk underrättelsetjänst.

Har arbetat som säkerhetsexpert på Symantec och var anställd på den marknadsliberala tankesmedjan Timbro 1979-1988."Pelle" har jag några uppslag på vem det kan vara, men helt lätt är det inte, det är ändå gamla spioner vi pratar om.
Dock pekar det mesta på att föreningen är en grupp för inbördes beundran, där historierna blir värre och värre för varje konjak som inmundigas på träffarna.
Det som faktiskt talar för är att många fortfarande är i arbetsför ålder och ni vet vad som sägs?
En gång spion.....

 

Det börjar komma fram mer och mer som talar för att det är en samordnad aktion mellan FSÖÖ och SÄPO.

Återkommer till ämnet om jag hittar mer.


 

Mer skrivet om Gunnar Ekberg, Jan Guillou och IB-affären.
SvD, DN, HD, GP, SsD, AB, DN, SvD, DN2, SvD2, HD, KvP, AB2, AB3.
DN3, AB4, AB5,
Kotka, Motbilder, Daniel Scythe, Jinge

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,


Folk säger att jag ser annorlunda ut om jag rakar av mig skägget....


Med.Med lite
utan.

Skumt, jag ser ingen skillnad alls.

(Ja, det är G&T i glaset på skäggbilden och jag tror det är taget precis när jag sväljer, har inga bra skäggbilder.)Länkar till "Kärleksförklaringar och Förbannelse" för en voddlertävling.


Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Nu samlas de för att ge igen, Gamla spioner med 35 års bitterhat i kroppen. (Guillou - IB).
Sedan IB-affären avslöjade att svensk underrättelsetjänst spanat på svenskar, utan misstanke för annat än att ha engagerat sig politiskt, fackligt eller på annat sätt som de dåvarande regeringarna ansåg vara ett hot mot sin egen politik har några personer väntat med årtionden av bitterhat i kroppen, på något de kan ge igen med.

Mer om det längre ner, först lite bakgrund.


Vi spaltar upp (från wiki)
Detta avslöjades:

 • att det fanns en tidigare okänd underrättelseorganisation i Sverige.
 • att inte ens riksdagen kände till byråns existens.
 • att denna hade åsiktsregistrerat vänstersympatisörer.
 • att denna även hade spioner utomlands.
 • att denna hade gjort inbrott på Egyptens ambassad i Stockholm.
 • att denna samarbetade med den israeliska säkerhetstjänsten Shin Beth och amerikanska CIA.
(fotnot - fan, har jag inte sett ungefär samma saker fast i ett annat sammanhang?)


Nu så dyker det upp en gammal IB-agent och insinuerar att IB-avslöjandet var ett beställningsjobb från KGB.

Vad sägs om att ta det här i så ärlikt ordalag som möjligt..
GUNNAR EKBERG, DIN BITTRA GAMLA SPIONJÄVEL!Du blir avslöjad med fingrarna i syltburken, arbetande på ett grundlagsvidrigt vis utan riksdagens medgivande och du har MAGE att framställa dig själv som offer?

Du måste ha studsat av glädje när "nyheten" om Guillou kom fram, så du kunde ge igen och samtidigt få lite skjuts åt din bok.
Och det är väl en vacker slump att den kom ut ungefär samtidigt som detta avslöjandet.....

Att du blev ordförande i en organisation i våras vars uppdrag är att kolla upp svensk spionhistorik (Föreningen Sveriges Öga och Öra) är också en slump... du har varit ute i kylan i 35 år och helt plötsligt poppar detta upp...
Naturligtvis utan hemsida, det är ju en förening bestående av gamla spioner...

Vi kollar lite om det seminarie som ni hade för 3 veckor sedan. (rapporterat om i Expressen)
Nu var det emellertid spion-konferens, arrangerad av Sveriges öga och öra på Armémuseum. Föreningen
består av veteraner från olika svenska underrättelsetjänster och leds av den förre IB- infiltratören Gunnar Ekberg.

Föredragen hade titlar som "Sveriges kommunistiska parti, Sveriges quislingar?" - frågan var retorisk - och "Sovjets massinformationsinhämtning i och kring Östersjön".


Jag hittar inbjudan till seminariet här:Föreningen Sveriges Öga och Öra inbjuder dig härmed till en helgkonferens i Armémusem den 3-4/10.

Vi kommer då att bland andra få lyssna på tidigare överbefälhavare Bengt Gustafsson prata om Sovjetunionens hot mot Sverige. Det blir också föredrag om nazister och kommunister, terrorister och landssvikare samt mystiska hot över svenskt luftrum och sjunkna spionfartyg på Östersjöns botten. Du kommer att träffa en rad andra historieintresserade vänner. Har du själv egna projekt på gång inom vårt område har vi kanske möjlighet att hjälpa dig.
Fler än jag som ser ett mönster?

 • Tidigare hemligstämplade papper släpps från SÄPO.
 • En organisation bestående av gamla spioner skapas.
 • Gammal Spion släpps in från kylan
 • Spionförening har seminarie, bevakat av Expressen
 • *poff* ut ur det blå släpps nyheten att Guillou arbetat åt KGB, av Expressen.

Man behöver ingen FRA-dator för att se sociogrammet i denna affär.

Jag får revidera mitt inlägg från igår, det intressantaste är inte bloggarnas reaktioner...
Nyheten finns, men inte i det som slås upp stort i tidningarna.


Edit
:
Vid en snabbkoll på nätet hittar jag att Joakim von Braun är sekreterare i samma förening, samma von Braun som arbetat åt IB och KSI (Kontoret för Särskild Inhämtning)

Är det bara ex-spioner som arbetar i denna nya förening?
Samma sak står om den på både Gunnars och Joakims wiki-sidor.


"Sedan våren 2009 är [insert name and rank] i Föreningen Sveriges Öga och Öra som främjar forskning och studier i underrättelse- och säkerhetstjänsternas historia under åren 1900-1991."


Vad är det för sorts förening och vad är dess egentliga syfte?


Edit2:
Jag vill rikta er uppmärksamhet mot hur Joakim von Braun ändrat i wikipedia sedan i våras.

Aktiv historierevision?
Mer skrivet om "nyheten".
SvD, DN, HD, GP, SsD, AB, DN, SvD, DN2, SvD2, HD, KvP, AB2, AB3.
Zac, Svensson, Norah.

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

EU's livsviktiga arbete är inget att skämta om!


KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EG) nr 1462/2006

av den 2 oktober 2006 om klassificering av vissa varor i Kombinerade nomenklaturen

 

Se hela förordningen

 

..................

(1) För att säkerställa en enhetlig tillämpning av Kombinerade
nomenklaturen, som är en bilaga till förordning (EEG) nr 2658/87, är det nödvändigt att anta bestämmelser
för klassificering av de varor som avses i bilagan till denna förordning.

................................

HÄRIGENOM FÖRESKRIVS FÖLJANDE.
Artikel 1
De varor som beskrivs i kolumn 1 i den bifogade tabellen skall i Kombinerade nomenklaturen klassificeras enligt motsvarande KN-nummer i kolumn 2 i samma tabell.

................

Denna förordning är till alla delar bindande och direkt tillämplig i alla medlemsstater.

 

Utfärdad i Bryssel den 2 oktober 2006.
På kommissionens vägnar
László KOVÁCS Ledamot av kommissionen


BILAGA
Varubeskrivning Klassificering KN-nummer Motivering
(1) (2) (3)


En artikel i form av ett får, ca 10 cm hög. Ett stickat textilmaterial som skall föreställa fårull täcker större delen av keramikkroppen, förutom en del av huvudet och de fyra klövarna som är synliga. Materialet är fastlimmat på keramikkroppen.

(Se foto nr 639) (*)


6913 90 10 Klassificering på grundval av de allmänna bestämmelserna 1, 3 b och 6 för tolkning av Kombinerade
nomenklaturen samt texten till KN-numren 6913, 6913 90 och 6913 90 10.

 


Det är en keramikartikel som främst är avsedd som dekoration i hemmet.

Den har inget nyttovärde, utan är endast tänkt att användas som prydnad.
Den är inte avsedd att huvudsakligen roa människor och kan därför inte anses vara en leksak enligt kapitel 95.

Se de förklarande anmärkningarna till HS nummer 6913 första stycket och andra stycket A och nummer 9503 första stycket.


Detta är en sammansatt artikel av keramik och stickat textilmaterial.

Det keramiska materialet bildar artikelns kropp ( i form av en fårfigur) och skall ses som det material som ger varan dess huvudsakliga karaktär enligt den allmänna tolkningsbestämmelsen 3 b, eftersom det ger artikeln dess
form.


(*) Fotot är av rent vägledande karaktär.

(hämtat från EU-Kritik)


Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Det roligaste med "nyheten" är bloggarnas reaktioner

Årets icke-nyhet har alltså briserats....

Jan Guillou jobbat åt KGB
Det har under ganska lång tid varit uppe för spekulation hur Guillou kunnat ha trovärdig information kring vissa företeelser inom spionsfären, så att han lekt spion åt KGB kan inte vara så chockerande.

Däremot är det hysteriskt roligt att läsa några av reaktionerna kring avslöjandet, både de mer nationalistiska och de som man kan kalla den autonoma vänstern.
Tänker inte länka till dem, de är lätta att googla fram.Chris Anderson har däremot ett bra och ovinklat inlägg (förutom rubriken) som tål läsning.

Han skriver bland annat:
(min fetstil)

"Jan Guillous obekymrade förklaring är att han samarbetade med KGB för att avslöja hur de arbetade i Sverige. Den bortförklaringen faller platt eftersom han faktiskt aldrig avslöjade något. Vi har aldrig sett en grandiost uppslagen artikelserie om ”KGB i Sverige”. Faktum är att han inte har sagt ett pip om saken förrän nu, då han blev avslöjad."Och han har rätt, varför finns det inte några avslöjanden?Pinged at TwinglyIntressant

DN, HD, GP, SsD, AB, DN.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Reinfeldt avgår hellre än söker stöd hos SD. kan vi gå vidare nu?

Tidvis har det varit en ganska småaktig debatt om vem som bäst på att inte samregera med SD, båda "blocken" har anklagat den andre för att vara oklar och det har gått så långt att man tom har ansett att gå i samma demonstrationståg att vara ett politiskt samarbete.

Som jag skrev på en blogg jag nu inte hittar tillbaka till:

Förra året samlades alla riksdagspartier och/eller dess ungdomsförbund + PP, Syndikalister, Feministiskt initiativ och ett flertal andra mindre partier på alla sidor av spektrat i ett flertal demonstrationståg mot FRA-lagen.

Där gick även en del Sverigedemokrater, så ska man se detta som ett samarbete så har alla samarbetat med SD.


Men nu tror jag det klaraste beskedet hittills har uttalats.
Fredrik Reinfeldt avgår hellre än söker aktivt stöd av SD för att regera vidare.


Så, kan vi gå vidare nu?
Det måste finnas bättre saker att diskutera.

Som regeringsalternativ?
Debatten har varit låst alltför länge runt Alliansen vs de Rödgröna

Själv ser jag gärna en allians mellan mittenpartierna.

Mp 10-12% 
Fp 10%
C 6-8%
PP 6-8%


Visserligen en minoritetsregering, men jag är säker på att de kan spela ut M och S mot varandra :)


Fler som skriver:
Expr, SvD, AB, SvD2, PB, KvP.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Stora bloggpriset - cirkusen är igång.

Såg hos Mymlan att de dragit igång cirkusen runt stora bloggpriset, förra året var jag svagt *host* negativ till idén då jag trodde att det skulle bli en klubb för inbördes beundran som skulle resultera i en tävling om vilka som kunde länka hårdast till varandra och till AB.


I efterhand har jag hört hur kul det var där och bara att träffa de man tidigare bara läst och slängt käft med via kommentarsfält var värt att vara med i spektaklet.


Så i år.

*trumvirvel*

Har jag tackat ja.


Nu kom mailet i måndags och jag har varit på LEAP-utbildning (Leadership, Education And Performance) mån-tor så jag läste det inte förrän idag.
Men det gick bra, fick ett snabbt svar och nu är allas er skabbe djupt involverad i cirkusen.

Inom dessa områden ska man tydligen nominera sina kandidater.

 • Nöje & kultur
 • Mode
 • Sport
 • Vardagsliv & fritid
 • Politik & samhälle
 • Prylar & teknik
 • Design & inredning

Har redan utsett de flesta mina nomineringar, men jag lämnar kommentarsfältet öppet för förslag då mina kunskaper om mode samt design&inredning är knappt märkbara.

Kom ihåg att jag lägger mina förslag för vad de presterat under HELA året, inte de senaste veckorna.

Hade.

Skabbe.Fler som skriver om stora bloggpriset:
F1-bloggen, Tonårsmorsa, Malin Collin, Julia Skott.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Svår, men riktigt jävla viktig text om EU's nya spionorganisation Europol.

Varje gång jag hört talas om Europol så har jag fått intrycket av att det ska bli en ny polisorganisation där man samarbetar över gränserna mot internationell brottslighet.
Och det är idag en sådan organisation, ganska hämmad av olika länders regelverk och byråkrati.

Men när man läser de senaste texterna (EU-direktiv) växer en ganska otäck bild fram av vilka befogenheter Europol ska få i framtiden.

Detta får byråkratsvenska att verka som bilderböcker och jag lämnar det öppet för att jag helt enkelt har missförstått det, men jag tror inte det.Hela texten följt av utdrag och mina kommentarer.
http://www.europarl.europa.eu/oeil/file.jsp?id=5789462

PURPOSE: to set the implementing rules for Europol analysis work files.

PROPOSED ACT: Council Decision.

BACKGROUND: in accordance with Council Decision 2009/371/JHA establishing Europol as a Community agency, it is for the Council, acting by qualified majority after consulting the European Parliament, to adopt implementing rules for analysis work files.


The purpose of this proposal is to set those implementing rules.

CONTENT: the rules laid down in this text shall apply to the processing of data for the purpose of analysis, as referred to in Article 14(1) of the Europol Decision. These rules take the form of general principles to apply to the gathering and processing of data, technical measures for the classification of data and rules for the use of analysis work files and analysis data.


Those different rules may be summarised as follows:

(1) General principles: these rules essentially apply to the types of data to collect, as well as to the gathering and processing of such data.

Terms for the communication of data supplied to Europol for the purpose of analysis: the proposal contains a number of provisions aimed at establishing the framework for supplying data to transmit to Europol. Such data shall be communicated to the agency, either in a structured or unstructured form, by national units, in order to be included in an analysis work file.


The Member State supplying the data shall notify Europol of the purpose for which the data are supplied. Provisions shall determine, in particular, the respective responsibilities of Europol and the Member States with regard to data supplied and the processing of the data in an analysis work file. On the whole, such data shall remain under the responsibility of the Member State which supplied the data but Europol shall be responsible for ensuring that it may be accessed only by the Member States which supplied the data or analysts for the purpose of analysis.


Data (including paper files and documents) shall be returned to the Member State which supplied them, or be deleted or destroyed, where they are no longer necessary for the purpose of analysis. They must in any case be deleted or destroyed after the analysis work file is closed.


Types of personal data that may appear in the analysis work files: in order to carry out its investigative tasks, Europol must have access to personal data supplied by the Member States and store tem in analysis work files. Such data shall then be processed in strict compliance with the provisions of this proposal and the Europol Decision.


Such data cover the following main areas:


 • personal details (surname, forename, sex, date and place of birth, nationality, alias, present and former residence/domicile, etc.);
 • physical description;
 • identifications means (including national identity card/passport number, national identification number/social security number, or forensic identification information such as fingerprints, DNA profile, voice profile, blood group, dental information, etc;
 • occupation;
 • economic and financial information (bank accounts and codes, credit cards, cash assets, etc.);
 • behavioural data (for example, lifestyle, routine, places frequented, weapons, danger rating, escape probability, drug abuse, etc;
 • contacts and associates;
 • means of communication used, such as telephone (static/mobile), electronic mail, postal addresses, etc;
 • means of transport used, such as vehicles, boats, aircraft, including registration numbers;
 • information relating to criminal activities (previous convictions, suspected involvement in criminal activities, modi operandi, means which were or may be used to prepare and/or commit crimes, membership of criminal organisations, material gathered in the course of an investigation, etc.);
 • references to other databases in which information on the person is stored (Europol, police/customs agencies, other enforcement agencies, international organisations, public entities, etc.);
 • information on legal persons associated with the data.

Other types of data that may also be stored in an analysis work file have also been clarified, for example information on previous victims at the hands of the suspect or on associated persons (for example, persons with whom the suspect has kept in contact or on persons who could be called upon to testify against him/her).


Processing of data: the processing of data referred to in the proposal may only take place in strict compliance with the rules set out in the proposal. The processing must not go beyond the intended purpose for analysis and data may not be stored longer than necessary to that end. However, there are derogations for the continued storage of data.


Time-limits for examination and duration of storage: a procedure is provided for to decide to derogate from the time-limits for storing personal data (i.e. beyond three years, in accordance with the Europol Decision). In such an event, the interests of Europol in performing its tasks shall be weighed against the legitimate data protection interests of the data subject concerning whom data are stored. The need for continued storage of all personal data shall be reviewed regularly.


The proposal contains other provisions for the storage or deletion of personal data in order to keep track of a file being examined (for example, in the event of a court decision in a Member State on a case concerning a suspect who is the subject of an analysis work file, etc.).

In any event, if personal data are stored in a file for a period exceeding five years, the Joint Supervisory Body referred to in the Europol Decision shall be informed accordingly and shall take the necessary measures.


Association of third parties: Europol may associate experts of institutions, bodies, offices and agencies, and experts of third States and organisations with the activities of an analysis group, through a prior arrangement.


(2) Classification of data: the proposal contains technical provisions on the classification of data. Those provisions concern, in particular:

 • classes of analysis work files: strategic or operational;
 • assessment of the source and of the information communicated to Europol (criteria to respect in terms of the authenticity of the source and the reliability of the information, etc.).

(3) rules for the use of analysis work files and analysis data: specific and technical rules are set out in order to establish the framework for:

 • the opening of analysis work files: these shall be opened at Europol's initiative or at the request of the Member States supplying the data;
 • the retrieval of data: only participants of the analysis group may retrieve data from the file;
 • the transmission of data or information held in analysis work files to a Member State: the transmission of data to a Member State or third party is recorded in the file concerned and shall be subject to regular controls by Europol;
 • the control procedures: in order to meet the data security requirements when processing data;
 • the use and storage of analysis data and analysis results: all personal data and analysis results transmitted from an analysis work file may only be used in accordance with the purpose of the file or for the purposes of preventing and combating other serious forms of crime. After an analysis work file is closed, all data contained in that file shall be stored by Europol in a separate file, which shall only be accessible for the purposes of internal or external control;
 • the combination of files: where it becomes apparent that information contained in an analysis work file may also be relevant for different analysis work files;
 • the use of new technical means for the processing of data for the purpose of analysis (these may be introduced only if all reasonable measures for ensuring that their use is consistent with the rules on the protection of personal data applicable to Europol have been adopted).


--------------------------------------------------------------------------

Text from directive

My Comment

-------------------------------------------------------------------------

Council Decision 2009/371/JHA

=

Tasks: as regards its tasks, EUROPOL will be able to provide support (not operational, but more in terms of analysis) to Member States in connection with the organisation of international events with a public order policing impact. It will henceforth be able to receive information from private bodies for use in the framework of its traditional activities. Therefore, Europol may:

 1. collect, store, process, analyse and exchange information and intelligence;
 2. notify the competent authorities of the Member States of information concerning them and of any connections identified between criminal offences;
 3. aid investigations in the Member States, in particular by forwarding all relevant information to the national units;
 4. ask the competent authorities of the Member States concerned to initiate, conduct or coordinate investigations and to suggest the setting up of joint investigation teams in specific cases;
 5. provide intelligence and analytical support to Member States in connection with major international events;
 6. prepare threat assessments, strategic analyses and general situation reports relating to its objective, including organised crime threat assessments.I thought Europol would be the new European Police Force such as Interpol, but here i read that it more or less will be the new Spy-organization.------

Terms for the communication of data supplied to Europol for the purpose of analysis: the proposal contains a number of provisions aimed at establishing the framework for supplying data to transmit to Europol. Such data shall be communicated to the agency, either in a structured or unstructured form, by national units, in order to be included in an analysis work file.


Such data shall (not should, shall), be communicated to the agency by national units?
Do we have a collector (in Sweden) of these amounts of data about people?
Is it through the existing data in Folkbokföringsregistret (googletranslate  - Civil Registry?) or is it a more massive input with existing data in all our registrys such as healthcare-registry, unemployment-registry and so on?


-----


Types of personal data that may appear in the analysis work files: in order to carry out its investigative tasks, Europol must have access to personal data supplied by the Member States and store tem in analysis work files. Such data shall then be processed in strict compliance with the provisions of this proposal and the Europol Decision.

Such data cover the following main areas:

 • personal details (surname, forename, sex, date and place of birth, nationality, alias, present and former residence/domicile, etc.);
 • physical description;
 • identifications means (including national identity card/passport number, national identification number/social security number, or forensic identification information such as fingerprints, DNA profile, voice profile, blood group, dental information, etc;
 • occupation;
 • economic and financial information (bank accounts and codes, credit cards, cash assets, etc.);
 • behavioural data (for example, lifestyle, routine, places frequented, weapons, danger rating, escape probability, drug abuse, etc;
 • contacts and associates;
 • means of communication used, such as telephone (static/mobile), electronic mail, postal addresses, etc;
 • means of transport used, such as vehicles, boats, aircraft, including registration numbers;
 • information relating to criminal activities (previous convictions, suspected involvement in criminal activities, modi operandi, means which were or may be used to prepare and/or commit crimes, membership of criminal organisations, material gathered in the course of an investigation, etc.);
 • references to other databases in which information on the person is stored (Europol, police/customs agencies, other enforcement agencies, international organisations, public entities, etc.);
 • information on legal persons associated with the data.


Im sorry, is all this going to be collected about all of us?
Sociograms for a non transparent government organization so they can interprate (read dot9)
information relating to criminal activities (previous convictions, suspected involvement in criminal activities, modi operandi, means which were or may be used to prepare and/or commit crimes, membership of criminal organisations, material gathered in the course of an investigation, etc.);Im not even halfway through this document and my gut feeling is FFS!!!
Now take the information in the directive above with this.


http://www.europarl.europa.eu/oeil/file.jsp?id=5789442


 • Exceptional cases: Europol may transmit personal data and classified information which it holds to third parties insofar as the Director considers their transmission to be absolutely necessary to safeguard the essential interests of the Member States concerned within the scope of Europol's objectives or in the interests of preventing imminent danger associated with crime or terrorist offences. The Decision contains provisions for the transmission of both personal and classified information in such cases.
 • Transmission of personal data: transmission of personal data revealing racial or ethnic origin, political opinions, religious or philosophical beliefs or trade-union membership and the transmission of data concerning a person's health or sex life shall not be permitted unless strictly necessary. The recipient shall give an undertaking that the personal data shall be corrected or deleted if it emerges that they are incorrect, inaccurate, or no longer up-to-date or should not have been transmitted.
 • Onward transmission of data: transmission of personal data by Europol to third States and transmission within that State shall be restricted to competent authorities, which shall be explicitly mentioned in any agreement concluded. The Decision establishes the conditions under which the onward transmission of information may take place (for instance, in the interests of preventing imminent danger associated with crime or terrorist offences). In particular, no onward transmission of data communicated to Europol by a Member State shall be allowed without the prior consent of the Member State concerned.
 • Receipt of information by Europol from third parties: the Decision establishes specific conditions for the receipt of information by Europol from third parties, including an assessment of the source and of the information to determine the reliability and provisions for the correction and deletion of information received. If Europol has reason to believe that information supplied is inaccurate or no longer up-to-date, it shall inform the EU body or third party which supplied the information and request that the EU body or third party inform Europol of its position. Where information is corrected or deleted by Europol, it shall inform the supplying EU body or third party of the correction or deletion. Information which has clearly been obtained by a third State in obvious violation of human rights shall not be processed.
Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

S - G - T (Skjut Gräv Tig) blir S - V - L (Skjut Varg Lagligt)

Ser att SGT'arna har fått fäste i riksdagshuset.

Att över huvud taget överväga att hålla en vargstam på enbart 210 individer är bortom idioti.

Det existerar inte en enda oberoende rapport som på något vis påvisar att en stam, i det här fallet den norsk-svenska vargstammen, kan hållas livskraftig med så få individer.


Nu används ursäkten "Bara vargar med dåliga anlag ska skjutas".
Problemet är att vår vargstam är så decimerad att det redan nu finns ganska få som Inte har dåliga anlag, dessutom skjuts de friskare individerna bort av SGT'are så bara de med mindre bra anlag lyckas avla.

Förslaget att importera 20 friska individer österifrån gör visserligen att genbanken utökas, men det innebär också att det som nu blir jakt för en inbillad nödvändighets skull, blir sportjakt så småningom.

För nu när siffran 210 djur är satt kommer det att krävas något extraordinärt för att få den upp till en nivå som ens börjar bli rimlig.Jag punktar upp det här så klart och tydligt jag kan.


1. Har du inte rovdjursstängsel så får du skylla dig själv.

2. Får du betalt för tagna och rivna djur, vad är då problemet?
2a. Tycker du inte du får tillräckligt betalt för rivna och tagna djur, se punkt 1.

3. Tar sig rovdjuren förbi ditt stängsel, Gör om - Gör Rätt.Slutligen.

4.  Låter du dina djur gå fritt i vargtrakter är det bara att sluta gnälla, du har själv valt det sättet och då får man räkna med svinn, dessutom får du ersättning, se punkt2.Uppdatering:
Jag tog inte med en punkt om de som använder sig av jakt med drevhund.


5. Du påstår dig bry dig om din hund, men släpper den fri i vargrevir?
Hycklare.


Kampen mot övervakningssamhället är det jag håller på med på ett politiskt plan, detta är mer personligt.
Hade jag känt till att ens möjligheten fanns att  riksdagen kunde rösta igenom detta hade jag rivit upp himmel och jord, men jag trodde ärligt talat inte att vi styrdes av så genuint dumma människor.
Inte dumma som i "det var dumt gjort", i det här fallet är det dumhet på ett rent intelligensmässigt plan.
Jag länkar också till och beklagar i förhand för läsningen på Second Opinion.
Att ens överväga publicering av en artikel som är skriven i intervjuform med de vinklade frågorna är på en så låg nivå att det aktivt skadar mitt tidigare väldigt höga förtroende för sajten.


Däremot vill jag verkligen att ni läser bloggaren Jane Maria Therese så ni själva får se vilken okunnighet och närmast imbecill själviskhet man står inför i dessa diskussioner:

Hon skriver:
"Jag är ingen direkt varghatare men jag tycker att de har blivit för många i våra skogar. Det är inte meningen att vi skall låta bli att jaga med våra hundar för att vi är rädda för att gråben skall sätta tänderna i dem.
Det finns faktiskt en anledning att vi i Sverige förr i tiden utrotade vargen, så varför plantera in den igen???
"
Innan ni spyr ut er oförskämdheter och idiotkommentarer om att sörlänningar ska hålla käft i vargfrågan så vill jag berätta detta för er.

Jag är uppvuxen i Ö.Deje i Värmland, gick en av mina utbildningar i Malung och lumpen avklarades i Älvdalen.
Så jag har bott i, lekt i, gått vilse i, hittat rätt igen i, festat i, sprungit de j*vla orienteringsrundorna i, studerat i, jagat i och även en gång mött varg i vargtrakter.
Kort sagt, jag har befunnit mig bokstavligen i vargmarker halva mitt liv.

Så vill du att dina kommentarer ska finnas kvar så håll dig saklig, jag har inget mot att du är passionerad, inte ens om du är arg, men håll dig ifrån de värsta dumheterna så ska detta gå bra.

Samma sak gäller vargkramare som bara sett varg på vykort.
Passionerad och arg fine, men över gränsen och det är borta.
Fler om ämnet:
Razz, Jinge,

DN-Debatt, VF, VK, DN1, AB1, AB2, AB3, NWT, DT, Vetenskapsradion, AB4.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Jag kommer aldrig att se ner på en städare.

Jag tänkte förekomma "pigdebatten" lite nu inför valrörelsen, för jag tror att det kan bli en ganska hätsk debatt.

Min mor jobbade som barnflicka (aka "piga") från 15 års ålder tills hon var klar med sjuksköterskeutbildningen och hon lät inte en jävel se ner på henne.

 

Det jag inte begriper mig på är att samma personer som påstår sig värna om jämställdhet och att kvinnodominerade arbetsplatser ska ha företräde i lönebildningen för att utjämna löneskillnaderna mellan könen, skriker också "piga" och använder ordet väldigt nedlåtande mot denna yrkesgrupp.

 

Japp, gissa vem som hyr in rengöringen av sin lägenhet från en städfirma?

Varför?

Jag är lika duktig på att städa som att balansera hjulen på bilen och laga datorn.

Visst fixar jag det, men lämnar hellre bort det till yrkesfolk så det blir rätt gjort.
Jag vet med mig att jag aldrig kommer att se ner på denna yrkesgruppen på det viset vissa sk "feminister" gör.

Jävla hyckleri att med ena hålet skrika om att kvinnodominerande arbetsplatser ska ha högre status när de med andra hålet (välj vilket själv) ser ner på just en kvinnodominerad yrkesgrupp.
Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det börjar bli ganska klart vilka som är för och vilka som är mot rättsäkerhet på nätet.

"Den Nya Medborgarrättsrörelsen" har publicerat två brev, det ena från "EuroISPA" och det andra från "beuc".

Dessa är för nätneutralitet och rättsäkerhet på nätet.


EuroISPA är nätleverantörerna, de som hjälper oss att få åtkomst till nätet och beuc är europas konsumentföreningar, däribland den svenska "Sveriges Konsumenter".
Dessa tillsammans med europaparlamentet vill ha tillägg 138, de har röstat ner de försök från ministerrådet och kommissionen att slippa ge misstänkta personer en prövning i rätten innan de stängs av från internet.


Vilka är då på andra sidan?


Jo, det är vår regeringsrepresentant, Åsa Torstensson och det är EU-kommissionen.
Sen är det  Cisco, Nokia, Ericsson samt Alcatel-Lucent, Corning och Motorola och 38 andra bolag som skrivit ett brev där de varnar för att nätneutralitet kan hämma ekonomin och annat blaj-blaj (har ej hittat brevet, bara referenser till det).
De vill hellre se internet uppdelat i små söta bolagskontrollerade fyrkanter istället för att erkänna att tillgången till internet bör vara en "fundamental right" som le quadratur du net uttrycker det.Jag vill gärna veta varför det ska vara så svårt att ge en misstänkt person en rättegång?

Om de inte vill ha 138'an är det bara att kasta ut all skit om "lawful content" och låta nätet förbli oreglerat.

ALLT MÅSTE INTE REGLERAS!Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Jag är säker på att barnets föräldrar ser att det var i fredsbevarande syfte....

DN.Under den kortvariga eldstriden i måndags trodde den danska styrkan inte att det fanns några civila i stridsområdet, men en timme efter händelsen kom flera ur lokalbefolkningen med en far och hans två döttrar. De var alla träffade av skott och det ena barnet var dött, uppger Hærens Operative Kommando, HOK.

Undersökningar tyder på att lokalbefolkningen inte träffats av kulor från den fientliga överfallsstyrkan utan av eld från den danska styrkan.


 

Ja, syskonet och fadern som också träffades av danska kulor blev sedermera omhändertaget av den nato-ledda styrkan för sjukvård.

Men vad fanns det för val?

Finns bara vården hos gärningsmännen så går man till gärningsmännen för vård.

 

Det står också att 23% dödats i strider mellan talibaner och nato-trupper, resten i anfall av militanta grupper.

Läs ordentligt, varför skrivs det inte att resten dödats av talibaner?

För att alla militanta grupper i Afghanistan inte är Talibaner kanske?

En del av dessa krigsherrar sitter i makthavande positioner, stödda av den Afghanska regeringen som i sin tur stöds av.... oss.

 Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Detta är jag, om man får tro vissa i kommentarsfältet.

Jag är ett högerpopulistiskt socialistsvin som förespråkar fri fildelning och pedofili, dessutom vill jag inte ha ett försvar eller skydda soldater, kvinnor, barn eller någon person som befinner sig i en konfliktzon, specifikt i Afghanistan, men jag vill också se döda svenskar i Irak och Darfur (har vi trupper i Darfur?).


Utöver detta hatar jag judar, muslimer, svenskar, sverigedemokrater, samt att jag antagligen är medlem i Illuminati.

Har jag glömt nåt?

Javisstja, jag är scientolog, satanist, kristen och muslim....


Känner mig lite kluven, men det har antagligen med min nedsatta mentala förmåga som jag fick reda på att jag hade i samband med debatten runt prostitution i höstas...


Bild från Gamereactor.

(ni hittar en del av dessa kommentarer här och var bland inläggen, men de flesta tål inte publicering)

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Vaclav Klaus tänker inte skriva på Lissabonfördraget.

Från Irish Examiner:CZECH president Vaclav Klaus rubbed salt into EU wounds yesterday by choosing Moscow to reveal that he never intends to sign the Lisbon Treaty.


The eurosceptic, who earlier this year said the union was just another USSR, made it plain that his latest objection to the treaty is not his only one.

He dropped a bombshell last week by insisting that the Czechs get an opt-out from the Charter of Fundamental Rights on the basis that it could be used by Germans to claim land they held in the country before the Second World War.

Despite the fact that the charter, part of the treaty, cannot be applied retrospectively and that Germany has already agreed that no claims will be made, Klaus says he wants a cast iron guarantee from other EU leaders.

Prime Minister Jan Fischer, who heads up the caretaker government, has said he would want a guarantee from the president that he would sign in return for the opt-out. Then they would ask fellow EU leaders at their summit in two weeks’ time to agree to the opt-out and legally binding agreement. Leaders will be reluctant to agree to this unless there is a cast iron guarantee from Klaus that he will immediately sign the treaty.

He is constitutionally obliged to do so, but can delay until his last day in office four years from now.

But Klaus’s latest pronouncement made it clear that irrespective of what concessions are given, he will not sign despite both houses of the Czech government having passed the treaty. "I explained that I fear, and I am not the only person to fear, a deepening of European Union integration," he told journalists after meeting Russian President Dmitry Medvedev in Moscow. Klaus views the treaty as deepening EU integration.

The summit is likely to put pressure on the Czechs to sort out their own affairs, but the internal political struggle in the republic is complex.

Observers say Klaus – a past master at dividing and conquering – wants to destroy the CDU, the party he founded and fell out with, and which was in power until some months ago. He established a new party but in the internal struggle the Socialists have become his allies, despite not beingeurosceptic up to now. Many believe nothing will be resolved until after the CDU annual conference in November.

In the meantime, the Czech Constitutional Court is to hear the latest challenge to the treaty on October 27, two days before the summit. They could give their judgment immediately or hold it. Eurosceptic CDU senators who took the case have said they will now lodge additional objections, which could further delay the court.

In the meantime, work on the technicalities for the changes under the Lisbon Treaty continues behind the scenes. The most complex is the new External Action Service, a type of diplomatic service, that combines staff from the member states, council and the commission into a new body designed to give the EU a morecohesive voice on theworld stage.

 

This story appeared in the printed version of the Irish Examiner Thursday, October 15, 2009
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Nya ACTA-förhandlingar, nu ska mere-conduit försvinna.

så här skriver SvD.Det har sagts att
Acta är tänkt att innehålla någon slags regler som handlar om skyddet för immateriella rättigheter i den digitala miljön, exempelvis internet. Det står på agendan när vi träffas i Sydkorea i början av november, säger Stefan Johansson, kansliråd på justitiedepartementet.

Som SvD.se skrivit tidigare finns det en massiv kritik mot förhandlingarna kring det nya handelsavtalet Acta, som ska motverka piratkopiering och varumärkesförfalskning. Förhandlingarna sker bakom stängda dörrar och trots att parterna släppt dokument om vad man förhandlar om finns få uppgifter om resultaten. 

Det verkar nästan som att vad som än görs så försöker en liten elit kontrollera vad som sägs och görs på internet, oavsett om det är lagelt eller illegalt.

LÅT MITT PRIVATLIV VARA JUST DET, MITT PRIVATLIV!

 

Nu när 138'an kanske drivs igenom, trots ylande från upphovsrättsmaffian och franska presidenten (och ett tillrättalagt uttalande från EU's jurister) så inte fan ska vi få ens ett minimalt skydd mot intrång i vårt privatliv.

Nej, då kommer skiten via ACTA-avtalet istället.

 

Jag blir så jävla trött och förbannad.

Vad ska man behöva göra för att få vara ifred egentligen?

 


Fler om ämnet: Zac, Annika Beijbom, Nemokrati, Internetdagarna.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Folk kan förändra - Dole drar tillbaka sin stämning mot Bananas*

http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/dole-drar-tillbaka-stamningen-mot-bananas-1.974910


Dagen efter FRA-förlusten känns det bra att läsa att Dole drar tillbaka sin stämning mot filmen Bananas*.

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Rosa rattar.

Det händer roliga saker när jag får lite panik :)

Bakgrunden är att jag skulle varit ute på lunch/eftermiddagsdejt igår, men hon fick förhinder och ville ta det en annan dag så jag slöade till lite istället.
Sen ringer det på telefonen och inom loppet av ett par minuter så skulle vi ses på kvällen istället.

Själklart ville man det, men då uppstod det några problem.
Jag var lite sunkig, så jag fick välja mellan:

1- en snabbdusch och en bra rakning.
2- en bra dusch och en snabbrakning.


Jag valde det senare alternativet vilket inte var det brightaste beslut jag tagit, så där står jag och luktar visserligen rent och gott, men jag har små dassapappersprickar i ansiktet vilket inte signalerar "Dröm-mannen" precis.


Men iväg far jag mot Lund.
Tror de flesta pappersprickar försvinner på vägen in, men när jag väl kommer fram så nog fasiken sitter ett par kvar, av med dessa och där står jag med dessa sexiga röda prickar på hals och överläpp....
Jaja, det är en halvtimme kvar, får fram en tub med lotion och sen är det bara att hoppas på det bästa.

Då uppstår nästa problem, gåvan.
Jag finner mig stående på ICA och i valet och kvalet blir det en påse med rosa rattar, det är Ahlgrens bilar till stöd för bröstcancerfonden.
Nej, fråga mig inte vilken tankegång som ledde fram till att detta var en bra idé, minns den inte själv.
Som sagt, när jag får panik händer roliga saker.Summa summarum.

Denna påse med rosa rattar visar sig vara en lyckträff, för det visar sig att vi har samma dåliga humor och det blev ett antal skrattanfall under kvällen pga denna påse med rosa rattar, associeringen flödade och allt var väl inte fullständigt rumsrent :)
Det var en väldigt trevlig kväll med en kvinna som jag under kvällens lopp bara ville lära känna mer och mer.

Verkar som det var lite ömsesidigt också, för på söndag har Skabbe en vacker, intelligent konstnärssjäl hemma på middag.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Pinged at TwinglyIntressant

Idag blev undantaget regel.

För några timmar sedan skedde det jag befarade, lagen röstades igenom, har ingen lust att skriva så jag ändrar bara på förra inlägget lite.


Vi återberättar lite av det som påstås vara grundläggande rättigheter.


http://www.riksdagen.se/templates/R_PageExtended____6074.aspx

Regeringsformen 2 kap. Grundläggande fri- och rättigheter


2 § Varje medborgare är gentemot det allmänna skyddad mot tvång att giva till känna sin åskådning i politiskt, religiöst, kulturellt eller annat sådant hänseende. Han är därjämte gentemot det allmänna skyddad mot tvång att deltaga i sammankomst för opinionsbildning eller i demonstration eller annan meningsyttring eller att tillhöra politisk sammanslutning, trossamfund eller annan sammanslutning för åskådning som avses i första meningen. Lag (1976:871).

3 § Anteckning om medborgare i allmänt register får ej utan hans samtycke grundas enbart på hans politiska åskådning.

Varje medborgare skall i den utsträckning som närmare angives i lag skyddas mot att hans personliga integritet kränkes genom att uppgifter om honom registreras med hjälp av automatisk databehandling. Lag (1988:1439).

6 § Varje medborgare är gentemot det allmänna skyddad mot påtvingat kroppsligt ingrepp även i annat fall än som avses i 4 och 5 §§. Han är därjämte skyddad mot kroppsvisitation, husrannsakan och liknande intrång samt mot undersökning av brev eller annan förtrolig försändelse och mot hemlig avlyssning eller upptagning av telefonsamtal eller annat förtroligt meddelande. Lag (1976:871).Nu finns det undantag till detta:


12 § De fri- och rättigheter som avses i 1 § 1-5 samt i 6 och 8 §§ och i 11 § andra stycket får, i den utsträckning som 13-16 §§ medgiver, begränsas genom lag. Efter bemyndigande i lag får de begränsas genom annan författning i de fall som anges i 8 kap. 7 § första stycket 7 och 10 §. I samma ordning får mötesfriheten och demonstrationsfriheten begränsas även i de fall som anges i 14 § första stycket andra meningen.

Varför inte göra det ordentligt?
Att med nästa grundlagsutredning helt enkelt låta dagens regler och undantag byta plats och låta det som idag är grundläggande rättigheter bli undantag.


För staten måste ju se vad vi gör, säger och tänker.
Dygnet runt, året om.
För vår egen säkerhets skull.....Jag vill tillägga att det är för jävla ynkligt av presskåren att återigen vänta till 5i12 med att få sina kollektiva tummar ur rövarna.Pinged at TwinglyIntressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

AB, Svt, IDG, HD, MyNewsdesk, SvD4, SvD5, KvP, SvD3, AB3, AB4, AB5, DN, AB, IDG, Expr, AB2, HD, DN2, SydSv, SvD, UNT, SvD2, AH, SvD6, SvD7, AB6,

Är det idag undantaget blir regel?

Vi återberättar lite av det som påstås vara grundläggande rättigheter.


http://www.riksdagen.se/templates/R_PageExtended____6074.aspx

Regeringsformen 2 kap. Grundläggande fri- och rättigheter


2 § Varje medborgare är gentemot det allmänna skyddad mot tvång att giva till känna sin åskådning i politiskt, religiöst, kulturellt eller annat sådant hänseende. Han är därjämte gentemot det allmänna skyddad mot tvång att deltaga i sammankomst för opinionsbildning eller i demonstration eller annan meningsyttring eller att tillhöra politisk sammanslutning, trossamfund eller annan sammanslutning för åskådning som avses i första meningen. Lag (1976:871).

3 § Anteckning om medborgare i allmänt register får ej utan hans samtycke grundas enbart på hans politiska åskådning.

Varje medborgare skall i den utsträckning som närmare angives i lag skyddas mot att hans personliga integritet kränkes genom att uppgifter om honom registreras med hjälp av automatisk databehandling. Lag (1988:1439).

6 § Varje medborgare är gentemot det allmänna skyddad mot påtvingat kroppsligt ingrepp även i annat fall än som avses i 4 och 5 §§. Han är därjämte skyddad mot kroppsvisitation, husrannsakan och liknande intrång samt mot undersökning av brev eller annan förtrolig försändelse och mot hemlig avlyssning eller upptagning av telefonsamtal eller annat förtroligt meddelande. Lag (1976:871).Nu finns det undantag till detta:


12 § De fri- och rättigheter som avses i 1 § 1-5 samt i 6 och 8 §§ och i 11 § andra stycket får, i den utsträckning som 13-16 §§ medgiver, begränsas genom lag. Efter bemyndigande i lag får de begränsas genom annan författning i de fall som anges i 8 kap. 7 § första stycket 7 och 10 §. I samma ordning får mötesfriheten och demonstrationsfriheten begränsas även i de fall som anges i 14 § första stycket andra meningen.
Problemet är att det som jag ser som undantag kommer, iom att kablarna kopplas in till FRA 1 december, att omvandlas till regel.


Så varför inte göra det ordentligt?
Att med nästa grundlagsutredning helt enkelt låta dagens regler och undantag byta plats och låta det som idag är grundläggande rättigheter bli undantag.


För staten måste ju se vad vi gör, säger och tänker.
Dygnet runt, året om.
För vår egen säkerhets skull.....


Jag vill tillägga att det är för jävla ynkligt av presskåren att återigen vänta till 5i12 med att få sina kollektiva tummar ur rövarna.

Sista bloggväggen i den här frågan på ett bra tag.

DN, AB, IDG, Expr, AB2, HD, DN2, SydSv, SvD, UNT, SvD2, AH, Infallsvinkel, MMK, TantraBlog, Alliansupproret, Kulturbloggen, FarmorGun, Hultin, Apelsineld, Henrik Oscarsson, Akkomp, Alliansfritt, Sundin, MRR, Attila, Mitt i Steget, Eva-Lena, Polaritet, Sundin, Newsmill, Angie Roger, Stänk av tvivel, Newsmill2, Globetrotter, Riksdag & Departement, Beijbom, Juristen, Lake, KvP, SvD3, AB3, AB4, AB5, HAX, Röda Malmö, Svensson, PAndersson, En Objektiv Sanning, Cornucopia, Zac, Jinge, JJ.N, Oscar Swartz, Beijbom, Opassande, Eva-Lena, Erlandsson, Bokmal, HBT-sossen, Maria Ferm, Ingerö, Högberg, Sandberg, pophöger, Alliansupproret, Isak, Falkvinge, Hartman, Schultz, Troberg, SvD4, SvD5.


Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Tolgfors ljuger i DN-chatten.


Kopierar rakt av från Minimaliteter:I dagens DN-chatt med Sten Tolgfors ljuger försvarministern rätt upp och ner om vad som står i klartext i lagstiftningen.

Orolig: Är det sant att FRA genom den nya lagstiftningen kan lagra all trafikdata som passerar samverkanspunkterna? Och rör detta trafikdata som hör till kommunikation mellan svenskar?

Sten Tolgfors: Nej, det är det inte. FRA ges bara tillgång till de signalbärare som domstolen bestämt. Samma regler gäller för trafikdata i utvecklingsverksamheten som för spaning vid konkreta underrättelseuppdrag. Det kräver tillstånd från domstolen på samma grunder.
Inte ens Sten Tolgfors förstår alltså lagen. Eller så ljuger han för att vilseleda. Vilket vill du själv helst tro på?

Jag citerar ur propositionen, först om den reguljära spaningen:
Signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet får ske endast i syfte att kartlägga

1. yttre militära hot mot landet,
2. förutsättningar för svenskt deltagande i fredsfrämjande och humanitära internationella insat-ser eller hot mot säkerheten för svenska intressen vid genomföran-det av sådana insatser,
3. strategiska förhållanden avse-ende internationell terrorism och annan grov gränsöverskridande brottslighet som kan hota väsentli-ga nationella intressen,
4. utveckling och spridning av massförstörelsevapen, krigsmateriel och produkter som avses i lagen (2000:1064) om kontroll av produkter med dubbla användningsområden och av tekniskt bi-stånd,
5. allvarliga yttre hot mot sam-hällets infrastrukturer,
6. konflikter utomlands med kon-sekvenser för internationell säker-het,
7. främmande underrättelseverk-samhet mot svenska intressen, eller
8. främmande makts agerande eller avsikter av väsentlig bety-delse för svensk utrikes-, säker-hets- eller försvarspolitik.
Visst. Begränsade mål och så. Nästa stycke:
Om det är nödvändigt för försvarsunderrättelseverksamheten får signaler i elektronisk form inhämtas vid signalspaning även för att

1. följa förändringar i signalmiljön i omvärlden, den tekniska utveck-lingen och signalskyddet, samt
2. fortlöpande utveckla den teknik och metodik som behövs för att bedriva verksamhet enligt denna lag
För att förstå sammanhanget måste man dock citera ur förarbetena till detta stycke. I författningskommentarerna (sid 137) till stycket står:
Inhämtningen enligt lagen skall emellertid även få bedrivas för vissa andra särskilda syften som inte omfattas av försvarsunderrättelseverksamheten men som utgör en förutsättning för att denna skall kunna bedrivas, se avsnitt 7.3.2. I paragrafens andra stycke beskrivs dessa syften i två punkter.
Eftersom utvecklingsverksamheten alltså inte omfattas av försvarsunderrättelseverksamheten, så är inte stycket om yttre militära hot tillämpbart.

Detta förstärks i ett senare svar:
Anders G: Medger verkligen lagen att FRA får samla in enskildas trafikuppgifter utan att det behöver finnas en koppling till yttre hot?
Sten Tolgfors: Nej

Detta är alltså inget mindre än en lögn! Hur många av riksdagens ledamöter har gått på den?Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Till syvende och sist, är det rätt att ge staten detta maktmedel som kan användas mot dess befolkning?

Det är vad debatten kan kokas ner till.

Nu när det äntligen erkänns från regeringshåll att massiva mängder trafikdata ska trålas in till en insynskyddad myndighet för tillverkning av sociogram.
Vi vet redan att restriktionerna runt FRA-shoppen är i det närmaste obefintliga, att de sk "integritetsskydden" bara kräver ett riksdagsbeslut så är inga kvar och FRA 1.0 går igång med full kraft.

Att några ord kan ge total access till vår privata korrespondens var något de forna öststaterna inte ens kunde drömma om, men imorgon kan det vara en realitet.


Så, imorgon är inte ett tryck på "Ja" en röst för ökade integritetsskydd.
Det är inget annat än en våldtäkt, för jag skriker "NEJ, JAG VILL INTE!" med mina lungors fulla kraft.

Men några tycker att kondomen på våldtäktsmannen och ett förlåt efteråt ursäktar övegreppet och resten av fårskocken nickar jakande.


Jag önskar att jag kunde vara mer stöttande mot de i riksdagen som med mig vill säga nej.
Men jag vet inte vilka ni är.


Så jag kan bara säga detta.
En outtalad protest är ett tyst medgivande.
Vill du vara den som inte sa mot?

Avslutar med bilden av FRA's trafikdatalagring.

PS:
Detta inlägg hade arbetstiteln "Det finns en speciell plats reserverad i helvetet för fega kräk", skriver det så ni ska förstå hur min sinnesstämning är för tillfället.


Bloggväggen:
OlofB, Kommunisterna, Anna jobbar och bloggar, ArvidFalk, Dagens Konflikt, Jinge, Annarkia, Sossar mot Storebror, Lando, Anders Widén, Minimaliteter, Folkpartiet Norrköping, Sundin, Lindberg, JensO, Anohito, Liberal & Långsint, Bandhunden skäller, ProjO, Blågrön Röra, Frykman, Kent Persson, Oscar, DN, SvD, Dagens Arena, PP, Mer vänster i Uppsala, Hallén, Varjager, Blå Borgen, S_N, PP2, UD/RK, Loppsi, NU, Dexion, Klamberg, Sultan, Opassande, Widén, Mullvaden, Svensson, Satmaran, Tomas, Polisstaten, Leo Erlandsson, Free&Thinking, Svart Måndag, Nemokrati, ConnyT, MiniMaliteter, HAX, OscarF (c), PPDrift, knivsöder, Falkvinge, NSM-Sverige, Maria Ferm, Motpol, Herr Klokbok, Lars-Erick, Törnebom, Intensifier, Bloggvärldsbloggen, XOR, Christian Engström, SR, GP, Lake, Dahlberg, Aron Modig (kdu), dnmr, Lando, Opassande, FarmorGun, JRL, Dexe, Maloki, SvD, DN, Metro, SydSv, DeepEd, Falkvinge2, Infallsvinkel, MMK, TantraBlog, Alliansupproret, Kulturbloggen, FarmorGun, Hultin, Apelsineld, Henrik Oscarsson, Akkomp, Alliansfritt, Sundin, MRR, Attila, Mitt i Steget, Eva-Lena, Polaritet, Sundin, Newsmill, Angie Roger, Stänk av tvivel, Newsmill2, Globetrotter, Riksdag & Departement, Beijbom, Juristen, Lake.

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Blir "The Pirate Bay-spectrial" 2000-talets Dreyfus-affär?

Nej, det finns inga antisemitiska kopplingar, trots en av de medåtalades historik inom extremhögern.

Men det finns många paralleller, främst skiljelinjen mellan en liten klick politisk elit samt industriella intressen och det breda folkliga lagret.Le Domaine d'Anais förklarar det strålande.Konflikten kring The Pirate Bay begränsas inte till ett land, utan utsträcker sig över hela Europa, med USA som en viktig aktör. Ändå finns slående likheter: De samhälleliga institutionernas partiskhet och lögner, deras oanständiga samarbete med en part i målet, den uppenbara bristen på rättvisa, den förbluffande jävsproblematiken - som dessutom förnekas - ministerstyre, korruption, korporativism och nu senast, uppenbarligen, ren förfalskning av bevis.

Följ affären "The Pirate Bay-Spectrial" hos brokep, förhoppningsvis tar fler än sydsvenskan upp detta om vi fortsätter uppmärksamma det.

Uppdatering:
Nu är det med i DN och Jönköpingsnytt.


Tyvärr är accessen till tpb föremål för åtal även i Norge.
Nu är det Telenor som står under lupp.
Lite större aktör än black internet, får se hur de agerar.Fler om TPB och de falska bevisen.
Nyheter24, Sultan, Falkvinge, Torrentfreak, Techdirt, Instant Idiocy, IDG, Metro, Ett Otyg,

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Du bist Terrorist - You are a Terrorist - Du är en Terrorist.

Du bist Terrorist.


(Data-Retention, datalagringsdirektivet)
När datalagringsdirektivet implementeras, upp med en hand alla ni som tror att FRA inte kommer att få ta del av innehållet.

When the Data Retention-directive is implemented in all EU-countries, a raise of hands all of those that believe that your countries secret police wont have access...

Pinged at TwinglyIntressant

Bloggväggen:
OlofB, Kommunisterna, Anna jobbar och bloggar, ArvidFalk, Dagens Konflikt, Jinge, Annarkia, Sossar mot Storebror, Lando, Anders Widén, TantraBlog, Minimaliteter, Folkpartiet Norrköping, Sundin, Lindberg, MMK, JensO, Anohito, Liberal & Långsint, Bandhunden skäller, ProjO, Blågrön Röra, Frykman, Kent Persson, Oscar, DN, SvD, Dagens Arena, PP, Mer vänster i Uppsala, Hallén, Varjager, Blå Borgen, S_N, PP2, UD/RK, Loppsi, NU, Dexion, Klamberg, Sultan, Opassande, Falkvinge2, Widén, Mullvaden, Svensson, Satmaran, Tomas, Polisstaten, Leo Erlandsson, Free&Thinking, Svart Måndag, Nemokrati, ConnyT, MiniMaliteter, HAX, OscarF (c), PPDrift, knivsöder, Falkvinge, NSM-Sverige, Maria Ferm, Motpol, Herr Klokbok, Lars-Erick, Törnebom, Intensifier, Bloggvärldsbloggen, XOR, Christian Engström, SR, GP, Lake, Dahlberg, Aron Modig (kdu), dnmr, Lando, Opassande, FarmorGun, JRL, Dexe, Maloki.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Riksdagslista, hur frånvarande är din riksdagsledamot? (Kalla Fakta)

http://www.tv4.se/kalla_fakta/riksdb/riksdagslist.action


Man får lägga in att ju högre post inom partiet desto mindre kan man befinna sig vid voteringer och man ska vara mer ute på fältet eller i möte med allsköns intressegrupper och media.


Med det sagt.
Det är inte smickrande att ha 100%-ig frånvaro Mona Sahlin, men å andra sidan är Fredrik Reinfeldt inte ens med i Databasen så det är svårt att jämföra.


Uppdatering:
Ok, Ministrar är inte inräknade i riksdagen därför är inte Reinfeldt med i databasen. (Tack Christoffer)


Så här har underlaget tagits fram:

http://www.tv4.se/1.1261521

Varifrån kommer uppgifterna?
I databasen ingår de ledamöter som satt i riksdagen i juni 2009.
Uppgifterna om civilstånd, inkomst av tjänst, avdrag, fastighetsskatt och om de ”gått ur kyrkan” är hämtade från ledamöternas deklarationer, uppgifter som är offentliga hos Skatteverket.

Uppgifterna om andra uppdrag är hämtade från det dokument med sådana uppgifter som varje ledamot måste lämna till Riksdagens kammarkansli, där registret över riksdagsledamöternas ekonomiska intressen och uppdrag vid sidan av Riksdagen är offentlig handling.

Uppgifterna om frånvaro kommer från den sammanställning av riksdagens voteringslistor som Kalla faktas redaktion sammanställt till programmet den 11 oktober 2009 om närvaron i riksdagen.
Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Malmödemon 10/10 - 2009, några bilder

Vi var ca 120 personer som samlades på Möllevångstorget i Malmö för att protestera mot FRA-Lagen.
Huttrande hölls det tal från piratpartister, grön ungdom, fria moderata studentförbundet, ung vänster och svart måndag.

Stort tack till Malmö Stadsförvaltning som såg till att ingen kunde avlyssna talarna genom att köra sopbilen fram och tillbaka över torget under hela demonstrationen.....

CC0 på bilderna förstås, men länka gärna.


Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Bloggväggen:
Lake, OlofB, Kommunisterna, Anna jobbar och bloggar, ArvidFalk, Annika Beijbom, Klamberg, Dagens Konflikt, Opassande, Opassande2, Jinge, Annarkia, Sossar mot Storebror, Lando, Anders Widén, Klamberg2, Lars-Erick, TantraBlog, Minimaliteter2, Folkpartiet Norrköping, Sundin, Lindberg, MMK, JensO, Anohito, Liberal & Långsint, Bandhunden skäller, ProjO, Blågrön Röra, Frykman, Kent Persson, Oscar, DN, SvD, Dagens Arena, PP, Mer vänster i Uppsala, Svensson, Hallén, Varjager, Blå Borgen, S_N, PP2, UD/RK, Loppsi, NU, Dexion, Klamberg3, Sultan2, Opassande3, Falkvinge2, Widén, Mullvaden, Svensson2, Satmaran, Tomas, Polisstaten, Leo Erlandsson, Lake, Free&Thinking, Svart Måndag, Nemokrati, ConnyT, MiniMaliteter, HAX(igen), OscarF (c), PPDrift, knivsöder, Falkvinge, NSM-Sverige, Maria Ferm, Motpol, Herr Klokbok, Lars-Erick, Törnebom, Intensifier, Bloggvärldsbloggen, XOR, Christian Engström, SR, GP, Lake, Dahlberg, Aron Modig (kdu), dnmr.

Skyldiga till dumhet, men inte terrorism.

Så, de tre "terrormisstänkta" är släppta och misstankarna är avskrivna.

Dags för en väldig massa personer att ställa sig upp och be om ursäkt.

Oskyldig till motsatsen bevisad i rättslig prövning är den princip vårt rättsamhälle ska vila på, men Sverige har börjat tulla på det rätt rejält senaste tiden.


Jinge beskriver läget bättre än mig, så jag länkar er vidare dit.

Uppdatering - Jag modererar kommentarsfältet i detta fallet eftersom det inom loppet av några minuter dök upp ett flertal närmast åtalbara kommentarer.

ABSvD, DN.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Never pick on a man in a skirt.

Never pick on a man in a skirtWhat can we learn from this?

1. Surveillance doesn't prevent stupidity.

2. Sooner or later morons get what they deserve anyway.

 


 

Pinged at TwinglyIntressant
AB,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Nobels Fredspris till ...... Obama? Inte för att vara sån, men vad har han egentligen genomfört?

Öhm, va?

Borde man åtminstone inte ha en fredspristagare som faktiskt nått ett mål?

Guantanamo har inte stängt och kommer troligen inte heller att göra det inom tidsplanen, krigen i Irak och Aghanistan håller på än, ingen reell möjlighet till fred mellan Israel och Palestina.


Ja, han är mer förhandlingsvillig än GWB, men det finns inga resultat att gå på, något som iaf jag anser ska vara en förutsättning för fredspriset.


Om Guantanamo stängs, Om Afghanistan mot förmodan blir en framgång, Om han lyckas med konststyckat att mäkla fred mellan Israel och Palestina eller åtminstone att tvinga Israel att ge palestinierna grundläggande mänskliga rättigheter och rätten till sina egna åkrar och hus.

Ja då kan jag se honom som aktuell för Fredspriset, men att ge honom det redan nu tyder enligt mig på otroligt dåligt omdöme.
AB, AB2, SvD, SvD2, SvD3, SvD4, DN, HD, Expr, Expr2, Expr3, Expr4.

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Ska tillägg 138 spolas av EU's jurister på så svaga grunder?

Via twitter får jag denna länken, väljer att enligt CC-2,5 återpublicera den.

http://www.iptegrity.com/index.php?option=com_content&task=view&id=420&Itemid=9Written by Monica Horten
Oct 09, 2009 at 12:47 AM

EU  lawyers say that Amendment 138 has to go because of a legal technical problem. And  they  insist on  a poor  replacement that will do nothing to stop the imposition of copyright enforcement measures. Given that we know  the political agenda  for both copyright and Internet restrictions, shouldn't they do better?


The European Parliament's legal services will deliver their opinion on  Monday in respect of Amendment 138, the Telecoms Package amendment that seeks to protect Internet users rights in respect of copyright enforcement and Internet restrictions.

 

The Parliament's lawyers  are expected to say that Amendment 138 does not comply with

the legal basis for telecoms legislation, which falls under Article 95 of the EU Treaty.  The  ‘prior' decision taken by a legal institution, is the problem, because it implies that the directive is asking member states  to re-organise their judiciaries and their legal systems.   Article 95 directives cannot ask member states to do that. They will argue that the Parliament has gone outside its legal competence and that the Council is correct to reject Amendment 138 on this basis.

 

That is when it gets interesting.

 

They will then argue that it is important to have guarantees for citizens and to introduce the spirit of Amendment 138 into the Telecoms Package text. The text must provide those guarantees and at the same time not become an obstacle for member states' judicial systems.

 

That sounds good, but...

 

They will say that a text that refers to general principles of community law would work, such as decisions taken by an independent organisation, reasoned decisions and respect for right. And that a tribunal is just an authority that acts as a tribunal, whether it belongs to the legal system  and bahvesas a judge.

 

They will also  say that a text that was produced yesterday by the Commission deals with the objections raised by the Council.

 

It is obvious where this is leading.

The European Parliament legal services are producing just exactly the argument that the Council wants, in order to pressure the Parliament to concede and drop Amendment 138. The wishy-washy Commission text is as ill-suited as the Council's text,  and  does nothing to resolve the policy issues that are bound up in the Telecoms Package. It leaves the door wide open for three-strikes and "technical measures" with Hadopi-like rubber-stamping over users' rights.

 

A few points:

The Council's reasons, such as were given, for rejecting Amendment 138, have been criticised for ranging from the weak  to the far-fetched.

 

The European Parliament legal service is duty bound to give  frank, objective and complete legal opinions. But even if they are technically correct, they fail to demonstrate a real understanding of the policy issue that is at stake.

 

However, they have probably received a very narrow and limited brief.

 

So for the sake of clarity,  MEPs could  ask them to go back and reconsider on the following basis:

Amendment 138 was put there as a safeguard for users against disproportionate copyright enforcement measures.

Copyright enforcement in respect of Internet downloading is supported in the Telecoms Package, and enabled by it.

 

The rights-holders deliberately got it there in order to impose liability for copyright onto the network providers.

 

Copyright enforcement it is contained in the "agreed" Harbour report. It is a way to avoid the e-commerce directive "mere conduit" provision.

 

The "agreed" Harbour report also permits operators to block Internet services and applications, and Amendment 138 arguably provides some protection against the abuse of such blocking.

 

Thus, the principle in Amendment 138 is not about judicial authorities per se , but it is  to safeguard the rights of Internet users against the imposition of  copyright enforcement measures that leverage on ISP liability and  which may entail a requirement for judgement.

 

This is the principle that should be built into their new revised text for the  next trialogue.

Alternatively, they could delete the text that allows copyright enforcement and Internet blocking, which would resolve the issue very quickly, and deal with the public policy requirement.

 

The Commission text

The European Commission has written - on request from the Parliament - a text is proposes as a  replacement for  Amendment 138. This is the text. It is also available on the La Quadrature du Netwebsite, with further analysis.

Proposition for Article 1.3.a of the Framework directive.

"Measures taken by Member States regarding end-users' access to or use of services and applications through electronic communication networks shall respect the fundamental rights and freedoms of natural persons, including in relation to privacy, freedom of expression and access to information and due process and the right to effective judicial protection in compliance with the general principles of Community law. Any such measures shall in particular respect the principle of a fair and impartial procedure, including the right to be heard.

This paragraph is without prejudice to the competence of a Member State to determine in line with its own constitutional order and with fundamental rights appropriate procedural safeguards assuring due process. This may include requirements of a judicial decision authorising the measures to be taken and may take account of the need to adopt urgent measures in order to assure national security, defence, public security, and the prevention, investigation, detection, and prosecution of criminal offences."

 

My main comment on the Commission text is that it starts from the principle of the Member State government's right, and not the citizens right. It implies that the governments may wish to impose measures that restrict access to  Internet services and applications.  In my opinion, this reverses the principle of Amendment 138.

The Council text did the same.

I do not understand the need for the last phrase at all.

 

This article is licensed under a Creative Commons Attribution Non-commercial-Share Alike 2.5 UK:England and Wales License. http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/uk/ It may be used for non-commercial purposes only, and the author's name should be attributed. The correct attribution for this article is: Monica Horten (2009) Will EU lawyers white-out  Amendment 138?  http://www.iptegrity.com 9 September  2009.Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Hur många av de folkvalda har egentligen läst de kritiska remissvaren? (FRA)

Det slog mig inatt när jag funderade på vad jag skulle skriva om för att driva fram frågan om FRA-lagen att det verkar som många av riksdagsledamöterna, när de tvingas svara på direkta frågor, tex via riksdagssvar, inte verkar ha så bra koll, eller rättare sagt, de har ingen koll alls på hur den fungerar.

Så jag letade runt ett tag och hittade detta i en kommentar hos Stefen Tornberg (c), där han kallar FRA-kritiken för sekteristisk.
All eloge till att man tar debatten, men vissa tar den på ett sätt som gör att man direkt kan hänvisa till "bättre vara tyst och låta folk tro du är en idiot....".


" Ja, ditt retoriska grepp tillför verkligen debatten höjd. OBS ironi. Jag har varken läst din blogg eller Anne Rambergs kritik. Ser nu fram emot lite mejlbombning - i huvudsak med anonyma avsändare. Det är så FRA-kritiken är kontruktivast. OBS - upprepad ironi.
"


Läs noggrannt den markerade delen.
För tydlighetens skull så är Anne Ramberg generalsekreterare i Advokatsamfundet och lämnade ett kritiskt remissvar till både FRA 1.0 och 2.0.

En riksdagsledamot som går ut och berättar om FRA-lagens förträfflighet, kallar motståndet för sekteristisk läser inte ens kritiken från offentliga instanser?
Är det så konstigt att vi har svårt att nå fram till våra riksdagsledamöter när de inte ens bryr sig om remissvar?


Nu är frågan om detta är symptomatiskt för förespråkarna av FRA-lagsklustret och jag vill nog hävda att det är så.

Jag tror att det är ett ytterst fåtal som överhuvudtaget läst igenom klustret, än färre som förstått eftersom själva innehållet kräver en ganska hög teknisk och juridisk förståelse, så de förlitar sig på den eller de riksdagsledamöter samt tjänstemän på FRA och Försvarsdepartementet som säger att FRA-lagen är bra och den skyddar oss mot terrorister, sen trycker de på JA-knappen och sen gömmer de sig tills det är dags att väljas om.

Så när en i det närmaste samlad Bloggsfär, som innehåller denna tekniska och juridiska kompetens, pekar ut de enorma brister som finns i den samlingen av lagar så sätter en sorts försvarsmekanism igång, de vill inte verka korkade så de håller tyst i så stor mån som möjligt och förlitar sig på ledarskapets förtroendekapital(*).


Vad finns då att göra åt detta?

Man får dra fram dom i ljuset och visa för en större massa att de inte är odödliga för att de är riksdagsledamöter.
På en del ser man klara spår av en ohälsosam narcissism, där några är så övertygade om sin egen förträfflighet att de inte vill se kritik eftersom den skulle innebära att de hade fel, och vilken narcissist klarar av det?Kan man koka ner detta till något?

Ja, det finns några ledamöter som bara letar efter rätt argument för att göra det rätta, att rösta ner FRA-Lagen.
Vi behöver berätta detta för alla vi kommer åt att vi är på deras sida.
Maila, skicka vykort eller ring och säg att vi finns där för att fånga upp dem, att vi stödjer dom.

Maila deras partikamrater i deras valkrets och berätta samma sak, så de också kan berätta för de tveksamma ledamöterna att de inte kommer att straffas, snarare belönas för att de ställer sig upp och försvarar grundläggande demokatiska principer och rättigheter genom att antingen rösta med oppositionens förslag eller lägga ner sin röst.

Vi får inte glömma att några av dem sätter sin politiska karriär på spel den 14'e, det är lätt för oss att säga att de ska göra det, men ta en titt över köksbordet på din partner eller på högen av räkningar och fråga dig själv vad du hade gjort för att behålla ditt jobb.


De behöver vårt stöd, dags att lägga ner de hårdaste orden och låta dem veta att de har det.
Omröstningen förra året är historia, detta är en ny strid.

*)Förtroendekapital är det som gör att riksdagsledamöter och andra högt uppsatta personer kan ljuga, förleda och komma undan med felsägningar.
Ett exempel kallar jag associationsprojicering, ett fenomen jag förklarar här.


Glöm inte Demonstrationerna mot FRA-Lagen på lördag.

Stockholm, Göteborg och Malmö.


Sista chansen....Pinged at TwinglyIntressant

(bloggvägg)
SvD, HAX, Sultan, Mitt i Steget, Herbertsson, DN, AB, myNewsdesk, Falkvinge, Minimaliteter, Troberg, XOR, FarmorGun, Lake, OlofB, Kommunisterna, Anna jobbar och bloggar, ArvidFalk, Annika Beijbom, Klamberg, Dagens Konflikt, Opassande, Opassande2, Jinge, Annarkia, Sossar mot Storebror, Lando, Anders Widén, Klamberg2, Lars-Erick, TantraBlog, Minimaliteter2, Folkpartiet Norrköping, Sundin, Lindberg, MMK, JensO, Anohito, Liberal & Långsint, Bandhunden skäller, ProjO, Blågrön Röra, Frykman, Kent Persson, Oscar, DN, SvD, Dagens Arena, PP, Mer vänster i Uppsala, Svensson, Hallén, Varjager, Blå Borgen, S_N, PP2, UD/RK, Loppsi, NU, Dexion, Klamberg3, Sultan2, Opassande3, Falkvinge2, Widén, Mullvaden, Svensson2, Satmaran, Tomas, Polisstaten, Leo Erlandsson, Lake, Free&Thinking, Svart Måndag, Nemokrati, ConnyT, MiniMaliteter, HAX(igen), OscarF (c), PPDrift,


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Vissa saker måste man uppmärksamma, som den hemligstämplade svenska öppenheten och en författare som bekostar allting själv.

Vi börjar med den hemligstämplade svenska öppenheten.


Det gäller E-Delegationen som jag via Mindpark kan läsa detta:"Mats Odell har som bekant tillsatt en e-delegation. Tanken bakom denna grupp med generaldirektörer är att de skall leda arbetet med att förvandla Sveriges förvaltningar till en sammanhållen e-förvaltning. Ledorden i förändringen är deltagande, öppenhet och transparens. Mats Odell sade själv när delegationen presenterades att:

 

Den nya tekniken skapar möjligheter till en större delaktighet för enskilda, organisationer och företag i förvaltningens utveckling och dess produktion av tjänster.Förhoppningarna på delegationen är stora som Norrlands inland, och många drabbades av en isande besvikelse när delegationen beslutade att köpa in några konsultrapporter för att fullgöra sin uppgift. Men en person beslöt sig för att försöka hoppa in och hjälpa till. Professorn i rättsinformatik Cecilia Magnusson Sjöberg, som har en gedigen bakgrund inom förvaltningsautomatisering, IT-rätt och arbete i olika utredningar, intresserade sig för arbetet av en mängd olika skäl och vill försöka delta i arbetet. Eller med Odells ord: utnyttja den nya teknikens “möjligheter till en större delaktighet för enskilda”. Så hon begärde ut konsultrapporterna för att se om vi kunde föra ett öppet, transparent samtal om dem.

Men se, det var inte vad som åsyftades med delaktighet, inte. Nej, professorns begäran avslogs i sin helhet.
"
Återigen hamnar vi i ett politiskt spel för galleriet, svenska politiker kramar om offentlighetsprincipen när de blir tillfrågade, men när det väl gäller så gömmer de sig bakom hemligstämplar.

Det är i sådana här fall man får reda på hur regeringen, och för den delens skull, tjänstemän som ska lyda under riksdagen (och därigenom alla medborgare) inte har en tanke på att få sina dokument visade för allmänheten.
Jag hyser inga tvivel om att regeringen och delar av oppositionen i det dolda aktivt motarbetar alla former av medborgerlig insyn.
Detta är ytterligare en fråga som kommer att bli en "piratfråga" under valrörelsen.
Tänker inte regeringen på att de faktiskt skänker bort röster till piratpartiet?
Visst har jag inget mot att se PP i riksdagen, men de ska väl åtminstone få jobba själva för platserna?
Nästa sak jag vill uppmärksamma
är en författare som bekostat allting i sin nya bok, från egna tiden till korrläsning till upptryck och distribution via Authorhouse.

Det är den svenska fantasy-författaren Benjamin Sjöberg som brutit sig loss från mediebolagen och från början till slut spenderat sin egen tid och sina egna pengar på boken "The Monstrous Jurney of Molly Miroux".

Marknadsföring har skett via en egenproducerad film på youtube (film nedan) och word-by-mouth.


Boken är klart läsvärd, man märker dock att det är en svensk författare som skriver på  engelska, men ärligt talat så tillför det mer än det irriterar.

Boken får ni antingen beställa via nätet, men Pocket i Lund har den inne, Henke köper in 2 åt gången och har den framme vid disk.

Jag hoppas att genom denna uppmärksamheten och genom er som också väljer att göra det att fler författare vågar ta steget till självständighet från bokförlagen.


The monstrous journey of Molly Miroux:Pinged at TwinglyIntressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,,


Fler som skriver om ämnet
Tankar från Rooten, Erik Sellström, Jardenberg, Nicke Nyfiken.

Bloggupprop mot rasism, "Det här är ditt land-det här är mitt land".

Detta är inte ett svårt val, det borde inte vara ett svårt val för de allra flesta att skriva under.

Men nu är det det pga den mänskliga faktorn, inkonsekvensen i att applicera samma slags tänk i det man gör oavsett om det är långt bort eller tätt inpå.

Det är lätt att uttrycka avsky över en attack mot en flyktingförläggning i andra änden av landet, men när det ska tas emot flyktingar i den egna kommunen så gnälls det på att det drar ner bruksvärdet på villan.

Det gnälls över att Sverige tar mot fler flyktingar per capita än flertalet andra länder, men när det flyttar in en arabisk familj i huset brevid så växer häcken upp några decimeter till, gudbevars om din råblonda grabb tittar en gång extra på granndottern med olivfärgad hy.Nej, vi behöver mer av konsekvent tänkande i det här landet och mindre "vi och dom".
Därför skriver jag på blogguppropet mot rasism.


Scaber Nestor.


Fler som skrivit på.
Pappatankar, Stina Hamberg, Eva Westerberg, Sidney, Fredrik Axelsson, Annarkia (som jag fick uppmaningen från), ChristerMagister, Karins Värld, Svensson, Opassande, Laakso, Bloggvärldsbloggen, Mitt i Steget, Kent Persson.

Pinged at TwinglyIntressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

This made me LOL. An invitation to a seminar on how to endorse software-patents sent to PP-MEP Christian Engström and Green-Group advisor Erik Josefsson.

Ill just copy this in, i cant stop laughing :D


The European Parliament's Scientific Technology Options Assessment Panel would like to invite you to a  

 

 

 

STOA Workshop during the events of the 1st European Innovation Summit

 

Towards an Intellectual Property Rights Strategy for Innovation in Europe 

 

Organised by Technopolis Limited and Knowledge4Innovation on behalf of STOA 

 

Chair: 

 

  Dr. Paul Rübig, MEP, STOA

 

The European Parliament

Room  3  A 5 G-

60, Rue Wiertz, B-1047 Brussels, Belgium

 

13 October 2009, from 14:00 to 18:30

 

 

Background

 

Effective protection and use of IPRs is seen as fundamental to maintain Europe’s future global competitiveness. The workshop is expected to develop suggestions for a roadmap and timeline “Towards An Intellectual Property Rights Strategy for Innovation in Europe” and debate how the IPR system can support innovation, R&D investment, access to global markets and more generally contribute to the future quality of life of Europe’s citizens

In the attachment you will find the workshop programme and the draft STOA report that constitutes the base for discussion.

 

Should you have any questions regarding the workshop feel free to contact the STOA Secretariat (Mr. Miklós Györffi, Policy Department A: Economic and Scientific Policy, Directorate General for Internal Policies, European Parliament, Rue Wiertz 60, ATR 00K076, B-1047 Brussels; e-mail: [email protected]) .

 

  

STOA: http://www.europarl.europa.eu/stoa/default_en.htm, ETAG: http://www.itas.fzk.de/etag/


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Avidentifiera vården? varför inte? (och glöm inte demonstrationerna mot FRA-Lagen)

Fyra Piratpatiester skriver på DN-Debatt idag om identifieringshetsen och att vissa vårdformer inte borde finnas krav på identifiering alls om det inte finns medicinska skäl till det.

Jag ser riktigt bra möjligheter för en bra debatt runt identifieringshysterin, men visst finns det problem, vilket Tianmi pekar ut.
Men jag tror själv att det största problemet är att vi är så vana vid att visa ID att vi inte ser möjligheterna, bara problemen.
Sen ser jag att beslutet om EU's PNR-register (passagerare måste identifiera sig på alla resor) skjuts upp till efter Lissabonfördraget drivits igenom.
Både bra och dåligt, bra att parlamentet införlivas i diskussionen och dåligt i att de bara behövs en enkel majoritet för att driva igenom det i alla länder.
Sen visar det att nu också att Stockholmsprogrammets innehåll kan bli ännu hårdare mot personlig integritet och individens frihet. "Kommissionen var väl försiktiga" var orden som användes...

Vi varnade för Stockholmsprogrammets innehåll i somras och där Askan sade att vi var foliehattar, verkar som nån inte var helt sanningsenlig.... (inlägg, replik från askan, svar från oss här och här.) efter sista sverat har askan inte sagt många meningar om Stockholmsprogrammet förrän nu.

Men internet har långt minne, det är väl därför de försöker begränsa det.Avslutningsvis.

DEMONSTRATIONERNA MOT FRA-LAGEN PÅ LÖRDAG!.
Stockholm, Göteborg och Malmö.

se för fan till att dyka upp nu.

Och tänk på att denna gången kanske vi bara kan hoppas på nedlagda röster.Fler om FRA, Integritet och Stockholmsprogrammet. (Ny och uppdaterad bloggvägg)

SvD, HAX, Sultan, Mitt i Steget, Herbertsson, DN, AB, myNewsdesk, Falkvinge, Minimaliteter, Troberg, XOR, FarmorGun, Lake, OlofB, Kommunisterna, Anna jobbar och bloggar, ArvidFalk, Annika Beijbom, Klamberg, Dagens Konflikt, Opassande, Opassande2, Jinge, Annarkia, Sossar mot Storebror, Lando, Anders Widén, Klamberg2, Lars-Erick, TantraBlog, Minimaliteter2, Folkpartiet Norrköping, Sundin, Lindberg, MMK, JensO, Anohito, Liberal & Långsint, Bandhunden skäller, ProjO, Blågrön Röra, Frykman, Kent Persson, Oscar, DN, SvD, Dagens Arena, PP, Mer vänster i Uppsala, Svensson, Hallén, Varjager, Blå Borgen, S_N, PP2, UD/RK, Loppsi, NU, Dexion,(fyll på med länkar i kommentarsfältet så sätter jag in dom)

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Malmö Högskola anordnar kurser för män och kvinnor på institutionen för genusforskning.

Kursutbud hösten 2009

Kurser för kvinnor

Malmö Högskola,
institutionen för genusforskning, hösten 2009


Kurs 1: Att umgås med andra kvinnor.


Vi försöker sätta ihop grupper med fler än 2 kvinnor som ska umgås utan att
tala illa om varandra på rasterna, då vi sitter två och två i cafeterian.
Dolda mikrofoner på damtoaletten, dit deltagarna släpps i mindre grupper.
Kursmaterialet är något försenat. Enligt Berit på tryckeriet är det för att
"den där jävla subban på korrektur, som tycker hon är så snygg, inte kom i
tid med grejerna"


Kurs 2: Navigering.

Att läsa karta utan att vända den upp och ner när man kör söderut.
Spännande övningar, vi träffas på Ödeheden utanför Pajala och tar oss hem
till Malmö själva. Fastklistrad, rättvänd, karta på instrumentpanelen
monterar vi. Överlevnadspaket för 3 veckor, nödraketer, 8000 meter snöre
(fästs i bakre kofångaren vid starten) för er som kommer helt fel i början,
parlör på ryska, finska och norska och 22 mobiltelefonbatterier ingår.


Kurs 3: Skopackning.

Vem säger att en garderob inte kan förmås att lagra 50 par skor till? Lagom
till vårsäsongens nya modeller kommer lär vi oss skyffla undan högarna med
de där asgamla och pinsamma skorna som köptes in förra kvartalet. Samling
hos Jönssons Hydrualikpump & Press, Kävlinge, som också lånar ut verktygen.
Under hösten kommer en liknande kurs för badrumsskåp och damväskeförrådet.

 

Kurs 4: Finn 55 fel.

För nykära/nygifta kvinnor som har svårt att våga tala ut om de där Sakerna
Som Han Ska Ändra På. Vi lär er hitta både det ena och andra som ni inte
ens tänkt på. Kursen leds av rutinerade kvinnor med flera kraschade
förhållanden bakom sig och vi har bokat Gudrun Schyman att ställa upp med
sitt alltid aktuella föredrag "Har du snopp? Då har du fel!"
Kursdeltagarnas äkta män får sedan 5% rabatt på alla inköp över 50.000 kr
hos plastikkirurgen Dr Skära Å Karva, dito på weekenduppfostringskurs hos
Kustjägarna i Vaxholm och samma rabatt på herrklädinköp på Hansa,(kläderna
väljs naturligtvis av hustrun), rabatten kan dock tas ut i form av damskor
istället.
Kurs 5: Parkering på 10 minuter.

Känns det frustrerande att alltid komma för sent till era möten för ni
glömmer räkna in den där halvtimmen ni måste lägga på att fickparkera varje
gång? Vi lär er att på bara 10 minuter få in en Nissan Micra i en 8 meters
P-ficka utan mer än två kofångartouchar. Samling Bulltofta Flygfält. Ta
gärna med handskar och sportdryck så undviker ni blåsor på händerna och
blodsockerdilerium. För er som har mer pengar än tid kan vi istället
erbjuda en Hummer Crusher med extra stora kofångare för 938.000 kr, då
behöver ni inte bry er så mycket om andra bilar vid parkering.


Kurser för män

Malmö Högskola,

Högskolans fristående kurser för män - hösten 2009


Kurs 1: Hur man fyller på ispåsar.

Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.


Kurs 2: WC-papper.

Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren?
- Diskussionsgrupp


Kurs 3: Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering? Och hur
lägga ner den igen efter urinering?

- Mycket praktiska övningar


Kurs 4: Efter middagen.

- Flyger de smutsiga jävla tallrikarna själva till diskhon?
- Lösningar och exempel på videoband.


Kurs 5: Lär dig att hitta saker.

Börja med att ställa dem på de rätta platserna istället för att gapa och
vända hela lägenheten upp och ner.
- Öppet forum


Kurs 6: Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa.

- Bilder och ljudband


Kurs 7: Våga fråga efter vägen när du inte hittar.

- Berättelser ur verkliga livet.


Kurs 8: Lär dig skillnaden på fru och mamma.

- Rollspel


Kurs 9: Hur man lär sig att älska shopping?

- Andningsteknik, meditation samt mental träning.


Kurs 10: Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?

-Körsimulator

 

 

Välkomna.

Prof Giertrud Pinkenstråhle - Institutionen för Genusorskning, Malmö Högskola

 


 

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Major Label stole this mans songs, will they be persued by IFPI? will they even be prosecuted?

This will be interesting, will Warner Music Group be prosecuted?

http://www.guardian.co.uk/music/2009/oct/06/edwyn-collins-sharing-music


Edwyn Collins has been barred from streaming his own song through MySpace. Management for the former Orange Juice frontman have been unable to convince the website that they own the rights to A Girl Like You, despite the fact that they, er, do.

[...]

I was told Warner Music Group were claiming it. I found a nice lawyer guy at Warners, very apologetic, promised to get it sorted, but all these months later it isn't."

For Maxwell, this has been emblematic of everything that's wrong with the music industry. "[We are] aware of who the biggest bootleggers are," she said. "It's not the filesharers." While Collins has worked to make A Girl Like You freely available to his fans, she alleges that the same track is sold illegally "all over the internet". "Not by Edwyn, [but] by all sorts of respectable major labels whose licence to sell it ran out years ago and who do not account to him." 

Heres a hint, they will apologize, maybe give him some royalties.

 

But there's a snowballs chance in hell they will stand trial.

 


Pinged at TwinglyIntressant
SvD.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Vad i helvete har detta med liberalism att göra?

Nu vill några folkpartister lista våra främsta kulturyttringar.


Min första fråga är, ska inte detta avgöras av vad vi vill, inte vad några politiskt utsedda proffstyckare anser?

Min andra fråga är, vad i svarta helvete har detta med liberalism att göra?
Jag hade förstått det om det kommit från kristdemokraterna, de är ju ändå i branschen "åsiktskontroll".

Är det fler än jag som ställer sig väldigt frågande till tillägget "liberalerna" i partinamnet?


Uppdatering.
För att förklara vad jag menar vill jag göra en analogi mellan liberalism och kommunism.

Skillnaden mellan en kommunistisk tanke och en liberal tanke är att antingen presentera ett antal alternativ förutsättningslöst och låta folk komma fram till en egen slutsats (liberalism) eller lägga fram klara alternativ, numrerade och betygsatta enligt statliga direktiv (kommunism).

Om det är oklart, ställ en fråga.


Jag sätter inte in någon laddning i om staten ska sponsra kultur, jag ställer enkom frågan vad detta nygamla fp-förslaget har med liberalism att göra.


Pinged at TwinglyIntressant
Claeskrantz, Badlands Hyena, Christer Nylander,
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Skabbes Maffiga KycklingGryta.

Som i så många andra familjer så brukar det finnas ett familjerecept, som gått i arv från mor till dotter sedan Stora Bält frös igen eller älven brann (vad ni nu känner för).

Det jag märkt när jag försöker forska lite grand bakåt i tiden så handlar det oftast om en dag när mormors mormor mor stirrade in i skafferiet och undrade vad i håkon hon skulle göra av alla rester?
Och av en ren slump så visade det sig att just den kombinationen av gamla rester var en rejäl lyckoträff.

Så också hos vår familj, fast i detta fallet var det en dag när morsan vägrade berätta vad hon lagat för nåt förrän efter vi ätit upp och det var naturligtvis levergryta.

Men jag tänker inte besvära era magar med detta, det är ett känsligt ämne med inälvsmat.Nej, idag blir det Skabbes Maffiga KycklingGryta.

Och detta är precis vad jag gör när jag gör denna grytan.
Jag stirrar in i kyl, frys och skafferi och vräker ut det jag har, hackar i lagom stora bitar och sjuder med kycklingbröst.

Basen är alltid samma, kycklingbröst, potatis, morötter och gul lök.

Idag lyder receptet.

2 Kycklingbröst
5 lagom stora potatisar (fast sort, inte smulig)
4 lagom stora morötter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
En halv röd paprika
En halv näve syltlök
En näve (färsk) brysselkål
Två slattar med rödvin (ca 1,5dl)
Gräslök (3-4 hela strån)
Salt
Peppar
Färsk Basilika
Kycklingfond
BalsamvinägerJag skalar inte potatis eller morötter, men gör det om ni känner för det (fegisar), hackar i lagom stora bitar, se till att morötterna är något mindre än potatisen, generellt sett så tar morötter nån minut extra att bli klara.
Samma sak med paprikan och den gula löken, lagom stora bitar.
Syltlöken är hel, brysselkålen skär jag bort roten och tar av yttersta bladen, om ni använder fryst (fuskisar) så behövs inte det.
Hacka vitlöksklyftorna, här föredrar jag att hacka, mumsigt när man får en bit i munnen senare och man biter till och hela munnen fylls med vitlökssmak :)

Kycklingbrösten låter jag vara hela, liksom gräslöken.
Har ni inte hel gräslök så låt bli den hackade, jag förklarar varför längre ner.
Slattarna med vin från i helgen får vara kvar i flaskan, det räcker inte till åde mig och maten så då får dt bli maten

Och Hörru...
Om ni så ens sneglar mot dunken med "matlagningsvin" så får ni inte laga min mat.
Jag använder inget vin i min mat som jag inte kan ta ett glas av själv!


Så, tillbaka till maten.

Ta fam den stora grytan, jag har en 5-litare för detta, ungefär hälften upp med vatten, salta och vrid på värmen
Potatis, lök och morötter i direkt, det gör inget om det är med vid uppkoket.
När det kokat upp, ner med värmen till ca 3-4 och lägg i kycklingbrösten.

Låt detta sjuda i ca 10 minuter, då lägger ni i brysselkålen, paprikan och syltlöken, avsluta med att hälla i slattarna med vin och 1 msk kycklingfond.

Låt sjuda i 5 minuter till.

Då tar ni upp de hela kycklingbrösten och helt enkelt sliter det i lagom stora bitar.... nämnde jag att det är en bra idé att ha värmetåliga handskar?
Annars funkar det att lägga upp det på en skärbräda och skära det i lagom stora bitar, då ser ni också hur långt det är kvar innan kycklingen är klar.
Normalt sett är den det men man vet aldrig.

Tillbaka med kycklingen i grytan och nu är det dags att börja smaka av med balsamvinägern.
Börja med bara ett par teskedar, rör om och smaka av och eventuellt en tesked till.

När du är nöjd, slit itu några basilikablad och lägg i tillsammans med 3-4 gräslöksstrån.
Rör om och ta fram till bordet.

Samma tid det tar för dig att röra om en sista gång och ta grytan till bordet är samma tid som du ska ha gräslöksstråna i grytan.
Ta upp dom och kasta dom, helst i soporna men jag har sett hundar äta dessa strån, ganska lustig syn faktiskt :)


Anledningen till detta är att gräslök ganska lätt tar över smaken på en gryta och jag vill at detta ska vara en Kycklinggryta och inte en Kycklinggryta med gräslökssmak.
A samma anledning har jag aldrig i bladselleri eller andra skarpt smakande grönsaker, de tar över.
Jag hade gärna haft en chilifrukt i, men jag hade inga hemma :(


Detta är en rätt jag föredrar bordsvatten till om det inte finns mer av det vinet jag precis hällt i. (7 deadly zins 2007)


God Spis.


/Skabbe.


Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

The Lisbon Treaty - it aint over 'til the fat lady sings.

Got this in the mail that needs to be spread out to a bigger audience.
34,000+ signatures against Tony Blair as President of Europe; a title which DOES NOT HAVE A JOB DESCRIPTION! They feel a job description only limits, and each President can make the job his own. Please sign, share and promote.
http://www.gopetition.com/petitions/stopblair/signatures.html


New cause made today to Support Czech President Klaus in delaying the Lisbon Treaty.
http://apps.facebook.com/causes/366361?m=d5761682
and the petition for same http://www.petitiononline.com/sptklaus/petition.htmlBut most importantly, the Irish government ran a campaign that is actually illegal under Irish AND European Law!
http://www.nationalplatform.org/

"The part funding of the posters and press advertising of most
of Ireland’s Yes-side political parties by their sister parties in the
European Parliament, even though it is illegal under Irish law
to receive donations from sources outside the country in a referendum
and even though, under European law, money provided by the European
Parliament to cross-national political parties is supposed to be
confined to informational-type material and to avoid partisan advocacy"
Pinged at TwinglyIntressant


Perspektiv, Enligt min Humla, Sultan, Hampus Algotsson, Hax, DN,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Opassande indexerar övervakningslagarna.


Opassande
presenterar en översiktsbild och indexering över de övervakningslagar som trätt i kraft och är på gång.

Den och OlofB's översikt om trafikdata borde bli utbildningsmaterial.

På tal om FRA, Staffan och Frederick bloggar nästan identiskt om den nya FRA-lagens förträfflighet.
Antar att de försöker driva in kritikerna i fållan som snälla små Reinfeldt-pets.
Olof m.fl gör ett bra jobb med att raka håren av deras argument, kolla i deras kommentarsfält.Lite annat:
Mark Klamberg länkar till Birgitta Olssons youtube-video.
Jag ser henne gärna återvald till riksdagen, men det hänger lite på FRA-omröstingn den 14'e om jag ska göra det aktivt eller inte.

NSM-Sverige visar att bloggande politiker börjar uppmärksammas, verkar som bloggdöden är uppskjuten eller?


Slutligen.
Bittorrent-trafiken ökar efter samma mönster som i Finland berättar Karl Sigfrid, först en kraftig nedgång, sen en normalisering.
Vill inte säga "vad var det jag sade".... eller jo, det vill jag ;)


Och här är bloggväggen om FRA.

Sossar mot StorebrorGun2Blå BorgenKlambergAdam,ApelsineldJoshLakeLinanderTomas sidaOlofbStoppa FRA-lagen.nuNewsmillFarmorgun i NorrtäljeMitt i steget,Rick Falkvinge (PP)Mark KlambergMark KlambergHAXHAXChristian ValterssonLiberal och långsint…Niklas FrykmanSebastian HallénMathias Sundin,opassandeTankar från rootenannarkiaSvDDNDNPer pladdrar påAnders WidénSagor från LivbåtenSvensson,projO’s/gothbarbie’sSeved MonkeScaber NestorXORCalandrella2Mitt i stegetFarmorgun2opassande2Sagor från livbåtenopassande3Stefan Tornberg (c)Blågrön röra, L&L, Jinge,

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Men visst är det skönt med en extra hundring i plånboken?


Jahapp, 6 timmar på BB sen hem.
Men de har ju fått en hundring till i plånboken, så vad gör det då att underlivet känns som de precis skitit ut en hörnsoffa, på bussen och iväg med dom.

Rullande band-principen ska inte appliceras på sjukvården, det är för fan människor vi pratar om.


Pinged at TwinglyIntressant
SvD,

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Best 2 out of 3?

http://www.irishtimes.com/newspaper/breaking/2009/1002/breaking1.htm


Best 2 out of 3?

Bt im gueessing tha now when the byrocRATS got the correct answer, the voting stops.Signalspaning, Staffan Danielsson och att kalla en knut på sladden för integritetsskydd.

Staffan Danielsson's centerparti ställer sig och försvarar ett annat parti genom att agera "scapegoat" för FRA-Lagen.

Han öppnar med detta:


Jag har sedan vintern 2006 ägnat denna viktiga fråga – avvägningen mellan underrättelseinhämtning för att skydda landet och medborgarna mot specificerade allvarliga yttre hot och de integritetsintrång detta innebär – mycken tid, och har haft en omfattande dialog med engagerade kritiker här på min blogg och i andra sammanhang. Det har varit värdefullt för mig, och frågans olika aspekter har belysts ordentligt.Han har haft dialog, vilket han ska ha en eloge för, men han är inte den jag vill ha det med, det är de fega moderatarslen som hängav sig åt aktiv mobbing inför omröstningen jag vill åt.
Och kan ni min historia så förstår ni min närmast gränslösa avsky mot sådana pissråttor.Men tillbaka till Staffan.

Vilka är dessa specificerade allvarliga yttre hot?

Det tog 30 år, två världskrig och 80 miljoner döda för att vi skulle få ner våra mänskliga rättigheter på papper.
Anser Staffan att "yttre hot" är tillräckligt för att inskränka på dom?


Nu behöver man inte skriva speciellt mycket, det mesta är redan sagt.
Stafan anklagar motståndet för att inte vilja ha signalspaning över huvud taget och det argumentationsfelet verkar de flesta av riksdagens FRA-lagsförespråkare fortfarande hänge sg åt.

Hur många gånger ska man behöva berätta att det inte är signalspaning per se vi är mot, utan den omfattning och den brist för respekt mot mänskliga rättigheter och personlig integritet denna lagen innebär.

Det är inte vi som försöker ändra betydelsen av ordet "signalspaning" i lönndom, det var inte vi som riskerade rikets säkerhet genom att kalla massvlyssning för något annat än just detta.


Staffan, de "integritetsskydd" som skrivits in i lagen är inte mer än knutar på elsladden, lätta att kringgå eftersom det finns lika många undantag, om inte fler undantag än skydd, inskrivna.

Vi tar en mening ur lagtexten:
"Endast en viss fysisk person"


Lägger du betoningen på första ordet får du fram det jag tror lagstiftarna syftar på.
Endast en viss fysisk person

Lägger du betoningen på andra ordet får du fram hur utövarna (FRA) kommer att tolka lagen.
Endast en viss fysisk person

Lägger du betoningen på  tredje ordet får du fram en specificering, vilket gör det möjligt att "signalspana" på en "oviss" person.
Endast en viss fysisk person

Lägger du betoningen på fjärde ordet öppnar du möjligheten att avlyssna på en person utefter dess elektroniska fotspår, dvs så länge de undviker att ta reda på namnet kan de ta fram precis allt om dig och dina vänner.
Endast en viss fysisk person

Din politiska åsikt kommer inte att vara en privatsak, din sexuella läggning som du borde ha rätt att dölja kommer att finnas tillgänglig för statens ögon, de kommer att se vilka tidningar du läser och hur ofta, om du ringer tipstelefoner ofta och om det leder till nyheter, om du skickar mail till Israels ambassad, om du är otrogen, om du har skulder, etc etc.


Om en enda mening kan tolkas på så vitt skilda sätt, hur ihålig blir då inte lagen i sin helhet?

Sen har du de andra roliga undantagen:
Observera att ettan inte har några restriktioner vad gäller tillståndsprövning eller omfattning.

1:
2 § "Om det är nödvändigt för försvarsunderrättelseverksamheten får signaler i elektronisk form inhämtas vid signalspaning även för att
1. följa förändringar i signalmiljön i omvärlden, den tekniska utvecklingen och signalskyddet, samt
2. fortlöpande utveckla den teknik och metodik som behövs för att bedriva verksamhet enligt denna lag.2:
3 § "För sökbegrepp som är direkt hänförliga till en viss fysisk person gäller därutöver att de får användas endast om det är av synnerlig vikt för verksamheten."


Några tidigare postningar om innehållet i FRA-lagen, här, här, här, här och här.


Stoppa FRA-lagen.nu, Newsmill, Farmorgun i Norrtälje, Mitt i steget, Rick Falkvinge (PP), Mark Klamberg, Mark Klamberg, HAX, HAX, Scaber Nestor, Christian Valtersson, Liberal och långsint…, Niklas Frykman, Sebastian Hallén, Mathias Sundin, opassande, Tankar från rooten, annarkia, SvD, DN, DN, Per pladdrar på, Anders Widén, Sagor från Livbåten, Svensson, projO’s/gothbarbie’s, Seved Monke, XOR, FarmorGun, Calandrella, Juristen, Widén, Folkpartiet Eslöv, Klamberg, med fler

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Damn, i really liked google crome....

But simple features like that or more advanced ones like google wave means less than zero to me compared to simple civil rights.


Get tpb back, or im out for good.

Update.
Looks like tpb is back in the searchfield. Jonisimon got more news.Pinged at TwinglyIntressant
HD, idg, SvD, idg2,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Veckans horoskop (eller vilda chansningar om generella ting från Skabbe)

Veckans Horoskop hämtas från Dagens Svenskbladet.
Väduren 21/3-20/4
Hängigt värre
Tyvärr är dina inre blygdläppar mycket längre än de yttre. Med Venus hjälp kan du spara ut håret och kamma det inåt, så kommer du runt synlighetsproblemet.Oxen 21/4-21/5
Klumpeduns
Du ramlar ner från ett klippblock och ligger kvar tills du förvandlas till en fossil. Jag vet inte exakt vilket datum det blir.Tvillingarna 22/5-21/6
Kanske senare, kanske aldrig
Många är de gånger då du blickat upp mot skyn och sökt kontakt med din inre duglighet. Det här blir dessvärre inte heller din vecka.Kräftan 22/6-22/7
Don't overdo it
Du passar bättre i Paraguay och byxdress.


Lejonet 23/7-23/8
På tapeten
Du har en fluga på väggen. Baktala inte panelhönan, flugan kommer att förråda the circle of trust, likt Orvar i Törnrosdalen.


Jungfrun 24/8-23/9
Först till kvarn
Sommaren är över för den här gången, för sjätte året i rad. Du som är Jungfru är väldigt julmusikalisk men alldeles för slö. Köp Jöbacks jul-cd redan idag, imorgon kan den vara slutsåld.


Vågen 24/9-23/10
Sharing is caring
Sprid misären. Misery loves company.


Skorpionen 24/10-22/11
Bland vänner
Du ingår i ett storpack.


Skytten 23/11-21/12
Förstår inte hur vissa tänker
Visst är Ritva ett fult namn?


Stenbocken 22/12-20/1
Med blond igelkottsfrisyr
Om du inte förändrar något i ditt utseende snart så kommer du att förvandlas till en blå-mascara-tant.


Vattumannen 21/1-18/2
Parkinson
Parkera dig i en parkas i parken.


Fiskarna 19/2-20/3
Vad är det med dig?
Många Fiskar är sängvätare. Vät ner toan istället, du är äckligPinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Demonstrationer mot FRA-lagen 10 oktober.

Mhm, igår kom det väntade beslutet att försvarsutskottet godkänt det lapptäcke av efterkonstruktioner som går under benämningen FRA-Lagen.

Det dröjde inte länge innan planeringen för demonstrationer körde igång.

Xorbot berättar:


Inför att riksdagen ska ha omröstning om FRA 2.0 (Proposition 2008/09:201) den 14 oktober, kommer Malmö och Göteborg att arrangera demonstrationer den 10 oktober. Jag försöker pusha för att Stockholm också ska köra en demonstration vid samma dag.
Nu vill jag se rejäl uppslutning på demonstrationerna.
Piratpartiet har 50.000 medlemmar, miljöpartiet och vänsterpartiet har de likväl mängder med medlemmar, sossar mot storebror och liberalt nätverk för integritet borde kunna dra ihop några stycken.

Centeruppropet höll jag på att glömma, där finns det några tungviktare.
Jag vet att samtliga riksdagspartiers ungdomsförbund är uttalat mot FRA-Lagen, ni delade tåg med pirater, anarkister, kommunister, sossar och miljöpartister förra sommaren, dags att göra det igen.

(Länkar till organisationer och partier som uttalat sig mot FRA-Lagen hittar ni på FRApedia.)


Sen har du några utomparlamentariska partiyttringar som också kan dyka upp, men ge fan i stenkastningen, första personen som jag ser en gatsten i handen på får både sten och egen hand uppkörd i arslet.


Vill ni vara med och organisera hör av er till Xorbot så för han ihop alla, så vi kan samlas i ett tåg på vardera ort.
Fler som skriver:
Livbåten, Projo, FarmorGun, Calandrella, Falkvinge, HAX, OlofB, Svensson, Seved Monke, UD/RK, SossarMotStorebror, Frykman, Sundin, Klamberg, Liberal & Långsint, Sebastian, Blå Borgen, Sultans, Mitt i Steget, pophöger, Svart på vitt, Zac's, Cornucopia,
 
DN, DN2, SvD, Medievärlden, Newsmill, NyTeknik,

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Annie Johansson har redan sålt sin röst. (FRA-Lagen)

I Maj blev hon vald till vice gruppledare för Centern.

Gissa vems röst vi inte kan räkna med mot FRA-lagen.Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Hoppa på i farten, det blir skoj ;)

De som läser bloggen regelbundet har kanske luskat ut att jag gör ganska mycket, själv anser jag att jag har relativt gott om tid eftersom all planering inför en aktivitet görs under tiden jag gör något annat.

Exempelvis så jobbar jag skift och under tiden som jag gör detta monotona arbete så planerar jag någon aktivitet, vad nästa blogginlägg ska handla om och gör lite fackligt.
Detta gör att så fort jag stämplar ut så är planeringen redan klar och det är bara att sätta igång.

Ja, emellanåt händer saker som inte går att planera, som nåt centerpartistiskt utspel som visar på stora ord (men utan handling) eller att någon upptäcker att det finns 2 motioner för att riva upp FRA-lagen.

Men i det stora hela har jag rätt gott om tid till att hålla kontakt med familj och vänner, gå på puben, fixa hemmet och annat löst.


Problemet är att när jag berättar om mina aktiviteter när jag är ute och dejtar så låter det så förbannat mycket att de stackarna tror att jag inte kommer att ha tid över för dom.
Förståeligt, för det låter som jag är igång non-stop.
I ärlighetens namn, skulle det bli för många bollar i luften så inte fan tänker jag ge upp kärlek för att sitta i trista fackliga möten.Så, nu skiter jag i dejting-sajterna för ett tag och gör ett experiment.

Ni som läser bloggen regelbundet vet det mesta om mig (som tål publicering), så jag tänker ge er i uppdrag att hitta en blind-date till mig.

Vad?
Tro mig, jag har testat min egen kompiskrets, jag har testat dejtingsajter och på krogen hittar jag INTE en soulmate.

Därför testar jag er nu.

Jag bor i Skåne, så det hjälper om hon bor åtminstone i närheten.
Göteborg och Stockholm är jag i då och då, men med 4-skift är det såpass oregelbundna jobbtider att det är ganska kört, men har den ni har i åtanke lika lätt att resa som mig så är jag öppen för förslag.

Utseendemässigt har jag inga direkta kriterier, men inte skinn och ben eller groteskt överviktig,
Det jag letar efter är "det" som i "det man inte kan sätta fingret på", något obestämbart som antagligen bara jag ser.
Åldersmässigt bör hon vara i närheten av mina 35.

Så.
Vad väntar ni på?
Leta igenom era telefonböcker efter kvinnan som letar efter drömmannen (*)(*) Drömmannen i detta fallet är en 35-årig nätaktivist på 188cm och ca 90kg, cendrefärgat hår med stänk av grått, hår i ansikte och på bröst (inget på ryggen) stora fötter och små händer.
Hyfsat nytagen bild, (ja jag är med i ett ordenssällskap.)
Nu vet jag att det pågår en kampanj mot oss män i 30-årsåldern, där jag säkert passar in på några av av fördomarna om en 35-åring, men jag tafsar bara om jag blir inbjuden och massera kan jag också om det skulle krävas, men inget att förvänta sig.
Ska du ha te får du berätta vilken sort du vill ha, annars blir det en neutral, jag är, trots rykten om det motsatta, ingen tankeläsare.
Men jag betackar mig för den kvinna som Malin Wollin presenterar som ska vara "kåt, glad och tacksam".
Ps.
Jag modererar kommentarsfältet för denna så ni kan lägga in mailadress där om ni vill att jag ska höra av mig.

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Lissabonfördraget - sista chansen att påverka Irländarna i rätt riktning.


Fick detta mailet från Anders Erkéus - webredaktör på www.eu-kritik.se, som jag väljer att publicera här för större spridning.

Hej,

 Som ni vet kommer idag c:a 70 % av våra lagar från EU-systemet. Med Lissabonfördraget blir det klart större andel, det blir inte mycket kvar helt enkelt.  I Sverige vill alla ungdomsförbund utom fp:s och centerns inte ha fördraget. Mera detaljer om fördraget hittar du på EU-kritik.se

På fredag röstar irländarna för oss alla om fördraget, för andra gången.  Och faktum är att vi kan påverka situationen!  Det funkade för mej, testa själva, och ganska direkt, det är ju kort om tid.

Gör så här.

Leta upp en irländsk nätsajt med nyheter och debatt. Här är en lista på irländska tidningar. Välj ut några lämpliga. (Hoppa över nordirland och prioritera stora städer som Dublin, Cork, Galway, Limerick.)

Leta upp en artikel eller blogg om omröstningen som man kan kommentera.  Plocka fram din skolengelska och skriv några rader som passar. 

Andan kan vara ungefär "You are not alone, please vote "no" for us, we were not allowed to"  och visa på att arumenten om att Irland riskerar hamna utanför är lika lögnaktiga som alltid där de används.  Eller kommentera på lämpligt sätt beroende på vad ni hittar.  Låt oss göra oss hörda.

Och vi har all rätt att "lägga oss i". Kommissionen, som enligt reglerna inte har något med folkomröstningar i länderna att göra, har gjort en massiv propagandainsats på Irland för våra skattepengar, till exempel. Man pratar gärna om behovet av en all-europeisk debatt, så nu kan vi bjuda på en.

Lycka till, det känns bra att göra något i detta läge, testa.

Goda hälsningar

Anders Erkéus

webredaktör EU-kritik.se
Tillägg från Skabbe.

Det har visat sig att EU-kommissionen skamlöst har spridit EU-propaganda genom att köpa plats i i nästan samtliga irländska tidningars söndagsedition, där de i en 16-sidig bilaga berättar om deras egen förträfflighet.

Räck upp en hand alla ni som tror att NEJ-sidan får EU-pamfletter upptryckta för skattepengar i mångmiljonklassen?

Tycker själv att detta på ett sätt som med all önskvärd tydlighet visar på det demokratiska underskottet som råder i EU.


Avslutar med Margot Wallström som nästan säger rakt ut - "rösta tills ni röstar rätt".  Fler som skriver om Lissabonfördraget.
Sverige:
Expr, Proletären, SvD's ledarblogg, Newsdesk (om Åkessons resa till Irland), DN, SydSv, Raymond I Europa, Nya Arbetartidningen,
Gunnar Andersson, Stefan Flod, Attila, Alliansupproret, Sultans.

Irland/GB
IntLaw-Blog, Gaelic, Threshing Grain, Nein Danke, IrishElection, Farmers for No, Beyond Babylon, BifSniff, Times Online, BBC, Irish Times, Longford Leader, Ireland Online.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Alternativa Valaffischer.

PS.
Har du tips på fler så länka till dom i kommentarsfältet.
(Tack Peter)

Affischer hittade hos:
Gester....med ord, stoppastorebror.se, Frendo och google.

Pinged at TwinglyIntressant
DN, AB, SvD.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

RSS 2.0