telekompaketet.se - sista dagen att påverka i rätt riktning.

Jag har skrivit om det förr, flera andra likaså.

Morgondagens omröstning om tilläggen till telekompaketet kan bli det helt avgörande om Internet ska fortsätta vara den idag största källan till information vi har, eller om den ska börja styckas upp och säljas tillbaka till oss som tjänster.

telekompaketet.se är platsen ni ska gå till för att få råd och tips.


Så här gick det till vid bildandet av "lobbyorganisationen"


Hämtat från XOR
aka Kalle Vedin, Piratpartist samt Nätverkets kontaktperson i Göteborg.


Igår var det en eftermiddag med föreläsningar på Chalmers. Vi fyllde salen som hade plats för 200 personer i 6 timmar så jag antar att det var intressant.

Bambuser strulade så föreläsningarna skickades inte ut live. För er som inte var där eller vill lyssna en gång till: Tamm klipper ihop filmerna och lägger upp dem på youtube (arbete pågår). Utan henne hade det inte blivit någon film, så det ska hon ha tack för :) Johan Borg har redan fixat ljudupptagningar av alla föreläsningarna.

Föreläsare var: Johan Söderberg, Intensifier, Christian Engström, Erik Josefsson, Christian igen & Mikael von Knorring
och på slutet en debatt mellan representanter från centerpartiet, kristdemokraterna, miljöpartiet, piratpartiet såklart och vänsterpartiet.

Efter föreläsningarna drack vi öl, och tillsammans med Erik bestämde vi som satt runt bordet för att bilda en lobbyorganisation för att implementera tillägg nr. 138. (Det var då någon började tala om telekompaketet.se?) Sedan bar det iväg till en liten hemmafest där vi skrev ihop det förra bloginlägget och började måla på vår banderoll. Festen bambusades och ni som råkade kolla in där kunde lyssna på Christian när han sjöng piratvisor :)
Ännu fler som skriver om telekompaketet. (aka länkhoreri)
DOOM4, Det Progressiva USA, Olof's blogg, Nemokrati, Åsiktskanonen, Sjumilakliv, Veronica Svärd, Den Dynamiska Spiralen, Sugbloggen, zxvfDesign, Blag, Free Discursion, Isobel Hadley-Kamptz, FF&F, Linuxportalen, Defekten, Innan det sker, UD/RK, Per pladdrar på, DN, DN2, SvD, Nina, Rakt i ansiktet, Yami och Pandorna,

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0