Lissabonfördraget - sista chansen att påverka Irländarna i rätt riktning.


Fick detta mailet från Anders Erkéus - webredaktör på www.eu-kritik.se, som jag väljer att publicera här för större spridning.

Hej,

 Som ni vet kommer idag c:a 70 % av våra lagar från EU-systemet. Med Lissabonfördraget blir det klart större andel, det blir inte mycket kvar helt enkelt.  I Sverige vill alla ungdomsförbund utom fp:s och centerns inte ha fördraget. Mera detaljer om fördraget hittar du på EU-kritik.se

På fredag röstar irländarna för oss alla om fördraget, för andra gången.  Och faktum är att vi kan påverka situationen!  Det funkade för mej, testa själva, och ganska direkt, det är ju kort om tid.

Gör så här.

Leta upp en irländsk nätsajt med nyheter och debatt. Här är en lista på irländska tidningar. Välj ut några lämpliga. (Hoppa över nordirland och prioritera stora städer som Dublin, Cork, Galway, Limerick.)

Leta upp en artikel eller blogg om omröstningen som man kan kommentera.  Plocka fram din skolengelska och skriv några rader som passar. 

Andan kan vara ungefär "You are not alone, please vote "no" for us, we were not allowed to"  och visa på att arumenten om att Irland riskerar hamna utanför är lika lögnaktiga som alltid där de används.  Eller kommentera på lämpligt sätt beroende på vad ni hittar.  Låt oss göra oss hörda.

Och vi har all rätt att "lägga oss i". Kommissionen, som enligt reglerna inte har något med folkomröstningar i länderna att göra, har gjort en massiv propagandainsats på Irland för våra skattepengar, till exempel. Man pratar gärna om behovet av en all-europeisk debatt, så nu kan vi bjuda på en.

Lycka till, det känns bra att göra något i detta läge, testa.

Goda hälsningar

Anders Erkéus

webredaktör EU-kritik.se
Tillägg från Skabbe.

Det har visat sig att EU-kommissionen skamlöst har spridit EU-propaganda genom att köpa plats i i nästan samtliga irländska tidningars söndagsedition, där de i en 16-sidig bilaga berättar om deras egen förträfflighet.

Räck upp en hand alla ni som tror att NEJ-sidan får EU-pamfletter upptryckta för skattepengar i mångmiljonklassen?

Tycker själv att detta på ett sätt som med all önskvärd tydlighet visar på det demokratiska underskottet som råder i EU.


Avslutar med Margot Wallström som nästan säger rakt ut - "rösta tills ni röstar rätt".  Fler som skriver om Lissabonfördraget.
Sverige:
Expr, Proletären, SvD's ledarblogg, Newsdesk (om Åkessons resa till Irland), DN, SydSv, Raymond I Europa, Nya Arbetartidningen,
Gunnar Andersson, Stefan Flod, Attila, Alliansupproret, Sultans.

Irland/GB
IntLaw-Blog, Gaelic, Threshing Grain, Nein Danke, IrishElection, Farmers for No, Beyond Babylon, BifSniff, Times Online, BBC, Irish Times, Longford Leader, Ireland Online.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0