240 miljoner spänn på pooler i Karibien, det är vad våra skattepengar går till.

Via lite kringelikrokar (HAX --> junilistans debattartikel i DN --> Junilistans hemsida --> daily telegraph om solpaneler som blev en ferrari ) hittar jag till Daily Telegraphs artikel om att EU har spenderat 20 miljoner pund på att bygga swimmingpooler i Karibien.In a written reply to a parliamentary question in Brussels, Danuta Hubner, the Commissioner for Regional Policy, said that the investment was intended to boost Guadeloupe's "develop a charming hotel industry" and promote Guadeloupe's "potential and culture".
...

Nils Lungren, a Swedish MEP, tabled the question in the European Parliament in Brussels after learning of the money when it was reported by Guadeloupe's government.

He wrote in his written question: "Does the Commission consider it is reasonable for taxpayers' money to be used for investment in private business activities?"Så jag blev lite nyfiken, hur mycket av de pengar vi betalar in till EU kastas bort på totalt värdelösa saker som detta?
Är det inte sånt här vi ska få reda på under en valrörelse?

Vart fan är svensk media?


Det överstatliga EU verkar vara en klubb för inbördes beundran, vilket man lägger märke till när valboskapen röstar fel, då blir det ett jävla gnällande.Jag vill ha:
Ett EU där de enskilda staterna inte behöver föra in direktiv de inte vill.
Ett EU som inte kan bryta mot enskilda länders grundlagar.
Ett EU där folkomröstningar räknas och respekteras.


Är det att begära för mycket?
Uppdatering:
Jaha, nu ska våra husvagnar bli osäkra.
Eftersom vissa länder i EU skiter i säkerheten måste vi sänka våra krav, handelshinder kallas det att ha höga säkerhetskrav....Uppdatering2.
EMU-länderna befinner sig i recession.
Det går inte bra för Sverige, men hade vi skaffat euro hade situationen varit än värre, idag kan vi åtminstone höja och sänka räntan så den passar vår egen marknad, det tillsammans med en (för tillfället skvalpande) valuta gör att vi kommer undan mildare och när ekonomin vänder kommer vi att vara långt snabbare på det än euro-länderna, som måste vänta in alla länder innan de kan börja vända åbäket åt rätt håll.Uppdatering3.
Erik Josefsson varnar för telekompaketet.
Om inte våra Svenska MEP'ar skärper sig och jobbar hårt kan vi efter 5 maj ha ett internet som mer påminner om pay-per-view där bara de som har råd kan ta till sig information och framför allt så kommer innehållet på internet att bli statligt styrt, där obekväma sidor censureras á la nordkorea.Fler som skriver om EU.
DN, HD, SvD, DN2, SvD2, Christian Engström, Björnbrum, Stenskott, Veronica Svärd,


Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Pojjman

Jag håller med, det som också är sjukt är att jag kommer förutsäga hur det kommer gå, många i det här landet förstår inte hur viktig deras röst är, även ja som nej röst och hur viktig det är för ja sägarna när en blank röst dyker upp eller man hoppar över.

Det är av extra stor vikt att de som vill rösta nej, pallar sig ned och rösta nej och inte tror att man kan visa protest genom att hoppa över, men det är det bara folk med normal IQ och över som kan förstå.

2009-04-11 @ 09:29:23
Postat av: Illwill

Pojjman, normal IQ? I Sverige? En majoritet av det svenska folket gick på skrämselpropagandan och röstade ja till EU...nivån på hur korkad man måste vara för det vet jag inte, men lyckligtvis röstade jag nej och har således inte nått den nivån än (kanske efter ett fall eller en bilolycka).Svenska folket röstar på de nuvarande riksdagspartierna, och har gjort så nästan utan undantag sedan mitten av 80-talet. Samtidigt har våra riksdagspolitiker totalt förrått landet och förvandlat ett tryggt, framgångsrikt och välmående land till...det vi har idag. Ett land där man ska hata sig själv för att man är svensk, ett land som tar in över 100 tusen invandrare per år samtidigt som vi har arbetsbrist och otroliga problem med kriminella invandrare. Gruppvåldtäkter, hedersmord, svenska flickor som blir kallade "horor", svenska pojkar som blir rånade/mördade/misshandlade är numera vardagsmat.Tack S, M, Vpk, Mpk, Kds, C och Fp för ert härliga jobb. Hoppas vi får möjlighet att tacka er när revolutionen kommer.

2009-05-07 @ 08:13:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0