Tillägg 138 gick igenom (igen), Torstensson, respektera omröstningen.

Japp, tillägg 138 vann omröstningen med förkrossande 40 för och 2 mot (4 nedlagda röster).


Jag vill tacka Christofer Fjellner, Erik Josefsson, Gunnar Hökmark, Eva-Britt Svensson, Lena Ek, Göran Färm och alla andra politiker och opinionsbildare som arbetat hårt för att få igenom tillägg 138.
Men det som verkligen tippade vågskålen helt över måste vara de hundratals privatpersoner som mailat och ringt, inte bara svenska parlamentsledamöter utan också ledamöter från andra delar av EU.


Men det finns ett stort hinder kvar, den svenska regeringen.
Om inte Åsa Torstensson vill tillsammans med tillräckligt många andra politiskt ditplacerade röstare, så är 138'an fortfarande körd.

Därför.

Torstensson, detta är tredje omröstningen där en enorm majoritet röstat mot ett avstängande av medborgare från internet utan rättslig prövning.
Dags att respektera det.

Hansson, det har varit en intressant debatt men nu bör den avslutas.
Du vet lika väl som jag att mycket i EU handlar om att harmonisera lagstiftningar och får några av de större länderna igenom skrivelser av slaget som den franska HADOPI-lagen så kan bara Sverige vinna striden genom att dra det inför domstol, en domstol som kanske inte ens ger Sverige rätt.
Och i ärlighetens namn så är Sverige inte direkt kända för att dra saker till sin spets.I övrigt vill jag lobba för Olof's blogg. som presenterar gästbloggaren Ahrvid Engholm
Varför?

Kolla detta citatet.
"Jag anser att kopiering av informationsmängder för enskilt bruk (privatkopiering) bör vara lagligt. Människan måste ha en zon omkring sig inom vilket hon är suverän, och den får inte inkräktas annat än av mycket tunga externa skäl - upphovsrätt når inte på långa vägar upp till ett sådant tungt skäl."

SydSv, NyT, SvD, DN, Metro, Cybernormer, Ekot, La Quadrature, Prylblogg, Techrisk, Projo, Le domaine D'Anais.
AB.
Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Nemokrati

Visst var det ganska kul! Att de kom till skott i EP. Man känner sig stolt över att parlamentarikerna markerade tydligt var skåpet ska stå till Sarkozy - som redan har 78 % av den FRANSKA befolkningen emot sig.2009-04-22 @ 00:44:28
URL: http://komigenuva.wordpress.com
Postat av: larserick

Läs även gärna detta.

http://fpeslov.blogspot.com/2009/04/138an-for-telekompaketet.html

2009-04-22 @ 13:22:28
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0