Telekompaketet - då, nu och framtiden

Vi tar den korta versionen.

Då:
Det var en gång ett telekompaket som bara skulle underlätta för internetoperatörerna att samarbeta för att få till en bättre infrastruktur på nätet.

Sen smögs det in lite nya formuleringar och upphovsrätts-skitsnack samt försök att plocka bort budbärarimmuniteten.

Bästa exemplet är det berömda "Lawful Content", två ord som håller på att stjälpa hela paketet.
För de som inte minns var det de orden som en tjänsteperson underställd Henrik Hansson påstod inte fanns kvar i paketet, men som det tog bloggsfären mindre än en timme att påvisa var... "ej med sanningen överensstämmande".

Men detta försökte parlamentet åtgärda med Amendment 138 och Amandment 166, där tyvärr bara 138'an överlevde.Nu:
Nu ska 27 parlamentsledamöter försöka komma till en förlikning med kommissionen om telekompaketet där det är ganska jämnt skägg mellan de som vill inflika teknikneutralitet för att säkerställa budbärarimmuniteten (mere conduit) samt (en riktig) domstolsprövning innan det ens kommer på fråga att stänga av en person från internet.

Där vill några att domstolsprövningen ska kunna ske i efterhand.
Hallå, i efterhand?
Idag läggs riktiga rättsfall ner på grund av att preskribitionstiden har gått ut, hur kommer det att gå för de avstängda tror ni?
Inte kommer de att gå före i nån kö.Framtiden.
Framtiden ser ändå ganska ljus ut, men det står fortarande och väger över avgrunden.
Vi har 5 svenskar med i denna förhandlingen, vi kan nog räkna med 3 på "rätt" sida, Christian Engström, Lena Ek och Eva-Britt Svensson.
Jag hoppas vi även får med oss Marita Ulvskog, däremot tror jag Hökmarks misstro mot 138'an gör att han röstar ner det, men jag hoppas han slår en signal till Mary X. Jensen (aka Mina Moderata Karameller) innan han trycker på fel knapp.


Det som gäller inrikespolitiskt är att vi får in personer i riksdagen som i integritetsfrågor vågar stå på sig mot partipiskor och det börjar bli ganska många nu som ställer upp till respektive partiers provval.Framför allt så är den stora skillnaden då mot nu att vi faktiskt hänger med i debatten, förra året så kom vi alltid in 5 i 12 eller när det väl var för sent.
Iår är vi förberedda inför nästan samtliga försök att inskränka på våra mänskliga fri- och rättigheter och det tvingar våra motståndare att motivera varför.
Det är bara en tidsfråga innan de tvingas retirera till andra sidan berlinmuens fall, där deras metodik och avsaknad av förståelse för demokratiska principer hör hemma.

Pinged at TwinglyIntressant


Fler om Telekompaketet, nätneutralitet och budbärarimmunitet:

DN, Internetdagarna, Net Neutrality, HAX, Werebuild, Christian Engström, Farmor Gun, Lena Ek, Osmidigt, Opassande, Le Domaine d'Anais, Ett Otyg, Mina Moderata Karameller, IDG, Det Progressiva USA, Elektroniktidningen, Mattias Andersson, SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Eduronflux

Hör hör!

2009-09-22 @ 23:24:26
URL: http://eduronflux.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0