Brunkolaktion från Greenpeace - Helt rätt, mer sånt tack!

 

Greenpeace hällde ut 18 ton brunkol utanför regeringskansliet idag för att markera mot Vattenfalls abnorma brunkols-satsningar.

Helt rätt, fram för fler handfasta aktioner.

 

 

Vi tar några förslag.

Amnesty International - ett hundratal personer i oranga kläder med huva över huvudet, ett par framför varje regeringsledamots hem.

 

 

Svart Måndag - Håll koll på alla som besöker en centerpartist i riksdagshuset, förfölj och ställ frågor om dennes privatliv, om den vägrar, polisanmäl för misstänkt terrorism, har man rent mjöl i påsen så ska man inte ha något mot att svara på enkla frågor.

 

 

Palestinagrupperna - bjud riksdagsledamöter på 1dl smutsigt vatten, vill de inte ha så fråga varför det är tillåtet för Israel att vägra palestinierna rent vatten.

(kolla runt bland extremhögerns bloggar, där påstås det att palestinierna använder mer vatten än genomsnittssvensken, man kan undra var det vattnet kommer ifrån med tanke på att det är mer eller mindre en öken de bor i....)

 

 

 

För övrigt anser jag att FRA-lagen ska rivas upp.


Fler om ovanstående ämnen:

Jinge, Le Domaine d'Anais, Daily Telegraph, Opassande, dessa mina minsta bröder,

Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Jonas

Om du känner de här palestinademostrationspuckona så kan du berätta för dem att riksdagen inte bestämmer i Israel. Det låter inte som om de förstår det.

2009-10-28 @ 11:50:37
Postat av: scaber nestor

Det är en Greenpeacedemonstration som inlägget gäller.Det jag skriver om Palestingrupperna är förslag på aktioner, jag trodde det var ganska klart med tanke på att jag skriver "Vi tar några förslag".Slutligen.

Det handlar om politik, Israel kommer undan med att stänga av vattentillförseln eftersom ingen vill sätta tillräckligt hårt tryck.

Ett steg på vägen är att påverka vår riksdag att sätta det trycket.

2009-10-28 @ 12:04:13
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: smen

Vad har jag nu missat? Använder de mer vatten än normalt så är det säkert för att framställa vattenbomber. Dessa lömska jeflar :-)

2009-10-28 @ 12:28:25
Postat av: Johan

Bra jämförelse!

Kör i vind.

/Johan

2009-10-28 @ 13:27:16
URL: http://www.hornstull.nu/wordpress
Postat av: apocalypse nowish

Kan i stort sett hålla med, däremot bör ju galningarna i Greenpeace ignoreras. Förutom faktumet att det inte finns ett enda bevis för skrämselpropagandan kring global uppvärmning, så är det ju bara knäppisar som är med där. De gör en och annan bra sak ibland, men det väger knappast upp för det totala vansinnet med att förvägra fattiga människor el och minska på den billiga energin. Vi borde givetvis dubblera eller helst öka ännu mera energianvändning. Men Greenpeace ser ju hellre att människor dör i miljoner än att deras lögner avslöjas. Detta är de mest ondskefulla människor vi har på planeten, ingen borde uppmuntra sån idioti.

2009-10-28 @ 13:45:08
URL: http://thecautionaryrevelation.blogspot.com
Postat av: scaber nestor

Jo, vilka svin dom är som försöker hindra att kemisk avfall dumpas till havs och kärnvapensprängningar över bebott område.Att global uppvärmning är kontroversiellt innebär inte att de bara gör skit.

Brunkolseldning orsakar mer än växthusgaser.

2009-10-28 @ 13:58:05
Postat av: anonymous

Utvinning och användning av kol, är en i alla led hälsoskadlig procedur. Speciellt för ett land med så mycket vattenkraft som vi. Det är helt groteskt att delta i en sådan satsning.

Det kan mycket väl vara så att vi dyrt får betala för att en överproduktionskapacitet av el med miljövänligare metoder INTE används, för att diverse kapitalister skall sko sig på kolgruvornas elände. Att alltså billigt ersätts med dyrt, därför att någon tjänar mer på det.

Greenpeace är helt rätt ute, alldeles oavsett den globala uppvärmningens vara eller icke vara.

Många människor dör p.g.a. kolanvändning.

Den Apokalyptiske Ryttaren värnar nog inte om dom..

i sina sinnesrubbade påståenden.

Många människor använder ingen energi av fossila bränslen, eller någon elenergi alls, en del av dom dör i massor, en del är dom lyckligaste människor på jorden. Allt beror på deras anpassning till omgivningen. Och den industrialiserade världen är inte anpassad till omgivningen, en sådan arrogans från hela mänskligheten, och planeten dör.

VI i väst skall inte öka någon energianvändning.

Greenpeace värnar livet.

2009-10-28 @ 14:17:46
Postat av: Jonas

Ok, då är det inte palestinagrupperna som är korkade, då är det du. Sorry för felläsningen.

2009-10-28 @ 14:31:20
Postat av: scaber nestor

Jo, vilka as palestinierna är som behöver rent vatten, vilka är de att tro att de är nåt?

De kan gott dricka från avloppen.Och jag måste vara dum i huvudet som anser att rätten till rent vatten är fundamental.Tack för klargörandet.

2009-10-28 @ 14:39:35
Postat av: Jonas

Utan Israel så skulle inte palestinierna ha något vatten alls. Det skulle se ut som i ökenriket Jordanien, alldeles bredvid.Vattenbristen beror på dålig hushållning med vattnet i den korrumperade palestinska myndigheten och Gaza där pengar som ska gå till korrekt borrbrunning och till avloppsrening används till vapen och terror istället.Det är bara billigt med denna agit-prop där man försöker ställa ett modernt Singapore-samhälle som Israel, med återvinning av vatten mot ett medeltida efterblivet samhälle som det palestinska, där man i generationer har förstört vattenreserverna genom att borra fel typer av brunnar och vägra att ta vara på och rena avloppsvattnet.

2009-10-28 @ 16:06:18
Postat av: scaber nestor

Jonas.Vem kontrollerar jordanfloden?

Vem kontrollerar inflödet av reservdelar till de palestinska reningsverken?

Vem hindrar införseln av verktyg till korrekt brunnborrning?Det är billigt för det är förbannat lätt att försvara att alla har en fundamental rätt till rent vatten.Det jag är förvånad över är att det finns personer som är i så fullständig avsaknad av empati att de hellre ser folk dö än ger folk den rätten.

2009-10-28 @ 16:18:46
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Jonas

Trams. Det finns inget som stoppar införsel till Västbanken. Vad har du fått det ifrån?

Dessutom är vatten faktiskt ett område som israeler och palestinier samarbetar på! De tar gemensamma beslut i en vattenstyrelse som upprättades på 90-talet i samband med fredsavtalen.Det är Amnestys agit-prop-rapport som försöker skapa en spänning som inte finns, genom att förväxla skilda behov med rättvisa.

2009-10-28 @ 16:29:48
Postat av: scaber nestor

Välkommen till 2009 Jonas.Du vet om att det numera finns en mur runt de palestinska områdena?

Inte?Googla, jag lovar att den finns.I den muren har du x-antal passerpunkter, kontrollerade av Israel där de bestämmer vilka som kommer in och ut.All material som ska in till Palestinskt område finns det specifika passerpunkter där all ingående och utgående trafik kontrolleras.Några frågor?Jag behöver veta vilken nivå dina kunskaper finns på, jag förutsatte att du kände till muren och dess checkpoints men när det visade sig att du inte gjorde det så måste jag anpassa mina argument till din låga nivå.

2009-10-28 @ 16:43:34
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Jonas

Helt otroligt.

Till skillnad från dig har jag varit på Västbanken.

Passagerna för det vi talar om är helt öppna.

Och det stämmer inte att det går en "mur" längs hela linjen. I själva verket endast på 3 % av sträckan. Själv åkte jag igenom ett stängsel.Det vore bra om du inte baserade dina åsikter endast på svensk propagandarapportering och vänsterextremister. Lycka till.

2009-10-28 @ 16:57:36
Postat av: scaber nestor

@Jonas.1.

I debatten om "muren" inbegrips det att stora delar av den är ett stängsel, de flesta vet om det men den omnämns fortfarande i folkmun som "muren".2.

Att passagerna för reservdelar och mekanisk utrustning skulle vara helt öppna är ren lögn.Du är varmt välkommen att debattera i mitt kommentarsfält, det är sällan jag stänger det eller modererar det.

Men försök hålla dig till argument som åtminstone påminner om sanning i fortsättningen.

2009-10-28 @ 17:10:09
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: apocalypse nowish

Dessa ondskefulla Greenpeace typer vill inte stoppa mänsklig exploatering, hindra folk från att bli sjuka i gruvor eller stoppa tvångsförflyttning av hela byar, det enda de vill med denna manifestation är att påtvinga världen fler lagar och regler vars enda konsekvens är fortsatt mördande av miljoner människor.Det finns inte ett enda bevis för deras löjeväckande teorier om global uppvärmning, inte ett enda. Faktum är att all vetenskap säger raka motsatsen. Ändå envisas de, politiker m.fl. att tvinga fram detta vansinne. Det finns bara en rimlig förklaring till detta, de vill se mer lidande, fler döda och fler svältande.Energiförbrukningen måste inte bara öka, den måste öka ordentligt, men inte i mördarnas värld.Att de till och från ägnar sig åt den goda fighten ändrar inte faktumet att detta är blodlystna människor.

2009-10-28 @ 19:03:56
URL: http://thecautionaryrevelation.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0