(SÄPO och FRA) Ingen hjälp från centerpartiet i FRA-frågan, liberalismen i partiet bara ett ord utan handling.

Letar runt och hittar Staffan Danielssons (c) blogg och han skriver så här.

"Det ligger ingen dramatik i detta. I uppgörelsen mellan allianspartierna som våra riksdagsgrupper står bakom lyder punkt 7 så här:

"7. En utredning ska tillsättas för att se över polis och säkerhetspolisens behov av underrättelser."

Den utredningen - ledd av Anders Eriksson - kommer säkert inom kort med sina förslag. Ett av de allvarliga yttre hoten mot Sverige är kopplade till grov terrorism. Bl a SÄPO bekämpar denna. Det är möjligt och nog sannolikt att man under de strängt reglerade former som signalspaningen ska bedrivas i kan behöva få del av underrättelseinformation kopplad till grov terrorism och yttre hot mot Sverige.
"


Från Annie och Fredrik är det tvärtyst än så länge,
Så då kan vi konstatera att de som sprang omkring med hög svansföring i valet 2006 var bara tomma ord, när det väl kom till handling och husse klatchade lite med piskan så såg de till sina egna politiska karriärer och rättade lydigt in sig i ledet.

25 Septemberuppgörelsen var bara ett rundningsmärke, talen om att endast trafik med ursprung och mål utanför landets gräns var bara en rökridå.

Vi glömmer aldrig
. (NSM-Sverige)
Dags att dödförklara FRA 2.0 (HAX)
Tolgfors pissar i centerpartiets frukostflingor (Liberal och Långsint)


Här har vi en person som aldrig hört talas om ändamålsglidning.
Bakåtsträvaren och paragrafryttaren Nora4you går ut hårt och skriver:

LAGARNA OM DEMOKRATI TOLKAS EXAKT SOM DE VARIT OCH ÄR TÄNKTA ATT TOLKAS.

på påståendet:
"Det är inte hur lagarna skrivs i teorin som utmärker en demokrati. Det är hur de tolkas i praktiken."Jag föreslår en flashmob på Mynttorget på söndag.
Vitklädda människor som formar “FRA” lite här och var under en halvtimme borde få lite genomslag.JJ.N, Sosse i Landskrona, SMK, Tango för Enbenta, Alliansupproret, AS, Motpol, Tomas sida, Ledarbloggen, Mark Klamberg, DN, Metro, Expr, Nyheter24, Jackens.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: scaber nestor

Om någon går in på Norahs blogg och undrar varför jag inte svarat på hennes(?) senaste påstående om att det är jag som ljuger så stämmer inte detta.Jag har svarat men kommentarerna har fastnat i granskningsfacket.Så här har diskussionen i hennes(?) kommentarsfält gått.

Nu ljuger du Norah när du skriver “LAGARNA OM DEMOKRATI TOLKAS EXAKT SOM DE VARIT OCH ÄR TÄNKTA ATT TOLKAS.”Det är din åsikt att så är fallet, men det är ingen axiom som du försöker göra gällande.Syften ändras och det som var otänkbart för 20 år sedan är en realitet idag med tex datalagringsdirektivet.

Om en politiker sagt att man ska spara och lagra all privat kommunikation 1989 samtidigt som det kom fram att Stasi gjort just detta hade aldrig haft en framtid som politiker, idag är Bodström en maktfaktor i svensk politik och kommer att fortsätta vara det.Ledsen Norah, men dina tolkningar av grundlagar och dess syften är just bara detta, tolkningar.Ge du upp din frihet för illusionen av säkerhet, jag är inte lika naiv.By: scaber nestor on 03 april 2009

at 7:24Nej scaber nestor! Det är DU som ljuger!

Ta en diskussion med Sören Holmberg om demokratibegreppet och Grundlagarna från 1976! Då hade jag honom som lärare i Statskunskap. Det är inte min åsikt utan den uppfattning om demokratibegreppet i våra Grundlagar som finns uttryckt i Sou före Grundlagarnas tagande samt i de flesta svenska partiprogram.

Försök inte med mig! Ni på ytterkanten har Er rätt att tycka vad Ni vill, MEN med den rätten följer också en skyldighet att acceptera de Grundlagar som finns i Sverige. Samt även andra lagar!

Läs även om demokratibegreppet på Page_1514.aspx" rel="nofollow">http://www.riksdagen.se/templates/RPage_1514.aspx samt i Regeringformen Page_4933.aspx" rel="nofollow">http://www.riksdagen.se/templates/RPage_4933.aspxBy: norah4you on 03 april 2009

at 7:35Nu måste du skämta Norah, du försöker bevisa din åsikt genom att hänvisa till vad en lärare sade för 33 år sedan?Stater, syften och lagar (även grundlagar) förändras över tiden, något jag hoppas du är medveten om.

Ändamålsglidning är ett välkänt begrepp, något som har dragits upp genom polisens (och vissa politikers) försök att göra PKU-registret till ett för polisen sökbart register trots att de löften som gavs inför införandet att detta aldrig skulle ske.Med rättigheter följer skyldigheter är helt korrekt, en av dessa skyldigheter är att berätta för den lagstiftande makten att vi anser att de gått över gränsen för det mandat de fått genom allmänna val.Jag må vara radikal, men den av oss två som befinner sig på en ytterkant är inte jag.By: scaber nestor on 03 april 2009

at 9:42

Din kommentar inväntar granskning.Och du, Sören kan inte ha varit din lärare 1976.

Han var oavlönad docent 1976 enligt hans egen CV.Hade du skrivit 1979 hade jag kanske trott på dig eftersom han då var tf professor i statsvetenskap.Visst, han kanske inte behöver skriva att han jobbade som lärare 1976, men jag tvivlar på att han skulle utelämna det.Om du ska gå ifrån sanningen Norah föreslår jag att du använder dig av saker som inte går att kolla upp.Du är tillräckligt kunnig och bevandrad i juridik för att begripa det, så jag förstår inte varför du hela tiden gör sådana misstag.By: scaber nestor on 03 april 2009

at 9:54

Din kommentar inväntar granskning.

2009-04-03 @ 17:33:06
Postat av: farmorgun

Annie Johansson (C) tycker att detta är helt OK - hon är med i arbetet och vet besked ;-)

2009-04-03 @ 18:42:12
URL: http://farmorgun.blogspot.com
Postat av: Michael Gajditza

Norah har kommit helt snett i FRA frågan. Jag hade rätt långa diskussioner med henne i Expressens FRA-debattråd och kunde konstatera att hon är oerhört ojämn i sin argumentation. Ibland så fungerar logiken och ibland inte. Hon kunde då t.ex inte skilja på EG domstolen som sorterar under EU och Europadomstolen som sorterar under Europarådet.Hon hävdar vidare att svensk lag inte kan ändras men jag har mer en känsla av att det är hennes åsikter som inte kan det.Ett litet exempel på små konstigheter i hennes argumentation är också slarvet eller vad det nu är med en del faktauppgifter. Ovan skriver hon om grundlagar och hänvisar till 1976 när huvuddelen av den grundlagsreform som genomfördes består i förändringarna av regeringsformen och riksdagsordningen år 1974.

2009-04-03 @ 21:22:08
URL: http://blogg.aftonbladet.se/21909

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0