Du! Åsa Torstensson! I "Marknaden" ingår också konsumenterna, gissa vilka det är?


Jag blir väldigt trött över det faktum att en del regeringsrepresentanter anser att marknaden bara ska definieras av producenten, när det faktiskt består av såväl producenter som konsumenter.
Om något ska skyddas av pappa staten så är det konsumenterna, om nu nån över huvud taget ska skyddas.


En av de som vill definiera marknaden som så är (obs, min tolkning, det sägs sällan rakt ut) Infrastrukturminister Åsa Torstensson och hennes politiskt sakkunnige Henrik Hansson.
Vilket kan förklara Åsa Torstenssons ovilja att driva frågor om nätneutralitet och rättsäkerhet i telekompaketet.

Minns ni HH?
Det är han som påstod att 138'an bryter mot svensk grundlag samt vars tjänsteman i direktsändning påstod att "lawful content" (dvs att internetoperatörerna skulle bli ansvariga över innehållet) inte längre fanns med i telekompaketet.
Där är ställningen: HH vs Bloggsfären, 0-2


I fallet med internet och telekompaketet så är det med all önskvärd tydlighet så att konsumenterna VILL ha nätneutralitet, konsumenterna VILL att budbärarimmuniteten ska gälla för internetoperatörerna.


Så varför ställer sig regeringen på ett fåtal av säljarnas sida?
Såvitt jag vet är det bara upphovsrättsindustrin och några amerikanska telefonoperatörer som vill ha dessa inskränkningar.Pinged at TwinglyIntressant

Fler som skrivit om telekompaketet senaste timmarna.
HAX, Alliansfritt, FarmorGun, Free ThinkingValtersson, SwingThatCat, Jardenberg, Opassande, Jingetkj, Karl Sigfrid,
SvD, SvD2, DN, DN2AB,
 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Nemokrati

Jag fattar inte varför nätneutralitetsförsvarande parlamentariker gör så här??? EU är ingen demokrati – och det handlar väl därför om att verkligen driva frågor. Det här är ju en utpräglad konsumentfråga, som jag tror att en stor majoritet konsumenter skulle stödja när de väl förstår hur mycket av det som de vant sig vid som de kommer att gå miste om. Det är också en utpräglad demokratifråga – då det handlar om rätt att ta del av samma information som man nu kan få del av via bibliotek och andra avgiftsneutrala offentliga tjänster. En stor majoritet kommer att bli mer eller mindre rasande när de förstår hur utestängda de i själva verket kommer att bli. Nätneutralitet stöds också av stora folkrörelser i USA och Obama har ställt sig i täten för att bevara den – en utmärkt våg att rida på – med argumentet att kunde man i “transatlantisk” anda vara så följsam USA när det gäller antiterror”bekämpningen” att man hastar igenom diktatoriska lagar på löpande band, så skall man väl kunna vara det i en sån här fråga som absolut inte innebär kränkningar och övergrepp mot individer eller till och med grupper, utan tvärtom. Att ge efter för de ytterst unkna och farliga högerkrafter som vunnit makt i Europa pga ett extremt lågt valdeltagande samt ett alltigenom odemokratiskt och snudd på korrupt styrt lobbyistvälde tror jag är fullständigt och totalt fel väg att gå. Det ger bara dessa mörkerkrafter mer tyngd i stöveltrampen.Dessutom tror jag att denna vägen kommer att leda till ekonomiskt armod – då det kommer att försvåra för små och medelstora företag, det kommer också att hämma kommunikation, forskning och utveckling, även kulturell sådan. Enorma följder för ekonomin kommer det också att få. Av det negativa slaget. Ungefär det sista som behövs när det gäller att ta sig ur recession.Det är ingenting mindre än reaktionärt.Dessutom banar det väg för hård repression – för reaktionen bland den stora massan kommer att bli i form av en enorm uppfinningsrikedom att kringgå precis alla hinder, i synnerhet i ungdomsgenerationen som är osedvanligt stor. I kombination med andra protester tror jag att den makt som nu sitter kommer att få bäva och kan falla på sitt eget grepp. Då kommer den att frestas att ta till ännu hårdare tag.Och hård repression kan fungera ett tag – men kanske inte hur länge som helst.

2009-09-29 @ 23:47:44
URL: http://komigenuva.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0