När kompromissviljan går överstyr och blir en sjukdom. (FRA-Lagen.)


Många politiker av idag lider av kompromissjukan
, när de ser en lag som är dålig så finns inte ens tanken på att låta bli att införa den, istället så försöker de göra det bästa av situationen, att de med detta beslut undergräver fundamenten i demokrati finns inte i deras världsbild.

För de har gjort sig själva till demokratins beskyddare, där de fattar beslut som de tror är för befolkningens bästa utan att fråga medborgarna om vad de egentligen vill, där inte ens grundläggande demokratiska principer gäller längre, eftersom det är de själva som tolkar och väljer bort dem till förmån för vad de själva vill.

Detta tror jag beror på något som Emina sade till mig inför Helsingborgsdemonstrationen, hon kallade det "Politisk Inavel".
Personer som är födda in i partisystemet, kanske tom tredje eller fjärde generationens politiker, som har omgivit sig med andra politiker, stött bort det vanliga folket till förmån för personer som tycker likadant, klär sig likadant, håller med varandra, gått på samma privatskolor, medlemmar i samma klubbar.
De som haft en annan åsikt knuffas bort, för vem vill ha någon som ger dig kritik nära inpå?Makten har blivit ett självändamål, man ser det när partierna söker sig närmare mitten för att stjäla varandras väljare utan att förlora egna, en rödblå sörja där ideologier går förlorade, för vem har råd att behålla en ideologi som du är tvungen att motivera för väljarna?
Nej, då är det mycket lättare att peka på vad som är dåligt med motståndaren och sedan servera plattityder till väljarna, en väljarbas som i mångt och mycket fortfarande sover.

De senaste åren har vi sett en gryende medborgarrättsrörelse.
Den lever på nätet och har fram tills inte för så länge sedan bestått av individer som inte känt till varandras existens.
Med communitys som skunk.nu, flashback, lunarstorm, helgon.net där diskussionerna i många år har stått som spön i backen.
Där lärde sig vår generation att kommunicera samtidigt som MSN, och nu skype tog ner kostnaderna på direktkommunikation ner till nära noll och i takt med tekniken så kunde vi kommunicera på allt större avstånd tills idag när nästan inga personer är mer än några keystrokes ifrån varandra.Med internet så flyttades kunskap och information bort från den traditionella makten och ut till medborgarna, vi behövde inte längre en professorsutbildning för att få veta vad som händer inuti solar och vi är inte beroende av makthavarna för att definiera demokrati, nu definierar vi demokrati på våra egna villkor.

Tyvärr såg de gamla makthavarna vad som var på gång, lagförslag på lagförslag begränsar vår tillgång till information där välmenande politiker går på argument från lobbygrupper eller mer cyniska och makthungriga politiker och sakta men säkert så försvinner grundpelarna till det fria samhället.

De lagar, lagförslag och direktiv som vi känner till är FRA-Lagstiftningen, Datalagringsdirektivet, ACTA, Telekompaketet, delar av Stockholmsprogrammet och IPRED 1-2.

Jag säger "De som vi känner till" eftersom det troligen finns gott om förslag som vi aldrig får kännedom om, men som sakta men säkert driver samhället mot en form som ingen kunnat tänka sig för bara några år sedan.
Vem trodde tex att den allians som gick till val på att inte införa Bodströmssamhället inte bara inför det, utan förstärker det till den grad att forna öststater bleknar i jämförelse?

Läsvärt från SydSvenskan:

 I FRA-debattens spår får vi nu en rad kontrollorgan som ska undersöka om rätt blanketter har fyllts i, om rätt personer har fattat besluten och gjort det i rätt tid.
Organen heter Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden, Försvarsunderrättelsedomstolen, Datainspektionen och en ny, tuffare variant av Försvarets Underrättelsenämnd - ett organ som ännu inte har fått något namn.
Men kontrollerandet gäller formaliteter. Det är som att ge livsmedelsinspektörerna rätt att granska datummärkningen men inte köttfärsen i paketet.

Nu är FRA-lagen uppe för behandling i Försvarsutskottet, tredjeläsningen (förlikningen) av Telekompaketet börjar imorgon.
Agera nu.
Innan det är försent.(Detta inlägget är baserat från ett i december-08)


Pingat på intressant, Twingly
HAX, Blå BorgenKlambergAdamApelsineldJoshLakeLinanderTomas sida, OlofbGun3SultansIsak GBadlands2SilkeshandskarSidvindSossar mot Storebror2, Tomas Melin, HAX2, Liberal & Långsint, Facad Posse, Faidros Blog, Jardenberg, Jan ThurinOpassande, Olofb2, Maria Ferm, UD/RK, Mitt i Steget, Daniel och de små tomtarna, Mitt i Steget2, HAX, Skrattbloggen, Fritänk,
DN, SvD, KB,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: indeed

En större bild över signsalspaningen vore önskvärt

2009-09-27 @ 16:03:10
Postat av: scaber nestor

fixat

2009-09-27 @ 17:37:40
Postat av: Dennis Nilsson

Saxat från http://www.euopeninternet.eu/open-internet/comment-page-8;It is clear that what the politicians fear most is the loss of power and control.And who has those things? The one who has knowledge. Through the free, uncensored Internet, people all over the world can compare, share and expand their knowledge. Thus, the balance of power is shifting from the select few to the ordinary people.What we are watching right now is the death struggle of the authorities that are becoming obsolete.- Marie Östling, September 27th, 2009

2009-09-29 @ 02:20:05
URL: http://dennisstartrek.blip.tv
Postat av: Markus "LAKE" Berglund

För mycket kompromisser har ju allvarligt skadat Centerpartiet. Det finns nu inte många vägar ur förtroendesvackan, ska Sossarna bli en räddande ängel?http://lakonism.blogspot.com/2009/10/ska-s-styra-in-centerpartiet-pa.htmlJag hoppas faktiskt på det...

2009-10-06 @ 14:01:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0