Mitt bredband jävlas, behöver tips.


Lite bakgrund.
Jag sitter på en 100mbit-lina, men tyvärr i slutet av den så har jag inte en bredbandsrouter som boostar signalen så har jag en kbit-lina.

Nu har jag en kbit-lina trots att jag införskaffat en D-link DIR-635 router med tillhörande 15m (skärmad) kabel.
Nätverkskortet är ett Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet

När jag kollar hastigheten via bredbandskollen så har jag bra svarstid och bra hastighet på att ta emot filer (75-95 mbit) , men nästan 0 på att skicka filer.

Jag har testat det mesta, omstart efter att ha avinstallerat nätverkskortet, låtit allt vara avstängt med utdragen kontakt en kvart, stängt av brandväggen helt, även testat med kortare sladd (både skärmad och oskärmad).

Men fortfarande så är min 100mbit-lina nere på kbit.


Jag anar att det har med några inställningar att göra, men det är över min förmåga.

Så, vart vänder man sig för att få hjälp om inte bloggsfären.


Hilfe?



Pinged at TwinglyIntressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: apocalypse nowish

Det finns säkert bättre personer än mig att svara på detta, men har trots allt jobbat med liknande frågor.



Är det samma problem oavsett om du kör trådlöst eller inte?



Provat med annan router?



Alltid varit samma problem? om inte, har du laddat ner något program på senaste?



För mig låter det som någon inställning i endera brandvägg eller router, men det borde betyda samma problem åt båda håll. Prova att minska ner storleken på paket som skickas genom routern. Brukar vara runt 1400-1500, minska ner till 1250 eller nått sådant. Kolla också att UPnP är påslaget i både router och dator, ska inte inverka i det här fallet, men det är också något du kan prova. Även andra inställningar i routern kan inverka, går att ringa support... :))

Sedan skulle jag vilja hävda att det antagligen beror på vad du skickar vart. Om det varierar kanske du behöver öppna en vpn-tunnel till de specifika platser som du skickar till.



Har du annan router vore det ju lämpligt att prova, ger det sammma resultat är det troligen endera nätverkskortet eller dator-inställningar. Kan vara något så fånigt som att byta slot for nätverkskortet som kan förbättra resultatet. Även virusskydd kan ha brandväggsfunktioner, så att stänga av den "vanliga" brandväggen behöver inte betyda något, kolla det.



märklig situation dock, brukar vara tvärtom. Och D-link? why? :)

Postat av: scaber nestor

Köpte denna routern just för att den gamla hade samma bekymmer, insåg precis att jag kanske skulle tagit med det i inlägget.



Och ja, samma problem både trådlöst och fast lina.



Har inte testat att minska antalet paket, var gör jag det?



varför d-link? rekommenderat från en god vän som jobbar på el-giganten.

2009-09-02 @ 09:38:11
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: apocalypse nowish

"paket" eller MTU, brukar ha en default inställning på ca 1500 beroende på router. Loggar du in på routern kan du säkert hitta den inställningen. Sänk den med ett par hundra eller så. Normal rekomendationen brukar vara att sänka till 1250.



Anledningen till att jag sågar D-link är att de routrarna av någon anledning alltid kommer med problem. Dock ett tag sedan jag jobbade med routers (Netger & Belkin) så det kan ha ändrats. Jag minns bl.a. att Netger routers fungerar dåligt med HP-datorer av någon anledning och att D-link inte fungerade med vissa internet leverantörer. Men som sagt, det var ett par år sedan.



Om problemet är detsamma både fast och trådlöst beror det med största sannorlikhet inte på nätverkskortet(en). Och då du provat med annan router så har det säkerligen med datorn att göra. Eftersom du testat att stänga av brandväggen skulle min nästa gissning vara endera virusprogrammet (testa byta / stänga av) eller annan säkerhetsfunktion. Det enda två saker som kan inverka annars är beroende på vad du laddar ner kontra vad du laddar upp samt vad du använder för program till det. Vissa torrentsprogram verkar fungera på det sättet du beskriver, provat att byta?



Prova ändra MTU, kolla UPnP, byt virusprogram och ändra torrents (om det är det som är problemet). Om inget av detta funkar, bör du nog kolla datasupport. Även om jag inte gillar D-link borde det inte vara något där utan istället är det nog datorn som är problemet.

Postat av: Alexander

Innan du börjar med olika inställningar. Har du provat med en annan dator? Om du inte har en annan dator, kan du be någon kamrat testa? Vad säger tptest?



http://www.bredbandskollen.se/



Gör det någon skillnad om du ställer in datorn som DMZ i routern?

2009-09-02 @ 11:51:49
Postat av: Anna

Har du kopplat in strömsladden??

2009-09-02 @ 15:52:55
Postat av: scaber

@ Apocalypse

jag får testa att ställa ner MTU'n



@Alexander

Inte testat med annan dator

Bredmbandskollen visar på 75-95mbit ut och nära 0 in.



Ska kolla.



@Anna

Haha, jo det är kollat :)

2009-09-02 @ 16:47:07
Postat av: scaber

Ok.

Jag loggade in på dlink-routern men fan i helvete att jag hittar var man ställer in MTU och/eller DMZ.

2009-09-02 @ 16:58:47
Postat av: Anders

Som de andra rekommenderat skulle jag i första hand testa med en annan dator (någon kompis/granne som har en bärbar?) som kopplas direkt i nätverksuttaget från din leverantör, alltså utan router.



Om det inte funkar bra så är det ju något med leverantören.



Om det funkar, testa samma med din dator, blir det problem då så är det ju något med din dator.



Och i sista skedet, testa med din + en till dator i routern.



Testa gärna med en kortare kabel också. Så länge det är en bärbar så kan ni stå lite otympligt så nära nätverksuttaget som möjligt med en kort kabel.

2009-09-04 @ 13:49:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0