Kan vi nu fastställa jävet? (TPB-domaren och SFIR-remissen)

Historik:
http://scabernestor.blogg.se/2009/april/norstrom-har-tatare-band-till-upphovsrattsind.html

I TPB-Rättegången så representerades upphovsrättsindustrin av Henrik Pontén, Peter Danowsky och Monique Wadstedt.
Samtliga sitter tillsammans med Norström i SFU.
Monica Wadstedt och Tomas Norström har dömt i tvistemål tillsammans genom stiftelsen .SE

Norstedt är också (styrelse?)medlem i SFIR. (Svenska Föreningen för Industriellt Rättsskydd)

Plussa på att Norström var den som beordrade Bahnhof-razzian 2005.Nu hittade jag detta i kommentarsfältet hos Jakob Heidbrink
(även Zac hittade samma kommentar)

(signaturen Teo)


http://www.sfir.se/Remisser/Remissehandel.PDF


REMISS DS 2001:13 från SFIR - Svenska Föreningen för Industriellt Rättsskydd.


Föreningen anser att det bör kunna ställas ansvarsgrundande krav på en tjänsteleverantör såsom mellanhand.

Sådana krav behöver inte endast relatera till hur de förhåller sig till innehållet i vad som förmedlas utan även till hur mellanhanden har inrättat sina tjänster tekniskt, ekonomiskt eller personellt till att förhindra konflikter med de intressen som uppbär ansvarsreglerna i deras relation till innehållsförmedlingen. Direktivet syns inte uppställa hinder mot en sådan ansvarsutvidgning. Den som etablerar ordningar för att inte nås av kännedom om informations olaglighet, eller som reser hinder mot att få kännedom därom, bör kunna nås av ansvar härför


Ansvarsfrihet bör mer allmänt inte gälla för den som inrättar sin verksamhet som tjänsteleverantör till att etablera system som omöjliggör skyndsamma ingripanden eller eljest innebär kringgåenden av de syften som uppbär avvägningen av ansvar enligt direktivets syften. 

 

Hur ska man som domare kunna döma i ett mål 2009 där man redan 2001 var med och konstaterade i ett remissvar att handlingen (länkande till upphovsrättskyddat material) ska vara olaglig?

 


SvD, DM, Metro, Realtid, DN. Proj0, DI, SydSv. AB.DN2, DN3, NyT, SvD2, SMP, KvP, SydSv, SvD3, DN4, SvD4, Expr,
Jinge, Satmaran, Annarkia, HAX, Yngre MedelåldersBloggen, Nulla dies Sine linea, Farmor Gun, Henrik Nyberg, Juristens funderingar.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mattias

Det är smått otroligt det som händer runt detta. Att JO också bara rycket på axlarna när uppenbara fel har begåtts är skrämmande, man gör allt för att hålla varandra bakom ryggen i maktkorridorerna. Oavsett om målet nu ska tas upp i hovrätten så måste man ju reglera de fel som domare Norström har begått här, annars visar man bara på en än mer rättsosäker situation i Sverige där nämndemän och domare får bete sig hur som helst.

2009-04-25 @ 11:55:34
URL: http://eyesx.com
Postat av: Jakob Heidbrink

Att skjuta in sig på SFU är att skjuta på fel mål. SFU är faktiskt en harmlös organisation som alla som är intresserade av upphovsrättens mera renodlat juridiska sida bör vara med i. Det stora problemet är SFIR, som är en helt annan typ av organisation.

2009-04-25 @ 22:07:09
URL: http://jheidbrink.wordpress.com
Postat av: Jan Garefelt

@Jakob HeidbrinkSFU är definitivt relevant i jävsfrågan! SFU är med i ALAI ("International Literary and Artistic Association) vars syfte är att bevaka och utöka upphovsrätten. För detta betalar SFU årligen en seriös medlemsavgift, närmare 90000 kr.ALAI:s stadgar:

http://www.alai.org/index-a.php?ch=pubAcc-status-a&sm=1#article1(Läs särskilt artikel 3 punkt 3!)SFU:s årsredovisning av vilken framgår att föreningen betalar 90000 kr/år för medlemskap i ALAI:

http://www.upphovsrattsforeningen.se/upload/SFU%20Resultat%20och%20Balans%202008.pdf

mvh /Jan Garefelt

2009-04-25 @ 22:48:49
URL: http://politruck.blogspot.com
Postat av: Jan Garefelt - igen

Sorry, artikel 1 punkt 3 ska det vara!!!

2009-04-25 @ 22:51:34
Postat av: Jan Garefelt - igen

[...] ALAI [...] shall have the following objects:[---]3. the improvement and extension of the field of application, especially by revision, of the international conventions relating to copyright especially the Berne Convention and the Universal Copyright Convention as well as the drawing up of all new international conventions devoted to the same end;

2009-04-25 @ 22:55:05
Postat av: anonym

Proposition 1993/94:122

Skärpta åtgärder mot immaterialrättsliga intrångFörslagen har inför lagrådet föredragits av kanslirådet Tomas Norström.Datum: 1994-01-01,I propositionen föreslås också vissa förändrade straffbestämmelser m.m.

Bl.a.: "Straffmaximum för intrång i rättigheter enligt det industriella rättsskyddet höjs från fängelse i sex månader till fängelse i två år. Vidare föreslås regler om straff för försök och förberedelse till intrång i en sådan rättighet."

2009-04-28 @ 17:56:53
Postat av: STR

Pirate bay domaren Tomas Norström anmäld för jäv igen.

http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?ProgramId=1646&Artikel=2814833

2009-05-06 @ 12:20:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0