Gunnar Ekberg - mytoman, terrorist och landsförrädare. (Guillou och IB-affären)

Hänvisar till (SOU 2002:92) sidorna 380-403, vilket berättar vilken sorts människa Ekberg är.

I Expressen svarar Guillou på Ekbergs anklagelser och berättar följande som också går att läsa i SOU'n.



"Dråpslaget för Ekbergs
trovärdighet som demokratins försvarare kom hösten 1973 när riksdagens försvarsutskott offentliggjorde en lista på 38 punkter som skulle visa hur nyttigt hans spioneri hade varit. Det är en häpnadsväckande rapport. Han hade redogjort för innehav av vapen och sprängämnen hos Palestinaaktivister, om svenskar med förhandskunskaper om flygplanskapningar, om sabotage mot telenätet, om planer på att spränga israeliska flygplan, inbrott i ammunitionslager, planer på att kidnappa israeler eller att med automatvapen överfalla en judisk barnkoloni eller hur jag och Göran Rosenberg deltog i förberedelserna till en terrorattack mot Lodflygplatsen i Israel som krävde många människoliv. För övrigt skulle jag själv ha deltagit i det planerade massmordet på judiska barn, tillsammans med författaren Staffan Beckman och ett kommando från nazistledaren Assar Oredssons ariska kämpar.

Detta är bara ett litet axplock ur Ekbergs rapportering. Från början hade riksdagen fått 62 liknande punkter. Och självfallet är ingenting av detta sant. Den enda dokumenterade brottslighet från Palestinarörelsens sida vid den här tiden står Gunnar Ekberg själv för. Han bombhotade vid två tillfällen flygtrafiken.!"

[...]


"Den terrorism som Ekberg iakttog bland svenska vänstermänniskor fanns inte. Det är ett historiskt faktum. Han löste det problemet genom att fritt fantisera om allehanda grova brott, eller själv begå brotten.

Och det är denne som som 1972, ett år innan han avslöjas, börjar arbeta direkt för den israeliska underrättelsetjänsten Mossad. Vilket han stolt berättar om i sina memoarer, hur han fick hög lön, hur han fick en lägenhet i Wien och smugglades till Israel för vidareutbildning.

Märkligt nog förstår inte Ekberg vad det är han bekänner med den berättelsen. Från och med "byte av huvudman" som han kallar det, gör han sig skyldig till spioneri under hela det återstående året fram till hans avslöjande.
"




Hänvisar också till mitt tidigare inlägg om "Föreningen Sveriges Öga och Öra", där Där Gunnar Ekberg är ordförande, Joakim von Braun sekreterare och Svante Winqvist är medlem.

Känns namnen igen?

Kan bero på att de samtliga är gamla IB-agenter samt att de skrev högt och lågt om Guillou förra veckan.

Slump?
Tveksamt....

Lite väl samordnat för att vara det.





SvD, DN, HD, GP, SsDABDNSvDDN2,SvD2HDKvPAB2AB3.
DN3AB4AB5
KotkaMotbilder, Daniel ScytheJinge

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0