Fler ansluter till Bahnhofs Integrity initiative. (om Ipred)

Hittat hos IDG:

"AllTele har [...] fattat beslut att omgående gå in i operatörssamarbetet Integrety, startat på initiativ av branschkollegan Bahnhof och som har till syfte att verka för upprättandet av lagstiftningens krav på bibehållande av en hög integritet för operatörernas kunder.

- Problemet är att både den reglerande myndigheten PTS och lagstiftaren helt verkar ha tappat greppet om hur alla lagar och förordningar ger motverkande budskap. I dag ska vi följa IPRED, Lagen om Elektronisk kommunikation, Personuppgiftslagen, Bokföringslagen samt andra regler och förordningar, många med helt motsatta syften och bestämmelser. Låt mig citera Datainspektionens stolta devis ”Vi skyddar Din integritet i IT-samhället”, avslutar vd Ola Norberg.
"

Länk till AllTele: Här.

Länk till Banhofs Integrity Initiative - Här

Även Net at Once har gått in i initiativet.

Mer information på ipredia.se där man också kan lära sig hur man öppnar sitt trådlösa nätverk för allmänheten och fortfarande skydda sin egen dator.


Uppdatering:
Nyheter24 skriver om det också.

IDG,

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer
Postat av: Eric Rosén

Vi skriver om just detta i dag:http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/191286-sr-anmalda-for-upphovsrattsintrangPostat av: MrTeatime

Vad trevligt, AllTele, som jag för övrigt använder med utmärkt resultat, steg just ytterligare i graderna. Oavsett vad man kan anse om filelning och övriga brott på nätet är integriteten långt viktigare.

Ska vi ha ett rättssamhälle så ska vi, det är dock patetiskt att enskilda företag ska behöva ta dessa beslut, eller ens att de ska få ta dem.Tur att vissa gör rätt beslut.

2009-04-18 @ 18:14:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0