Dömd pga pengarna.

Carl Lundström döms för att han har gott om pengar.
De döms i grupp för att i samförstånd... (etc), för annars hade det höga skadeståndet inte kunnat motiveras.

I de flesta fall där personer ska dömas för medhjälp så döms de var för sig eftersom inblandningen i brottet alltid är av olika grad.

Det är därför man alltid läser om de olika straffen som döms ut i samband med en rättegång om väpnat rån, straffet beräknas bla efter graden av inblandning.


Carl Lundströms inblandning i skötseln och driften av TPB var alltid perifer, vilket jag inte baserar på kännedom om skötseln utan pga de argument som åklagaren lade fram i rättegången,  och borde i all rimlighet frikänts även om de övriga tre dömts.

Men nu blev det inte så, för rätten ville statuera ett exempel med ett mångmiljonskadestånd.
AB, Metro, SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 SvD6 SvD7 DN1 DN2 DN3 Ex1 Ex2 Ex3 AB1 AB2 AB3 AB4 AB5 AB6

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Illwill

Ditt misstag var lätt att hitta."i all rimlighet"Vi bor inte i en äkta demokrati, vi bor i ett land där politiska intressen fullständigt styr i alla fall en av våra "juridiska" instanser. Där fullständigt inkompetenta (likt i USA) människor får döma andra.Som tur var har vi två juridiska instanser efter den fars som tingsrätten är, och detta fall lär tas upp av båda.Dock är detta en vinst för Sverige. När svenskar dog, blev våldtagna och misshandlade, då reagerade inte folket. Det är inte viktigt, och med tillräckligt många lögner från media så är alla nöjda. Men nu gav de sig på ungarnas mp3:or, då jävlar! SD och Piratpartiet lär ta rätt många röster från folkförrädarna i riksdagen nästa val.Tack vare Mona kommer (S) troligen göra sitt sämsta val på flera decennier och de som är tillräckligt medvetna vet att Bodström låg bakom FFA och kommer sky (S) som pesten pga det. På samma sätt kommer alliansen sumpa röster pga Ipred. Alla kommer tappa pga TPB och alla förutom de två öppet kommunistiska partierna (VpK, MpK) kommer tappa röster till SD av självklara anledningar.Självklart är det hela absurt sjukt, svenska folket har dock röstat på dessa människor och för att sälja landet till EU. Jag har inte gjort det, men alla ligger inte på min nivå när det gäller att förstå fakta. Bara att tacka för TPB-rättegången så att även våra hjärntvättade ungdomar förstår vad för "demokrati" vi bor i.

2009-04-18 @ 11:15:05
Postat av: larserick

Jag tjatar på om att TPB-rättegången liksom IPRED handlar om rättssäkerhet, dvs bristen på.

Medan upphovsrättsmaffian pratar om stöld.

Och DNs huvudledare konstaterar att domen handlar om att vi inte kan ha anarki på internet.

Så nu är frihet inte en demokratisk rättighet utan ett tecken på anarki.Lever vi på olika planeter?

2009-04-18 @ 11:47:31
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
Postat av: Maria W.

Ja, DN:s redaktion lever uppenbarligen på en annan planet än vad jag gör. Hade opinionsinlägget varit intelligent argumenterat, så hade jag känt att det var relevant att gå in i debatten. Nu är jag mest glad att jag slutade prenumerera på DN för ett par år sedan. Det finns bättre forum.

2009-04-18 @ 12:40:40
Postat av: G-Town

Inte bara rättssäkerhet.. Rättvisa.

Domen, precis som hela samhällsskicket idag är ett j*vla hån mot vanligt folk.Man kan få lägre straff (och man får ALLTID mindre böter) för våltdäkt och att köra ihjäl någon här i Sverige.En 13årig flicka som våldtogs av 4män i EN HEL MÅNAD tex fick ett skadestånd på femhundratusen, vilket ansågs rekordhögt. Och hon som tog livet av sig och då las rättegången ner.. Någon som på allvar tror att rättegången hade lagts ner om TPB-killarna tatt livet av sig? Knappast.Men vad är tex våldtäktsoffers lidande, eller familjerna till överkörda barns, i jäförelse med det lidande som skivbolagsdirektör upplever därför att dom tjänade nån miljon mindre i år??"Samhället" har resurser till att jaga fildelare, höja politikerlöner, övervaka våra telefoner och vår korrespondens och ge bort (våra) skattepengar till inkompetenta företagsledningar.. Men har inga resurser till vare sig skola, sjukvård eller polisarbete som bekämpar RIKTIGA brott. Allt vi får är glädjen att betala massvis i skatt och belönas med nedskärningar, samt att bli övervakade, hånade och förnedrade av våra så kallade "förtroendevalda" medan dom sätter sina egna lönenivåer och glassar runt i gräddfilen med resten av överklassen..Prioriteringarna i samhället är helt sjuka och det verkar inte heller som om det går att få rättvisa i Sverige, och lagen utgår uppenbarligen inte från folkviljan för fem öre. (Vilket det "lustigt" nog står i lagen att den dock skall göra)

2009-04-18 @ 22:53:43
Postat av: RedLib

Har just postat en mer trolig teori till Carl Lundströms plats i domen.Han är bara en ISP!

2009-04-22 @ 13:22:17
URL: http://redlib.subcult.org/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0