Avidentifiera vården? varför inte? (och glöm inte demonstrationerna mot FRA-Lagen)

Fyra Piratpatiester skriver på DN-Debatt idag om identifieringshetsen och att vissa vårdformer inte borde finnas krav på identifiering alls om det inte finns medicinska skäl till det.

Jag ser riktigt bra möjligheter för en bra debatt runt identifieringshysterin, men visst finns det problem, vilket Tianmi pekar ut.
Men jag tror själv att det största problemet är att vi är så vana vid att visa ID att vi inte ser möjligheterna, bara problemen.
Sen ser jag att beslutet om EU's PNR-register (passagerare måste identifiera sig på alla resor) skjuts upp till efter Lissabonfördraget drivits igenom.
Både bra och dåligt, bra att parlamentet införlivas i diskussionen och dåligt i att de bara behövs en enkel majoritet för att driva igenom det i alla länder.
Sen visar det att nu också att Stockholmsprogrammets innehåll kan bli ännu hårdare mot personlig integritet och individens frihet. "Kommissionen var väl försiktiga" var orden som användes...

Vi varnade för Stockholmsprogrammets innehåll i somras och där Askan sade att vi var foliehattar, verkar som nån inte var helt sanningsenlig.... (inlägg, replik från askan, svar från oss här och här.) efter sista sverat har askan inte sagt många meningar om Stockholmsprogrammet förrän nu.

Men internet har långt minne, det är väl därför de försöker begränsa det.Avslutningsvis.

DEMONSTRATIONERNA MOT FRA-LAGEN PÅ LÖRDAG!.
Stockholm, Göteborg och Malmö.

se för fan till att dyka upp nu.

Och tänk på att denna gången kanske vi bara kan hoppas på nedlagda röster.Fler om FRA, Integritet och Stockholmsprogrammet. (Ny och uppdaterad bloggvägg)

SvD, HAX, Sultan, Mitt i Steget, Herbertsson, DN, AB, myNewsdesk, Falkvinge, Minimaliteter, Troberg, XOR, FarmorGun, Lake, OlofB, Kommunisterna, Anna jobbar och bloggar, ArvidFalk, Annika Beijbom, Klamberg, Dagens Konflikt, Opassande, Opassande2, Jinge, Annarkia, Sossar mot Storebror, Lando, Anders Widén, Klamberg2, Lars-Erick, TantraBlog, Minimaliteter2, Folkpartiet Norrköping, Sundin, Lindberg, MMK, JensO, Anohito, Liberal & Långsint, Bandhunden skäller, ProjO, Blågrön Röra, Frykman, Kent Persson, Oscar, DN, SvD, Dagens Arena, PP, Mer vänster i Uppsala, Svensson, Hallén, Varjager, Blå Borgen, S_N, PP2, UD/RK, Loppsi, NU, Dexion,(fyll på med länkar i kommentarsfältet så sätter jag in dom)

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: annarkia

Självklart åker jag till Göteborg på lördag.

Det finns inga skäl att utebli från demonstrationen på lördag. En sista chans att visa politikerna att nu gäller det.

2009-10-07 @ 12:37:58
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: annarkiaDet finns inga skäl att utebli från demonstrationen på lördag. En sista chans att visa politikerna att nu gäller det. Göteborg på lördag!

2009-10-07 @ 12:39:05
URL: http://annarkia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0