Musik-köpare uppmanad att stjäla av Warneranställd.

Från Bloggtidningen."Tweeten ovan är från Warner Musics, Terje Pedersen. Adresserat till en bloggare som klagar på att han inte kan köpa sin favoritmusik trots att den finns i Itunes. Erbjudandet gäller bara amerikanska kunder.

Då svarar Pedersen att han tycker att bloggaren skall stjäla musiken och skriva om det på sin “skitungeblogg”."
Ovanstående bråk handlar om att ett norskt fan av bandet "Dave Matthews Band" som beklagade sig på twitter att han inte kunde köpa senaste skivan på Itunes eftersom erbjudantet bara gällde amerikanska köpare.

Musikbranchen förnekar sig inte, trots att internet idag inte känner landsgränser så delar de tom upp releaserna av en digital musikfil i länder.
Varför ska man inte få köpa musik i digital form samtidigt oavsett var i världen man befinner sig?

Detta har iaf orsakat ett rabalder i norska bloggosfären, förhoppningsvis leder det till ytterligare uppmärksamhet mot att upphovsrättsindustrins intresse av att skapa användarvänliga format är ganska lågt.
De är mer intresserade av att betala jurister och "diskussionsforum" för att bibehålla ett utdaterat upphovsrättssystem.
Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Anaïs

Haha! "Drittungebloggen din"..! Men visst; intresset för samförstånd är obefintligt. Man ägnar sig åt förolämpningar och provokationer, som om man trodde sig om att sitta väldigt säkert.

2009-04-26 @ 18:56:06
URL: http://ledomainedanais.blogspot.com/
Postat av: Markus "LAKE" Berglund

Du kanske redan sett den, men här har du ett exempel på ett annat fan som går igenom kval och vedermödor för ta ärligt få betala för musiken han älskar.Ola Torstensson:<a href="http://ola-t.blogspot.com/2009/04/depeche-mode-mixar-och-geografiska.html">Depeche Mode-mixar och geografiska begränsningar</a>Han var en del av min mastodontpost om TPB-länkar:

<a href="http://lakonism.blogspot.com/2009/04/sagt-och-skrivet-om-pirate-bay-domen.html">Sagt och skrivet om The Pirate Bay-domen</a>De är helt enkelt idioter!

2009-04-26 @ 20:14:59
URL: http://lakonism.blogspot.com
Postat av: larserick

Vill bara upplysa om att nu är vi, Du Scaber, jag, Jens O och Farmorgun publicerade i PT och Norran.http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2009/04/debattartikel-publicerad-i-pt-och-nv.html

2009-04-27 @ 11:25:22
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0