Amerikanska städer går ifrån Dollar. 100 "lokala" dollar växlas mot 95 "riktiga". (Local Currencies)

Läs och dra era egna slutsatser. (Länk)

Min slutsats är att det är precis likadant i USA som det är i EU just nu, när den amerikanska centralbanken måste se till nationen som helhet så drabbas många stater eftersom de inte kan påverka inflationen och räntor lokalt.

I EU har en del av de enskilda staterna egen valuta så de kan styra räntor och inflation för att passa den egna marknaden, i USA kan de inte göra det fullt ut och då går vissa städer och gör en egen valuta, just för att stimulera den egna marknaden.

Detta står i E24:

En av de många företagare som engagerat sig i detta är Jackie Smith på i South Bend i Indiana. Han arbetar för att införa en lokal valuta.

– Det stärker våra strävanden mot att skydda företagen mot konjunkturnedgångar genom att ha en mer lokal förankring, säger han till USA Today.Bra att ha i åtanke när euroförespråkarna gormar om fördelarna med en central valuta.
Irländarna skrattar inte längre när deras ekonomi befinner sig i fritt fall och de har inte en chans att balansera sin budget med hjälp av egen valuta och egen räntesättning.


Här hittar man mer information via nyhetsartiklar och bloggar om "local currency"
Wiki
EF Schumacher Society
Ithaca Hours
EKN
USA Today
Michigan Messenger
Irish Times
Forex Blog
Flickr
Carolina Politics
ABC Local


Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0