Nya ACTA-förhandlingar, nu ska mere-conduit försvinna.

så här skriver SvD.Det har sagts att
Acta är tänkt att innehålla någon slags regler som handlar om skyddet för immateriella rättigheter i den digitala miljön, exempelvis internet. Det står på agendan när vi träffas i Sydkorea i början av november, säger Stefan Johansson, kansliråd på justitiedepartementet.

Som SvD.se skrivit tidigare finns det en massiv kritik mot förhandlingarna kring det nya handelsavtalet Acta, som ska motverka piratkopiering och varumärkesförfalskning. Förhandlingarna sker bakom stängda dörrar och trots att parterna släppt dokument om vad man förhandlar om finns få uppgifter om resultaten. 

Det verkar nästan som att vad som än görs så försöker en liten elit kontrollera vad som sägs och görs på internet, oavsett om det är lagelt eller illegalt.

LÅT MITT PRIVATLIV VARA JUST DET, MITT PRIVATLIV!

 

Nu när 138'an kanske drivs igenom, trots ylande från upphovsrättsmaffian och franska presidenten (och ett tillrättalagt uttalande från EU's jurister) så inte fan ska vi få ens ett minimalt skydd mot intrång i vårt privatliv.

Nej, då kommer skiten via ACTA-avtalet istället.

 

Jag blir så jävla trött och förbannad.

Vad ska man behöva göra för att få vara ifred egentligen?

 


Fler om ämnet: Zac, Annika Beijbom, Nemokrati, Internetdagarna.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Patrik

Vad man ska behöva göra? Tja... Den frågan ställer jag mig varje dag

2009-10-15 @ 19:15:01
URL: http://www.polisstat.com
Postat av: Marie

Man får ju nästan lust att skapa en egen utbrytarstat i sverige.

2009-10-15 @ 19:30:00
Postat av: Bertil Lundin

Problemet är att politiker som grupp verkar frukta och hata dem de är satta att företräda. Väljarförakt? Via Internet har vi fått större möjligheter till insyn och att återkoppla - något man kunde tro vore önskvärt när många politiskt aktiva talar om brist på engagemang. Problemet är att det är fel sorts engagemang. Inte styrt i de befintliga partierna. Det är även dåligt att små och stora lögner avslöjas i bloggar och ger återverkningar i media. Det blir helt enkelt jobbigt, makten hotas. Och vad gör ALLTID de makthavande när de är hotade? Så den enklaste lösningen blir naturligtvis att kontrollera Internet, kontrollera befolkningen. I synnerhet som det nu är 20 år sedan förtryckarregimerna i Östeuropa föll, nu slipper man behöva vara bättre än dem...

2009-10-15 @ 23:08:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0