Goodwins andra lag - The second Goodwin law (Om Ipred/Ipredia och barnporr-argumentet)

Via "Yamipanda" och "My cup of Tea" hittar jag Goodwins andra lag

Goodwins Lag är som bekant en diskussionsregel på nätet som går ut på att förr eller senare kommer en meningsmotståndare att dra paralleller med Nazister/Nazism och ska då per automatik förlora diskussionen.

Från Wiki
"Godwins lag gäller bland annat de fall då en part jämför sin motståndare med nazister eller Hitler på ett direkt eller indirekt sätt i någon form av guilt by association (se nazistargumentet),"


Goodwins andra lag ska vara som my cup of tea skriver och Yamipanda sammanfattar:

Vad Nazityskland blivit för politiska diskussioner i allmänhet, har pedofili blivit för diskussioner om friheten på internet: det är ett kort som spelas ut för att skrämmas ("det kryllar av pedofiler som bara väntar på att använda just ditt nätverk" är antydningen, vilken nog är en bit från sanningen) och hota ("du kan bli misstänkt" - det är formulerat som information, men innebär de facto ett hot om att man inte tvekar att göra ditt liv obehagligt) och för att kleta ner meningsmotståndaren med skamlös guilt by association ("du vill väl inte stödja pedofilerna?").


Godwins Lag säger: "Ni är precis som nazisterna/Hitler"-argumentet = FAIL
Godwins Andra Lag säger: "Ni hjälper pedofilerna"-argumentet = FAIL


Jag ska översätta detta när jag kommer hem från jobbet.


SvD, DN, DN2, AB, DN3, SvD2, Hax, Expr, FarmorGun, Kristoffer, Min luktar oxå, Kjellberg, Stormhierta, Tommy, Camomilla, Kuriren, SvD, TA, Rick Falkvinge,  AB, opassande.

Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Björn Felten

Fast han heter faktiskt Godwin och inget annat. Mike Godwin närmare bestämt.Många ställen att ändra på där... :)2009-04-03 @ 16:19:29
URL: http://felten.yi.org/blog/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0