Nachos? (fredagsmys)


När man gör nachos så har man alltid valet att göra det för få eller för många, det som sätter stopp är storleken på ugnen.

Det man inte ska göra är att använda taco-kryddan som är i paketen, dippsåserna är acceptabla, men man kan ganska lätt göra bättre själv.


Själva nachos/köttfärs/ost är ganska basic.

För 4 personer eller 1.

4 = normalfamiljen, 1 om du är som jag :)

500g köttfärs.
1brk pressade tomater
100g purjolök
1 rejäl påse med Nachos (Eldorados är faktiskt bra)
250g riven ost
2 vitlöksklyftor
2krm salt
1 tsk svartpeppar
chilipeppar efter smak
curry efter smak
paprikapulver

Stek köttfärs på 5'an, krydda med salt, svartpeppar, chili och curry.
Hacka purjon och lägg i pannan.
Stek tills det fått bra färg.

Häll i pressade tomater, dra ner värmen till 2.
Låt bubbla tills nästan all vätska är borta.
Glöm inte att röra om.

Mot slutet, pressa i (eller finhacka) vitlöken.
Strö över paprikapulver för färgens skull.

Ta av från plattan och låt svalna i 10 minuter medan du fixar fram resten och dricker en öl.


Ta fram en (tillräckligt stor) ugnssäker form, SMÖRA DEN INTE.
Eftersom du ska ha grill mot slutet riskerar du bara att smöret bränner vid och gör formen ännu svårare att göra ren.



Växla Nachoskal, köttfärsblandning och ost så här:

Lager:
1 Nachos
2 köttfärs
3 ost

4 Nachos
5 köttfärs
6 ost

7 Nachos
8 Köttfärs
9 ost


In i ugnen på 250 grader i 2-3 minuter, avsluta med grill i 1 minut för att få färg.


Ställ fram på bordet, använd underlägg, akta fingrarna för formen är nu sketvarm.

Serveras med santa marias hot-dip eller guacamolen, tzatziki funkar också.
Hushållspapper är bra att ha i närheten.


Glöm inte det viktigaste av allt, några öl och en person du tycker om.





Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0