Du! Åsa Torstensson! I "Marknaden" ingår också konsumenterna, gissa vilka det är?


Jag blir väldigt trött över det faktum att en del regeringsrepresentanter anser att marknaden bara ska definieras av producenten, när det faktiskt består av såväl producenter som konsumenter.
Om något ska skyddas av pappa staten så är det konsumenterna, om nu nån över huvud taget ska skyddas.


En av de som vill definiera marknaden som så är (obs, min tolkning, det sägs sällan rakt ut) Infrastrukturminister Åsa Torstensson och hennes politiskt sakkunnige Henrik Hansson.
Vilket kan förklara Åsa Torstenssons ovilja att driva frågor om nätneutralitet och rättsäkerhet i telekompaketet.

Minns ni HH?
Det är han som påstod att 138'an bryter mot svensk grundlag samt vars tjänsteman i direktsändning påstod att "lawful content" (dvs att internetoperatörerna skulle bli ansvariga över innehållet) inte längre fanns med i telekompaketet.
Där är ställningen: HH vs Bloggsfären, 0-2


I fallet med internet och telekompaketet så är det med all önskvärd tydlighet så att konsumenterna VILL ha nätneutralitet, konsumenterna VILL att budbärarimmuniteten ska gälla för internetoperatörerna.


Så varför ställer sig regeringen på ett fåtal av säljarnas sida?
Såvitt jag vet är det bara upphovsrättsindustrin och några amerikanska telefonoperatörer som vill ha dessa inskränkningar.Pinged at TwinglyIntressant

Fler som skrivit om telekompaketet senaste timmarna.
HAX, Alliansfritt, FarmorGun, Free ThinkingValtersson, SwingThatCat, Jardenberg, Opassande, Jingetkj, Karl Sigfrid,
SvD, SvD2, DN, DN2AB,
 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

HALLÅ!! idag diskuteras FRA-lagen för sista gången i försvarsutskottet.

Kopierat från DNMR-bloggen.

min fetstil.FRA-lagstiftningen ska diskuteras i riksdagshuset under de närmaste veckorna.
Först är det betänkanden, yttranden och utlåtanden.

24 sept och 29 sept blir det beredning i utskott.

1 okt justeras det .

12 okt blir bordläggning i kammaren.

14 okt är det riksdagsdebatt.

(från riksdagen.se)För de som vill ha FRA-lagens trafikdatainsamlande pedagogiskt förklarat rekommenderas läsning på Olof B's blogg.
För lite mer avancerat rekommenderas Mark Klambergs blogg.

FRA-wiki'n "Frapedia".

Organisationer mot FRA-lagen:
StoppaFRAlagen
Svart Måndag
Sossar mot Storebror
Centeruppropet
Borgerligt nej till FRA

Partier som uttalat sig mot FRA-Lagen:
Piratpartiet
Miljöpartiet
Vänsterpartiet
SocialdemokraternaSkriv ett brev till en riksdagsledamot från din valkrets och förklara din ståndpunkt.
Sen kopierar jag fräckt denna lista från FRApedia:
Bloggar som skriver ofta om FRA-Lagen:


Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Det är faktiskt en framgång, utan oss hade inte 138'an kommit så här långt.


Det skrivs lite här och var om att det skulle varit ett bakslag för internetaktivismen att hela telekompaketet inte öppnades upp så nätnetraliteten kunde föras in.

Vilket kan stämma, men faktum är att telekompaketet hade varit spikat och klart och EU-staterna hade lätt och behändigt kunnat dela upp internet på samma vis som dvd-marknaden, om inte en grupp människor i flera länder börjat samarbeta och påverkat EU-parlamenteriker i rätt riktning.

Visst, det fanns några i parlamentet som arbetade för det, men ensamma och i motvind tills några svenska ledamöter korsade partigränserna och överraskande tvingade fram denna förlikning.

Nu är det helt vansinnigt att det ens kommit så här långt, parlamentet har faktiskt röstat mot att avstängning ska ske på rättsosäkra grunder flera gånger, men våra kära ministrar och EU-kommissionen har ett visst underskott i demokratitänkandet, så vi får nog upprepa det ett par gånger till verkar det som.

Så låt oss klappa oss själva på ryggen för den lilla vinsten, så får vi köra igenom nätneutralitetsprincipen på hemmaplan och implementera det i resten av EU istället för tvärtom.Pinged at TwinglyIntressant

Fler som skrivit om telekompaketet senaste timmarna.
HAX, Alliansfritt, FarmorGun, Free Thinking
 
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

"Länkhora" och "twinglyhora" - Hur många känner inte till de begreppen?

"Länkhora"(eng. Link-Whore) - Att ha många inlänkningar till ett blogginlägg.

"Twinglyhora" - Att ha många länkar till en nyhetsartikel för att driva upp sin twingly-status.

Ok, det kan finnas nyansskillnader i definitionerna beroende på vem man frågar.
Men är det en nyhet att det kallas för detta?

Svara gärna i kommentarsfältet om det är så.Anledningen till att jag frågar är för att jag för en tid sedan snubblade in på kulturbloggen som ville ha namnförslag på sitt nya bloggpris, varpå jag fyllde i "lilla länkhoran", de skriver trots allt att ordet var fritt.

Nå, jag kan förstå att man tycker det är barnsligt, men att gå därifån till att mena att jag är ute efter att såra andra?


Detta fick jag nämligen tillbaka i mailen:

Förmodar att du inte med fullt allvar vill att ett pris till människor
som sliter hårt med sina bloggar ska ha det namnet?
Jag väljer att inte såra medmänniskor och släpper därför inte igenom den.
Hur mår en människa som på så fullt allvar vill såra andra?


Men jag tänkte kolla av med er som läser bloggen om jag gått över gränsen, om vi ska sluta använda uttrycken "länk/twinglyhora" eller om någon har överreagerat.Uppdaterat:
Mymlan känner till begreppen iaf :)

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

När kompromissviljan går överstyr och blir en sjukdom. (FRA-Lagen.)


Många politiker av idag lider av kompromissjukan
, när de ser en lag som är dålig så finns inte ens tanken på att låta bli att införa den, istället så försöker de göra det bästa av situationen, att de med detta beslut undergräver fundamenten i demokrati finns inte i deras världsbild.

För de har gjort sig själva till demokratins beskyddare, där de fattar beslut som de tror är för befolkningens bästa utan att fråga medborgarna om vad de egentligen vill, där inte ens grundläggande demokratiska principer gäller längre, eftersom det är de själva som tolkar och väljer bort dem till förmån för vad de själva vill.

Detta tror jag beror på något som Emina sade till mig inför Helsingborgsdemonstrationen, hon kallade det "Politisk Inavel".
Personer som är födda in i partisystemet, kanske tom tredje eller fjärde generationens politiker, som har omgivit sig med andra politiker, stött bort det vanliga folket till förmån för personer som tycker likadant, klär sig likadant, håller med varandra, gått på samma privatskolor, medlemmar i samma klubbar.
De som haft en annan åsikt knuffas bort, för vem vill ha någon som ger dig kritik nära inpå?Makten har blivit ett självändamål, man ser det när partierna söker sig närmare mitten för att stjäla varandras väljare utan att förlora egna, en rödblå sörja där ideologier går förlorade, för vem har råd att behålla en ideologi som du är tvungen att motivera för väljarna?
Nej, då är det mycket lättare att peka på vad som är dåligt med motståndaren och sedan servera plattityder till väljarna, en väljarbas som i mångt och mycket fortfarande sover.

De senaste åren har vi sett en gryende medborgarrättsrörelse.
Den lever på nätet och har fram tills inte för så länge sedan bestått av individer som inte känt till varandras existens.
Med communitys som skunk.nu, flashback, lunarstorm, helgon.net där diskussionerna i många år har stått som spön i backen.
Där lärde sig vår generation att kommunicera samtidigt som MSN, och nu skype tog ner kostnaderna på direktkommunikation ner till nära noll och i takt med tekniken så kunde vi kommunicera på allt större avstånd tills idag när nästan inga personer är mer än några keystrokes ifrån varandra.Med internet så flyttades kunskap och information bort från den traditionella makten och ut till medborgarna, vi behövde inte längre en professorsutbildning för att få veta vad som händer inuti solar och vi är inte beroende av makthavarna för att definiera demokrati, nu definierar vi demokrati på våra egna villkor.

Tyvärr såg de gamla makthavarna vad som var på gång, lagförslag på lagförslag begränsar vår tillgång till information där välmenande politiker går på argument från lobbygrupper eller mer cyniska och makthungriga politiker och sakta men säkert så försvinner grundpelarna till det fria samhället.

De lagar, lagförslag och direktiv som vi känner till är FRA-Lagstiftningen, Datalagringsdirektivet, ACTA, Telekompaketet, delar av Stockholmsprogrammet och IPRED 1-2.

Jag säger "De som vi känner till" eftersom det troligen finns gott om förslag som vi aldrig får kännedom om, men som sakta men säkert driver samhället mot en form som ingen kunnat tänka sig för bara några år sedan.
Vem trodde tex att den allians som gick till val på att inte införa Bodströmssamhället inte bara inför det, utan förstärker det till den grad att forna öststater bleknar i jämförelse?

Läsvärt från SydSvenskan:

 I FRA-debattens spår får vi nu en rad kontrollorgan som ska undersöka om rätt blanketter har fyllts i, om rätt personer har fattat besluten och gjort det i rätt tid.
Organen heter Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden, Försvarsunderrättelsedomstolen, Datainspektionen och en ny, tuffare variant av Försvarets Underrättelsenämnd - ett organ som ännu inte har fått något namn.
Men kontrollerandet gäller formaliteter. Det är som att ge livsmedelsinspektörerna rätt att granska datummärkningen men inte köttfärsen i paketet.

Nu är FRA-lagen uppe för behandling i Försvarsutskottet, tredjeläsningen (förlikningen) av Telekompaketet börjar imorgon.
Agera nu.
Innan det är försent.(Detta inlägget är baserat från ett i december-08)


Pingat på intressant, Twingly
HAX, Blå BorgenKlambergAdamApelsineldJoshLakeLinanderTomas sida, OlofbGun3SultansIsak GBadlands2SilkeshandskarSidvindSossar mot Storebror2, Tomas Melin, HAX2, Liberal & Långsint, Facad Posse, Faidros Blog, Jardenberg, Jan ThurinOpassande, Olofb2, Maria Ferm, UD/RK, Mitt i Steget, Daniel och de små tomtarna, Mitt i Steget2, HAX, Skrattbloggen, Fritänk,
DN, SvD, KB,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Ibland hittar man ett band som har något extra.


Ashes and Rain - Blindhttp://www.myspace.com/ashesandrainPinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Stuff and people that keep pissing me off - It's a long list of imbecill.


Lets start with religion, or blind faith.

The blogger "Johan Hedberg" has a pic that says it all:

'You can change the word "bible" to Choran, mormon's book, the Torah or whatever.
You cant proove these jackoffs wrong simply because they dont believe in proof.

Now im all for religious freedom, but that includes being questioned aswell.
So, Ireland?
Making it illegal to question religion? (Update: Colin, read the fkng link)
Why don't you all turn off the tele, screw the sheeps and leave the rest of the evolved world alone ey?
Were in the 21'st century now, not the 1800.
Now something more casual.

Racists who says "i'm no racist - but".
Nooo, you just hate immigrants, people with a different point of view, another skincolour, odd religion, but your not a racist....

And no, they dont steal your job, unless your an astrophysicist with degrees from 3 different universitys DRIVING A CAB!!!
They dont steal your women because those women wouldn't touch you with a pitchfork.

Hell, when you bang the white trash wife you have in your bed, she's probably thinking of a cabdriver.What next?

Oh, hypocrits.

Theres a discussion in sweden about the wife of Paul Anka, Anna Anka.
Well, in short - she's a housewife who thinks women are here on earth to serve men.Now whats the hypocrisy about that?
Nothing.


The hypocrisy surrounds the mental rejects who says "its her choice and we should respect it" and 2 seconds later tells Alia Khalifa that she doesnt have that choice.


Thats it for now.
Have a fkng life and stop whining.
The only person responible for your life is the cunt-faced motherfucker that looks back at you in a mirror.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,


Risk för urvattnad motion mot FRA-lagen? Riv Upp (om ni vill), Gör (kanske) Om, Gör Rätt (lite grand)


Rick Falkvinge (piratpartiet) varnar för en lätt urvattnad motion för rivandet av FRA-lagen, vilket gör att Försvarutskottet har 2 mot-motioner att ta ställning till i sitt betänkande.

För en lekman så kan det se ut som det inte spelar någon roll, men det handlar om skillnaden mellan "bör" och "ska".
Så här lyder det i den vi vill ska gå igenom:
FÖ269:
Riksdagen beslutar upphäva 6 kap. 19 a § samt 6 kap. 21 § 3 i lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation.


Så här lyder den urvattnade motionen:
motion FÖ7
Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att regeringen ska återkomma med förslag om att upphäva 6 kap. 19 a § och 6 kap. 21 § 3 i lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation.


I den första så beslutar riksdagen att upphäva FRA-lagen, i den andra ber man regeringen återkomma med förslag på hur man ska upphäva FRA-lagen.¨

I den första finns inget val, klubbas den igenom så är FRA-lagen riven, klubbas den andre kan regeringen skjuta på det under överskådlig tid, vilket gör att vi sitter med FRA 1.0.


Håll ögonen öppna.Sammanfattning om vilka datum som gäller ang FRA-lagen finns på Den Nya Medborgarrättsrörelsen.

För de som vill ha FRA-lagens trafikdatainsamlande pedagogiskt förklarat rekommenderas läsning på Olof B's blogg.
För lite mer avancerat rekommenderas
Mark Klambergs blogg.


Fler om FRA, övervakning och signalspaning:
JL, Badlands Hyena, CalandrellaMEGunSBF&THAXEHTIDGCSMMKPASvDKB.
DNSossar mot StorebrorGun2Blå BorgenKlambergAdamApelsineldJoshLakeLinanderTomas sida, OlofbGun3SultansIsak GBadlands2SilkeshandskarSidvindSossar mot Storebror2, Tomas Melin, HAX2, Liberal & Långsint, Facad Posse, Faidros Blog, Jardenberg, Jan Thurin


Pinged at Twingly, intressant
Läs även andra bloggares åsikter om ,
, , , ,

Dead man talking.

Från:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/bin-ladin-sander-varning-till-europa-1.961151

- En intelligent man slösar inte sina pengar och söner på ett gäng kriminella i Washington, det är en skam för en person att vara i koalition med en överbefälhavare som inte respekterar mänskligt liv och som medvetet bombar byar från luften, sade bin Ladin enligt organisationen Site, som bevakar webbplatser publicerade av islamistiska grupper.Få se nu, en svårt njursjuk person ska alltså ha överlevt i grottor i 8 år, med begränsad eller obefintlig möjlighet till dialys och läkarvård.
Ring sjukvårdsupplysningen och kolla hur länge en person med "secondary osteoporosis" överlever utan läkarvård.CNN, Al Jazeera, Expr, svd, AB.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Vilka blir "hemliga åttan"? (FRA-lagen)

HAX tar upp det faktum at det faktiskt inte behövs någon alliansledamot som röstar mot FRA-lagen eller som ställer sig bakom oppositionens motioner.

Allt som behövs är 8 ledamöter som sätter sig på sin plats och trycker på "avstår".

Det finns de som svajade redan förra året, men vi får inte glömma bort de opportunister som såg vilken hjältestatus Camilla fick som enda borgare som röstade mot FRA-lagen och som av rent själviska skäl kan tänka sig att rösta ner (eller avstå).


Men sedan så uppmärksammas det också att omröstningen om FRA 2.0 sker innan partierna haft sina provval, vilket gör att de ledamöter som funderat på att ställa sig bakom oppositionens motioner med stor sannolikhet har blivit hotade med att inte bli nominerade.

Med tanke på vad som försiggick inför förra omröstningen så kan jag tänka mig att trycket är än större inför denna.Därför måste även vi sätta tryck tillbaka, frågan måste upp på löpsedlana igen och det finns några sätt att göra det på.

1. Skriv till din riksdagsledamot, listorna har ni här.

2. Bloggbäva.

En av de mer utmärkande sakerna i bloggbävningen var den emellanåt illa omtyckta bloggväggen.

Kopiera min, lägg till de ni hittar jag missat, posta och pinga.

Fler om FRA, övervakning och signalspaning:
JL, Badlands Hyena, CalandrellaMEGunSBF&THAXEHTIDGCSMMKPASvDKB.
DN, Sossar mot Storebror, Gun2, Blå Borgen, Klamberg, Adam, Apelsineld, Josh, Lake, Linander, Tomas sida, Olofb, Gun3, Sultans, Isak G, Badlands2, Silkeshandskar, Sidvind, Sossar mot Storebror2

Pinged at Twingly, intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Skriv på listan - ingen förprövning på ordet "bank" i domännamn.Detta meddelande är det fullt tillåtet att kopiera rakt av och skicka till så många som möjligt.
/N.S
Fick denna vädjan, som jag nu vidarebefodrar till er.

Självklart har jag skrivit under.

Om sex dagar
måste .SE svara PTS, som hotar dem med vite. Vi vet att båda följer Namnbank.se, och det är viktigt att visa att .SE har stöd nog för att de ska fullfölja sin linje i Länsrätten. 5000 namn är bra – men i en fråga som kan verka smal så har det inte imponerat på massmedia eller politiker. Om ni i detta utskick alla lyckas få fyra vänner att skriva på så har vi över 10 000 namn!

Så snälla – se om ni inte känner fyra personer som inte heller vill låta PTS förpröva deras domäner och få dem att skriva på namnlistan på http://www.namnbank.se.

Det väger tungt när en av Sveriges mest erfarna domänjurister Petter Rindforth, förklarar att han anser att PTS beslut är farligt, och avslutar med att de som inte vill ha förprövning bör protestera nu – inte sen. Det väger inte mindre tungt när Fredrik Sand, nu på Stockholms Handelskammare men tidigare en av författarna till Toppdomänlagen, uttalar sig om att PTS i sin användning av lagen gör våld på dess intentioner.

Computer Sweden,  Svenska Dagbladet, och idag även Realtid, och har nu tagit upp problemen med PTS beslut, och Piratpartiet har ställt sig bakom Namnbank. Nu väntar vi på när de övriga vars jobb det egentligen är att debattera och styra (politikerna) ska ta upp frågan.


Denna vecka är avgörande! Hjälp oss och dra in fler namn!Fler om ärendet:
SvD-bloggen, binero, lilla gumman, skottet, Internet Sweden, Storstadspojken, lePlaid, John Ivarsson, Bloggvärldsbloggen, Piratpartiet, Hedengren, Loopia, Domainz, Jardenberg.

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Vem blir vår nya vapenexportminister? (Ytterligare en ny myndighet)


Det är lite svårt att hitta det i budgetsammanställningen, men reportrarna på sydsvenskan var lite vakna och berättar om en ny myndighet som ska se dagens ljus någon gång under 2010 som ska främja vapenexporten.

Nyheten om den nya svenska exportstödsmyndigheten hamnade lite i skuggan av alla andra nyheter om budgeten som portionerades ut under helgen. Namnet är ännu inte spikat – kanske kommer den att heta just Exportstödsmyndigheten.


Detta läste jag i Smålandsposten.
Regeringen vill också att en ny myndighet för stöd till vapenexport inrättas 2010. Pengar ska tas från FMV, FOI och Försvarsmakten.


Nu är det väl bara en tidsfråga innan regeln som säger att vi inte får exportera till krigförande länder tas bort, allt för att kunna gnugga armbåge med de stora pojkarna....
Vem ska bli vår nya vapenexportminister tro?

Tomhylsan eller Askan?

Fler som var vakna om den nya myndigheten.
Andreas Ribbefjord, Fredsfabriken, Augusto por Gusto.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


DN's 5 punkter för säkerheten. (Glöm inte FRA-lagen)

DN's 5 punkter för säkerheten är intressant läsning:

Punkt 1 anser jag är direkt kontraproduktivt, ett NATO-medlemskap kommer om något att dramatiskt höja hotbilden mot Sverige, att aktivt och öppet ta ställning för USA's och dess allierades anfallskrig kommer att få de "terrorgrupper" som tidigare haft respekt för Svensk neutralitet och opartiskhet att se det som ett svek.


Punkt 2, stoppa "säkerhetsen" är däremot klockren.
Vi behöver inte mer övervakning, vi behöver utreda vilken sorts övervakning som gör nytta och vilka som bara skapar osäkerhet och misstro.


Punkterna 3, 4 och 5
är bra punkter och jag ser fram mot den politiska diskussion som kommer att uppstå runt dem.
Att polisen behöver en uppryckning visar om inget annat gårdagens rån, där det visade sig att polisens helikoptrar stod obevakade, hur kan man ens komma på tanken att lämna polishelikoptrarna obevakade?
Det kanske var ett kameraövervakat område? Men personen som skulle sitta och titta på TV-skärmen var på muggen?
PS - Idag är det 24 september, idag första dagen av de sista i kampen runt FRA-lagen.

Läs OlofB's inlägg om FRA's trafikdatainsamling när ni ändå är i farten.Pinged at TwinglyIntressant

Fler om övervakning, säkerhet och FRA:
JL, Badlands Hyena, Calandrella, ME, Gun, SB, F&T, HAX, EHT, IDG, CS, MMK, PA, SvD, KB.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

(uppdaterat) Fler kameror minskar inte våldsbrott - BRÅ.

Hämtat från:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/fler-kameror-minskar-inte-brotten-1.958306


– Det är svårt att visa att kameraövervakningen förebygger brott i stadskärnor. Där det funkat bäst är på parkeringsplatser, det är ett koncentrerat område och brotten är planerade, säger Madeleine Blixt.

Skånepolisens Jan Landström, som arbetar med statistik, är inte heller överraskad av Brås analys.

– Våldsbrott har med alkohol och sinnesstämning att göra. När folk blir förbannade tittar de sig inte om efter en kamera innan de slår någon på käften, säger han.
Så, övervakningskameror funkar inte på det som anges som skäl, att få folk att känna sig tryggare på stan.

Däremot så funkar det för att övervaka fasta föremål, som parkerade bilar.

 

Jaja, när det väl hamnat på politikernas bord så är väl lösningen "fler kameror", att lösningen är "bättre placering på kamerorna" löser sig när allt är övervakat.
In i sovrummet med kamerorna, eller på muggen och varför inte operera in en minikamera i urinröret på män, så de kan filma när en potentiell terrorist blir till....Ps.
Hos "polispatrullen" kommer det där jävla pissargumentet "rent mjöl i påsen" fram igen.

och ingen med rent mjöl i påsen har väl protesterat mot några inskränkningar i friheten. Vanliga hederliga medborgare accepterar övervakningen som ett sätt att minska rånrisken m m

Jag blir så jävla trött.....


Uppdaterat:

Jag rekommenderar en ny läsning av ovanstående polispatrullens blogginlägg, jag tror inte ens Tolgfors hade kunnat komma med sämre nyspråk.

Läs själva:

Självklart förhindrar kameror brott, artikeln är ju helt snedvriden. Tar man bort kamerorna så ökar brotten dramatiskt. Det måste man testa innan man uttalar sig så bakvänt som man gjort här, men ingen skulle väl komma på den befängda tanken att plocka ned kamerorna för att det finns föräldrar som har koll på sina barn. De föräldrar som inte har koll blir ju inte färre för det. Om kamerorna så bara förhindrar ett enda brott, en enda nedklottrad t-banevagn osv så är TV-övervakning motiverat men kamerorna gör givetvis nytta hela tiden. /Admin

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


Telekompaketet - då, nu och framtiden

Vi tar den korta versionen.

Då:
Det var en gång ett telekompaket som bara skulle underlätta för internetoperatörerna att samarbeta för att få till en bättre infrastruktur på nätet.

Sen smögs det in lite nya formuleringar och upphovsrätts-skitsnack samt försök att plocka bort budbärarimmuniteten.

Bästa exemplet är det berömda "Lawful Content", två ord som håller på att stjälpa hela paketet.
För de som inte minns var det de orden som en tjänsteperson underställd Henrik Hansson påstod inte fanns kvar i paketet, men som det tog bloggsfären mindre än en timme att påvisa var... "ej med sanningen överensstämmande".

Men detta försökte parlamentet åtgärda med Amendment 138 och Amandment 166, där tyvärr bara 138'an överlevde.Nu:
Nu ska 27 parlamentsledamöter försöka komma till en förlikning med kommissionen om telekompaketet där det är ganska jämnt skägg mellan de som vill inflika teknikneutralitet för att säkerställa budbärarimmuniteten (mere conduit) samt (en riktig) domstolsprövning innan det ens kommer på fråga att stänga av en person från internet.

Där vill några att domstolsprövningen ska kunna ske i efterhand.
Hallå, i efterhand?
Idag läggs riktiga rättsfall ner på grund av att preskribitionstiden har gått ut, hur kommer det att gå för de avstängda tror ni?
Inte kommer de att gå före i nån kö.Framtiden.
Framtiden ser ändå ganska ljus ut, men det står fortarande och väger över avgrunden.
Vi har 5 svenskar med i denna förhandlingen, vi kan nog räkna med 3 på "rätt" sida, Christian Engström, Lena Ek och Eva-Britt Svensson.
Jag hoppas vi även får med oss Marita Ulvskog, däremot tror jag Hökmarks misstro mot 138'an gör att han röstar ner det, men jag hoppas han slår en signal till Mary X. Jensen (aka Mina Moderata Karameller) innan han trycker på fel knapp.


Det som gäller inrikespolitiskt är att vi får in personer i riksdagen som i integritetsfrågor vågar stå på sig mot partipiskor och det börjar bli ganska många nu som ställer upp till respektive partiers provval.Framför allt så är den stora skillnaden då mot nu att vi faktiskt hänger med i debatten, förra året så kom vi alltid in 5 i 12 eller när det väl var för sent.
Iår är vi förberedda inför nästan samtliga försök att inskränka på våra mänskliga fri- och rättigheter och det tvingar våra motståndare att motivera varför.
Det är bara en tidsfråga innan de tvingas retirera till andra sidan berlinmuens fall, där deras metodik och avsaknad av förståelse för demokratiska principer hör hemma.

Pinged at TwinglyIntressant


Fler om Telekompaketet, nätneutralitet och budbärarimmunitet:

DN, Internetdagarna, Net Neutrality, HAX, Werebuild, Christian Engström, Farmor Gun, Lena Ek, Osmidigt, Opassande, Le Domaine d'Anais, Ett Otyg, Mina Moderata Karameller, IDG, Det Progressiva USA, Elektroniktidningen, Mattias Andersson, SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Aktiv historierevision inifrån riksdagshuset.

Nu missade jag programmet där Aschberg avslöjade att från riksdagshusets datorer pågår det aktiv historierevision.

Bland annat har Ella Bohlin's förflutna i Livets ord försvunnit från Wikipedia.

Detta kommer inte som en chock för undertecknad eftersom jag själv varit med och avslöjat att det förekommer.i September -08 upptäckte jag att någon på "Statens Räddningsverk" varit inne och ändrat på Wikipedias artikel om FRA's sk "signalspaning" för att bättre passa överens med regeringens version.

Detta i samband med att FRA's header på google ändrades från "Försvarets Radioanstalt" till "Försvarets signalspaninsorganisation"

(Statens Räddningsverk är direkt underställd försvarsdepartementet, där Sten Tolgfors är högste ansvarig...slump?)


Dessutom:
Senast häromveckan när jag deltog i Aftonbladets bloggduell om Afghanistankriget fick jag påhälsning från riksdagshuset, vilket ledde till detta inlägget.


Nu vägrar riksdagen att lämna ut vilka som varit vid vilka datorer vid en specifik tidpunkt.
Själv anser jag att det hör till offentlighetsprincipen.

Men antagligen blir det som när jag försökte få ut ACTA-avtalet, de hänvisade till rikets säkerhet, förbjöd mig att överklaga och sen var det slut på den debatten.I vissa delar av riksdagshuset är tydligen vare sig mänskliga rättigheter, grundlag eller offentlighetsprincipen värt mer än dassapapper.
Jag tror det är de dörrarna med blått på, och sedan några dagar tillbaka, en med en röd ros. (edit - artikel borttagen, alternativ länk här)Pinged at TwinglyIntressant
DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Varför har jag helt plötsligt utgången mat i mitt kylskåp?


Jag är ganska bra på att beräkna min matåtgång veckovis, speciellt på de saker som jag unnar mig själv emellanåt.
Som parmesan, lufttorkad skinka, solmogna tomater, färska örter o.dyl.

Men idag när jag skulle hugga in på andra halvan av mitt vanigtvis lilla paket med lufttorkad skinka märker jag att den luktar lite skämt, så jag tittar på datumet för inköpet och upptäcker att den borde varit uppäten för länge sen.
Samma sak med tomaterna, de färska örterna ser lite vissna ut men med lite extra vatten håller de nog en vecka till.
Parmesanen överlever knappt, så det får bli mycket pasta till middag de närmaste dagarna.

Så funderar jag på hur jag kunnat räkna så fel.

Och då slår det mig, jag har ju faktiskt inhandlat detta för två.

Det är synd att den jag hade tänkt dela detta med bara hör av sig närmast under pistolhot och "kan ses" än mer sällan.
Jag har långt tålamod, men bara om jag har skäl till det.
Skäl som jag börjar få svårt att komma ihåg nu.

Snart har jag nog tyvärr glömt dem helt.

Det är dagar som de här man funderar på att bli ett praktarsle som behandlar sin kvinna som skit, verkar vara en bra modell för att slippa vara ensam.

Pinged at TwinglyIntressant
.

Finns det nån som INTE är jävig? (TPB)

Jaha, så har det framkommit att ytterligare en nämndeman är anställd av en musiktjänst, lite mildare kan man kanske tycka eftersom det är hos Spotify.
Men som bekant så äger musikindustrin ganska betydande andel av Spotify.

Så, hur många är vi uppe i nu, vad gäller jäv i och omkring TPB-rättegången?


En nämndeman blev ju utkastad innan rättegången
, men jag antar att det  var för att det hade blivit för uppenbart annars.
Domaren i tingsrätten har ju av sina kollegor blivit friad från jäv (alla chockade räcker upp en hand), men kommer nog inte att återkomma till speciellt många rättegångar vad gäller upphovsrättsbrott framöver.

Och nu en nämndeman till.Minns att Prof Håkan Hydén varnade för att domaren kunde genom sitt inflytande påverka nämndemännen, det verkar nu som det inte behövdes.

I Metro Skriver Kalle Wiklund att han finner situationen märklig, men tror att det är en slump.
Själv tror jag inte slumpen har så mycket med saken att göra, upphovsrättsindustrin har helt enkelt så fruktansvärt många kopplingar inne i rättsväsendet att det helt enkelt är omöjligt att undvika.


Istället för att skriva alla turer igen hänvisar jag till detta inlägget där ni hittar det mesta inklusive länkar.Pinged at TwinglyIntressant
DN, Skånskan, IDG, kulturbloggen, HAX.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Flourtanter och Badhusvärdar kontrollerar din hjärna!! (Illuminati - Konspirationsteori)

Är du som jag uppväxt med att det dyker upp en flourtant en gång i veckan och tvingar dig skölja munnen med en illasmakande vätska?
Gick du på badskola?

Risken är att din hjärna är kontrollerad av Illuminati.

Åtminstone enligt Illuminati i Fokus och Marcus Strömberg.
(hela artikeln här)Stalin var först att spetsa dricksvattnet med fluor....Hitler följde hans exempel. Idag finns fluor i allt fler produkter från Råttgift,Prozac,Bordsvatten och Tandkräm

Fluor - en århundradets bluff


av Marcus StrömbergFluor är ett gift. Det är huvudbeståndsdelen i nervgasen Sarin, som användes vid ett terrorattentat i Tokyo. Sarin består av en relativt ofarlig organofosfat kombinerad med fluor, där den sistnämnda gör det hela till en dödlig dekokt. Fluor används som insektsbekämpningsmedel, t ex i Parathion. Många psykoaktiva droger är fluorföreningar, t.ex. Prozac®, eller Rohypnol®, den s.k. våldtäktsdrogen som är fluorerad Mogadon®. Fluor är ett gift.Fluor finns dessvärre inte bara i nervgas och bekämpningsmedel. En stor del av den mat vi äter har en hög fluorhalt till följd av kontamination från konstgödsel, bekämpningsmedel och vatten. Det tillsätts tandkräm och t ex i USA även dricksvatten. Det är tänkt att det syntetiska fluoret skall ersätta det naturliga fluoret i våra tänder, och på så sätt göra våra tänder starkare och mer motståndskraftiga mot karies. Fluor sägs också ha en hämmande effekt på bakteriefloran i munnen.

Kontentan verkar vara att Illuminati försöker förgifta världens befolkning med flour.

Lyckligtvis finns det folk med hjärnan i behåll, specifikt min vän CG som inte bara bemöter argumenten i artiklarna.
Det är närmast definitionen av en totalsågning. 

Guld är en kemikalie det med, en tungmetall, inte mindre.
Likt fluor är det ett grundämne, som inte heller bryts ned i kroppen. Guld tas upp i kroppen, också via mat och huden.

Syre är också en kemikalie, en gas inte mindre och ett grundämne. Den reagerar med andra ämnen - till exempel kol. Den bildar tillsammans med vår kost, den livsfarliga och miljöfarliga växthusgasen koldioxid.

Tillsammans med en annan gas, vid namn väte, bildar syre en livsfarlig explosiv blandning, som kan antändas med den minsta gnista, med katastrofala följder (Hindenburg-katastrofen). Biprodukten av denna explosion är den toxiska molekylföreningen diväteoxid.
Denna kemikalie som bildas, tar årligen mängder av liv (över tusen individer per år) på grund av att diväteoxid orsakar kvävning.
Toxisiteten, däremot är ca 90 gram per kilo kroppsvikt för att uppnå en dödlig dos hos 50% av testade råttor (Samma dosering gäller människor i stort sett) så det är långt ifrån så giftigt som andra saker vi får i oss.

Klart man kollat upp fluor också tidigare - det är en mycket farlig kemikalie med toxisk dos på ca 60mg fluorid per kilo kroppsvikt.

/93

//Fr. Sirivs Sajtvärd Astrologi
¨°º¤ø„¸ ¸„ø¤º°¨ ¸„ø¤º°¨
¨°º¤ø„¸ In Love and Will ¸„ø¤º°¨
¸„ø¤º°¨ We Trust ``°º¤ø„¸
¸„ø¤º°¨ ¸„ø¤º°¨¨¨¨°º¤ø„¸ ¨°º¤ø„¸Staffan Svarar:


Vet inte riktigt vad du menar .


Menar du att flourideringen av vatten t.ex. inte styrs av de avsikter jag påstår att de som spetsar dricksvattnet har.


Och nu ber jag er läsa noggrannt, för detta är nästan magiskt.
Guld är en kemikalie det med, en tungmetall, inte mindre.
Likt fluor är det ett grundämne, som inte heller bryts ned i kroppen. Guld tas upp i kroppen, också via mat och huden.


Med detta menas att det finns tungmetaller som inte är direkt hälsofarliga utan används dagligen. Guld kan påverka utfallet av till exempel alzheimers och liknande, men forskning pågår.
Guld är ett grundämne i periodiska systemet och kan inte brytas ned ytterligare - dessutom bildar guld som bekant inte gärna föreningar med andra ämnen eftersom det är en ädelmetall.


Syre är också en kemikalie, en gas inte mindre och ett grundämne. Den reagerar med andra ämnen - till exempel kol. Den bildar tillsammans med vår kost, den livsfarliga och miljöfarliga växthusgasen koldioxid.


Syre är ett grundämne som gärna bildar föreningar med andra ämnen - det blir då en oxidation. Rost till exempel i sin röda form är ju järnoxid - (Fe3O4).
Kol som reagerar med syre kan bilda koloxid - (CO), som är mycket farligt, eftersom det är en luktlös gas som tas upp lättare av blodet än syre - (O2). Koloxiden har redan reagerat och kan inte spjälkas upp i ämnesomsättningen som syret kan till två syreatomer för att reagera med kolet från kolhydraterna (sockerarterna).
Man dör då på cellnivå och hjärnskador som är oåterkalleliga uppstår efter några minuter och döden inträffar samtidigt som hjärnan och kroppen dör av att förbränningen upphör.Koldioxid (CO2) däremot, där en kolatom reagerar med två syreatomer för en fullständig förbränning - filtreras ut med utandningsluften från blodet via lungorna.
Koldioxid är en växthusgas - det är den gasen som gröna växter använder för att kunna genomföra sin fotosyntes via klorofyllet.
Växterna binder då koldioxiden med vattnet för att bilda kedjor av kolhydrater så de kan växa och bilda näring.


Tillsammans med en annan gas, vid namn väte, bildar syre en livsfarlig explosiv blandning, som kan antändas med den minsta gnista, med katastrofala följder (Hindenburg-katastrofen). Biprodukten av denna explosion är den toxiska molekylföreningen diväteoxid.
Denna kemikalie som bildas, tar årligen mängder av liv (över tusen individer per år) på grund av att diväteoxid orsakar kvävning.
Toxisiteten, däremot är ca 90 gram per kilo kroppsvikt för att uppnå en dödlig dos hos 50% av testade råttor (Samma dosering gäller människor i stort sett) så det är långt ifrån så giftigt som andra saker vi får i oss.


Om man istället har två vätemolekyler (H2) och en syremolekyl (O2) och ger en gnista, antänds dessa och bildar två vattenmolekyler (diväteoxid) alltså oxiderat väte. (H2O).
Man kan få en förgiftning av att dricka ca 7 liter vatten direkt och man kan då få en obalans i membrantrycket inne i kroppen, en så kallad omvänd osmos.
De dryga tusen som dör av kemikalien (vatten), per år, dör dock av kvävning, genom drunkning.


Klart man kollat upp fluor också tidigare - det är en mycket farlig kemikalie med toxisk dos på ca 60mg fluorid per kilo kroppsvikt.


Fluor är mycket farligare än vatten.

Det var lite mindre vetenskapliga ord, och de jag använde förklarade jag. Men nog låter vatten mindre farligt än diväteoxid.


Vidare är det ju så att en av de farligaste molekylerna för oss levande organismer är vätecyanid (HCN) men den innehåller bara ämnen vi måste ha. N -kväve, C -kol, H -väte.
Med det sagt är att fluoret i sig liksom andra spårämnen, som magnesium, zink, och andra metaller SKALL finnas i vår kropp. Att tillsätta det i för stora mängder är naturligtvis inte bra.


Metallen kalcium till exempel är den viktigaste metallen för vår skelettuppbyggnad.
Din artikel Staffan är säkert helt korrekt - och de har det syftet med att göra så. OM nu ens Illuminati är en realitet och OM de nu är så dumma att de istället inte använder ordentliga saker som faktiskt har ett förlopp som är direkt översiktligt och förutsägbart - så de kunde kontrollera folket istället för att göra dem sjuka.Att utrota 6 miljarder, som du och fler pratar om - måste ju faktiskt förefalla ganska bissart även för er konspirationsteoretiker. att tala om fluor som beståndsdel i nervgas och liknande är inte rådligt. speciellt inte som man samtidigt pratar om massutrotning.
Utan Kol inget Zylon B - ingen utrotning i Auschwitz - är lika bra logik och argumentationsmetodik.
Skulle jag ta världsherravälde, skulle jag väl se till att ha arbetare som slavade för mig så saker blev gjort. Jag skulle inte ha ihjäl dem. Hur skulle du göra Staffan?

Avrätta alla som ser till att du får maten serverad - eller skulle du kontrollera dem och låta dem jobba för dig?

Jag skulle vilja se artiklar här på sajten och argument, som jag INTE sett förut elelr som tusentals andra skrivit om redan. Något att diskutera liksom.

/93

//Fr. Sirivs Sajtvärd Astrologi

¨°º¤ø„¸ ¸„ø¤º°¨ ¸„ø¤º°¨
¨°º¤ø„¸ In Love and Will ¸„ø¤º°¨
¸„ø¤º°¨ We Trust ``°º¤ø„¸
¸„ø¤º°¨ ¸„ø¤º°¨¨¨¨°º¤ø„¸ ¨°º¤ø„¸
Pinged at TwinglyIntressant


Lite mer foliehattsteori:
Victoria Tomic - Michael Jackson mördades av Illuminati
Fredrik Reinfeldt hävdar att Facket och sossarna styr media.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Förlåt, men detta är så jävla roligt.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5823250.ab
r i k e t s s a l
s k i t a r s l e Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Svenskt terrornätverk upptäckta vid skola.


Svenska motståndsrörelsen "patrullerar" vid en skola
efter att ett par fula gubbar setts i trakterna.

Vilket gör att det i närheten av den skolan numera finns två företeelser som fuckar upp barn....Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Why does the European Council keep wasting our time and money? (telecoms package)


In a short while, the third reading of the telecoms package starts and boiling it down, it all starts and ends with a few short words.

Net Neutrality against the Copyright-Industry and the EU-Council


One part of Net Neutrality can be defined with "Mere Conduit" or in plain English "Dont shoot the messenger".
You dont shoot the mailman for bringing you bills do you?
Or Ford cant be charged for aiding in bankrobbery just because the robbers drove a Ford Focus, right.

Another part is about rule of law and human rights.
The principle "innocent until proven guilty in a court of law" is being tampered with when the council persists in trying to ban people from the web.


Now, this has the parliament tried to tell the Council three times now that they wont accept.
But still we have another reading about the subject.

As a person with clear insight in the third reading said to me.

Can the Council please explain exactly why it wants to start a third reading?
If it cannot explain what is the problem with 138, then Conciliation cannot solve it.
And further, MEPs cannot know the solution is to be found in Trautmann.

From this follows that the Council and Commission is putting the whole package at risk by putting their trust in "fear of administative failure" instead of in "merit of the policy argument".That's a weak position with a new ambitious Parliament.


In Sweden, all we have is the blogged words of Henrik Hansson, Political Adviser to Åsa Thorstensson - Ministry of Enterprise, Energy and Communications, that the "amendment 138" is against the Swedish constitution.
Which is, putting it nicely, bullsh*t.

So.
The parliament said no to allowing the ban people from internet without a proper court hearing, they have said no to the attempt to bypass the "mere conduit"-principle over and over again.


Honestly, EU-council.
If you have any respect for the democratic vote.
Stop wasting our time and money.

Vote yes to the "amendment 138" and get on with it.Read more about the FCC's propose about Net Neutrality at DNMR.se and Wikipedia for more facts.
Werebuild-swe,

http://interfax.werebuild.eu/2009/09/17/call-for-participation-during-the-conciliation-of-the-the-telecoms-package/
http://www.laquadrature.net/en/we-must-protect-net-neutrality-in-europe-open-letter-to-the-european-parliament

More on "Mere Conduit"
http://euwiki.org/2000/31/EC#Article_12
http://sv.euwiki.org/2000/31/EG#Artikel_12
http://it.euwiki.org/2000/31/CE#Articolo_12
http://fr.euwiki.org/2000/31/CE#Article_12
http://el.euwiki.org/2000/31/EK#.CE.86.CF.81.CE.B8.CF.81.CE.BF_12
http://bg.euwiki.org/index.php/2000/31/%D0%95%D0%9E#.D0.A7.D0.BB.D0.B5.D0.BD_12


More on the subject:
SFC, MW, IN, Engadget, Daily Wireless, CED-Mag, TechNews, Intensifier, DN, HAX, DN2.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Alla ska betraktas som oskyldiga tills motsatsen bevisad i rättslig prövning.

Men i vissa fall är det ganska svårt att se hur det Inte ska bli en fällande dom i slutänden.

Dock, vem vet.
underligare saker har hänt.

Ser ut som han fick panik när han i det närmaste blev utpekad av Leif GW Person häromdagen.DN.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Är det fler än jag som har svårt att se var Kd slutar och Sd börjar och vice versa?

Gissningslek.
Vad har Sd i sitt idéprogram och vad är Kd-politik.

Försök gissa utan att kolla länkarna i slutet av sidan eller Kd's hemsida.
Sänka abortgränsen från 18 till 12 veckor.


Öka familjestödet så en förälder slipper arbeta.


Hög skatt på osunda varor.


Ersätta medbestämmandelagen på arbetsmarknaden med en "förvarningslag".


Skrotad hemspråksundervisning.


Vill förbjuda HBT-personer att ingå äktenskap.
Än så länge så är det skillnad mellan partierna, men med den nuvarande partiledningen och den desperation och "Livets Ord"-retorik som man ser mer och mer av i Kd så vet jag snart inte längre vilket som är det värsta alternativet mellan Kristdemokratisk bibelkonservatism eller Sverigedemokratisk nationalromantik.

Charlie, ta Hägglund i örat.
Han är på väg ner och drar partiet med sig.Expr, 1, 2, 3, 4, DN, AB, HD, SydSv, SvD. HD.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Höger som Vänster, alla hotar att rösta på Piratpartiet om Integritet inte tas på allvar.

För några dagar sedan såg vi i Aftonbladet att alliansväljare hotade att rösta på piratpartiet om alliansen inte svänger i integritetsfrågorna.

Idag var det råd till de rödgröna och vad läser vi då?
Jo, väljare som hotar att rösta på Piratpartiet om de inte blir tydligare i integritetsfrågorna.


Höger som Vänster, tas inte integritetsfrågorna på allvar så röstar folk på Piratpatiet 2010.Jinge, Svensson.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gamla talesätt i ny tappning (övervakning och integritet.)

Skriver på "Den Nya Medborgarrättsrörelsen" idag om ett gammalt talesätt som fått en ny formulering.

"Stormar ger ekar starkare rötter"
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Ingen tvingar dig Hägglund, gillar du det inte så titta bort.

Kristdemokraternas partiordförande Göran Hägglund är i farten igen.
Av någon anledning så anser han konst han inte förstår sig på vara ett hot mot "Svenssonlivet".


Göran, det är som med musik.
Det finns musik man gillar och det finns musik man inte förstår sig på.
Samma med konst, det finns konst man tycker om och konst man inte förstår sig på.

Gillar du det inte är det bara att sluta titta eller lyssna.Problemet är att du är i opinionsbildande position och när man studerar det du säger så framkommer det lite otäcka saker.
Du säger att det är dags att respektera vanligt folks rätt att vara som de är.
Att använda sunt förnuft.

Varför bara "vanligt" folk Göran?
Varför skiljer du folk från folk?Jag måste också säga att det sunda förnuftet du hänvisar till är ett genomuselt argument eftersom "sunt förnuft" förändrar sig med tiden.

För 70 år sedan var det "sunt förnuft" att lobotomera  och sterilisera personer som det dåvarande samhället ansåg leva utanför normerna, Homosexualitet var olagligt, aga var vanligt och det fanns fortfarande en seriös debatt om kvinnlig rösträtt.

Det samhället vill du väl ändå inte ha tillbaka Göran?


Alliansfritt Sverige anser att Hägglund skämmer ut sig.
Edvin Ala(m) anser det är på tiden att nån ryter till mot "kultureliten"

Två personer koncentrerar sig på andra delar av debattartikeln.
Pelle Billing anser att radikalfeminister fått för stor plats i samhällsdebatten.
Charlie Weimers (kdu) menar att valet 2010 står mellan de som vill att beslut ska tas vid köksbordet och de som vill att de tas vid sammanträdesbordet.


Själv har jag sagt tidigare att attackerna på kultursektorn andas desperation, Kd har områden de kan ta sig över 4%-spärren med, men attackera "dom, de där konstiga, de som är annorlunda" tror jag är fel taktik.


Pinged at TwinglyIntressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Vissa kedjebrev är helt enkelt bättre än andra.

Idag är det den Internationella Knäppskalle-Dagen!Skicka detta jobbiga meddelande till en störd kompis eller kollega, precis som jag gjorde.Jag bryr mig inte om ifall du slickar på fönster,
 
åker med en speciell buss eller okontrollerat kissar på dig.. 
Du sprider solsken runt dig, du är helt jävla speciell!

Du spenderar varje sekund med att vara arg,

uppretad eller arg och det är en hel minut

full av lycka du aldrig kommer få tillbaka.


Dagens meddelande är:
 

Livet är kort, bryt reglerna, glöm snabbt,

kissa långsamt, älska innerligt, skratta okontrollerbart

och ångra aldrig något som fått dig att le. 

Skicka detta meddelande till alla du älskar och inte vill förlora under 2009, även mig.

 

 

Äntligen ett kedjebrev som håller vad det lovar:

 

2 riktigt bra råd till den Moderata alliansregeringen, Riv FRA-lagen och beskatta lön och pension lika.

I AB idag berättar några personer hur Alliansen ska bära sig åt för att vinna valet 2010.1. Riv upp FRA, IPRED och gör det omöjligt att stifta liknande lagar framöver.

En valvinnare som aldrig kommer att uttalas så länge Fredrik Reinfeldt är partiledare för moderaterna, han kommer att spänna fast ett bomb-bälte runt sig själv och bekänna sig till Wahabannismen i Plenisalen innan han låter FRA-lagen rivas upp.
Där ligger ansvaret hos det fåtal riksdagsledamöter som har kuk, eller sköte, nog att låta sina personliga övertygelser gå före mobbaren Reinfeldt.


2. Sambeskattning, pension är uppskjuten lön och ska beskattas likadant.

Också en valvinnare som aldrig kommer att uttalas av en moderatledd regering.
Erkännande av pension som uppskjuten lön innebär att man också tvingas erkänna att sänkta arbetsgivaravgifter urholkar pensionssystemet.

För de som inte vet det är det arbetsgivaravgiften som ligger som bas för vårt socialförsäkringssystem med sjukförsäkring, ålderspension etc.
Alltså, för varje person som anställs med sänkt arbetsgivaravgift, desto mindre pengar kommer det att finnas till pensioner åt oss när den dagen kommer.

Kort sagt, företagen får vår innestående lön och vi tvingas ta av återstoden för att bekosta egna försäkringar.
Betala 2ggr är alltid skoj....
Fler om valvinnarna FRA och pension.
DN, DN2, DN3,  HAX, MS, Alliansfritt.... Norge?, Klamberg, Widén, Anna Serner.
Handlarn, Lennart, Tofflan, Valtersson, SydSv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Pinged at TwinglyIntressant

Visste du att: (om Lissabonfördraget) / Did you know: (about the Lisbon Treaty)

(translation to English further down)

Visste du att:

Lissabonfördraget lämnar över (minst) 68 (106 enligt Sören Wibe (jl)) ansvarsområden från de enskilda länderna till EU?

När Lissabonfördraget är implementerat kan allt i det ändras om en majoritet av premiärministrarna beslutar sig för det. (om kommissionen föreslår det och ministerrådet godkänner det)

Eu-kommissionen har (offentligt) lagt ut i storleksordningen 2 miljoner euro på att marknadsföra EU på Irland inför höstens omröstning, än så länge, hur många tror att det är neutral PR?

I samtliga länder som tillåtit sina medborgare att rösta om EU-konstitutionen/Lissabonfördraget har utfallet varit "Nej".
Varför respekteras inte detta?

16 länder kommer att fortsätta använda en EU-hymn, EU-flaggan samt ha Europadagen som allmän helgdag, om detta sedan kommer till omröstning i EU så har Sverige lagt bort sitt vetorätt iom sitt godkännande av Lissabonfördraget, vilket gör att det räcker med att en majoritet röstar för  så kommer vår flagga, vår nationalsång och vår nationaldag att bli till kuriosa.
Did you know:
That the Lisbon Treaty will turn over atleast 68 areas to the EU (106 according to Sören Wibe (jl), from the individual parliaments.

When the Lisbon Treaty is implemented, all it takes to change any part of it is a gathering of PM's (if the commission suggests it ant the PM agrees) (watch film)


The EU-Commission has spent about 2million euros on PR and campains on Ireland this summer, guess how much of it is spent on neutral information?


In all countries that has allowed it's citizens to vote for the EU-constitution/Lisbon Treaty, the vote has been "No".
Why isnt that being respected?


16 countries will keep the EU-hymn, EU-flag and "Europe-Day".
If this will come to a vote after the Lisbon Treaty (well, for the sake of argument, we say your vote will be a yes), these 16 countries can force you to have it aswell, since you gave away your right to "veto", resulting in that the Irish flag, Amhrán na bhFiann and S:t Patricks day will be considered a local couriosity,

  

Help Ireland vote No to the Lisbon Treaty.
Help them vote No since we were denied our right to vote at all.

Put any of these pics on your blog and link to "The Red Rag".

   
(click on either for a larger pic)Irish Times, Guardian, infowars Ireland, Open Europe, Foras Teamhrack, Centurian2, Did you know.
Septemberalliansen, Hållplats Håden, DN.

Pinged at TwinglyIntressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Alltid intressant att se orden "mänskliga rättigheter" yttras i vissa sammanhang.

Idag kom regeringsförklaringen och det finns ganska mycket att ta upp, tex hur man matematiskt får ihop att ökade utgifter och minskade inkomster med att statsbudgeten ska förbättras.
Men jag tänkte fokusera på "mänskliga rättigheter", som också nämndes i FR's regeringsförklaring.

*host*
FRA-lagen.
Mina analyser här, här, här, här, här.
Lite mer här, här.
Hittade denna passage jag glömt bort:

Åkesson skriver detta i en replik till stoppaFRAlagen.nu
"För att kunna utföra sin uppgift måste FRA ha möjlighet att välja ut den trafik som är intressant och som vi enligt lagar och inriktning får ta del av.
För att kunna göra det krävs förvisso att FRA potentiellt har möjligheten att få tillgång till all trafik."

Har du också lite svårt att se detta gå hand i hand med respekt för mänskliga rättigheter?Lite IPRED.
Att regeringen har implementerat den grövsta varianten trots att det inte behövdes borde vara allmänt känt, men alliansledamöter hävdar väl fortfarande att de var tvungna.
Men gnuggar man armbåge med upphovsrättsindustrin så blir det väl till slut en vana att upprepa det man blir matad med.


Dags att upprepa bojkotten kanske?

Jag skriver lite mer om Ipred här, här, här.
Min personliga favorit i frågan om upphovsrätt är denna "Whats the price for a human right"


Det finns flera exempel, tex polismetodutredningen, delar av Stockholmsprogrammet, motståndet mot mere conduit och nätneutralitet i regeringskansliet, upphovsrättslobbyns ganska otäcka punggrepp om rättsväsendet.

Men jag tror ovanstående exempel visar min åsikt om hyckleriet bakom en allter urvattnad fras som borde vara det vårt samhälle vilar på.Pinged at TwinglyIntressant

Fler som skriver om mänskliga rättigheter, FRA och Ipred.
Isak, Kb, HAX, Infallsvinkel, Nina, Mårtensson, Falkvinge, CE, IDG, Cybernormer, Janne, HAX2, L&L, HBT-sossen, Djingis, Oscar F, Blogghelvetet, SvD, AB, DN, Expr, FarmorGun.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

IT-jätte vill omdefiniera "bredband".

Nu händer precis det många av oss varnat för, att de stora företagen vill omvandla det fria internet till ett nytt kabel-tv nät.

minimaliteter skriver:Ars Technica rapporterar att AT&T, den amerikanska telekomjätten, i en inlaga till amerikanska myndigheter om hur "bredband" ska definieras menar att
"the pressing concern is not the ability to engage in real-time, two-way gaming, but obtaining meaningful access to the Internet’s resources and to reliable email communications and other basic tools"

Detta är en allmer tydlig trend - att definiera internetuppkoppling i termer av att få tillgång till vissa applikationer, och att då hänvisa kunder som vill göra "mer avancerade" saker till dyrare specialabbonemang.Net neutrality måste in i telekompaketet.
Mere conduit måste gälla för operatörerna.


Andra liknande inlägg:
SN, Anais, Hax, DN.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Vad säger lagen om ECPAT's filmvisningar innehållande grovt barnpornografiskt material?

Läste på olika bloggar om Ecpat's förevisning av barnpornograiskt material för representanter av pp.
Först och främst anser jag att det är ett jävligt billigt trick att få folk ur fattningen.

Om det är i utbildningssyfte, ska inte de medverkande personerna vara förvarnade om vad som kan förekomma?
(tillägg: jag tvivlar på att man kan kalla det en förvarning att de fick reda på att, men inte omfattingen av det, i början av mötet)

Sen undrar jag över den juridiska biten.
Är det verkligen lagligt för en organisation att under möten med intet ont anande personer visa upp grovt barnpornografiskt material?

Om så.
Hur ska man lagföra om förövare beslutar sig för att ha liknande möten i "utbildningssyfte"?Oscar Swartz skriver om mötet på Newsmill.
Dexion menar att detta är definitionen på självrättfärdigande blindhet.
Pirat-Janne (som var med på mötet) skriver här och här.
Stefan Flod hittar du här.
Techrisk, Proj0.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Stora bloggpriset - cirkusen är igång.

Så, då var stora bloggpriset igång igen.

För de med gott minne så tyckte jag att det var en kass idé förra året, såpass att jag tackade nej till att medverka i juryn.

Jag anser fortfarande att det är en utomordentligt fånig tillställning, men de som var där har berättat att det var ganska trevligt, så min aversion har mildrats något.

Blir jag tillfrågad kommer jag nog att tacka ja iår, enbart för att kunna nominera 2 personer:

1. Farmor Gun i Norrtälje
Många vet det inte, men av de som mailade och ringde samt påverkade andra att också höra av sig till EU-parlamentarikerna i våras inför telekompaketets omröstning ang 138 och 166 så var hon den som drog det tyngsta lasset.
Sen driver hon en suverän blogg också.


2. Erik Josefsson.
Vänsterpartisten som blev hjälpreda åt Christian Engström, utan hans idoga arbete och skärskådande ögon hade mycket av den skit som upphovsrättsindustrin försökt smyga igenom med korrupta politikers hjälp aldrig blivit upptäckt.


Så, vad mer?
Vill höja ett varningens finger för att det nu kommer att länkhoras något enormt bland mindre seriösa bloggare som desperat försöker ta sig upp på listan.

Vet att många gör nyheternas rss som sina egna länkar och på så vis får många inänkningar till "sin" blogg.
Hoppas detta tas itu med ordentligt.


Visstja, de har utökat med ytterligare en kategori jag skiter i.


Ps.
Kulturbloggen ska dela ut pris till den ytligaste bloggen, de behöver namnförslag.


Pinged at TwinglyIntressant
MMK.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

HADOPI-inspirerat stycke i ny EU-kommuniké.

Via maillistan (tratten) får jag se detta som jag väljer att snabbt blogga upp.


http://docs.google.com/gview?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=123b56094cbbe3bd&mt=application%2Fpdf&pli=1

I denna finns stycket:


"The Commission is now establishing an Observatory to serve as the central resource for
gathering, monitoring and reporting information and data related to all IPR infringements.
However, the Observatory should play a much wider role, becoming the platform for
representatives from national authorities and stakeholders to exchange ideas and expertise on
best practices, to develop joint enforcement strategies and to make recommendations to
policy-makers."Mab's kommentar:
Dvs Upphovsrättslobbyn (stakeholdes) kommer få en officiell roll i att ta fram och forma de metoder som ska användas för att jaga bland annat fildelare (och andra upphovsrättsbrottslingar)

Jag tolkar den som att eftersom den är non-legislative behöver kommissionen inte få det här godkänt av någon instans (parlament eller råd) utan det är en implementering av de beslut som texten hänvisar tillbaks på och därför är det bara för kommissionen att tuta och köra.Nemokrati varnar också.
MAB, Mikael Nilsson.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Varför har småbarn egna mobiltelefoner?

Frågan ställde jag mig efter att ha kollat på nyheterna tidigare ikväll.
Nyheten gällde en 9-åring som fått sitt kontantkort tömt 2ggr på kort tid efter att ha fyllt i sitt nummer på en popup-annons.

Pappan var oerhört upprörd och hade polisanmält företaget.

Självklart är det ett oseriöst företag som riktar sig till barn på det här sättet, men ofrånkomligt kommer man tillbaka till detta.

Varför har småbarn egna mobiltelefoner?Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Help the Irish voters say NO to the Lisbon-treaty, Help them since we were denied the choice.


Oct 2, Ireland votes again about the Lisbon Treaty.

Every government that (has had the balls to) allow its citizentz to vote for the EU-constitution, now called Lisbon-Treaty, has got a "no thanks, we prefer democracy" back.

But the political elites tries to worm itself out of it, first by renaming it, then not allowing the citizentz to vote for it, and the only people in EU that has to call for a vote, them they force to vot yet again, even after they clearly said No.

When the political Elites wrote this enormous piece of garbage they call a constitution, they had one thing in mind.

Centralisation.

Cause the further away from the people, the fewer has the capability to stand up and say "hey, wait a minute, what the bloody fuck is this?" and actually be heard.


Hey, Ireland!
Did you know that they even break their own rules by first renaming it and then force you to vote again?

When it was called "constitution", they said it was enough for one country to vote no, and the whole constitution would fall.

Guess what, it didnt.
CAUSE THEY DONT CARE!


Now they claim you get to keep your commissioner....
Bollocks.

If they can break that rule, what on gods earth will get them to keep these promises?Therefore.
I call on the Irish voters.


Vote for Ireland.
Vote for all of us that was denied the choice.

Say NO to the Lisbon Treaty Oct 2.

Swedish Media:
DN, DN2, AB, SvD.

Swedish bloggers against the Lisbon Treaty:
AU, Christian Engström, MEP - Pirate Party, Hållplats Hådén, Nils Lundgren, Ryggraden, Karpstryparn II, HAX, Solidariskt Sverige, Hans Nilsson, Vänsterpolitik, Gunnar Andersson, Palena Inn, Tradition & Fason, 100% Antiism, Tankar i Gryningens ljus, Annarkia, Magnus Ahlkvist.


Irish bloggers:
The Red Rag, Barking Spider, Calling England, Daniel1979, Fausties, Muffled Vociferation, 10 drowning street, The Voice of the Resistance, Resistance, Lone Voice, Oh what now?, Dickiebo, Let fly the pigs of war, The Connolly column, Norton Folgate, Old Rightie, Oliver's blog, Gigits.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Freedom not Fear, manifestation kl 17 på plattan.

Freedom not Fear, Sergels Torg mellan kl 17 och 21.

Vad gör du hemma läsandes detta?
Hoppa på en buss och åk dit, eller bil om du har.
Eller ta tåget och skriv "villkoret bestrides" där namnet ska stå.


Media skiter i oss iår, så det gäller att det blir såpass många där att de måste ta upp det i någon nyhetssändning.Välkomna till Freedom not Fear-09:


Arrangör:
Nätverket Svart Måndag

I samarbete med:
Studiefrämjandet
Green Democracy
Piratpartiet
Ung Pirat
Miljöpartiet
Grön Ungdom
Feministiskt Initiativ
SSU
Vänsterpartiet
Ung Vänster
Sossar mot Storebror
Liberati
LUF
Centeruppropet.se
MUF
Borgerligt Nej till FRA
Liberalt Nätverk för Integritet
Freiheit Statt Angst Fler om Fn-09.
Olofb, MariaF, MarkK, JakopD, PP-S, Mårtensson, Lake, Brihed, PeterK, AnnikaB.
NSM-Sverige, Norberg. NSM2, DNMR.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Nachos? (fredagsmys)


När man gör nachos så har man alltid valet att göra det för få eller för många, det som sätter stopp är storleken på ugnen.

Det man inte ska göra är att använda taco-kryddan som är i paketen, dippsåserna är acceptabla, men man kan ganska lätt göra bättre själv.


Själva nachos/köttfärs/ost är ganska basic.

För 4 personer eller 1.

4 = normalfamiljen, 1 om du är som jag :)

500g köttfärs.
1brk pressade tomater
100g purjolök
1 rejäl påse med Nachos (Eldorados är faktiskt bra)
250g riven ost
2 vitlöksklyftor
2krm salt
1 tsk svartpeppar
chilipeppar efter smak
curry efter smak
paprikapulver

Stek köttfärs på 5'an, krydda med salt, svartpeppar, chili och curry.
Hacka purjon och lägg i pannan.
Stek tills det fått bra färg.

Häll i pressade tomater, dra ner värmen till 2.
Låt bubbla tills nästan all vätska är borta.
Glöm inte att röra om.

Mot slutet, pressa i (eller finhacka) vitlöken.
Strö över paprikapulver för färgens skull.

Ta av från plattan och låt svalna i 10 minuter medan du fixar fram resten och dricker en öl.


Ta fram en (tillräckligt stor) ugnssäker form, SMÖRA DEN INTE.
Eftersom du ska ha grill mot slutet riskerar du bara att smöret bränner vid och gör formen ännu svårare att göra ren.Växla Nachoskal, köttfärsblandning och ost så här:

Lager:
1 Nachos
2 köttfärs
3 ost

4 Nachos
5 köttfärs
6 ost

7 Nachos
8 Köttfärs
9 ost


In i ugnen på 250 grader i 2-3 minuter, avsluta med grill i 1 minut för att få färg.


Ställ fram på bordet, använd underlägg, akta fingrarna för formen är nu sketvarm.

Serveras med santa marias hot-dip eller guacamolen, tzatziki funkar också.
Hushållspapper är bra att ha i närheten.


Glöm inte det viktigaste av allt, några öl och en person du tycker om.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Och ett inlägg i avdelningen för "Vad var det jag sa?" (fildelning/ifpi/Pontén)

Japp, och oundvikligen så skedde det, lite senare än jag trodde dock.
Men det har väl med semestrarna att göra.

Aftonbladet:
En rad småföretag har fått fakturor som uppges vara från Ifpi, musikbranschens rättighetsorganisation.

Där uppmanas man betala 2000 kronor för att någon på företaget ”handskats olovligen med upphovsrättsskyddat material”.

Om betalning uteblir lämnas ärendet över till åklagarmyndigheten, enligt fakturan.

Men allt är en bluff.

[...]

Det är bedrägeri. Det går att se av texten. Vem som helst som är läskunnig kan se att det är bluff, säger Lars Gustafsson.

Fotografen Jan Landfeldt är en av alla företagare som fått fakturan.

– Det kom i morse på posten, men det såg inte äkta ut. Jag funderade på varför det bara var två dagars betalningstid. Sen fanns det inget OCR-nummer och det satt ett vanligt frimärke på kuvertet.


Lyckligtvis har SFF (Svensk Företagsförening) redan gått ut med en varning.Visst, det var ett uselt bedrägeriförsök, men hur många fakturor finns därute som är av bra kvalité?Bloggposten där jag varnade för detta:
http://scabernestor.blogg.se/2009/april/desperata-hot-fran-ponten-ipred.htmlEn blogg väljer att peka ut en person som ansvarig, själv föredrar jag rättsprinciper före lynchmobb-mentalitet och väntar på att mannen förklarar sig skyldig eller döms i rätten.
Vilket också är anledningen till att jag inte länkar eller skriver ut bloggnamnet.


Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det är en glädje utöver det vanliga att se hycklare falla från sina höga hästar.


Familjeförespråkaren Mike Duwall avslöjar sina sexstunder med lobbyister.

 Pinged at TwinglyIntressant
AB.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Nollsummespelet - Sänkt skatt och förämrade villkor för sjuka och arbetslösa ska följas av sänkta löner.

Jahapp, så presenterar Expressen moderaternas plan för att sänka arbetslösheten.

I princip handlar det om att sänka skatter, försämra villkoren för arbetslösa och sjuka, sen tvinga dem att ta usla jobb till lägre löner.
Ett nollsummespel där de med lägst lön i teorin får mer i plånboken, men som i praktiken går +-0 eftersom deras löneutveckling stannar av samtidigt som kostnaderna fortsätter stiga som de alltid gjort.

Var kommer det att sluta?
Med att Nollsummespelet till slut blir en grogrund för nyfattigdom.
Det är ju inte som att hyrorna kommer att sänkas, försäkringarna blir billigare eller sjukvården slutar ta betalt.


När det handlar om ungdomar som vill ta sig in på arbetsmarknaden kan jag förstå att de tar ett sämre betalt jobb för att få en språngbräda mot ett bättre betalt jobb.
Men detta är att införa ett system med sk "working poor".


Skapa en ny underklass (el återskapa klassamhället) för att vinstmarginaler ska bibehållas?

Nej tack.Grattis vänsterpartiet, äntligen kommer klassamhället tillbaka, det var nästan borta i några år.
Men här är det tillbaka med full kraft.Ps.
Jag är fundersam över varför Aftonblaskan inte tagit upp detta ännu?
Att DN och SvD är tysta är inte så konstigt.
DN är ju alliansens språkrör och i SvD's ägarstyrelse hittar vi ju Fru Reinfeldt.Pinged at TwinglyIntressant
AS, KB, CK, Laakso, IYF, N.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det heter inte "Höja skatten", det heter "Återställande från orimliga och samhällsskadliga skattesänkningar"


Det heter inte "Höja skatten", det heter "Återställande från orimliga och samhällsskadliga skattesänkningar"


Jaja, det är bara retorik typ "samma som brandbilen fast röd".

Men folk i gemen är allergiska mot skattehöjningar, oavsett vad det gäller, därför får man döpa om det om det ska få ett hyfsat genomslag.
Dessutom blir det en intressantare diskussion när borgarna anklagar sossarna för att försköna sanningen och sossarna anklagar borgarna för att de inte tar debatten på rätt sätt.

Fram för mer ideologiska diskussioner i politiken!

Nu är jag inte för skattehöjningar, speciellt inte förmögenhetsskatten som jag tycker är ren skit.
Däremot så är jag mot den sista skattesänkningen (fjärde delen i jobbskatteavdraget), det går utöver retorik och är direkt kontraproduktiv, jag tvivlar hårt på att medelklassen anser det vara bra med ytterligare skattesänkningar, speciellt som det är för lånade pengar.


Men är det panik i regeringskansliet så är det och det enda svaret de har är universalverktyget "skattesänkning".
Det är nästan så man saknar Bo Lundgren ibland, han sade det åtminstone på ett trovärdigt sätt.
 

PS.
Intressant om s+fp+mp.
Om det blir verklighet, gör Amanda Brihed till jämställdhets- eller integritetsminister.
Första transpersonen i världen på en sådan post?


PS2.
För övrigt anser jag att FRA-lagen ska rivas upp.


DN, KvP, AB, SvD, AB2,
In your face, Kjellberg, Norberg, PL&C, Ingerö, Kent Persson, Jinge.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


Hemlighöll regeringen att FRA-shoppen var infiltrerat av organiserad brottslighet? detta samtidigt som bloggbävningen 2008?

Klockan är mitt i natten och jag borde gått och lagt mig för länge sen.
Men så dyker detta upp.

Företag med fd FRA-anställda infiltrerade av organiserad brottslighet.[...]
Expressen har tagit del av ett förhör som hölls i år med dåvarande tjänsteförrättande chefen för Must, brigadgeneral Mats Engman. 
Han beskriver under förhöret att han i juli förra året kontaktades av polisöverintendent Arne Andersson från Rikskriminalen som ville ha ett brådstörtat sammanträde.


[...]
säkerhetsföretaget anställt officerare som tillhört Försvarsmaktens elitförband, bland annat SSG, Särskilda Skyddsgruppen och jägarförband. Men han nämner också att säkerhetsföretaget har eller har haft kopplingar till FRA, Försvarets Radioanstalt.
Mitt under bloggbävningen sommaren 2008 så har alltså ett säkerhetsföretag med kopplingar till FRA och SSG varit infiltrerade av organiserad brottslighet och möjligen också av rysk säkerhetstjänst.

Nu minns jag att det var rabalder under hösten -08 med just ett säkerhetsföretag som fått stora orders av FRA som gällde den omställningen 1-jan 09 när FRA fick ansvar över all IT-säkerhet på samtliga svenska myndigheter.

Men tyvärr hittar jag det inte just nu, trött som ett as...

Men det som är intressant i sammanhanget är att regeringen var fullt medvetna om detta, så gissa varför det inte nått nyheterna förrän nu, när lagen trätt i kraft....

Det vore ju förjävligt om en sån bagatell som landets säkerhet skulle få stå ivägen för en lag som tillåter en civil myndighet att övervaka privatpersoners personliga korrespondens.
Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

HADOPI-lobbyist vill ta bort yttrandefriheten från Internet. (Net Neutrality)

Hittat hos "Le Domain d'Anais"


Återger vansinnet i det närmaste ordagrant.Lobbyisten Denis Oliviennes, mannen bakom hadopi-lagen, tar återigen bladet från munnen beträffande "demokratins kloak", Internet:

"Vous vous dites “Heureusement y a Internet qui a débridé les énergies”. Allez voir ce que c'est Internet, allez regarder, si vous le faites, moi je le fais assez fréquemment, allez regarder les commentaires (…) quand ce n'est pas contrôlé, quand ce n'est pas géré, quand la parole est libre.(...) Et je trouve que la société qui modère ça, qui tempère ça, qui créé des interdits est une société qui progresse."


"Ni säger er att 'lyckligvis finns internet som släppt loss all energi'. Gå och se efter vad Internet är, gå dit och titta, och om ni gör det, jag gör det ganska ofta, så se på kommentarerna (...) när detta inte kontrolleras, när det inte sköts, när ordet är fritt. (...)
Och jag anser att det samhälle som modererar detta, som begränsar det, som skapar förbud, är ett samhälle som går framåt.
"
Jag började skriva min kommentar om lobbyist-svinet strax efter midnatt, men raderade större delen av det av juridiska skäl.

Men det kan sammanfattas med att jag är osäker på om han bara är 20 år för sent ute eller om det tom är 64 år.
I vilket fall som helst hade han passat bra både i en Vichy-regering och som rådgivare under Walter Ulbricht.
Det är detta som gör lördagens "Freedom not Fear"-manifestation så oändligt mycket viktigare än ni anar.
Kan ni, så ta er dit.¨

Kan ni inte åka så sprid ordet om det, få vänner och släktingar i mälardalsregionen att åka dit i ert ställe.
Vi har ett gyllene tillfälle nu att få debatten om övervakningssamhället högst upp på dagordningen igen.

Svälj eventuella schismer och hjälp till, detta är större än nån av oss.
Pinged at TwinglyIntressant

Fler som skriver om övervakningssamhället. (jaja, blogvägg)
La Quadrature, Falkvinge, Christian Engström, Hax, Erik Josefsson
Lake, Odsvall, Brihed, Beijbom, Frihet, Mitt Rosa Liv, Adam Price, dnmr, techrisk, opassande, Klamberg.

Läs andra bloggares sikter om  , , , , , , , , , , , , , ,

Periodarpolitik.

Spenderarbyxorna är på, alla verkar få pengar nu i dagarna.
Eller, nästa år ja, valåret.
Då ska kommunerna få extrapengar (skattepengar), löntagare ska få bättre ställt (skattesänkningar), Rättsväsendet ska få mer pengar.

Vänta lite...

Var ska pengarna komma ifrån om skatten samtidigt sänks?

Visstja, inlåning.

Jag minns för 2 år sen när det hette att vi skulle spara för dåliga tider, nu är de dåliga tiderna här och lik förbannat måste det lånas pengar, för det som sparades skänktes bort i form av skattesänkningar.

Första skattesänkningen för löntagare var bra, likaså det andra.
Att sedan sänka skatten en tredje gång trots att vi var på väg in i en lågkonjunktur var oansvarigt, men ett löfte är ett löfte.

Denna fjärde skattesänkningen är bara valfläsk, men idag lever vi  ett ego-samhälle där många tycker att en hundring extra i plånboken är värt mer än några liv på långvården, de klagar på att vården blivit sämre, men ser inte sambandet egen plånbok-sjukvård.


Detta är pengar som måste betalas tillbaka en dag, vi är inte USA och Reinfeldt är inte GWB.
Sedelpressen på myntverket ska inte användas för att trycka extrapengar i valtider.

När det är dags att betala tillbaka det valrörelsen kostat så gissa vem som får betala.

Det är vi, som vanligt.

Spelar ingen roll vilken regering det är, alla försöker köpa röster i valtider, sedan försöka betala tillbaka i 3 år innan det är dags att slå på kranen igen.

Det handlar inte om ideologi längre, bara makt.Pinged at TwinglyIntressant
dd, svd, dn, ab, dn2, svd2.
as, asd, vp, ht, mj.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Freedom not Fear - Global Action-day against the surveillance society.

the Black Monday-Network invites you to the 2009 Freedom not Fear.

September 12 - 2009  Global Action-day Freedom Not Fear is taking place in the following city's.

Berlin | Stockholm | Sofia | Prag | Wien | Buenos Aires | Amsterdam | Bryssel | Ottawa | Köpenhamn | Quito | Tallinn | Helsingfors | Paris | Guatemala City | London | Athen | Budapest | Rom | Luxemburg | Skopje | Lima | Bratislava | Madrid | Bern | Washington D.C.


(message follows i  swedish)


 

I samarbete med politiska partier, ungdomsförbund, företrädare för den iranska demokratirörelsen, samt studieförbund och andra deltagare arbetar vi för att föra debatten om övervakningssamhället och den omotiverade kravpopulismen vidare. Vi tror på ett samhälle fritt från politisk och religiös förföljelse och som bygger på demokratiska och folkrättsliga principer där varje individs rätt till privatliv och grundläggande friheter respekteras.Freedom Not Fear är en internationell aktionsdag som genomförs den 12 september i ett stort antal huvudstäder runtom i världen. Aktionen riktar sig mot den massövervakning som allt fler länder inför gentemot sina egna medborgare.Demonstrationen är sampolitisk, vilket innebär att alla som känner ett missnöje mot det övervakningssamhälle som Sverige och den övriga västvärlden håller på att utvecklas till är välkomna att delta. På agendan den 12 september på Sergels Torg bjuder vi på en blandning av politiska tal och musikuppträdanden. Vi hoppas även kunna erbjuda konst- och fotoutställningar skapade av konstnärer runt om i landet under en eller ett par veckor i anslutning till aktionsdagen. Målet är att ge en tilltalande blandning i ett arrangemang som tillsammans skapar en fredlig demonstration mot vårt nya övervakningssverige.I samarbete med politiska partier, ungdomsförbund, företrädare för den iranska demokratirörelsen, samt studieförbund och andra deltagare arbetar vi för att föra debatten om övervakningssamhället och den omotiverade kravpopulismen vidare. Vi tror på ett samhälle fritt från politisk och religiös förföljelse och som bygger på demokratiska och folkrättsliga principer där varje individs rätt till privatliv och grundläggande friheter respekteras.Freedom Not Fear är en internationell aktionsdag som genomförs den 12 september i ett stort antal huvudstäder runtom i världen. Aktionen riktar sig mot den massövervakning som allt fler länder inför gentemot sina egna medborgare.
Demonstrationen är sampolitisk, vilket innebär att alla som känner ett missnöje mot det övervakningssamhälle som Sverige och den övriga västvärlden håller på att utvecklas till är välkomna att delta. På agendan den 12 september på Sergels Torg bjuder vi på en blandning av politiska tal och musikuppträdanden. Vi hoppas även kunna erbjuda konst- och fotoutställningar skapade av konstnärer runt om i landet under en eller ett par veckor i anslutning till aktionsdagen. Målet är att ge en tilltalande blandning i ett arrangemang som tillsammans skapar en fredlig demonstration mot vårt nya övervakningssverige.
Pinged at TwinglyIntressant

Lake, Odsvall, Brihed, Beijbom, Frihet, Mitt Rosa Liv, Adam Price,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Disträ? vem, jag? nääää.....

I går gick jag omkring och plockade undan lite skräp när jag hittade mina cykelnycklar på fönsterbrädan (ja, nycklar. jag cyklar i Lund herreg*d).


Där kan de ju inte vara, så jag tar dom i fickan och fortsätter med skräpsamlandet.

Vid ett tillfälle såg jag att soppåsen nästan var full, varpå min tanke blir "Men, nästan full, bäst att fylla upp den, onödigt slöseri att bara kasta en halvfull."


I morse kl 05.00 när jag ska cykla till jobbet hittar jag inte mina cykelnycklar.
Vänder upp och ner på lägenheten i jakten, men ger upp och tar tåget istället.

Nu när jag kom hem vid 15-tiden går jag igenom vad jag gjort senaste tiden som kan göra att jag minns var mina nycklar är... och då slår mig tanken "nej, så dum kan jag väl inte ha varit att jag....."Jodå, när tanken "bäst att fylla upp den" dök upp tog automatiken över och i påsen åkte cykelnycklarna, ett pantkvitto, ett bg-kvitto samt trisslotten med 75kr vinst på.

Välkommen till min värld...Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Är en dator en hon eller en han?

Är en dator en hon eller en han?
Beror på vem du frågar :)
En språklärare försökte förklara det här med "kön" för sina elever.

- Jag ska ta ett exempel, sa läraren. Båtar, flygplan, bilar och orkaner benämns som "hon".
En av eleverna undrade vilket kön i så fall en dator skulle vara. Läraren gjorde detta till en gruppuppgift och delade in klassen i två grupper, tjejer och killar.


Tjejerna kom fram till att en dator definitivt är en "han" eftersom:

1. Han kan en hel del, men vet sällan hur han ska använda sin talang utan att få instruktioner.
2. Det är meningen att han skall hjälpa till att lösa dina problem, men hälften av tiden är han själv det största problemet.
3. För att få hans uppmärksamhet måste du först sätta på honom.
4. Så fort du skaffat dig en vet du att om du bara hade väntat lite längre skulle du kunna hitta en bättre modell.Killarna, å andra sidan, ansåg att en dator är en "hon" eftersom:

1. Ingen, utom hennes skapare, kan förstå den inbyggda logiken.
2. Det språk en dator använder för att kommunicera med en annan dator är obegripligt för alla som inte är datorer.
3. Minsta lilla misstag lagras i ett långtidsminne och kommer att ställa till problem långt efteråt.
4. Så fort du har fastnat för en, kommer du tvingas att spendera halva lönen på mer eller mindre nödvändiga tillbehör.
Tack Katja för ett outtömligt förråd av dumheter :)Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Intressant iakttagelse om singelkvinnor och upptagna män.

Jag gör ingen hemlighet av att jag letat ny bekantskap via www.match.com, inte heller att jag via denna även hittat en kvinna jag tänker utforska (åtminstone) den närmaste framtiden med.


Iakttagelsen är dock denna.

Efter jag tog beslutet så skrev jag detta på min presentation på match.com.
*Tack för visat intresse, men jag har hittat en kvinna jag vill utforska framtiden med*

Och jag har aldrig fått så många besök och intresseanmälningar som nu.

Är det så att det jag troddde bara var en skröna, att upptagna män är de mest eftertraktade, faktiskt kan stämplas som en vedertagen sanning?


Är det så konstigt att många inte hittar den rätta, när de hela tiden letar efter någon annans "rätta"?"Jenni igen" berättar om en amerikansk undersökning som faktiskt visar på samma sak.

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Födseln av en ny medborgarrättsrörelse.

Från www.dnmr.blogg.se


Den Nya Medborgarrättsrörelsen

Det står i FN's konvention att var och en av oss har en fundamental rätt att slippa generell registrering och övervakning.
Undantaget har varit om skälig brottsmisstanke föreligger, som varit det som samhället hittills har enats om är en rimlig inskränkning.

Men det är ändå det en enskild medborgare hittills haft att stödja sig mot, att Europakonventionen och FN's deklaration visserligen tar upp folk som i grupp, men den är ändå i grunden skriven för att skydda den minsta och svagaste, för det är alltid den som drabbas först.

Vilken rätt har då våra politiker att ta dessa konventioner och förkasta dom, utnyttja dom för sin egen vinnings skull?


Är det så enkelt att det inte finns slagkraft bakom orden "mänskliga rättigheter" längre?
Att "medborgarrätt" har blivit ett urvattnat begrepp, för de som kämpade för den för 20-30 år sedan idag är en del av det styrande skicket


Vi lever i nya tider nu.
Därför krävs det en ny medborgarrättsrörelse.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

West says "talibans", locals says civilians. whos the murderer?

http://www.dn.se/nyheter/varlden/uppemot-90-civila-doda-efter-natoattack-i-afghanistan-1.945419Pinged at TwinglyIntressant

Fick en fråga om övervakningen i skolmiljöer.

Från en gammal bekant fick jag denna fråga.


har en liten fråga!
får skolor lagra information om barnens vanor såsom när dom kommer försent och hur lång förseningen är i ett datasystem som inte föräldrar har tillgång till eller har gett sitt medgivande till att skolan får föra???

man måste ju godkänna typ om man får fotograferas i skolan, allt det som läggs ut på internet måste även godkännas av förälderna.


¨
Jag är inte bekant med skollagen och hur den går ihop med datalagen.

Nån som kan hjälpa mig att svara på detta?Ibland räcker det med att läsa innantill. (SJ + Västtrafik = Stockholmsprogrammet?)

Varför inför SJ personliga biljetter?
http://www.svd.se/resor/nyheter/artikel_3467983.svd

Varför vill västtrafik registrera sina resenärer?
http://www.sr.se/cgi-bin/sjuharad/nyheter/artikel.asp?artikel=3075181


Kan det ha med det här att göra?
http://www.svd.se/nyheter/politik/euvalet2009/artikel_3462913.svd
Få se nu, vad var det kritiken mot innehållet i Stockholmsprogrammet gällde?

Vår artikel här.
Beatrice svar här.
Vår replik här.
Faktaunderlaget här.Andra nyheter:
Nu kan man stötta NSM-Sverige (Nätverket Svart Måndag) med pengar.
Skabbe sätter in 500:-
Vad blir ditt bidrag?


Le Domaine de Anais berättar hur man kan blockera Telekompaketet.


GLÖM INTE (global action day) FREEDOM NOT FEAR 12 SEPTEMBER!!!

Fler om övervakningssamhället:
HAX, Os(c)ar, Selig, Klamberg, Malabi, XOR, Farmor Gun, svd, svd2.

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Whats the price for a Human Right?

If you ask the Copyright industry, its worth over 30.000 times as much as the actual record-sales worldwide (more then Europes and North Americas total GNP (Gross National Product)), but in the digital age, the cost is closer to zero than ever before in history.


I say it shouldn't be up for sale at all.


What are we talking about?

Its the commercial copyright.

Copyright is mentioned in the UN's universal declaration of Human Rights in article 27:b

  • (2) Everyone has the right to the protection of the moral and material interests resulting from any scientific, literary or artistic production of which he is the author.

Here's the issue i'm having.

Copyrights can be bought, and is often so in the record industry.

But read closer.

2) Everyone has the right to the protection of the moral and material interests resulting from any scientific, literary or artistic production
of which he is the author.


Now we have, in Europe, a bundle of laws lobbyd from the Copyright industries that is on collision-corse with a number of other human rights, such as:

Article 27:a
(1) Everyone has the right freely to participate in the cultural life of the community, to enjoy the arts and to share in scientific advancement and its benefits.


Article 11.

(1) Everyone charged with a penal offence has the right to be presumed innocent until proved guilty according to law in a public trial at which he has had all the guarantees necessary for his defence.
Article 19.
Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.

This due to the new copyright infringement laws that is written in the IPRED-law, the french HADOPI 1 and 2 and LOOPSI, probably in the ACTA-agreement (since its highly top secret, unless your a copyright-lobbyist) and will probably be put into the Stockholm-program.Follow my thoughts please.

If the non-profit part of copyright co-exists with minor stuff like free speech, the principle regarding innocent until proven guilty, but not the commercial part of the copyright.

What should be taken away from the list of human rights?

Free speech, innocent until proven guilty or the commercial copyright?


think about it....


And make your mark on the global action-day "Freedom not Fear" September 12.
we are in these countries.

In Sweden its the "Black Monday-network" that organizes it.
Read more Here!
Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Skabbes 4-äggsomelett

4 ägg (ekologiska/frigående)
2 msk mjölk (ekologisk)
2 färska champinjoner
1 charlottenlök
En halv näve Baby-bladspenat
Några flarn parmesanost (efter smak)
S&P (salt och peppar)
1msk olivolja
Stekpanna modell större.

Knäck äggen ner i en kopp, häll på mjölken och vispa ihop.
Finhacka charlottenlöken och skiva champinjonerna.
Stekpanna på spis, dra upp på 5'an.
Fräs upp lök och svamp i olivoljan, dra ner värmen till 3'an.
Häll över äggen.
S&P
Låt stå i ca 3 minuter, stäng av spisen.
När det nästan är klart, lägg på baby-bladspenaten och parmesan-spånen.

Vik omeletten till en halvmåne, upp på tallriken.


Severas med ett stort glas nypressad apelsinjuice.Godmorgon :)
Glöm inte kaffet.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Anonymitet kan tyda på både styrka och svaghet, sen har du de gångerna det handlar om ren dumhet.

Frekventa läsare av denna bloggen känner till att jag släpper igenom ganska mycket i mitt kommentarsfält, allt från rabiata PRO-israeler till varghatare, Sverigedemokrater, anarkokommunister och konspirationsteoretiker har kunnat skriva sina kommentarer så länge de hållit sig inom vissa gränser.


Men nu stötte jag på en ny sort i mitt kommentarsfält, en jag inte stött på sedan jag lämnade helgon.net.
Den dryga sorten som blandar gnäll, åsikter och spår av fakta.
Riktigt usel ton, på gränsen till personangrepp, men som håller sig precis på rätt sida gränsen av det som är lagligt.

Från början tänkte jag bara radera skiten, men sen upptäckte jag en sak som gjorde att det blev ett inlägg istället.


Vi tar det som kan besvaras av den mögen han skrev.
Observera att detta är utdrag från ca 4500 tecken.

Från signaturen "Fredsframtvingande soldat" med mailadressen [email protected] (adressen är äkta, men tillhör inte en svensk, därför har jag kryssat över delar av det)


Din tro på FN är berömvärd, och flera FN-organisationer som WFP och UNHCR gör enorma insatser runtom i världen. Men förled dig inte att tro att denna organistion är kapabel att leda militära insatser.

Fram tills FN kan göra det själva ska Sverige inte delta i dessa fredsframtvingande operationer, vi är inte medlemmar i NATO och ska så heler inte ställa oss under NATO-befäl, oavsett om FN ger ett efterhandsgodkännande.


Dagens konflikter är alltför tuffa för vinka-och-var-glad-insatser. På sina håll krävs det bly och volfram för att kunna få slut på eländet - eller tyckte du att det gick bra i Rwanda?

Idiotargument och argumentationsfel.
Rwanda tilläts hända pga passivitet, hade fredsbevarande styrkor satts in i tid hade situationen inte uppkommit.
Om någon vill veta min åsikt kan man fråga, applicera egenuppfunna åsikter och hävda dem är mina är korkat på gränsen till imbecillt. 


Och eftersom du motsätter dig vårt deltagande i ISAF så måste ju detta applicera även på deltagandet i KFOR och tidigare deltaganden i SFOR och IFOR.

Jag driver en konsekvent linje, FN-flagg eller inte alls.


Ideella principer är vackra att titta på men i verkligheten leder de till lidande när världens länder står handfallna inför konflikter. Det var ideella principer som fick Storbritannien att acceptera tyska aggressioner i Centraleuropa och det var ideella principer som fick världen att skicka soldater till ett sönderfallande Jugoslavien utan vettiga rules of engagement.


Detta skrevs som kommentar till det inlägg där jag beskrev att jag inte var mot Svenska utlandsinsatser, men de ska vara under FN-flagg och inget annat.
Uppenbarligen sticker det enormt mycket i ögonen på en del att jag inte gillar tanken på Sverige som krigförande land.


Efter detta blev det hänvisningar om att personer som mig skulle få Srebrenica att hända om och om igen, att jag var feg som föredrog konflikthantering av ett fredligare slag, dvs det som gjort Sverige berömt och sett till att vi med trovärdigheten i behåll kunnat ställa oss mellan stridande parter och skälla på båda för deras krigsbrott, något vi snart inte kan göra längre eftersom vi lyder under samma överbefälhavare som (misstänkta) krigsbrottslingar.
Så varför skrev jag trots allt ett inlägg om detta?

Jo,  jag vet inte varför men jag tyckte jag kände igen IP-numret, tänkte ifall det kom nerifrån KFOR i Afghanistan, har fått kommentarer av dem tidigare, en del bra och en del mindre bra, men aldrig något som liknar detta.
Jag gjorde dock en who:is och fick upp detta.


inetnum:        195.67.88.208 - 195.67.88.223
netname:        SE-RIKSDAGEN
descr:          Riksdagen
org:            ORG-RA116-RIPE
country:        SE
admin-c:        PO948-RIPE
tech-c:         PO948-RIPE
status:         ASSIGNED PA
mnt-by:         TELIANET-LIR
source:         RIPE # Filtered

organisation:   ORG-RA116-RIPE
org-name:       Riksdagen
address:        Riddarhustorget 7
address:        10012 STOCKHOLM

Ok, en person inifrån riksdagshuset skriver anonymt i kommentarsfältet hos mig?

Är det en tjänsteman?
Är det en riksdagspolitiker?
Är det en städare som loggat in sig?

Vem kan det vara.
Jag vet inte, men man får fram lite fakta runt personen om man letar i kommentarerna som skrevs.


För det första skrevs kommentarerna mellan 20:17 och 21:11 igår kväll.
Sedan skriver personen att han tillhörde UNMIL i Liberia.

I den svenska bataljonen tjänstgjorde ca 230 man + 4 stabsofficerare.
Hur många av dem kan befinna sig i riksdagshuset kvällstid?

Var det en vakt eller hade försvarsutskottet ett sent möte igår?Hursomhelst

Att lämna anonyma kommentarer är helt OK för min del, men om det är så att det visar sig vara en riksdagsledamot som tagit en kvällsvirre och sedan gett sig ut i bloggsfären så har vi en hycklare av rang.
Först rösta igenom övervakning av befolkningen (FRA), sedan dra igenom datalagrinsdirektiv, IPRED och vad nu Stockholmsprogrammet kommer att fyllas med.
(För jag tror inte det är en vänsterpartist eller en MP'are, tveksam till att det är en sosse, de jobbar nästan aldrig sent)

Och sedan skriva en kommentar....... anonymt....... utan att dölja sin IP?

Skrattretande dumt.Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Mitt bredband jävlas, behöver tips.


Lite bakgrund.
Jag sitter på en 100mbit-lina, men tyvärr i slutet av den så har jag inte en bredbandsrouter som boostar signalen så har jag en kbit-lina.

Nu har jag en kbit-lina trots att jag införskaffat en D-link DIR-635 router med tillhörande 15m (skärmad) kabel.
Nätverkskortet är ett Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet

När jag kollar hastigheten via bredbandskollen så har jag bra svarstid och bra hastighet på att ta emot filer (75-95 mbit) , men nästan 0 på att skicka filer.

Jag har testat det mesta, omstart efter att ha avinstallerat nätverkskortet, låtit allt vara avstängt med utdragen kontakt en kvart, stängt av brandväggen helt, även testat med kortare sladd (både skärmad och oskärmad).

Men fortfarande så är min 100mbit-lina nere på kbit.


Jag anar att det har med några inställningar att göra, men det är över min förmåga.

Så, vart vänder man sig för att få hjälp om inte bloggsfären.


Hilfe?Pinged at TwinglyIntressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Vad är det svensk trupp skyddar egentligen?

Jag tror att vid det här laget vi kan konstatera ett par saker.

1. Nej, jag har inget mot att svensk trupp skyddar kvinnors rätt till skolgång i Afghanistan.
2. Jag anser att svensk utlandstrupp ska ligga under FN-befäl och inget annat.


Men jag måsta ställa frågan.

Vad är det svensk trupp skyddar egentligen?

Vi hörde tomhylsan säga i svt "debatt" häromveckan att man inte kunde se Afghanistan som ett helt land utan som olika provinser där den "svenska" provinsen är säker.

Det argumentet anser jag vara över gränsen för dumt, det är imbecillt att ens påstå något liknande.
En jämförelse vore att påstå att norrländska järnvägar inte lyder under svensk lag för att det bor många norrlänningar där.


Så, vad är det svensk trupp skyddar egentligen?

Jag vet inte, de har skyddobjekt, men samtidigt får vi höra att de faktiskt anfaller områden som misstänks innehålla talibanstyrkor.
Ärligt talat, en fredsbevarade styrka anfaller inte, den ställer sig mellan stridande parter.

Den andra sortens "fredsbevarande" styrka kallas "fredsframkallande" och det är bara nyspråk för krigsförande, uppfunnet av hökarna i washington och underhållet av stridspittar i regeringen.


I Sverige har vi en stark tradition av fredsbevarande insatser, låt oss hålla kvar vid dessa.
AB, DN, DN2, DN3, Dick, Kent, Progressiva USA.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Swebus - Here i come

Jag valde bort flyget efter de införde löjliga och överdrivna kontroller.
Valde bort buss eftersom jag inte gillar svettdoft och vill gärna röra på mig då och då.

Så det naturliga blev då tåg och var man bara tidig med beställningen kunde man åka rätt billigt, även i 1'a klass.

Men nu så inför SJ detta övervakningssystem, och av en idiotisk anledning dessutom.
"Stoppa andrahandsförsäljningen" (svartabörs-handeln kallar de det för också) pfft.

Jag kan sträcka mig till att det kan vara bra att kräva id på studentrabatterade biljetter, men vanliga biljetter?
Dessutom ska våra resvanor sparas på personnivå?
Är det ens lagligt?


Nope, jag får komma över min aversion mot svettdoft och jag får väl passa på att sträcka på benen under de längre stoppen.

Nu är det slutåkt med SJ - Swebus here i come."Svenska Bussar" tar ton direkt och får därför en länkning som tack.

Ps, det är inte första gången jag skriver om uselt skötta företag och inkompetenta företagsledningar.SvD, PS, Expr, SvD, DN. Sidvind, Leo.

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om  , , , ,

RSS 2.0