Det är faktiskt en framgång, utan oss hade inte 138'an kommit så här långt.


Det skrivs lite här och var om att det skulle varit ett bakslag för internetaktivismen att hela telekompaketet inte öppnades upp så nätnetraliteten kunde föras in.

Vilket kan stämma, men faktum är att telekompaketet hade varit spikat och klart och EU-staterna hade lätt och behändigt kunnat dela upp internet på samma vis som dvd-marknaden, om inte en grupp människor i flera länder börjat samarbeta och påverkat EU-parlamenteriker i rätt riktning.

Visst, det fanns några i parlamentet som arbetade för det, men ensamma och i motvind tills några svenska ledamöter korsade partigränserna och överraskande tvingade fram denna förlikning.

Nu är det helt vansinnigt att det ens kommit så här långt, parlamentet har faktiskt röstat mot att avstängning ska ske på rättsosäkra grunder flera gånger, men våra kära ministrar och EU-kommissionen har ett visst underskott i demokratitänkandet, så vi får nog upprepa det ett par gånger till verkar det som.

Så låt oss klappa oss själva på ryggen för den lilla vinsten, så får vi köra igenom nätneutralitetsprincipen på hemmaplan och implementera det i resten av EU istället för tvärtom.Pinged at TwinglyIntressant

Fler som skrivit om telekompaketet senaste timmarna.
HAX, Alliansfritt, FarmorGun, Free Thinking
 
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Olof Bjarnason

Jepp! Vi måste inse att vi faktiskt påverkar politiken, och inte bara sura ;)Nu firar vi att 138:an kommer att gå igenom! Haha Sarkozy! (Och i annat fall bräcks hela telekompaketet). Hurra i vilket fall.

2009-09-29 @ 07:54:55
URL: http://olofb.wordpress.com
Postat av: scaber nestor

win - win?

2009-09-29 @ 07:57:08
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Dennis Homo Sapiens Nilsson

Finns det inga goda ränksmidare i det goda Franrike som kan bussa ihop Sarkozy och Bruni??Som att Bruni dumpar Sarko, då blir det dags för Sarko'z hämnd! (LÄS = 180 graders sväng i IT-politiken)Bruni är inte kvinna som har tålamod, hon har tidigare haft flera affärer med berömda män, såsom rocklegenden Mick Jagger och finansjätten Donald Trump.

2009-09-29 @ 08:31:02
URL: http://dennisstartrek.blip.tv
Postat av: Nemokrati

Det här kan vi ju inte nöja oss med. Vi måste fortsätta pressa på. Vi förlorar ju kontakten med varandra över gränserna. Det är ju hela Internet som nätneutraliteten måste gälla - annars finns den ju inte. Jag känner mig djupt djupt deprimerad över denna totalitära utveckling. Verkligen. Det är så extremt nedslående. Och vi får inte ge upp! Vi måste fortsätta påverka ända till det obittra slutet. För det här är en självklar sak som måste gälla - demokratin är ju redan så fruktansvärt kringskuren. För det första i alla diktaturer och i den lilla spillran som finns kvar av västerländsk humanism i de s k västliga demokratierna där konsolideras nu en liknande diktatur som i resten av världen. USA är det enda landet som nu pratar om att man faktiskt vill försvara nätneutraliteten. Vi måste tvinga Europa att följa exemplet - de följde slaviskt bushdoktrinerna om antiterrorterrorn - varför då inte denna för en gångs skulle ljusglimt i det totalitära mörker som håller på att sänka sig över världen (samtidigt som man hör kriget och dess hökar mullra allt högre).

2009-09-29 @ 19:40:56
URL: http://komigenuva.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0