Skyldiga till dumhet, men inte terrorism.

Så, de tre "terrormisstänkta" är släppta och misstankarna är avskrivna.

Dags för en väldig massa personer att ställa sig upp och be om ursäkt.

Oskyldig till motsatsen bevisad i rättslig prövning är den princip vårt rättsamhälle ska vila på, men Sverige har börjat tulla på det rätt rejält senaste tiden.


Jinge beskriver läget bättre än mig, så jag länkar er vidare dit.

Uppdatering - Jag modererar kommentarsfältet i detta fallet eftersom det inom loppet av några minuter dök upp ett flertal närmast åtalbara kommentarer.

ABSvD, DN.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Leftbag

Självklart är de inte terrorister, de har ju stoppats innan de hunnit göra något. Det är ju uppenbart att de vill vara Allahs soldater, men lika självklart är det att man inte kan döma någon innan man har gjort något eller gjort praktiska förberedelser för att göra det.

2009-10-10 @ 12:24:49
Postat av: ozzie

Du dömde ju dem precis leftbag...imbecil

2009-10-10 @ 12:28:05
Postat av: scaber

Ditt argument förutsätter att alla muslimer som åker till ett muslimskt land har terrorism i åtanke.Var god tänk till innan du skriver nästa gång.

2009-10-10 @ 12:30:38
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Leftbag

Ozzie: Jag pratar om domstol. Svårt att förstå skillnaden?

2009-10-10 @ 12:34:40
Postat av: Leftbag

Scaber:

Skrev jag något om om de muslimer som är i Egypten kanske? Eller människor som åker till sina hemmländer på semester för att hälsa på släktingar?

Nej, jag grunder det hela på: att två av personerna i sällskapet greps i Somalia mitt under brinnande inbördeskrig, knappast ett turistmål man åker till lika lite som en kommunist skulle åka till FARC kontrollerat område i Colombia för att leta kaffebönor. Ghezali greps förra gången i ett ökänt terroristnäste mitt under brinnande krig och hans anledning var att han skulle passa barn. Känns det troligt? Att sedan dessa personer som är socialbidragstagare åker till Pakistans farligaste och mest ökända delar för att gå på en religös festival är inte sannolikt.Om DU jämför det med "alla muslimer som åker till ett muslimskt land" med Ghezali så gör du muslimer en björntjänst om du anser att han vore en vanlig sådan.

2009-10-10 @ 12:41:42
Postat av: Leonard XI Pettersson

Att det inte finns tillräckligt med bevis för att ställa någon inför rätta är eller offentliggöra konkreta anklagelser är inte detsamma som att misstankarna är avskrivna. Det kan de vara. Eller inte.Aftonbladet vet väl knappast mer än UD om bevisläget och graden eller arten av misstanke. Gör du?2009-10-10 @ 12:44:10
Postat av: Il Padre

De är definitivt skyldiga till att majoriteten svenskar tycker (om möjligt) ännu sämre om muslimer. Jag är en av dem. När du de nu släppts betyder det med vänsterländska rättssäkerhetskrav INTE att de är oskyldiga som lamm! Bara att misstankarna inte gått att bekräfta tillräckligt mycket så att de räckt till åtal. Såna där bär också ansvaret för att FRA-lagen blir kvar oavsett regering. Det enda positiva är väl att säkerhetspolisen behöver få större anslag och mer personal.

2009-10-10 @ 12:46:02
Postat av: mac

"Oskyldig till motsatsen bevisad i rättslig prövning är den princip vårt rättsamhälle ska vila på, men Sverige har börjat tulla på det rätt rejält senaste tiden."

Javisst vem kan säga emot det. Sen finns det ju grader av misstänklighet samt nyhetsvärdet i sig som ger tidningarna licens att vara lite frispråkiga. Och andra sidan, att de kallar honom "Terror-svensken" i alla rubriker känns inte så "pressetiskt". Tyvärr rätt inarbetad titel vid det här laget... allt för att sälja tidningar."Dags för en väldig massa personer att ställa sig upp och be om ursäkt."

Väldigt massa? De jag har läst har varit överens om en sak, det du skriver i bloggtiteln. Ska bli intressant att läsa Jan Guilous nästa krönika, gissar att han med illa dold skadeglädje sågar konkurrenter. Det kan bli ett nytt världsrekord i att belåtet brösta sig i skrift. ;)

2009-10-10 @ 14:14:36
Postat av: macOzzie - Vad är din poäng? Uppenbarligen menar Leftbag rättväsendets avsaknad av dom för terrorism, som är skiljt från hans egna slutsater. Kanske därför vi brukar använda ordet "bedömma" i det sammanhanget?scaber - För att hans argument ska förutsätta det krävs det att man - ironiskt nog - inte tänkt till, eller att man bara är oärlig. Diskussionen rör ett specifikt fall med specifika omständigheter. Du tar hans åsikt och generaliserar det bortom sammanhanget. Och se! Det blir plötsligt ogiltigt och absurt! High-Five

2009-10-10 @ 14:25:23
Postat av: Sture

"Dags för en väldig massa personer att ställa sig upp och be om ursäkt."Jo, det var det redan förra gången de greps misstänkta för terrorbrott. När de greps för andra gången borde deras apologeter få bära dumstrut offentligt och be om ursäkt till varenda människa de möter.

2009-10-10 @ 16:45:22
Postat av: elon

Varför sökte dom inte visum om det bara var en semestertripp?

2009-10-10 @ 17:08:05
Postat av: fredrik lemoine, bromölla

Tänk att rättsväsendet i Pakistan fungerar bättre än i USA och EU. Manar till eftertanke.

2009-10-10 @ 18:45:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0