I allt det mörka som skett med Ipred, Telekompaketet och dagens omröstningar är det skönt att se en liten ljusning.

Jag hade planerat att skriva en djup och dyster framtidsprognos vad gäller sambandet mellan den moderatledda alliansregeringens sänkning av HemPC-avtalen, förkortningar av antalet år man kan uppbära studiebidrag och de repressiva lagar som genomsyrar den politiska sfären idag.

Men jag kan dra slutsatsen kort.

Informationssamhället är farligt för makthavarna, därför måste informationen styras av dem.
Istället ser jag att det numera är fyra partier som aktivt tar avstånd från den riktning EU är på väg mot vad gäller integritetskränkande lagstiftning, övervakning och statskontrollerad informationsflöde.

Förutom Piratpartiet, som fortfarande är det parti som enbart ägnar sig åt dessa frågor och som jag önskar all välgång i Europaparlamentsvalet 7 juni, vi har sedan tidigare Vänsterpartiet och Miljöpartiet och nu så hittar vi även min personliga favorit, Junilistan, på barrikaderna.

Detta är punkt 9 i deras valmanifest för EP-valet.9. EU och den personliga integriteten

Junilistan anser att det är oacceptabelt att EU-samarbetet alltmer används för övervakning och kontroll av medborgarna. Obekväma beslut som medlemsstaternas ministrar ogärna fattar på hemmaplan klubbas istället igenom i EU.
Datalagringsdirektivet och antipiratlagen (IPRED) utgör exempel på kontroversiella EU-beslut som påverkar den personliga integriteten.

EUparlamentet diskuterar dessutom ett franskt förslag, som innebär att fildelare ska kunna avstängas från Internet. ACTA-fördraget, som ger tullen möjlighet att kontrollera och konfiskera datorer, mp3-spelare och liknande om de misstänker illegal fildelning, arbetas likaså fram utan offentlig debatt.

EU ska vara ett samarbete för öppenhet, demokrati och frihet – inte för kontroll och övervakning.Här är manifestet i sin helhet:
http://www.junilistan.se/files/090331/junilistan_valplattform_2009.pdf


Nu vet jag inte exakt hur rösterna har fallit idag eller motiveringarna bakom, men det vore ganska kontraproduktivt att gå ut med detta i valplattformen och sedan rösta tvärtemot.

Och jag vet att det finns krafter i de övriga partierna som också bekämpar övervakningssamhället, men då handlar det tyvärr bara om individer (som jag stöttar helhjärtat och det hoppas jag att de vet om vid det här laget) i ett i övrigt repressivt parti.


Fler om dagens omröstning och Ipred.
Hax, Jens O, Isobel, Erik Josefsson, Karl Sigfrid, Farmor Gun, Anders Mildner, AB, DN, SvD.

Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Anonym

Enda orsaken till förbuden är pga den gör den nya generationen poltisk medveten genom dess kunskap om sanningen om politiker och makteliten genom att underground dokumentärer osv som komemrsiell media inte släpper igenom är tillgänglig.Utan intrnet hade man inte sett massacre of falluja mm osv osv.Klart psykopaterna blir rädda over att förlora sina monopol.Och dessa dårar har makten över militär och ekonomin,.TÄND ELD PÅ RIKSDAGEN MED TVESTJÄRTARNA

I DEN.Den föressten spräng skiten i luften och inför direkt demokrati.Nej föresten Saring BOMBA den ordentligt.Stryp reinfeldt och alla andra svin som röstade ja.fram med giljotin på torget.NEJ NU VET JAG.JAG HAR DEN ULTIMATA LÖSNINGEN.ENORM DEMONSTRATION ,, sedan trycker alla in röven i springor och skrevor och öppningar i riksdagsbyggnaden så skiter vi järnet och fyller byggnaden med avföring.Lavenemang till alla.SÅ DRÄNKER VI KACKERLACKORNA I SKIT.Vore nåt öhhh ; )Nackskott,, satans lägnare vaddå vi ska inte jaga en hel generation , sen är det det först dom gör.GÖR DITT LAND EN TJÄNST OCH BAXA EN POLITIKER.Satana Prrrkkkllleee på sig nu ,måste sig hämta älgstutsaren och klämma ut en magnecyl åt dem .

Pipa i käften och tryck av bara,, som gjord för dem direkt injection magnecyl lösning som skräddarsydd åt fashist politikernas idioti.Bästa lösningen vettu Rappen.Bränn Bränn Bränn..Krig i Tomteskogen

2009-04-01 @ 00:51:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0